Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

(Ez a fanboy "vitakultúra" erőteljesen konvergál a nullához, mikor durván mellélő vele az ember - csak egy széljegyzet.)

8700 =/= 8700K, remélem, az azért tiszta - sem árban, sem kisajtolható teljesítményben (és ahogy látom, utóbbihoz Z-s lap is kéne, hogy értelme legyen).

Plusz használt, jóideje piacon lévő termék árát hasonlítod egy jelenleg még vadi újhoz. Ami így hirtelen ránézve hardverapróra duplán vicces.

"Ha neked egy 6 magos I5 közép kategoria alja,akkor mi az alap?"

Hol írtam, hogy az alja? Olvasd már el mégegyszer az előző posztomat.

Amúgy szerintem ma az abszolút minimum az egy i5-2400/i5-2500(K). Még mindig használható és szotyiárban van. A négymagos i3 és a legkisebb Ryzen a belépőszint felsőbb szegmense.

A magam részéről kb. jövő tavasszal veszek a B350-be egy aprós R7 Zen 2-t az R5 2600 helyére, aztán jóidőre elfelejtem a témát.

[ Szerkesztve ]


HUN_Sector
(lelkes újonc)

Valahol mókás, hogy rengeteg gépben még negyedik generáció muzsikál és az is több, mint elég a felhasználók sokaságának. (Igen, tudom, megint sok gépben még ennél is régibb, akár második-harmadik generációs proci)


lacus83
(senior tag)

Akkor te is elolvashatod amit én írtam.

8700 =/= 8700K, remélem, az azért tiszta - sem árban, sem kisajtolható teljesítményben (és ahogy látom, utóbbihoz Z-s lap is kéne, hogy értelme legyen).

Sima 8700ről szólt a pálma, k eleve nem kellene nekem sem, mivel nem Zs lapom van.
Nem akartam senkire fan boyt húzni, csak az olyan piros köd miszerint ugyan azt a teljesítményt adó Amd olcsóbb lesz mint az Intel az azért erős túlzás. Az Amd is profitból él, szüksége is van rá. Közel azonos áron volt a második gen Ryzen az Intelel, mind addig amíg nem lett készlet hiányos a kék oldal.
Jó lesz a verseny, ennek örülök én is. Én részemről lezártam. Cpunál meg szerintem pont mindegy hogy használt e, persze hacsak nem volt skalpolva.
Döglött Cput 15 éve nem láttam.

[ Szerkesztve ]


carl18
(őstag)

Sajnos az alapszabály pont az hogy használt árat ne mérjük már az új árához képest. 8700K új ára most 120E körül van, a Zen 3600 nem túlárazott alzás ára 68E forint. Bár igaz ha neked meg van az van i5-8400 arról még lehet fejleszteni i7-re. Használtan valóban közelit az elfogadható ár kategóriájához.

+1 Én se láttam még döglött cpu-t, hamarabb avul el mint sem tönkre menne. Persze kell hozzá a körités jó táp/jó hütés.


schawo
(Jómunkásember)
Blog

Azért a 2400 erős. Minimumokban 30-70% marad benne egy 45000 forintos 9400f-hez képest egy ma már nagyon alap 1060 videokártyával [link] (8400-zal tesztelve, de az kb ugyanaz, ugye). Ezzel kb 70000 forintos 1060-ban 25-30000 forintot benne hagy, a 1050 szintjére degradálja. A K nélküli Sandy/Ivy már csak arra jó, hogy időlegesen kiszolgáljon, amíg megjön végre egy rendes proci.


carl18
(őstag)

Játékfüggő, de a GTX 1050-től mindenkép erősebb lesz a konfig. Tomb Raider alatt is 99%-ra volt hajtva a kártya, szóval elég hülye kijelentés GTX 1050 szintre esik vissza.


schawo
(Jómunkásember)
Blog

99%-ot a hajamra kenhetem, ha közben a minimum szaggatósan beesik


carl18
(őstag)

Azért annyira nem feltünnö az szerintem. Kártyát kihatja ? igen? Dropok nincsennek addig nincs gond. A 6 magos I5 is beesett 40 Low frameratera, az I5-2400 30 volt az alja. A töltöképernyők miatt volt főként olyan alacsony ez a érték. Nyilván újabb procival folyamatosabb lesz a játék, de egy 4 magos I5-el se játszhatatlan.
15 éve az ember még örült 30 fps is, most van ez a fps huszárkodás.

