Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


->Raizen<-
(PH! nagyúr)
Blog

Elég nagy a fejetlenség. :D A prociknál még mégúgy jellemző lesz majd, a sok skalpoló indián tuner nekiesik majd jópár példány fejének. :)) Látva azt hogy a 10 magos verzió 100 fokos 4,7 ghz-en tuti.

[ Szerkesztve ]


Baryka007
(senior tag)

Igen, mert most kell elkezdeni fejleszteni... Amikor az AMD kiadta a Ryzent, meg nemsokára a Threadrippert ... Eddig jó volt a Hawaii a kényelmes fotelben ;]


Manbal
(senior tag)

erre most már én is azt mondom hogy kabaré... fájna nekik alapból forrasztani?


subaruwrc
(PH! félisten)
Blog

+1

kicsit megkavarta őket az AMD és kapkodnak... meg hablatyolnak is egy sort persze


->Raizen<-
(PH! nagyúr)
Blog

Azt a pár centet is meg akarják spórolni, úgy tűnik be vannak sz@rva a vörös ripper elég jó lehet akkor a 12/16 maggal.


#22145024
(senior tag)

"Ez egyébként a kupaktalanítást is megnehezítené, mivel kívülről nem látszik, hogy az adott processzor pasztát vagy forrasztást használ."
Nem értem, miért kiskorúsítják le ennyire a felhasználókat :F
Remélhetőleg a gyári szám alapján azért azonosítható lesz, hogy melyik milyen technológiával lett "kupakolva" az adott példány


Lacika112
(tag)

ez van amikor fikázzák az amdt hogy áhh ezek úgyse tudnak jó procit csinálni, aztán amikor kidobják a ryzent olcsóbban több maggal megy a kapkodás
ohh intel mikor tanulod meg hogy ne nézd le az amdt? 3X pofára esett már így mégse tanul belőle

milyen fura hogy a forrasztást meg lehet oldani, mondjuk 185W vel ez már nagyon minimum

kapkodás, kapkodás, kapkodás


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Aztán vagy vár a meglepi belül vagy nem. :DDD


b0rZ
(fanatikus tag)

Hi, my name is Intel and welcome to Jackass


ZsiványEgyes
(újonc)

Vihar a biliben. Ezek a procik nagyrészt vállalati környezetbe kerülnek, ahol a stabilitás a fontos, szóba sem kerül a tuning. Itt pár rekord döntögető az a szűk réteg, akinek a paszta jobb alternatíva.

Én személy szerint 3 éve nem tuningolok, pedig nem ilyen kategóriás procim van. Előtte meg napok mentek el 1 mhz-ért is akár, állítgatással, feszeléssel, teszteléssel.


Blindmouse
(senior tag)
Blog

Minden egyes ilyen hírnél be kell írni?
1. A forrasztás miatt különböző hőtágulási együtthatójú anyagok egymásnak feszülnek
2. A mechanikai stress repedésekhez vezet
3. A repedések meg csökkentik a megbízhatóságot
4. Magyarán kipurcan a processzor hamarabb, ha forrasztva van. Igen, lehet hogy kisebb a hőmérséklet, de így jobban tűri a nagyobb hőmérsékletet.

Nem értem miért sír mindenki, hogy a 16 magos X-es proci nincs forrasztva. Ezeknek a nagy része HEDT-be megy, és nem vérpistike tuningos pécéjébe. Meg hogy az intel nem tudja mit csinál... persze.


MegalodonS
(őstag)

Jo kis zsakbamacska proci lesz,mert nem tudod mit huzol majd ki,a kupakot vagy az egesz magot :C :C :C


ViZion
(PH! félisten)
Blog

Remélhetőleg a foglalat is változni fog. Az a biztos, akkor nem lehet baj. ;] :DDD

Blindmouse: szép felsorolás, alapjaiban bár igaz, de AMD procik mégsem hullanak... biztos valami csodaszerrel forrasztanak ott.

[ Szerkesztve ]


FatMonster
(kvázi-tag)

Aki nem szállt fel még a Zintel sz0pórollerére, itt az alkalom! :DDD


Mr Bond 007
(őstag)

Tudod van az az árszint ahol már elvársz bizonyos dolgokat... Itt már igenis gáz a paszta a kupak alatt.

[ Szerkesztve ]


ZsiványEgyes
(újonc)

Ez negatív az intelre, még ha nem is igaz, így itt a helye, minél többször.

