Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


awexco
(fanatikus tag)

Az a 0,1 miliméter roppant sokat tud tágulni :D
Egyébként meg a széleinél gumírozzák szal tud kifelé tágulni :D
Harmadrészt nem most kezdtek el először procit tokozni .
Mit gondolsz egy terméket nem tesztelnek ?


bunfi
(őstag)
Blog

Ez mind igaz, csak azért egészítsük ki a képet azzal, hogy a félig-meddig idézett írásban a hőciklust -55 és 125 °C között zajlik le. Ez azért lássuk be asztali gépnél kevéssé valószínű.

Azért sír mindenki mert egy hitvány szar megoldás, és anélkül, hogy tuningolnád is érezteti a hatását a hangosabb hűtésben pl.


Oliverda
(Jómunkásember)
Blog

Forrasztás as a feature


arn
(PH! nagyúr)

hat allitsd ugy, hogy ne zorogjon :) ha az intel 100 fokos procikat akar, akkor legyen 100 fokos.


Manbal
(senior tag)

"érezteti a hatását a hangosabb hűtésben pl."

meg a jóval magasabb hőmérsékletben... nekem nem kell olyan cucc ami tuning nélkül 85 körülire melegszik... delidelve persze jobb mint a forrasztott, de azt meg bevállalni... még tool-lal se merném sztem


Blindmouse
(senior tag)
Blog

Gondolom tudod, hogy a fém vezeti az áramot. Gondolom megemlítem, csak a teljesség kedvéért azt is, hogy az CPU árammal működik. És ha oda megy az áram ahova nem kellene, az nem jó.

Tessék, itt vannak leírva a problémák, úgyse olvassa el mindenki mert csak a hate megy:
https://www.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/research/2008-vol12-iss-1-intel-technology-journal.pdf
8. oldaltól. Lényeg az, hogy a indium-os forrasztással már akkor is csak a gond volt, amikor elkezdték.


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Valószínűleg a zseniális Intel mérnököknek és (figyelem: irónia!) egészen biztos nem a pénzügyi osztálynak köszönhető az is, hogy a gyári paszta lecserélésével jelentősen javítható a hőátadás.

A mihez tartás végett az én i5-3570K-s procimnál épp a múlt héten néztem meg, hogy azonos tesztprogramok, azonos beállítások és kb. azonos szoba-hőmérséklet mellett a hajdan betonstabil (de 79°C-ot elérő) procim immár throttling-olt. Hát mondom biztos elöregedett az MX-4 a proci és a hűtő között, pasztázzuk újra. Ugyan az az eredmény.
Őőőő... Hát akkor bizony jobb, ha megpróbálom a delidet. Megtörtént, erre az 5 évvel ezelőtti hőmérsékleti maximumnál 6°C-al alacsonyabbat mérten a teszteket megismételve. Szóval legalábbis ez alapján nekem úgy tűnik, hogy a gyári paszta nemcsak, hogy gyengébb minőségű, mint a piacon elérhető jobb paszták, de a jelek szerint ugyanúgy hajlamos az elöregedésre...

Ezek után én némileg kétkedve olvasom azt, hogy majd a pasztázott proci hosszabb életű lesz a forrasztott procihoz képest... :U


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

185W gyakorlatilag a legen meghutheto maximum. a csucs duplatornyos hutok (D15 pl) kb 0,25C/W hutest tudnak 2x90m3/hs ventivel. valos 180Wos fogyasztast pl a 3.6os orajel es 1.45V korul jaro q6600aknal lehetett latni es ott a topik joresze epitett vizet hasznalt, az akkori csucs 2x6fazisos P35-DQ6ok meg adott esetben 2 evet birtak aztan elfustolt a VRM alattuk. A kupak itt nagyobb, de a leghutok azota nem igazan lettek jobbak.

kerdes mennyi meleg elfogadhato a chipnek, meg hova fer el a VRM.

Cifu: Der8auer ahogy szetkapta az alapjan a HEDT paszta nem oregedne

[ Szerkesztve ]


Raymond
(PH! félisten)
Blog

Troll account es Intel idiotasaga/toketlenkedese ide vagy oda, ez a hozzaszolas minimum egy Gold Internet Award-ot meger annyira a fejen talalta a szoget!