Unokatesommal is pont ezt beszéltük 50-60 fps között még bőven játszható, ha 50 alá bemegy akkor lehet érezni hogy kezd romlani az élmény. Havernál láttam PS4-en AC origint, na ott aztán volt 20 fps minimum. Én szemembe az volt a borzalmas szagatás.

[ Szerkesztve ]


schawo
(Jómunkásember)
Blog

25 éve még a 320x200-nak is vigyorogva örültünk. De hogy jön ez most ide? Ahogy a 25, úgy a 15 évvel ezelőtt is már rég elmúlt ;)


carl18
(őstag)

Csak nem tudom miért számit minden egyes képkocka, ha úgy nézzük az új i5 befektetés nem hoz annyival többet mint amennyibe kerül. Ha játék attól még lehet jó és élvezhető, nekem ha nem fut az afterburner és néha belemerülök nem is tünik fel.


DraXoN
(őstag)
Blog

az afterburner is leves "pár százalékot" a teljesítményből, így ha előbbivel be-be esik 60 alá, nélküle lehet nem nagyon esik be...

egy időben nekem is fent volt .. azt megkérdeztem magam, játszani akarok, vagy teljesítményt mérni?
azt letöröltem a fenébe...
csak ellenőrizni azt, hogy jó-e a beállítás az radeon saját mérője is bőven jó.

[ Szerkesztve ]


devast
(PH! addikt)

Afterburner, es vele egyutt az rtss az en 1080ti-men semilyen teljesitmenyvesztessel nem jar. Frame limiterjet rendszeresen hasznalom is gsync-el szuperul mukodik.


apatyas
(Korrektor)
Blog

Troll on: Dehogy nem jár teljesítményvesztéssel, most mondtad, hogy limitálja a framejeidet ;]
Troll off: talán mert ha eleve limitálja a framejeidet, akkor nem látod, hogy mennyit vesz el, mert van miből. Ha a maxot hagyná menni, akkor derülne ki, hogy nélküle több-e.


Bale_E
(őstag)

Ugyanannyi pontot kapok 3dmarkban ha fut az RTSS ha nem. Szóval ez így nem állja meg a helyét, hogy levesz pár %ot...


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Nono. 15-20 évvel ezelőtt is hídba mentem a 30 fps-től.


Mans20
(PH! addikt)

Nekem már elment a kedvem a 4 magtól, mert az i5-öt ajánlgatták már. Nem tudom a 1050Ti mellé mennyivel jobb 6 mag. VGA-t most nem akarok még váltani, meg nem is igazán van mire NV oldalon számomra.

[ Szerkesztve ]


snecy20
(PH! kedvence)
Blog

Ó, pedig 1996 és 2000 között hány és hány esetben kellett megelégednem a 25-30FPS-sel. :)
Mai szemmel nézve ez már tragikus, de nekem akkor fel sem tűnt. Főleg hogy évekig nem is monitoroztam hogy milyen sebességgel fut a játék. Annyi volt a kritérium hogy egyáltalán elinduljon a játék, és ne akadozzon annyira hogy már élvezhetetlen legyen. Meg aztán úgy emlékszem hogy volt is anno a játékok egy részében ilyen beépített 30FPS-es lock...

[ Szerkesztve ]


schawo
(Jómunkásember)
Blog

A tévé 24 képkockájához mérten a 18 fps is tűrhetőnek tűnt akkoriban. IndyCar 2 1995-ben nagy felbontáson (haha, 640x480) jó, ha felment 15 fps-re időnként. :D


DraXoN
(őstag)
Blog

igen, hogy miken mulattunk anno..

pl. én 386oson játszottam Stunts és Lotus III játékokkal, hát jó ha volt 10FPS velük...
emlékszem hogy örültem mikor a 486-os DX2 80-on "sima lett a kép", és a doom se bélyegképben kellett onnantól, hogy fusson... nem tudom már milyen 386osom volt, de a legalja lehetett (bár érdekes volt az "állított" képarányú 3:4 vagy 4:5-es, bár inkább előbbi, fekete-fehér Hercules monitor hozzá :) ... azóta se láttam olyat, még most interneten "képeket" keresve se, kár, hogy egy lomtalanításkor "le lett selejtezve" az egész, miután 10év pincében állás után szülők "megunták" a kerülgetését)...