Azt is feltételezem, hogy a 3 legnagyobb proci mindenképp forrasztva jött volna, de így most lehet egy kapkodásnak fejetlenségnek tűnő cikket kreálni, a többség úgy sem jön rá, csak csámcsog rajta.


Szaby59
(PH! kedvence)

No akkor azt mond meg miért nem valami folyékony fém pasztát használnak a takony helyett ami most van ? Mert konkrétan senkit nem érdekelne, hogy mi van a kupak alatt ha az úgy tenné a dolgát ahogy elvárható lenne egy prémium termék esetében. De nem így van, szinte az összes pasztázott K-s proci előbb utóbb "hőlimit" miatt fullad ki a tuningból ami a szar die-ihs hőelvezetés miatt van. 10-20 fokokat lehet nyerni delid után csak a paszta cseréjével és normális visszaragasztással (nem annyi vastag trutyival mint eredetileg van).
Ennyire retard helyzet is régen volt már, az egyik gyártó forraszt, de olyan "tuningpotenciál" mellett gyakorlatilag feleslegesen. A másik meg hiába ad ki jól tuningolható procikat ha elrontják ilyen idióta húzásokkal...

[ Szerkesztve ]


arn
(PH! nagyúr)

amugy nem kellene eloszor megvarni a teszteket? :) egyelore van egy olcso de nem eppen hibatlan ryzenunk, itt meg ket total uj platform lesz.


Z_A_P
(őstag)

Amugy hogy a fenebe forrasztjak a kupak alatt ? Mi a technikaja? :)


ZsiványEgyes
(újonc)

De igen.

Egyébként ha az amd pasztáz így nézne ki:

"AZ AMD a felhasználók érdekeit szem előtt tartva döntött a pasztázásról. Akik úgy döntenek, hogy jobban ki szeretnék használni a processzorban rejlő lehetőségeket, kis kézügyességgel akár jobb minőségű és hővezetésű pasztára cserélhetik a gyárit. Ezzel komoly előnyre tehetnek szert az intel elmaradott, forrasztásos technológiára épülő processzoraival szemben."
:DD :DD

[ Szerkesztve ]


awexco
(senior tag)

Az a 0,1 miliméter roppant sokat tud tágulni :D
Egyébként meg a széleinél gumírozzák szal tud kifelé tágulni :D
Harmadrészt nem most kezdtek el először procit tokozni .
Mit gondolsz egy terméket nem tesztelnek ?


bunfi
(őstag)
Blog

Ez mind igaz, csak azért egészítsük ki a képet azzal, hogy a félig-meddig idézett írásban a hőciklust -55 és 125 °C között zajlik le. Ez azért lássuk be asztali gépnél kevéssé valószínű.

Azért sír mindenki mert egy hitvány szar megoldás, és anélkül, hogy tuningolnád is érezteti a hatását a hangosabb hűtésben pl.


Oliverda
(Jómunkásember)
Blog

Forrasztás as a feature


arn
(PH! nagyúr)

hat allitsd ugy, hogy ne zorogjon :) ha az intel 100 fokos procikat akar, akkor legyen 100 fokos.


Manbal
(senior tag)

"érezteti a hatását a hangosabb hűtésben pl."

meg a jóval magasabb hőmérsékletben... nekem nem kell olyan cucc ami tuning nélkül 85 körülire melegszik... delidelve persze jobb mint a forrasztott, de azt meg bevállalni... még tool-lal se merném sztem


Blindmouse
(senior tag)
Blog

Gondolom tudod, hogy a fém vezeti az áramot. Gondolom megemlítem, csak a teljesség kedvéért azt is, hogy az CPU árammal működik. És ha oda megy az áram ahova nem kellene, az nem jó.

Tessék, itt vannak leírva a problémák, úgyse olvassa el mindenki mert csak a hate megy:
https://www.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/research/2008-vol12-iss-1-intel-technology-journal.pdf
8. oldaltól. Lényeg az, hogy a indium-os forrasztással már akkor is csak a gond volt, amikor elkezdték.


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Valószínűleg a zseniális Intel mérnököknek és (figyelem: irónia!) egészen biztos nem a pénzügyi osztálynak köszönhető az is, hogy a gyári paszta lecserélésével jelentősen javítható a hőátadás.

