Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Valószínűleg a zseniális Intel mérnököknek és (figyelem: irónia!) egészen biztos nem a pénzügyi osztálynak köszönhető az is, hogy a gyári paszta lecserélésével jelentősen javítható a hőátadás.

A mihez tartás végett az én i5-3570K-s procimnál épp a múlt héten néztem meg, hogy azonos tesztprogramok, azonos beállítások és kb. azonos szoba-hőmérséklet mellett a hajdan betonstabil (de 79°C-ot elérő) procim immár throttling-olt. Hát mondom biztos elöregedett az MX-4 a proci és a hűtő között, pasztázzuk újra. Ugyan az az eredmény.
Őőőő... Hát akkor bizony jobb, ha megpróbálom a delidet. Megtörtént, erre az 5 évvel ezelőtti hőmérsékleti maximumnál 6°C-al alacsonyabbat mérten a teszteket megismételve. Szóval legalábbis ez alapján nekem úgy tűnik, hogy a gyári paszta nemcsak, hogy gyengébb minőségű, mint a piacon elérhető jobb paszták, de a jelek szerint ugyanúgy hajlamos az elöregedésre...

Ezek után én némileg kétkedve olvasom azt, hogy majd a pasztázott proci hosszabb életű lesz a forrasztott procihoz képest... :U

üzenetek