->Raizen<-
(PH! nagyúr)
Blog

;]


Duracellm...
(PH! kedvence)
Blog

Szerintem bement pár telefon: visszamondanánk az összes X299-es megrendelést, ha nem forrasztjátok az IHS-t. Erre "picit" elgondolkodtak rajta, hogy megér ez 2,65USD-t/cpu, meg a keletkező selejtet, cserébe hogy eltudják adni majd a CPU-t. :DDD

De lehet hogy csak a - vásárlói - hangulatot javítják a start-ig, és nem csinálnak semmit.

[ Szerkesztve ]


Szaby59
(PH! kedvence)

Gondolom tudod, hogy ennek az égvilágon semmi köze nincs hozzá ? Vagy szerinted ha a delidesek megtudják oldani, hogy leszigetelik filléres dolgokkal az IVR-t - ami a Skylake után egyébként már nincs is a die mellett - akkor egy milliárdos RND-vel rendelkező cég nem tud kitalálni valamit ?
Arról nem is beszélve, hogy ha egyszer fel van kenve nem "megyeget" az sehova.

[ Szerkesztve ]


awexco
(fanatikus tag)

Szerintem csöppentenek egy kevés ónt a magra majd rádobják a sapkát .

Lehet nekem rémlik rosszul de az ón 180c˙ körül folyósodik Viszont valami olyan rémlik , hogy a szilícium nem szereti tartósan a 80C˙nál többet . Bár ha gyorsan rakják rá a kupakot és az ón menyisége kevés akkor kárt nem okozhat . Robotok tudnak nagyon gyorsak lenni :)


Reggie0
(PH! nagyúr)

Indiummal mar 156 fokon is lehet forrasztani.

[ Szerkesztve ]


->Raizen<-
(PH! nagyúr)
Blog

Kiadhatták volna a skylake procikat forrasztva akkor meg lett volna kb a stabil 4,8-5 ghz talán nem túl drága hűtővel, na de vannak itt akik meg tudják oldani eme problémámat. :DDD


Manbal
(senior tag)

még 1 valami a témához:

nem értem ha az Intel úgy döntött hogy a HEDT vonalat pasztázzák (10 magig), akkor miért nem lehet azt rendesen megcsinálni? miért tudnak ügyes mesteremberek -25-30 fokokat elérni egy újrapasztázással?! miért nem lehet legalább ezeket a procikat profin pasztázni... technológia és akár ember is lenne rá, csak hát baromarcú a vezetés...


CsigaGyilkos
(senior tag)

Szvsz ez így egy elég problémás történet lesz az Intelnél. Ha valaki nem tud róla és kupakolni szeretne... :F
Jó lenne ha ezt a forrasztásos eljárást végre alkalmaznák a hétköznapi fogyasztóknak szánt cpuknál!

(#36) Manbal
Pof*tlanság az egész. Koncepció: Vedd meg jövőre a +200MHz-el gyorsabbat 1,5x áron... De most már nem fogják tudni ezt a tendenciát fent tartani!

[ Szerkesztve ]


fanti
(őstag)

Most ez valami óriási nagy kegy az Inteltől, hogy majd forrasztani fog a szar pasztája helyett?!


Dr. Romano
(PH! kedvence)
Blog

Persze hamarabb döglenek. Leszámítva azt hogy a tonnányi kiszórt forrasztott "775-ös" Xeont a mai napig működnek a normális hőfokukkal majd 10 év után.
Ellenben a 5200+-os procim meg már alap órajelen és feszültségen 70 fokos IDLE volt amíg le nem kupakoltam és el nem távolítottam alóla a porrá alakult fogkrémet.
Hasonló volt a helyzet a GTX 580-as VGA-mnél ami süvített mint állat, de itt sajnos már nem tudtam eltávolítan a kupakot, ezért inkább adtam is el. Ha lehet azóta kerülöm a kupakos, fogkrémes vga-kat,

Lényeg a forrasztás van rá kis esély hogy megreped (ha valaki látott ilyet szóljon), azonban a paszta 100% hogy kiszárad! Ez a nem mindegy...


Reggie0
(PH! nagyúr)

Mert sorozatban gyartani nem ugyan az a mufaj, mint kezileg 1-1 darabot?

üzenetek