Prof
(PH! addikt)

Ezzel a mai gyerek is így van, egy 5-10 éves simán eljátszogat játékokkal amikben 20-25fps van, sokan egy több éves laptopon Apuka Intel IGP-jén. Én is játszottam Hearthstonet Intel HD4000en ami a mobil Ivy-ban van mert halkabb hűvősebb mint az Nvidia menne. Nem mindenki játszik techdemo menj a mapra azt öld a másikat agyatlan játékokkal.


Prof
(PH! addikt)

Semmivel. Itt vergődnek az emberek mert proci téren van valamilyen verseny, míg a GPU piaci fejlődést kedves Nvidia lelassította, mint anno az Intel a CPUt. (érthető ha nincs valódi versenytárs)
kb 95% a usereknek masszív GPU limittel játszik. A mesterségesesn kreált tesztkörnyezetekkel próbálják a hardvereladásokból élő tesztoldalak fogyasztásra/vásárlásra ösztökélni a vérpistikéket.

Tudom mindig lesznek idióták, akik a 100ezres roncshoz vesznek 200ezrért felnit. Elég elkeserítő, amikor 100-200 dolláros procikat tesztelnek 1200 dolláros kártyával, hogy tudjanak vmi kis különbséget felmutatni, ami persze totál értelmetlen mert fulHDra nem vesznek 1200dolláros kártyát. Lassabb elérhető árú VGA-val meg továbbra is a GPU fog limitálni FullHD-ben sokkal jobban mint a CPU.


schawo
(Jómunkásember)
Blog

Nem azért játszopttunk akkoriban 10 fps-sel, mert így akartuk, hanem mert akkoriban az volt a csúcs közelében. Legalábbis a megfizethető csúcs közelében. Akkoriban elképesztően drága volt a PC a fizetésekhez képest. A mostani nyavajgás, hogy kéthatvi átalgbér (most épp 4-500ezer Ft) egy játékra használható PC, akkoriban hatalmas boldogság lett volna.


hokuszpk
(PH! addikt)

mar akkoriban is ritkan jatszottam, de ha nem doomot, vagy warcraftot, akkor a Screamer2 volt az elvezetek netovabbja :DD

#222 schawo : a Miro Pctv kartyamat egy vagyonert vettem, lehet ezert nem akarom meg mindig kidobni :D
* nomeg projektorra kiteve a tvkepet teljesen elvezhetoek a meccsek.

[ Szerkesztve ]


snecy20
(PH! kedvence)
Blog

Az biztos, hogy ma 120.000ft-ból különb gépet lehet összepakolni 1080p-re, mint amivel 20-25 éve nyomta sokunk. Persze ha a teljesítményszinteket behelyettesítjük az akkori korba. Úgy emlékszem hogy 2002 körül még P233+96MB RAM+Voodoo2 gépen voltam, ami akkoriban már egyet jelentett a teljes elavultsággal, és már arról sem nagyon lehetett álmodni hogy bármilyen aktuális cím egyáltalán elindul azon a vason. Pedig az akkor olyan 3.5 éves korban lévő konfig volt.


DraXoN
(őstag)
Blog

nvidia nem szándékosan lassította le a fejlődést, meg lehet nézni mekkorák a GPU chipek, eléggé nagyok, azoknál nagyobbat gyártani nem éri meg (a meglevőket is drága), nem vétetlen merült fel többször is az évek alatt az "inkább 2 közepes mint egy nagy chip" SLI/Crossfire csak nem működtek eléggé hatékonyat... a szoftveres "összehangolás" igencsak zsákutca lett..


carl18
(őstag)

Nekem a gépem Sleeping dogs alatt maximális jól ment. Very High beállitáson fix 60 fps 1680X1050...
I5-3470/8G/GTX 1050 2G Sleeping Dogs Definitive Edition (Very High) 60 FPS Ezzel én igy maximálisan elégedett voltam.

Nekem ez maximálisan jó, egyik kedvenc játékom. Nálam nem az évjárat számit hanem hogy jó játék legyen, bár sajnos válogatos vagyok. Majd akkor cserélek az ivy bridge ha lesz olyan játék ami nagyon tetszik és rosszul fog futni rajta.

[ Szerkesztve ]

üzenetek