üzenetek

hozzászólások


laceszgamer
(addikt)

FX9590 Intel Edition :D Bár akkor már ha lúd legyen kövér alapon meghagyhatták volna mind a 18 magot, max nem 255 hanem 300watt lesz a fogyasztása. :D


Cefet
(aktív tag)

Kényszerből kiadva, a végsőkig kihajtva. Mint a Radeon VII.

#laceszgamer: így sem nagyon lehet meghűteni...

[ Szerkesztve ]


X Factor
(addikt)

Olyan jellegű felhasználásnal ahol a core count mellett az órajel is fontos még lehet is létjogosultsága.

Bár ezt a HEDT vonalat eléggé elnyerte most az AMD.

Picit régebben épitettunk render node-kat, x399 alapon 4gpu-val, x1950-el. Másfél évvel később egy-egy UEFI update után, simán mennek a 2970 és 2990 cpu-k, és töredék árból megvan a 48 és 64 szálas rendszer az Intel-hez képest és kitudja h. majd a 3.ik generáció is esetleg belemegy-e.


Graphics
(félisten)
Blog

Netburst, te vagy az ;] ? Vagyis az unokája

[ Szerkesztve ]


satz18
(őstag)
Blog

Ugyan ez jutott eszembe. Teljesen átmentek FX korszak beli AMD-be. Csukott szem, tiszta erő, OC!!!


laceszgamer
(addikt)

Valamit nyilván kitalálnak hozzá akiknek ilyen lesz, am meg csak arra gondoltam ezzel, hogy ezen a vonalon bármit össze lehet hozni, csak kell egy lap ami bírja szuflával meg valami kegyetlen hűtés, aztán repkedhetnek a +100w-ok.


bteebi
(addikt)

Rendben van a TDP, nem szaroztak vele :DDD. Ez amúgy kinek/mire jó? Egyáltalán támogat bármilyen nem nagyon speciális program (pl. kommersz videószerkesztő vagy 3D-s tervezőprogram, CAD) 14 magot?


arn
(nagyúr)

Jo lenne ez, harmadekkora csikszelessegen.


Hannibhál
(őstag)
Blog

Javítsatok ki ha tévedek, de pl kommersz cad programok(Pro-e, solid edge stb) erősen egy erős szálra építenek vagy max kettőre(nem vagyok benne biztos, de sztem a régebbiek pl 2015 előttiek) s oda pl jó lenne egy olyan szerveres munkaállomás, ami pl 5-6 mérnököt ki tud szolgálni.
De oda nem ilyen proci lesz, aukcióba nem veszik ezt mérnöki irodák:D


Geri Bátyó
(senior tag)
Blog

CAD lehet, hogy támogatja, de ott nem is ez volt soha a korlátozó tényező, hanem az, hogy mindent a háttértárra pakolászik menet közben, úgyhogy ott csak valami brutál SSD kell a jó teljesítményhez, nem kismillió processzormag.


TeeBee73
(őstag)

420A? Itt valami elírás lesz.


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

Ha a TDP "csak" 255W, akkor tényleg annak tűnik, mert különben csak nagyon alacsony core feszültség mellett jönne ki ekkora áramfelvétel. 1.3Vcora-al számolva olyan 200A körül lenne reális az össz fogyasztás és 15A magonként.


nemlehet
(őstag)
Blog

Viszont egy csomó 3D render program gyakorlatilag lineárisan skálázódik tudtommal, minden erőforrást megeszik amit tud. Nyilván a nagy cégek renderfarmmal dolgoznak, de pl egyik rokonom is az USA-ban egy közepes méretű cégnél dolgozik ahol főleg reklámokhoz csinálnak animációt és ott max 2-5 ember dolgozik egy projecten és nincs központi szerver a renderekhez, mindenki a saját munkaállomásán renderel. Bár ott inkább GPU render van, de volt már olyan munkájuk ahol kikötötte az ügyfél hogy csak CPU-n lehet mert úgy szerinte életszerűbbek lesznek a táncoló gumimacik...


Pug
(veterán)

Nope, official TDP-hez magas lenne, de Intel jóval magasabb követelményt támaszt az alaplap gyártók felé, mivel persze itt is a hivatalos TDP, hát khm... a gyakorlatban BS.... :B


awexco
(senior tag)

És hogy ellenkörzi ? :) összeadja az 1 és 0 kat ?

[ Szerkesztve ]


Hannibhál
(őstag)
Blog

de ha a render lineárisan skálázódik a magok számával, akkor egyszerűbb a magok számát növelni, mintsem az egymagra jutó teljesítményt növelni nem?


Tibiajax
(veterán)
Blog

miért van szüksége a világnak ilyen szörnyetegekre?..


menpee
(aktív tag)

High-Frequency Trading.


[CsuCsu]
(senior tag)

Ez marketing, semmi tobb. Erofitogtatas, nem a kozvetlen haszon erdekli itt az Intelt, hanem hogy elmondhassa, hogy ove a legerosebb nem HEDT asztali processzor.


