üzenetek

hozzászólások


Lacika112
(tag)

Végre maszturbálhatnak az intel fanok, nem mondható már el hogy "egyedi" a rengeteg biztonsági résük :DD

Troll off

Ha javítható bármilyen sebesség vesztés nélkül és javítják is akkor nincs gond, gondolom nem hardveres rések egy kis sebességért cserébe.


DraXoN
(őstag)
Blog

Elemelje fel a kezét akit most meglepett ez a hír...

gyakorlatilag a WHQL hitelesítés manapság csak a pénzbeszedésről szól ... nagyon minimálisak a minőségi "követelmények" ... :(

amíg nem keményít be MS, addig nem lesz "tisztogatás" ... illetve ez a gond linux esetén is gond lehet, ott se szeretik emiatt (se) a "zárt driver"-eket...


b.
(nagyúr)
Blog

Az a gond, hogy MS csak a saját háza táján söpör, szinte minden mást( gyártó) leszar, hogy nekik mire lenne szükségük egy egy update alkalmával miért nem megy éppen ez vagy az az adott hardvernél.

[ Szerkesztve ]


Thrawn
(félisten)
Blog

Érdemes megnézni cégekre lebontva a jelentéseket, főleg a Timeline rész beszédes, hogy ki hogy állt hozzá ezekhez a sérülékenységekhez. Némelyik hát hogy is mondjam, siralmas... :(


Kansas
(senior tag)

Azért azt érdemes megnézni, hogy az AMD közvetlenül nem szerepel benne, csak "ATI Technologies"-ként, ami ugyebár 2006-ban megszűnt létezni... felmerül a kérdés, ez az egész tanulmány mikori adatokkal dolgozott?
Egy 2006-ban megszűnt cég driverei ma milyen relevanciával bírnak, mennyi található meg belőlük a mai(nem legacy) driverekben? A többi érintett cég is hasonlóan régi drivereivel került be?

[ Szerkesztve ]


bambano
(titán)
Blog

ez egy olyan fontos hír, hogy duplán is meg kell jelentetni?


colomb2
(addikt)
Blog

Par honapja mar duplikaja a hireket a lapcsalad... ugy latszik jelen esetben nem tudot egymasrol a 2 szerzo ezet 3x is megjelent. :DDD

[ Szerkesztve ]


Akula
(senior tag)

Hogy az ember ne legyen nyugodtan. :W

(#2) DraXoN: ezt nem értem. a Linuxnál pont, hogy ez nem lehet gond, mert ezek a hibák egyből kiderülnek a közösségi nyílt forráskód miatt.

[ Szerkesztve ]


Duracellm...
(veterán)
Blog

Ha egyik napról a másikra 1/3-ára csökkenne a windows alatt működő hardverek száma, mert a driverek 2/3-át soha nem látta microsoft és nem is írhatta alá, ezért nem telepíthetőek fel vagy nem töltődnek be többet, akkor hirtelen nagy népszerűségre tennének szert.


Duracellm...
(veterán)
Blog

Én olyan biztonságban érezném magam, hogy többet nem vennék PC-be alkatrészt.

[ Szerkesztve ]


DraXoN
(őstag)
Blog

pont ezért mondtam linux alatt a ZÁRT drivereket, vannak hardverek amikhez csak az van, vagy VGA-hoz ha "teljesen" ki akarja használni az ember...


Csabroncka
(addikt)
Blog

Végül is minden már ekörül a sebezhetőség körül zajlik, ezek után ez jut eszembe:

régen így védekeztek a sebezhetőség ellen:

ma így védekezel a sebezhetőség ellen:

A közös bennük, hogy mindegyik megoldás lassulást okoz!

Szóval dőljünk hátra és sz@rjuk le :(((


b.
(nagyúr)
Blog

Szerintem az ATI alatt a VGA részleget( ATI radeon) érintő driverekre gondolnak nem az ősrégi ATI ra. A PDF ben benne van, hogy CPU nal sokkal komplikaltabb a dolog,nem igazán támadható.


Kansas
(senior tag)

"egyből kiderülnek a közösségi nyílt forráskód miatt" - nem kiderülnek, max kiderülhetnek. A nyílt forráskód magában csak a lehetőséget teremti meg, a melót nem teszi bele senki helyett - és ráadásul ahogy fentebb írják, a "komoly", a HW képességeit maximálisan kiaknázó driverek jó része Linuxon is zárt forráskódú, binárisként terjed.


Kansas
(senior tag)

Az AMD grafikus részlegét tudtommal soha nem hívták "ATI Radeon"-nak(Radeon Technology Group volt a neve, előtte meg AMD Graphics Product Group , az ATI brand-et soha nem használták az AMD-n belül), bízom benne, hogy annyira nem dilettánsok, hogy az AMD-t hívják ATI-nak, logóstul, mikor semmibe nem kerülne nekik AMD-nek hívni, a kapcsolódó márkajelzéssel. Tehát gondolom ezek a megállapítások még az ATI Radeon időkre érvényesek(és nem csak az AMD kapcsán).
Vagy - az is lehet, hogy a doksi egy jó része korábbi kutatásaik újrahasznosított kiadása(pl. a Win logó sem olyan már a Win8 óta, mint ami itt szerepel).

CPU-hoz meg nem igazán van driver, tehát ha kifejezetten driver problémákat keresnek, ott nem fognak találni - gondolom az Intel is az IGP-k vagy az Ethernet/WiFi kártyáik driverei miatt szerepel, nem a procik révén...

szerk.: kicsit utánanéztem, és az alapján az AMD csak 2010-ben hagyta abba az ATI Radeon márka használatát és váltott AMD Radeonra... my bad.

[ Szerkesztve ]


Kansas
(senior tag)

Az OS frissítések túlnyomó része nem lassít semmit, Windows-on sem. Csak a Spectre/Meltdown/kapcsolódó javítások, azok is csak azért, mert az előttük meglevő sebesség egy része pont abból származott, hogy baxtak HW-ben kezelni ezeket a sebezhetőségeket.


DraXoN
(őstag)
Blog

CPUnak is van drivere, csak erősen a kernel része amit átlag user sose lát/telepít ... jól is van ez így.


Kansas
(senior tag)

Vannak CPU-specifikus optimalizációk a kernelben(szálkezelés, miegymás), de a klasszikus értelemben vett driver modul(legalább is Windows-on) nem igazán, inkább az AGESA van a legközelebb ahhoz amit én CPU driver-nek hívnék, de az meg a BIOS-ban(UEFI-ben) van.
Csúnya is lenne, ha a gép nem tudna bebootolni, mert nem tud mit kezdeni a CPU-val :D

Linux-ról nem nyilatkozok e tekintetben, ahhoz nem értek hozzá eléggé.

[ Szerkesztve ]


colomb2
(addikt)
Blog

amd microcode resze a linux-firmwarenek, intel kulon adja ki.


Sinesol
(addikt)

Kb. mindenben van sebezhetőség, amit megirtak, max még nem találták meg őket.
Egyébként vihar egy pohár vizben kategória az egész, nagyon uborkaszezon van úgy tűnik.

[ Szerkesztve ]

üzenetek