A mihez tartás végett az én i5-3570K-s procimnál épp a múlt héten néztem meg, hogy azonos tesztprogramok, azonos beállítások és kb. azonos szoba-hőmérséklet mellett a hajdan betonstabil (de 79°C-ot elérő) procim immár throttling-olt. Hát mondom biztos elöregedett az MX-4 a proci és a hűtő között, pasztázzuk újra. Ugyan az az eredmény.
Őőőő... Hát akkor bizony jobb, ha megpróbálom a delidet. Megtörtént, erre az 5 évvel ezelőtti hőmérsékleti maximumnál 6°C-al alacsonyabbat mérten a teszteket megismételve. Szóval legalábbis ez alapján nekem úgy tűnik, hogy a gyári paszta nemcsak, hogy gyengébb minőségű, mint a piacon elérhető jobb paszták, de a jelek szerint ugyanúgy hajlamos az elöregedésre...

Ezek után én némileg kétkedve olvasom azt, hogy majd a pasztázott proci hosszabb életű lesz a forrasztott procihoz képest... :U


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

185W gyakorlatilag a legen meghutheto maximum. a csucs duplatornyos hutok (D15 pl) kb 0,25C/W hutest tudnak 2x90m3/hs ventivel. valos 180Wos fogyasztast pl a 3.6os orajel es 1.45V korul jaro q6600aknal lehetett latni es ott a topik joresze epitett vizet hasznalt, az akkori csucs 2x6fazisos P35-DQ6ok meg adott esetben 2 evet birtak aztan elfustolt a VRM alattuk. A kupak itt nagyobb, de a leghutok azota nem igazan lettek jobbak.

kerdes mennyi meleg elfogadhato a chipnek, meg hova fer el a VRM.

Cifu: Der8auer ahogy szetkapta az alapjan a HEDT paszta nem oregedne

[ Szerkesztve ]


Raymond
(PH! félisten)
Blog

Troll account es Intel idiotasaga/toketlenkedese ide vagy oda, ez a hozzaszolas minimum egy Gold Internet Award-ot meger annyira a fejen talalta a szoget!


->Raizen<-
(PH! nagyúr)
Blog

;]


Duracellm...
(PH! kedvence)
Blog

Szerintem bement pár telefon: visszamondanánk az összes X299-es megrendelést, ha nem forrasztjátok az IHS-t. Erre "picit" elgondolkodtak rajta, hogy megér ez 2,65USD-t/cpu, meg a keletkező selejtet, cserébe hogy eltudják adni majd a CPU-t. :DDD

De lehet hogy csak a - vásárlói - hangulatot javítják a start-ig, és nem csinálnak semmit.

[ Szerkesztve ]


Szaby59
(PH! kedvence)

Gondolom tudod, hogy ennek az égvilágon semmi köze nincs hozzá ? Vagy szerinted ha a delidesek megtudják oldani, hogy leszigetelik filléres dolgokkal az IVR-t - ami a Skylake után egyébként már nincs is a die mellett - akkor egy milliárdos RND-vel rendelkező cég nem tud kitalálni valamit ?
Arról nem is beszélve, hogy ha egyszer fel van kenve nem "megyeget" az sehova.

[ Szerkesztve ]


awexco
(senior tag)

Szerintem csöppentenek egy kevés ónt a magra majd rádobják a sapkát .

Lehet nekem rémlik rosszul de az ón 180c˙ körül folyósodik Viszont valami olyan rémlik , hogy a szilícium nem szereti tartósan a 80C˙nál többet . Bár ha gyorsan rakják rá a kupakot és az ón menyisége kevés akkor kárt nem okozhat . Robotok tudnak nagyon gyorsak lenni :)


Reggie0
(PH! nagyúr)

Indiummal mar 156 fokon is lehet forrasztani.

[ Szerkesztve ]


->Raizen<-
(PH! nagyúr)
Blog

Kiadhatták volna a skylake procikat forrasztva akkor meg lett volna kb a stabil 4,8-5 ghz talán nem túl drága hűtővel, na de vannak itt akik meg tudják oldani eme problémámat. :DDD


Manbal
(senior tag)

még 1 valami a témához:

nem értem ha az Intel úgy döntött hogy a HEDT vonalat pasztázzák (10 magig), akkor miért nem lehet azt rendesen megcsinálni? miért tudnak ügyes mesteremberek -25-30 fokokat elérni egy újrapasztázással?! miért nem lehet legalább ezeket a procikat profin pasztázni... technológia és akár ember is lenne rá, csak hát baromarcú a vezetés...


CsigaGyilkos
(senior tag)

Szvsz ez így egy elég problémás történet lesz az Intelnél. Ha valaki nem tud róla és kupakolni szeretne... :F
Jó lenne ha ezt a forrasztásos eljárást végre alkalmaznák a hétköznapi fogyasztóknak szánt cpuknál!