BMW001
(nagyúr)
Blog

Ki fog resztvenni egy olyan aukcion, amin egy teljesen ervenyet vesztett cpu -t probalnak eladni, csillagaszati aron? ;]

[ Szerkesztve ]


jedis
(senior tag)

"ove a legerosebb nem HEDT asztali processzor."

Pedig ez bizony HEDT processzor ! :K :D


Dobrika
(tag)

Der8auer. :DD

[ Szerkesztve ]


Tibiajax
(veterán)
Blog

polgárpukkasztás.. :)


berVi
(senior tag)

44 PCI-E lane, jovanakkor, kenjetek a hajatokra :) Az Intel-nel vajon hallottak mar olyanrol, hogy GPU szerver? Oke, hogy el akarjak adni a 2 utas rendszereiket, de ha 2 ilyet veszek, az se eleg egy 8 GPU-s rendszerbe. Aztan majd johetnek megint a csodalatos PLX chipes toldozasok, az osszes driver crash-sel egyutt. De legalabb kurva draga is lesz.

Az AMD meg persze van olyan balfasz, hogy van remek CPU-juk 128 lane-nel is, epp csak hasznalhato GPU szerver nincs a platformjukra.

Aztan megy a pislogas, hogy az Intel a szart is meregdragan adja, es ledominalja a piacot. Kurvara hihetetlen, hogy mindenki ennyire hulye.


Dobrika
(tag)

Kurvara hihetetlen, hogy mindenki ennyire hulye.

Nyílván csak te vagy helikopter. :)


syberia
(addikt)
Blog

A jóságos Intel megengedi pár szerencsésnek, hogy licitáljanak a kazánjukra. Ha kijön a Threadripper 3, ebből az aukcióból könnyen alkudozás lesz. ;]


Kopi31415
(félisten)
Blog

Nem, a vezető CAD rendszerek mind a mai napig 1 szálon dolgoznak. Nem lehet a feladatot párhuzamosítani.


GodGamer5
(őstag)

+1
Úgyúgy. :DD


Pinky Demon
(addikt)

MongolZ
(addikt)
Blog

Attól függetlenül, hogy lehetne azért sokmindent párhuzamosítani CAD során is, sok esetben ki is használják a programok a több szálat, ha máshol nem, hát mentésnél, betöltésnél egy egyszerűbb modell is.
A megterhelőbb CAM folyamatoknál pedig igenis jól működnek a többszálú CPU-k.

Ettől függetlenül 8 szálnál többre szerintem a mérnökök/tervezők stb. döntő többségének nincs igénye.


X Factor
(addikt)

Akkora különbség van a ray trace alapú gpu renderek (octane, redshift) és a hagyományos pl. arnold cpu renderje között teljesitményben, h. márcsak 1-2 nagyon nagy vfx cég nem állt át, mert a 10 éve fejlesztett rendszereik amiket 300-2000 ember használ években telik átimportálni.

Szóval arra akarok utalni, h. a durva procik mostmár max arra kellenek h. textúra betöltésnél aládolgozzanak a gpu-nak, arra meg jelenleg egy sima 8 szálas cucc is elég.

Így lehet, az h. egy kis reklámcég elvan renderfarm nélkül, mert XY user a 2 db 1080-asaval éjszaka benn hagyjra a rendert és reggelre megvan.

[ Szerkesztve ]


Reggie0
(nagyúr)

FPGA designhez pl. kifejezetten jo lehet, mert jellemzoen egy szalon fut, de lehet parhuzamosan tobb forditast inditani. Mar csak az a kerdes, hogy a memo savszel elegendo-e, de az a forditando desgin-tol is fugg.

[ Szerkesztve ]


Kopi31415
(félisten)
Blog

CAD során mégis mit lehetne párhuzamosítani, amit az elmúlt tizenöt évben nem sikerült? (Jóval a többmagos CPU-k megjelenése előtt léteztek több CPU-s WS gépek CAD-re, vagyis lett volna rá idő meglépni)


Reggie0
(nagyúr)

Mondjuk Altiumban kb. semmit se parhuzamositottak 15 ev alatt.


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

Ne is mond, napi szinten tapasztalom ennek áldásos hatását. Már csak mire elindul a progi és betölti a libeket meg projekteket ssd-ről, lemegy a nap, hiába van alatta a cégnél i7-8600K... Előző melóhelyen i3-3200 valami gagyi proci volt a gépben, azon is pont ilyen lassan indult. :DDD


Amerigo57
(tag)

+1 :K :D


Reggie0
(nagyúr)

Egy PCIe GPU/FPGA kartya tervezesenel ki kell kapcsolni minden online drc-t, mert annyira szaggat, hogy hasznalhatatlan. Pedig aztan a DRC parhuzamositasa nem egy nagy cucc.

