Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


TigerCat
(PH! nagyúr)
Blog

A hangrendszer tetszik. Kompakt és elegáns megoldás, ráadásul még jól is néz ki. Végre...


Clever0
(senior tag)

Jó dolog a bluetooth, de tömörít és késleltet.


Lalikiraly
(őstag)
Blog

Nekem is ez a véleményem. Lassan úgyis akarok otthonra valamit.


Ijk
(PH! nagyúr)

Inkább a méretben kellene már áttörés, 100-120"-os képernyők halandók számára elérhető áron. Azt hiszem hamarosan lesz 98", egy sportkocsi áráért.


BoneDragon
(PH! addikt)

Ebből a samu tévéből mennyit adtak el itthon? Kettőt? Pont minap láttam, hogy másik tv-t is adnak mellé. Vicc kategória. Samu rossz piacot célzott meg, itt nincs tartalom ezekre.


1shot1kill
(lelkes újonc)

Ennyi erővel mondhatná a Samsung, hogy a 16K felbontásé a jövő :B Én még mindig egyelőre FullHD-n vagyok, de a közeljövőben tervezés alatt áll 4K-ra váltás.


Segal
(PH! addikt)

Egyszeru marketing.
Amig nem tudjuk megcsinalni az ujabbat addig felesleges is mert a jelenlegi boven eleg, ha megtudjuk akkor a regi mar elavult az uj a kiralysag...


Duree
(PH! kedvence)

Igazad van, szerintem tartalom sehol sincs még rá, hiszen még a 4k is gyerek cipöben jár. Gondolj bele egy Full hd film úgy 20-40Gb egy 4k meg 200Gb körül van a 8k az meg lesz 1 Terra? Elképesztö méreteket ölt majd a háttártár.

[ Szerkesztve ]


macilaci78
(Korrektor)

A háttértár? Milyen sávszél kell egy 8k TV-adáshoz? :U

Az ilyen-olyan sporteseményekkel lehet eladni ezeket, az meg nem felvételről az izgalmas.

[ Szerkesztve ]


Ijk
(PH! nagyúr)

Még FHD BD minőséget sem ugatják meg minőségben a műsorszórások, egyik sem.
Ezek a tv-k házimozizásra kicsik és nincs is igazán sok anyag ami HDR-ben sokat hozzátesz, felbontásban sem. Tv csatornákat nézni overkill, vagy nagyon gazdagoknak való. Maradnak a játékok, de azért sem vennék 2-3 milliós tv-t.


Bilux
(PH! addikt)

Samsung HW-Q70R Soundbart nézem ki a Q90-es kistesója.
Van valakinek ezzel tapasztalata? Megéri a 200.000ft-ot?


Badboys
(őstag)

Szvsz. a 150 ezres átlag keresetből élők tolongni fognak érte. Amennyiben valami ,akkor ez totál fölösleges ide. Talán 10-15 év múlva visszatérhetünk rá akkorra talán opció lehet. A jelen adás minőség is a béka segge alatt van.Nekem 4 k van nem győzök válogatni az adások közt.

[ Szerkesztve ]


atike
(PH! nagyúr)

Mindig jön a szokásos, "de minek a 8K szöveg, soha nem lesz rá tartalom, úgysem lehet kapni" szöveg - erre Forma1 nézése közben mi az első reklám? Samsung 8K tévé... :)

A hangrendszer nekem is bejön.


Tal2
(tag)

Hang projektor... volt már Samsung hang projektorom mélyládával, de igazi dinamikát nem nyújtott... Ezt főleg alacsonyabb hangerő esetén vettem észre, hogy nem értem a dialógusokat. El is adtam. Aztán egész más megközelítés hozott számomra “államat a földön keresem”, elsöprő minőséget. Nem röhög: megtaláltam édesapám 30 éves, 20+ éve pihenő, háromutas Videoton hangfalait. Csak meg kellett peremezni. Kerítettem hozzá egy sztereo erősítőt... összekötöttem, telefon ráköt. Aztán teljesen elképedtem, mit ér egy rendes hangfalpár egy jó erősítővel. Azóta a tv is rajta jack-rca kábellel, illetve egy AirPort expressz az AirPlay használatához...
Az egész kijött kb 50 ezer forintból és nincs az a hang projektor, ami a nyomába érhetne...


BMW001
(PH! félisten)
Blog

Nem nagyon van meg olyan hardware, amivel elvezhetoen tudsz 8K -ban gamelni.


PuMbA
(PH! félisten)

Ha a kis helyfoglalás miatt kell, akkor megérheti, de ár / hangminőségben a legrosszabbak a soundbarok, hiszen a fizikát nem lehet átugrani. A kis hangszóró, ami beléjük fér, az kis hangszóró, akárhogy nézzük és a rúd alakú hangdoboz sem az akusztikus tervezés optimális módja, mert akkor már a stúdiókban is azt használnák. 10 Ft-ból megcsinálják és eladják jó drágán.

[ Szerkesztve ]


Jackie_Chan
(fanatikus tag)

Normális házi mozizás sosem lesz soundbarokkal. Az erősítő+hangfalak mindig is verhetetlenek hangzásban.Az,hogy valami csak mímeli a fentről jövő hangokat sosem fogja tudni helyettesíteni a ténylegesen oda kötött hangfalakat.Nekem is volt soundbarom,de pár napig bírtam el is adtam.Az már egy másik kérdés,hogy a mostani hangrendszerem nem annyiba került mint ez a soundbar.Igaz nem is úgy szól.


Godefroy
(senior tag)

Sztereo erősítő nyomába nehéz eredni....
Megmondom öszintén én a filmeket is inkább úgy nézem.


DjFlanker
(tag)

Van áttörés. Black Fridayen 330e -ért vettem egy 70" 4K tévét. Nem oled, "alsó" polcos LG de számomra tökéletesen működik 2018 áprilisában 550e-600e körül nyitott. Szóval itt is van bőségesen előrelépés. Ahogy az is hogy az elődjére (55" FHD LG, szintén "alsó polc") kiadott 220e-ért ma már vagy nagyobbat kapsz, vagy ugyanakkorát de jobb minőségű 4K-t.


Tetsuo
(fanatikus tag)

Azt hiszem nekem 8K lesz a maximum, hiszen kedvenc filmjeim mind régi analóg technikával készültek, sportközvetítés pedig maximum Federer meccsei, amik érdekesek számomra - szerintem utolsó évét játssza. Esetleg MMA, de ott számomra nem (lesz) elvárás a 8K-nál részletesebb látvány.


BMW001
(PH! félisten)
Blog

Mindig lehet venni beleposzintu tv -t, pocsek kepminoseggel, hatalmas meretben. A gond azzal van, hogy az igazan jo modellek, amiket tenyleg jo nezni, mint az OLED, kisebb meretben 2x -es aron mennek...

[ Szerkesztve ]


Tetsuo
(fanatikus tag)

Ez minden valamit a hanghoz értő embernek alap. Dolby Athmos ide vagy oda.

[ Szerkesztve ]


Tal2
(tag)

Így van! Én zenére és filmekre is ezt használom! Többet ér a szép hangzás mint a térérzetet és az egyéb emulació.


spyboy88
(újonc)

Szerintem is elég borsós áron van nálunk, nem azt a piacot kellene kielégíteni.


nexplo
(fanatikus tag)

Én majd 16K-nál fogok venni TV-t. Nem baj hogy nem látom azt a csillió pixelt legalább tudni fogom hogy benne van. Mint már több cikkben most is tartom hogy rossz irányba megy a dolog. Elég lenne a 4K de szebb kijelzővel , olcsóbban, nagyobb méretben is elérhető árban. Ez a K licit lassan ki lett maxolva. Az ára, na igen. No comment :)


M@cika
(őstag)

Itthon nem is lesz még van 10 évig minimum. Ha valaki megdobna egy 8k TV-vel, akkor sem tudnám kihasználni. kb. 2 napja láttam egy cégnél ilyen 2m körüli képátlójú érintőképernyős 4k TV-t. 3D dizájnra használják


Duree
(PH! kedvence)

Ahogy számoltam a 8k adás sávszélességen 6db hd adás mehetne.


Balika911
(PH! nagyúr)

Nem tudom, hogyan és mit számoltál ezen, amikor ránézésre meg lehet mondani, hogy egy 8K adás 16 FHD (!) adás sávszélsségének felel meg. (Ceteris paribus, és az egyszerűség kedvéért csak a képi információt nézve, a hangot és metaadatokat figyelmen kívül hagyva.)

[ Szerkesztve ]


Tidus
(PH! addikt)
Blog

Ezek a TV-k azért kaphatók itthon, és kelet Európában hogy lássák a vevők, ilyen is van.
A megvásárlásra a lehetőség adott. Ezért kaphatók csak a felsorolt képátmérőjű modellek. A többi nyugaton és az amcsiknál.
Bár én úgy vagyok vele Samu tv-t nem igazán, 8k-t meg minek.

[ Szerkesztve ]


Tetsuo
(fanatikus tag)

Az már rég rossz, ha külön látod a pixeleket. ;)


Tetsuo
(fanatikus tag)

Amit viszont kihagytál a számításból, hogy a 8K-t már hatékonyabban tömörítik a régi FHD-hoz képest.


Balika911
(PH! nagyúr)

A tömörítést változatlannak feltételeztem, a színmélységgel, chroma mintavételezéssel és másodpercenkénti képkockaszámmal együtt.

De számolhatunk akár kétszer olyan hatékony tömörítéssel (a gyakorlatban max. másfélszerest írnak a HEVC javára), akkor is lesz köztük egy nyolcszoros szorzó.


nexplo
(fanatikus tag)

Tudod hogy értettem :)
Csorgatjuk a nyálunk egy ilyen csodára amit ki sem tudunk használni és csillióba kerül. Ez inkább egy publikus tech demó a gazdagoknak. Aki pedig képben van az töredék áron vesz kb ugyanilyen jó TV-t. :)


Plebi
(senior tag)
Blog

Vezeték nélküliek a hátsó hangfalak, hurrá de kényelmes, csak hova dugom be őket a nappali középén levő kanapénál? Oda is kell áramot húzni.


Balika911
(PH! nagyúr)

Ez bennem is felmerült. De van, ahol egyszerűbb a hátsó/oldalsó falon levő aljzatba dugni őket, mint hangszórókábelt vinni a helyiségen át. Nálam is pl. a hagyományos hangszórókábel a kézenfekvőbb.

[ Szerkesztve ]


Vtwo
(senior tag)

Maradjunk annyiban,hogy ez egyfajta erőfitogtatás és értelme nincs sok (még évekig).
Majd nálunk is megvesznek párat (néhány bőrhajú "vállalkozó" és felcsalja a pláza luvnyákat vele a lakásába,vagy csak hogy az övé legyen a legnagyobb-legdrágább).


Vtwo
(senior tag)

Bocsi, nem neked ment az alábbi hozzászólásom.


Tetsuo
(fanatikus tag)

Nem, nem tudom. A kijelzőnek az a lényege, hogy már ne vedd észre a különálló képpontokat. A lényeg éppen az, hogy ne lásd, hogy milyen a felbontás, csak hogy már elég.
Ha valamin látod, hogy 8K, akkor az kevés. ha valamin nem tudod megállapítani hogy 8K vagy 32K, akkor az jó.
Tehát nem részletesnek kell lennie a képnek, hanem "túl részletesnek".
Egyébként - már többször ki lett tárgyalva -, nagy felbontáson is előjöhet olyan képi tartalom, ami a pixeleket "felezi" vagy akár negyedeli: pl. moiré-effekt. Ekkor jó, ha a határ felett négyszeres az adott felbontás (MINIMUM).


MeszesKPT
(fanatikus tag)

A 14 ms-es input lag volt a legérdekesebb, mert a legtöbb UHD kijelző is csak rosszabbat tud. Ettől persze még nem lesz mivel meghajtani, meg 2 méteren belülre ülni, hogy legyen értelme a 8K-nak sem éppen a legjobb.


Kékes525
(PH! félisten)

Ezeknek a 8K-ás (és 4K) TV-éknek csak akkor van értelmük, ha az SD (és HD) tartalmat is sokkal jobban játsszák le, mint az elődjeik. Sajnos a tartalmak többsége még mindig SD (és kisebb részben HD).

[ Szerkesztve ]


Crus
(fanatikus tag)

Játékosoknak? WAT?

Mivel hajtasz ki 8k felbontást? 4 db 2080TI-vel? Vicc.

A gaming sajnos még jelenleg is az 1080p-ről szól leginkább, még néha ott is megy a küzdelem konzolokon a 60 frémért. Ezek meg 8k-val dobálóznak... ja lehet rajta nézni pár demó videót és szevasz. Még a 4k kora se rúgta be az ajtót rendesen, nem, hogy a 8k. Őrültek.


Piftuka
(PH! addikt)

"Ezek a tv-k házimozizásra kicsik[..]"

Azért a 75 col feletti méretek már nagyon "barátságosak ilyen célra is. :K

Én örülnék a 82 colos modellnek a szobámba. Mondhat bárki bármit... a Samu 8-as, és 9-es szériás tévék k*rva jók!

Egyébként szvsz éppen ebben a nagy méretben tudnak az OLED készülékekkel konkurálni.

55, és 65 colban még az OLED a népszerűbb a prémium szegmensben. Ám a 75 col feletti méretben a QLED-et eégsz egyszerűen olcsóbban tudják legyártani, és értékesíteni. (A 4K modellekről van szó; a 8K nyilván még utóbbiban is drága az újdonság ereje miatt.)


Balika911
(PH! nagyúr)

Játékosoknak is: az ALLM, FreeSync és VRR támogatás miatt, és mert fogadja az 1080p@120, 1440p@120 és tudtommal a 2160p@120 jelet is HDMI-ről, 10 ms alatti lag mellett.

PC-vel 8K-ban 30 Hz a maximum, mert hiába van HDMI 2.1 a tévén, a jelenlegi VGA-k HDMI 2.0 portja szűk keresztmetszet lesz. A 30 Hz desktopon és játékhoz is nagyon alacsony érték, és valószínű a FreeSync, illetve VRR range-en is kívül esik már. Nyilvánvaló, hogy ez a tévé nem a 8K miatt jó játékra. Egyébként sem juh vagy tehén ez, hogy ki kelljen hajtani.

A 8K saját fotókhoz, videókhoz és demóanyagokhoz jó, estleg a feni limitációk mellett PC-hez. Ez egyelőre alig valami. Samsungéknál viszont 4K (HDR) anyagokkal is ez a tévé lesz a csúcs, mert a cég eddigi legfaszább paneljét és elektronikáját kapta meg.

[ Szerkesztve ]


Ijk
(PH! nagyúr)

Kinek mi a házimozi jelentése, nekem mozi hatas otthon. 3m-rol ez 100-130" kepatlo, annak függvényében ki hol szeret ülni a moziban. 100" kb a leghatso sor. Imax szint, ami a 4k, hdr lényege lenne vagy 3d esetén már 150" kellene, de ehhez valóban kevés a tartalom. És még csak 3m-rol beszélünk, ahol egy 4 tagú csalad szűkösen leul egyet mozizni.
Ns ehhez képest egy 65-85"-os méret játékszer. Nyilván tv könnyebb eset mint egy vetítő, csak igy maga a mozihatas hiánya a kompromisszum.


Balika911
(PH! nagyúr)

Még két dolog eszembe jutott: nem egy kifejezetten játékos feature, mert épp az input lag ellen dolgozik, de a hátradőlősebb műfajok mellé ezekkel az új tévés elektronikákkál releváns dolog lehet az interpoláció, ha alacsony az FPS.

A másik, hogy ilyen tévék mellett vajon mi lesz a BFGD-k sorsa. A magam részéről már keresztet vetettem rájuk.

[ Szerkesztve ]


nexplo
(fanatikus tag)

Úgy értettem hogy már a FHD esetén is megfelelő távolságból jó anyag esetén csodaszép képet lehet kihozni egy jó tv-n. Elmentünk a 4 meg 8 k irányába úgy hogy igazából annyira nem lett szebb a kép mind amennyivel drágább lett. Erre utaltam hogy majd ha látom. Lehetne lassan 32K is ha kb semmit nem érek vele. Nem mondom hogy nem szebb a nagyobb felbontású tv de nem esek hanyatt tőle egy régi tvhez képest normál felhasználás alatt. Árban viszont vastagon fog a ceruza :)


BoneDragon
(PH! addikt)

Hogy milyen áron van? Tessék? :W :W


atike
(PH! nagyúr)

Zöldségeket beszél, és....? :DDD

:P ;]


Piftuka
(PH! addikt)

Hááát... ha a zöldségek ára ilyen ütemben emelkedik, akkor hamarosan teljesen reális lesz az ilyen összehasonlítás. :P :)


Duree
(PH! kedvence)

igazad van lehagytam az egyest a hatos elöl, köszönöm , hogy kijavítottál.

üzenetek