(#36) Manbal
Pof*tlanság az egész. Koncepció: Vedd meg jövőre a +200MHz-el gyorsabbat 1,5x áron... De most már nem fogják tudni ezt a tendenciát fent tartani!

[ Szerkesztve ]


fanti
(őstag)

Most ez valami óriási nagy kegy az Inteltől, hogy majd forrasztani fog a szar pasztája helyett?!


Dr. Romano
(PH! kedvence)
Blog

Persze hamarabb döglenek. Leszámítva azt hogy a tonnányi kiszórt forrasztott "775-ös" Xeont a mai napig működnek a normális hőfokukkal majd 10 év után.
Ellenben a 5200+-os procim meg már alap órajelen és feszültségen 70 fokos IDLE volt amíg le nem kupakoltam és el nem távolítottam alóla a porrá alakult fogkrémet.
Hasonló volt a helyzet a GTX 580-as VGA-mnél ami süvített mint állat, de itt sajnos már nem tudtam eltávolítan a kupakot, ezért inkább adtam is el. Ha lehet azóta kerülöm a kupakos, fogkrémes vga-kat,

Lényeg a forrasztás van rá kis esély hogy megreped (ha valaki látott ilyet szóljon), azonban a paszta 100% hogy kiszárad! Ez a nem mindegy...


Reggie0
(PH! nagyúr)

Mert sorozatban gyartani nem ugyan az a mufaj, mint kezileg 1-1 darabot?


Duracellm...
(PH! kedvence)
Blog

Ne írjunk már ennyi marhaságot. Eddig is meg tudták oldani a sokezer dolláros xeon-oknál is - degradálódás nélkül - a forrasztást. Talán most is sikerül.

[ Szerkesztve ]


Manbal
(senior tag)

az lehet, de gépet is lehetne profin beállítani erre a célra, biztos vagyok benne hogy kivitelezhető lenne... csak hát biztos belekerül pár ezer plusz dolcsiba, és a vezetők így nem tudnak újabb szigetet venni maguknak... :(


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Szerintem az érdekesebb kérdés nem az, hogy megtudják-e oldani a forrasztást, hanem inkább az, hogy mi a francért állt neki cipőpasztát kenni a proci és a kupak közé az Intel... :U

Jah, gondolom ördögtől való a gondolat, hogy az ilyen húzásoknak köszönhető, hogy éves szinten 10 milliárd dolláros nyeresége van...


Reggie0
(PH! nagyúr)

Nem a plusz par dolcsi a baja, hanem a nagyobb hibaarany a szukebb turesek miatt, ami allando koltsegnovekedest okoz, nem csak egy egyszeri beruhazas.


GreatL
(fanatikus tag)

Remélem a kavarttyal együtt az árak is lecsillapodnak majd mindkét nagy procigyártónál pár év alatt mire cserés lesz az i7-4790k.


Duracellm...
(PH! kedvence)
Blog

Ha bontatlan CPU-val+intenzív 24/7 OC-val elmenne 5 évet egy ilyen CPU, pasztaszáradás/túlmelegedés/foglalatvetemedés/VRM-halál nélkül, akkor nem lenne ekkora - stabil - bevétel, ez igen valószínű. :)

Mivel xeon-oknak el kell menni min 3 évet egyhuzamban, és törekedni kell az olcsó hűtésre ezért kötelező a forrasztott kupak, és az időben stabil működés.

[ Szerkesztve ]


[CsuCsu]
(senior tag)

Nekem a pasztazassal sem lenne problemam, ha ertelmes paszta lenne. De ehelyett valami bohoc megoldasra szavaztak, ami onalloan meg piackepes sem lenne. :W

[ Szerkesztve ]


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Mi köze van ennek a hírnek az AMD-hez? Vagy ez csak egy félresikerült flame-kísérlet?

(#29) Raymond: Miért érné meg? Pont annyira lenne baj a paszta ott, mint itt. Elhiszem, hogy a fanok nem tudnak máshogy gondolkodni, de hogy te sem az végtelenül elszomorít.

[ Szerkesztve ]


Keldor papa
(Jómunkásember)

Nagyon nem tetszik ez az irány, fél évente új alaplapok jönnek, a Z370-nek sem adok fél évet, mert jön a Z390. Most meg ez... X299-nél is nagy lesz a fejetlenség.


lase92
(lelkes újonc)

Ezen jót mosolyogtam! :DD

üzenetek