üzenetek

hozzászólások


BMW001
(nagyúr)
Blog

Mindig lehet venni beleposzintu tv -t, pocsek kepminoseggel, hatalmas meretben. A gond azzal van, hogy az igazan jo modellek, amiket tenyleg jo nezni, mint az OLED, kisebb meretben 2x -es aron mennek...

[ Szerkesztve ]


Tetsuo
(tag)

Ez minden valamit a hanghoz értő embernek alap. Dolby Athmos ide vagy oda.

[ Szerkesztve ]


Tal2
(tag)

Így van! Én zenére és filmekre is ezt használom! Többet ér a szép hangzás mint a térérzetet és az egyéb emulació.


spyboy88
(kezdő)

Szerintem is elég borsós áron van nálunk, nem azt a piacot kellene kielégíteni.


nexplo
(aktív tag)

Én majd 16K-nál fogok venni TV-t. Nem baj hogy nem látom azt a csillió pixelt legalább tudni fogom hogy benne van. Mint már több cikkben most is tartom hogy rossz irányba megy a dolog. Elég lenne a 4K de szebb kijelzővel , olcsóbban, nagyobb méretben is elérhető árban. Ez a K licit lassan ki lett maxolva. Az ára, na igen. No comment :)


M@cika
(senior tag)

Itthon nem is lesz még van 10 évig minimum. Ha valaki megdobna egy 8k TV-vel, akkor sem tudnám kihasználni. kb. 2 napja láttam egy cégnél ilyen 2m körüli képátlójú érintőképernyős 4k TV-t. 3D dizájnra használják


Duree
(veterán)

Ahogy számoltam a 8k adás sávszélességen 6db hd adás mehetne.


Balika911
(nagyúr)

Nem tudom, hogyan és mit számoltál ezen, amikor ránézésre meg lehet mondani, hogy egy 8K adás 16 FHD (!) adás sávszélsségének felel meg. (Ceteris paribus, és az egyszerűség kedvéért csak a képi információt nézve, a hangot és metaadatokat figyelmen kívül hagyva.)

[ Szerkesztve ]


Tidus
(őstag)
Blog

Ezek a TV-k azért kaphatók itthon, és kelet Európában hogy lássák a vevők, ilyen is van.
A megvásárlásra a lehetőség adott. Ezért kaphatók csak a felsorolt képátmérőjű modellek. A többi nyugaton és az amcsiknál.
Bár én úgy vagyok vele Samu tv-t nem igazán, 8k-t meg minek.

[ Szerkesztve ]


Tetsuo
(tag)

Az már rég rossz, ha külön látod a pixeleket. ;)


Tetsuo
(tag)

Amit viszont kihagytál a számításból, hogy a 8K-t már hatékonyabban tömörítik a régi FHD-hoz képest.


Balika911
(nagyúr)

A tömörítést változatlannak feltételeztem, a színmélységgel, chroma mintavételezéssel és másodpercenkénti képkockaszámmal együtt.

De számolhatunk akár kétszer olyan hatékony tömörítéssel (a gyakorlatban max. másfélszerest írnak a HEVC javára), akkor is lesz köztük egy nyolcszoros szorzó.


nexplo
(aktív tag)

Tudod hogy értettem :)
Csorgatjuk a nyálunk egy ilyen csodára amit ki sem tudunk használni és csillióba kerül. Ez inkább egy publikus tech demó a gazdagoknak. Aki pedig képben van az töredék áron vesz kb ugyanilyen jó TV-t. :)


Plebi
(senior tag)
Blog

Vezeték nélküliek a hátsó hangfalak, hurrá de kényelmes, csak hova dugom be őket a nappali középén levő kanapénál? Oda is kell áramot húzni.


Balika911
(nagyúr)

Ez bennem is felmerült. De van, ahol egyszerűbb a hátsó/oldalsó falon levő aljzatba dugni őket, mint hangszórókábelt vinni a helyiségen át. Nálam is pl. a hagyományos hangszórókábel a kézenfekvőbb.

[ Szerkesztve ]


Vtwo
(senior tag)

Maradjunk annyiban,hogy ez egyfajta erőfitogtatás és értelme nincs sok (még évekig).
Majd nálunk is megvesznek párat (néhány bőrhajú "vállalkozó" és felcsalja a pláza luvnyákat vele a lakásába,vagy csak hogy az övé legyen a legnagyobb-legdrágább).


Vtwo
(senior tag)

Bocsi, nem neked ment az alábbi hozzászólásom.


Tetsuo
(tag)

Nem, nem tudom. A kijelzőnek az a lényege, hogy már ne vedd észre a különálló képpontokat. A lényeg éppen az, hogy ne lásd, hogy milyen a felbontás, csak hogy már elég.
Ha valamin látod, hogy 8K, akkor az kevés. ha valamin nem tudod megállapítani hogy 8K vagy 32K, akkor az jó.
Tehát nem részletesnek kell lennie a képnek, hanem "túl részletesnek".
Egyébként - már többször ki lett tárgyalva -, nagy felbontáson is előjöhet olyan képi tartalom, ami a pixeleket "felezi" vagy akár negyedeli: pl. moiré-effekt. Ekkor jó, ha a határ felett négyszeres az adott felbontás (MINIMUM).


MeszesKPT
(aktív tag)

A 14 ms-es input lag volt a legérdekesebb, mert a legtöbb UHD kijelző is csak rosszabbat tud. Ettől persze még nem lesz mivel meghajtani, meg 2 méteren belülre ülni, hogy legyen értelme a 8K-nak sem éppen a legjobb.


Kékes525
(veterán)

Ezeknek a 8K-ás (és 4K) TV-éknek csak akkor van értelmük, ha az SD (és HD) tartalmat is sokkal jobban játsszák le, mint az elődjeik. Sajnos a tartalmak többsége még mindig SD (és kisebb részben HD).

[ Szerkesztve ]

üzenetek