[ Szerkesztve ]


fluiid
(csendes tag)

Cad-et nem ismerem, de más grafikai programoknál elég nagy a szórás hogy melyik mit preferál.
3D render (Maya, C4D, Max, stb.) minden szálat kihasznál ha cpu alapú renderer fut.
Videovágó proggik (Premiere, Davinci, stb.) combos GPU-t, sok Cuda magokat szeretnek.
After Effects preview egy bivaly szálat szeret (pedig régen támogatta a multi-threadinget de kiszedték valamiért).
Szóval van minden :)


Carasc0
(őstag)

A TechPowerUp oldalon látva a teszteredeményeket, jól sejtem hogy ez a szóban forgó CPU szinte nem gyorsabb egy I9 9900k-nál?

[ Szerkesztve ]


BMW001
(nagyúr)
Blog

Szerintem felreertelmezted a teszteket...


hombre[EU]
(aktív tag)

MegaPower

[ Szerkesztve ]


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

Igen. Mostani céges gép már legalább annyira elég, hogy 4 réteges nyáknál se kellett kikapcsolnom az online drc-t. Az előző cégnél ez két rétegen se ment emberi sebességgel. CoreI7 power! :)

[ Szerkesztve ]


Carasc0
(őstag)

Lehetséges, de akkor nem értem....[link]

Vagy nem jó progikkal tesztelték? :U

[ Szerkesztve ]


BMW001
(nagyúr)
Blog

A Th2 -onel kb. be is jott. Kinek kell ma egy Intel HEDT?


Kopi31415
(félisten)
Blog

Gondolom mert nem lehet, ahogy a többit sem.


Reggie0
(nagyúr)

Dehogynem lehet. Szerinted peldaul egy width>=0.15mm es egy clearence>=0.2mm szabalyt nem lehet kiertekelni az objektumokra parhuzamosan?
Vagy ha az objektumok adott tulajdonsagat kell vizsgalni, akkor nem lehet az objektumokat szetosztani magonkent egyenlo aranyban es parhuzamosan vegrehajtani?

Olyan minimalis parhuzamositas is hianyzik belole amit nehany openmp pragmaval egy budai ovodas is megoldana.

Amugy a layout ellenorzese elegge kozel all a grafikai feladatokhoz, mint problema.

[ Szerkesztve ]


M@cika
(senior tag)

Ha ingyen adnák még elfogadnám, de amennyi lesz a kikiáltási ár az tuti brutális. És lesz aki megveszi....


FollowTheORI
(nagyúr)
Blog

Mert valszeg nem is akarták... mert általában az ilyen nagy cégeknél csak akkor nyúlnak az ilyen őskövület kódbázisokhoz amikor világvége van. :)

Lenne mit párhuzamosítani bőven... :)

Grafikai megjelenéstől, a szimulációs számításokon át sokmindent ami egy "3D tervezés" során felmerülhet, szinte minden számítást lehet párhuzamosítani egy bizonyos fokig.
Nyilván vannak sorrendi dolgok is dögivel, ahol egyik vár a másik eredményére, de az a kisebb rész. :)

Szóval 2 baj/ok van vele... nem akarják basztatni a kódbázisuk, mert eddig megoldották amit kell nyers erővel... a másik meg hogy rengeteg okos dolgot kéne kitaláni hogy előre lehessen lépni ilyen téren (algoritmusok, adatszerkezetek, stb.), amihez valszeg megint nem sok kedvük lehet. Illetve minden újdonság kezdetben több buggal és megoldandó problémával szembesítené a csapatot, amit megintcsak nem kívánnak amig nem muszáj. (röviden munkaóra spórolás - és nyilván pénz)

[ Szerkesztve ]


FollowTheORI
(nagyúr)
Blog

Nincs új a nap alatt, amikor egy ilyen területen dolgozó cég plafonba fut, nem tud máshoz nyúlni gyorsan... ezért ismétlődik ez újra és újra minden szereplőnél.

Aki jobb munkát végez és előre tervez időben azt kevésbé érintik, de néha őket is.
Az NV (nyilván nem kevés időt és pénzt áldozva, azért most elég jó streak-en van a Fermi óta), ők a jó példa.

Nyilván kell egy kis "tech szerencse" is, hogy egy adott terv hozza is amit papíron mutatott. :)
AMD most belenyúlt a jóba... mint anno az intel a core-al... így most intelnek van több feladata, de meg fogják oldani ők is. És akkor megint fordul majd a kocka... és ez így megy amíg a világ világ.

Egyetlen kivétel van jelenleg az AMD Radeon részlege... ott valamiért már generációk óta nem tudnak váltani és megtalálni a "tutit", még nyomokban sem. És erre rátesz egy lapáttal azis, hogy a teljesítménylemaradásuk miatt is, jócskán a végsőkig ki is kell hajtaniuk ami van, ez pedig, mint látjuk, csak a hatékonyság kárára történhet. :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek