üzenetek

hozzászólások


MongolZ
(PH! addikt)
Blog

"Nagyon gamer lett"

:D

Nem túl jó, hogy csak ilyen gyenge CPU-val lehet párosítani (egyelőre), eszméletlenül visszafogja :(

[ Szerkesztve ]


Duliee
(Jómunkásember)
Blog

Compuware-ral kapcsolatosan nem tudom, hogy ki-mi lehet a gyártója, ők saját maguk készítik?


Cyberpunk
(PH! félisten)
Blog

Nagyon drága! Van olcsóbb megoldás is, igaz azokat nem forgalmazzák nálunk.


matteo_szg
(őstag)

Egyelőre ezeknél a Transformereknél, illetve egyes ZenBookoknál fogalmazódott meg a koncepció értelme. Tény, hogy a Core m3 nagyon lassú, és lényegében mindent visszafog a sebessége, de önmagában játékra lehetetlen használni élvezetesen. Ezzel a dobozzal viszont már lehetségessé válik a játékok nagy részének futtatása, egyáltalán nem rossz szinteket elérve.

Majd csak ezt követően érdemes persze azon elgondolkodni, mennyiben nem futja ki magát az RX480 vagy az összegért cserébe mi mást lehet vásárolni.


silmatauki
(őstag)

Ha pl. az AKiTiO Node-ra gondolsz, az Equip kiküldi Európán belül bárhova, így Mo-ra is. Nekem is kiküldték (igaz, nem Magyar-, hanem Finnországba).


XuChi
(PH! addikt)
Blog

Én nagyon vàrtam ezt az eGPU dolgot. Elméletben màr ki is épitettem a rendszert köré, amikor jött a pofànb@szàs a tetü inteltöl!

Csak azokkal a gépekkel, alaplapokkal, notebook-okkal, tabletekkel, müködik, amit ök engedélyeztek!!!!

Hàt a jó k@rva anyàdat INTEL!! :W

Tehàt hiàba van th3 az alaplapomon, notimon, egyéb eszközömön, csak akkor fog müködni az eGPU, ha kifizette rà a gyàrtò a intelnek a licensz díjat!

Ezzel meg is ölték az egèsz koncepciót :W


Cyberpunk
(PH! félisten)
Blog

Igen például arra, persze külföldről bármit meg lehet rendelni. :)


Duliee
(Jómunkásember)
Blog

Mi a gond azzal, ha valami pénzköteles.

Ez ilyen, üzleti világban nem tudom mit vársz.

Amit fentebb is mondtak, ott az Akitio megoldása, nem túl drágán :D [link]

De alapvetően el van kaszálva, ez még a profik számára sem éri meg.

[ Szerkesztve ]


antikomcsi
(PH! kedvence)

Ha laptopot használok, akkor azt nem azért teszem, hogy még egy dobozt rá kelljen kötni, amihez egy plusz külön monitort alkalmazok. :U Nálam így az egész noti dolog okafogyottá válik. ha meg játszani szeretnék, akkor úgy tűnik, inkább érdemes hozzátenni egy 1060-al szerelt hordozható géphez, nem pedig külön perifériákkal bajlódni.

Ám akinek ez tetszik, annak sok sikert, jó szórakozást hozzá!


Tin
(PH! addikt)

ööö izé, csak én érzem úgy, hogy ennyi erővel egy gamer pc-t is össze lehet rakni otthonra?


Cyberpunk
(PH! félisten)
Blog

Megvan ennek is az előnye, meg persze a hátránya is. Macbook-hoz kifejezetten jól jön, ott nem kapasz komoly játékra is használható gépet, másrészt akár tervező munkához is jól jöhet. És akkor nem kell 1 laptop, + gamer PC. Ráadásul monitor sem szükséges, mivel a képet vissza lehet vezetni a laptop kijelzőjére, persze némi teljesítmény csökkenés árán.


silmatauki
(őstag)

"De alapvetően el van kaszálva, ez még a profik számára sem éri meg."

IMHO tévedsz. Egyszer beruházol mondjuk egy Node-ba (400eur), amit aztán szinte minden jövőbeli TB3+ notival tudsz használni, és a videokártyát is tudod benne upgradelni. Sokkal-sokkal olcsóbban kijössz, mintha mindig megvennéd az aktuális gamer notebookot $2000+-ért. És a teljesítménye is nagyobb lehet, mint egy dedikált gamer notié, ha nem RX480/GTX 1050/1060-kategóriájú kártyát raksz be.


silmatauki
(őstag)

"És akkor nem kell 1 laptop, + gamer PC. Ráadásul monitor sem szükséges, mivel a képet vissza lehet vezetni a laptop kijelzőjére, persze némi teljesítmény csökkenés árán."

Pontosan. Az egpu.io mérései szerint MBP-n a telj. csökkenés kb. 30%.


nubreed
(PH! addikt)

Nem, én is így érzem. De mindig lesznek olyanok akik elmondják, hogy ez valójában miért is jó. De úgy tűnik, velünk van a baj, akik nem látják annek a piaci létjogosultságát.


adamssss
(PH! kedvence)
Blog

Ez a teszt így nem sokat ér. Tudom, hogy nem rajtatok múlt, de úgy kellene letesztelni, hogy ne nagyon legyen proci limit, legalább is ne ekkora. Szerintem egy U-s Kaby i5 vagy i7 már elég lehetne, persze bizonyos proci intenzív játékokban ott is bejönne a cpu limit.


silmatauki
(őstag)

"Ez a teszt így nem sokat ér. Tudom, hogy nem rajtatok múlt, de úgy kellene letesztelni, hogy ne nagyon legyen proci limit, legalább is ne ekkora. Szerintem egy U-s Kaby i5 vagy i7 már elég lehetne, persze bizonyos proci intenzív játékokban ott is bejönne a cpu limit."

Nemsokára, ha végre sikerül beüzemelnem az early 2013 rMBP i7-emet (aminek elég jó a CPU-ja még mai mértékkel is: 7000 körüli, miközben a Kably Lake 7700K 12000-t tud), beszámolok a Node + RX 480-as sebességről.


schawo
(Jómunkásember)
Blog

?!!?!négy!


Duliee
(Jómunkásember)
Blog

Oké, cseréled a VGA-t, egyszer elavul a noti is, akkor abba is újra be kell ruházni.

Produktív vonalon még lehet van értelme, de mezei usernek nincs.


cain69
(PH! kedvence)

van ennél olcsóbb is. röhögni fogsz, de az alienware hozzádvág ilyet 100€-val olcsóbbért.


silmatauki
(őstag)

és mi van, ha csak 1 gépet akarsz tartani (managelni stb.), ami lehetőleg Macbook legyen? Akkor rá vagy utalva az eGPU-ra, mert még a legjobb maces dGPU-k is kb. alkalmatlanak normális játékra.


Male
(PH! nagyúr)
Blog

Jah, végre szabványos megoldás az egyedi gyártóiak helyett, erre letiltják a működését, és csak a kiválasztott gépekkel működik továbbra is...

Ez nekem továbbra is halott ügynek tűnik ebben a formában. A doboz árából összerakható egy erősebb konfig, mint amilyen a noti/tab... ha használni akarom, nem kell semmit kötözgetni, és közben a noti/tab is teljes mértékben használható marad... nem igazán látok érvet a külső doboz mellett ebben a formában, ezen az áron.


silmatauki
(őstag)

Tegnap jött meg a cuccos (Node + Sapphire RX480); eddig Mac OS alatt nem tudtam beüzemelni, valszeg mert frissíteni kell a Node BIOS-át, amihez viszont Win kell (Bootcamp-es is jó). Ma feltelepítem a Win10-et Bootcamp-re, és folytatom a setupot.


schawo
(Jómunkásember)
Blog

Ezzel nem veszted el az általános hordozhatóságot. Verhetsz egy kis 12-13"-ost, amit hozol-viszel, aztán otthon rádugod a kütyüre, és játszol. Ezt a koncepciót az abszurd árazás ki is nyírta (nincs ebben semmi, a levegőt adják drágán), veszel helyette egy asztali gépet.


silmatauki
(őstag)

"Ezt a koncepciót az abszurd árazás ki is nyírta (nincs ebben semmi, a levegőt adják drágán), veszel helyette egy asztali gépet."

Számold csak ki, mennyibe kerül egy komoly(!) asztali konfig, ami egyértelműen jobb, mint egy top (i7-alapú) mobil konfig… Na látod – az eGPU sokkal-sokkal olcsóbb lehet, pláne hosszútávon, mert nem kell az egész régi gépet kidobnod, ha upgradelsz, csak a grafkártyát.


DonToni
(fanatikus tag)
Blog

"A burkolaton viszont nincs valami sok szellőzőnyílás, ami szerintünk nem épp okos húzás."

Kiégtem... :C


schawo
(Jómunkásember)
Blog

Top i7 alapú mobil konfigok nagyok, és van bennük gpu. Ehhez minek külső? A hasznát a jól hordozható gépeknél látnám.


Tin
(PH! addikt)

veszel egy konzolt és kész. amúgy egy laptop teljesítményű játékgép nem kerül olyan sokba...

ez megvolt?
Bizony üresen, csak a táppal, grafikus kártya nélkül is nagyjából 170 000 forintba kerül

kiló-hetven.


silmatauki
(őstag)

1, A játékok ált. sokkal olcsóbbak PC-n – az XCOM2-t pl. a Humble-től $12-ért vettem. Ennyiért hol kapsz normális gamét konzolra?

2, az eGPU másra (nem csak játékra) is használható, pl. videotömörítés, Photoshop stb.-gyorsításra

“ez megvolt?
Bizony üresen, csak a táppal, grafikus kártya nélkül is nagyjából 170 000 forintba kerül
kiló-hetven.”

Igen, de valszeg több éven keresztül kompatibilis lesz az akkori szoftverekkel mindennemű lassulás nélkül, ami ugye egy PC-ről / konzolról nem mondható el… berakod az új grafkártyát a régebben megvett enclosure-ba, és máris hasítanak a legújabb gamék.

[ Szerkesztve ]


Atlantis
(PH! nagyúr)

Nagyon jó a kezdeményezés, az ára még persze horror. Ha majd bele lehet tenni egy Quadro-t és nem kell csak a CAD miatt fenntartanom az asztali gépem, hanem elég egy integrált VGA-s notesz, akkor lesz számomra tökéletes. Bízom benne, hogy nem állunk olyan távol ettől...


Janus27
(kvázi-tag)

Ez így vicc kategória! Le a sallangokat róla (plussz portok) és nagyon max 20 rugó!


silmatauki
(őstag)

A Node-ról levettek mindent, valszeg ezzel (is) érték el, hogy aránylag a legolcsóbb TB3-as, ugyanakkor TB83-as vezérlőjű cucc.


TH448
(lelkes újonc)
Blog

Ez a teszt ebben a formában teljesen felesleges hülyeség.
Valami asztali alaplappal kellett volna összehasonlítani, amin van TB3.
Ebből így annyi a konklúzió, hogy a core m3 játékra lassú fos.

Amit nem értek: milyen licensz kell ehhez? Amit itt emlegetnek
A TB3 szabvány szinten támogatja a 4X PCI E kivezetést. Tehát ami TB3, azon meg lehet oldani.
Az, hogy hivatalosan mik a támogatott eszközök, az meg csak egy dolog.


Tin
(PH! addikt)

kiló-hetven. ennyiből veszel egy normális alaplapot, egy jó i5-öt, rendes ramot, normális tápot, már nem gagyi gépházat... ami minden szempontból verni fogja a laptopod. a videokártya meg ugyanannyi a gépbe, amennyi ebbe a keretbe. egy ssd-vel szűkebben állsz az asztalival, de még azt is bele lehet passzírozni a keretbe, ha nagyon kell.

egyszerűen nem értem. ez a "rack" kb akkor érné meg, ha max 50e lenne.

1, A játékok ált. sokkal olcsóbbak PC-n – az XCOM2-t pl. a Humble-től $12-ért vettem. Ennyiért hol kapsz normális gamét konzolra?

az meg mindig megmosolyogtat, amikor pl. a feláras nem olcsó apple cuccoknál az az érv, hogy de így olcsóbb. komolyan, szerinted aki kifizeti egy macbook árát, majd egy vastagon túlárazott vga rackét, az pont a játékoknál fog tizen-dollárokat spórolni?

[ Szerkesztve ]


Ideg
(fanatikus tag)

Waooo! Ja, nem! :N


matteo_szg
(őstag)

Nézőpont kérdése a konklúzió; épp az is lejöhet ebből, hogy Core m3-mal is lehet játszani.
Ha már van egy asztali géped TB3-as alaplappal, akkor vélhetően egy normál teljesítményű asztali VGA-d is van talán. Miért kötnél egy asztali gépre egy ilyen dobozt?

Maga a Thunderbolt licenc köteles, ha jól tudom. Ha jól tudom...


Scholes9
(PH! nagyúr)

Ez egyelőre elég harmatos :( Kvázi parasztvakítás :D Persze borítékolható volt.

[ Szerkesztve ]


TH448
(lelkes újonc)
Blog

Maga a TB3 lehet licenszköteles, de USB, minden az, ez egy ilyen szakma.

Nem azért kellett volna asztalival, mert az egy életszerű felhasználás, de ott jött volna ki, hogy mennyivel lassabb ugyanaz a VGA ugyanabban a gépben külső TB3-on, mint belső csatlakozón. Mert ez itt a kérdés, hogy mennyit kapsz a sok pénzedért.


matteo_szg
(őstag)

Akkor a licences kérdésed nem értem.

Valóban az a kérdés, mennyit kapsz a sok pénzedért. Viszont ha nem életszerű a tesztkörnyezet, akkor valamelyest félrevezethet. Az alaplapos tesztkonfiggal kijött volna, hogy a TB3 mennyire lehet szűk keresztmetszet. Viszont valójában nem az a szűk keresztmetszet jelenleg, hanem a támogatott eszközök egyéb paraméterei. Most láttuk, mit tud egy Core m3-as tablet, ha mellé raknak egy külső VGA-t; a következő lépés, hogy kiderítsük, mire képes az egész csomag, ha i5 vagy i7 U-s proci van a fő eszközben.

Aztán jöhetnek a MacBook tesztek, később pedig várhatóan ROG notiknál is megérkezik a támogatás - már amelyiken van TB3.


pengwin
(PH! addikt)
Blog

Szerintem fordítva ülsz a lovon. ;)
Ha elavul, akkor nem a teljes asztali gépet kell kidobni, hanem a teljes notebookot. Az asztaliból kiszeded, ami még jó, és beleteszed a következőbe is, ráadásul van lehetőség apránként frissíteni a konfigot, notinál ez meg kizárt.
Elnézve, hogy milyen a kompatibilitási listája jelenleg az eGPU dobozoknak, én nem bíznék benne, hogy minden/bármelyik TB3-as notival működni fog egy mostani doboz. Mint a mellékelt ábra mutatja, nem elég a TB3 liszenszet kifizetni az Intel felé.
Az ára meg... 250 ezer RX 480-nal... ennyiből kijön egy ugyanilyen videókártyás, szerelhető asztali gép.
Mac mellé aláíróm, hogy jó dolog lehet egy ilyen, csak szerintem nem játékra, hanem hogy esetleg tényleg munkaállomás legyen abból a szerencsétlenből.

"Igen, de valszeg több éven keresztül kompatibilis lesz az akkori szoftverekkel mindennemű lassulás nélkül, ami ugye egy PC-ről / konzolról nem mondható el… berakod az új grafkártyát a régebben megvett enclosure-ba, és máris hasítanak a legújabb gamék."
--mi van?! ez nem egy hordozható PC kiegészítése, benne PC grafikus kártyával?! :F
Akkor mégis hogyan lenne ez jobb, mintha az alaplap PCIe csatolójába dugnád a videókártyát?


Duracellm...
(PH! kedvence)
Blog

Akinek nincs ideje több gépet üzemben tartani, szinkrorinizálgatni a projektjeit és nem csak játékra használná a eGPU-t annak még így is vállalható.
Azt a 30% veszteséget meg lehetne fogni, ha a laposon lenne egy HDMI/DP bemenet amivel a beépített kijelzőt meg lehetne hajtani, +1 kábel dugdosása már nem tenné kényelme, a másik kettő meglévő mellett.

Teljes idiótaságnak tartom ebbe a "nem szellőző" dobozba custom hűtős VGA-t tenni, még a az exrta hűtés előnyeit (halk, magasabb órajel) ki sem lehet használni. :U

Személy szerint egy fillért nem adnék érte, de ha szűk is az a réteg aki ezt kihasználja, akkor is van létjogosultsága szvsz.


TH448
(lelkes újonc)
Blog

Itt amiket írtak, nekem úgy jött le, hogy külön licensz kell az evga-hoz. "Ezzel megölik a koncepciót". stb.
Ezért kérdeztem, hogy mi van. Az, hogy magához a csatlakozóhoz kell, az természetes.

Itt most pont az lenne a lényeg, amit említettél is, hogy a TB3-as átalakítás mekkora veszteséget jelent. Mert abból már sakkozhatsz, hogy érdemes-e, ha TB3-as notid van. A többi teszt nem is olyan fontos, amiket említettél.

" nem az a szűk keresztmetszet jelenleg, hanem a támogatott eszközök egyéb paraméterei" Mire gondolsz?
Már több notin van TB3, nem csak ilyen lassú vackokon, ott még el is terjedhet a dolog, ha lentebb megy az ára.


silmatauki
(őstag)

"Akinek nincs ideje több gépet üzemben tartani, szinkrorinizálgatni a projektjeit és nem csak játékra használná a eGPU-t annak még így is vállalható."

Pontosan ez a lényeg – erről írtam én is.

(#39) pengwin:

"Mac mellé aláíróm, hogy jó dolog lehet egy ilyen, csak szerintem nem játékra, hanem hogy esetleg tényleg munkaállomás legyen abból a szerencsétlenből."

Játékra is szinte tökéletes. Ha az ember nem akar külön gépet fenntartani egy Macbook mellett, akkor ez az egyetlen módja a játéknak / VR-nek.

[ Szerkesztve ]


madarfej
(újonc)

A Razer Blade Stealth + Core kombináció már egy ideje elérhető. Annál meg lehet nézni, hogy egy U-s i7 procival mit tud egy ilyen doboz (google razer core benchmark?).

Szerintem jó cucc lenne ez és mondatnám, hogy ez a jövő, de 150k-ért már egy erősebb kártya is lehetne benne bőven, nem csak egy táp... ennyiért max olyan veszi meg akinek több pénze vam, mint esze.

A core kapcsán amikor kijött azt írták, hogy azért csak a blade stealthet támogatja, mert kell valami plusz a bios-ba, ami lehetővé teszi azt, hogy azonnal tudjon váltani a gép az integrált kártya meg a doboz között, mert elvileg menet közben is kihúzható a cucc. Lehet ennél is ilyesmi van és nem licensz probléma...


matteo_szg
(őstag)

Annyi biztos, hogy önmagában nem volt működőképes a dolog, hiába volt meg a T305-ön a TB3 csati, rádugva ez a box.
Kellett egy TB3 firmware frissítés, ami után hirtelen támogatott lett az external VGA funkció.


silmatauki
(őstag)

Bocs, én a $2000+ kategóriájú, GTX 1050/1060/1070-es gamer notikról beszéltem. Azoknál lényegesen jobb vétel egy ilyen, főleg, ha kell a mobilitás / akkuidő.Van olyan, akinek kell a 1, mobilitás és 2, az, hogy csak egy gépet kelljen fennntartaniuk.


nemlehet
(őstag)
Blog

Teljesen jó lenne a koncepció, még esetleg az árazás se lenne gond, de ezzel a kompatibilitás mizériával teljesen megölik a dolgot.... Tök jó veszel 400 euróért valamit aztán vagy támogatott lesz 2 év múlva vagy nem. Vagy éppen a te notebookod kikerül a támogatottak köréből és fél év múlva már nem lesz rá licence. Erre nem lehet építeni magánemberként anyagi okokból, cégként pedig a megbízhatóság végett.

Ennek így akkor lenne értelme, ha minden TB-s eszközzel kompatibilis lenne és garantáltan működne a koncepció mondjuk 10 évig. Akkor bele lehet fektetni, így nem. Sajnos úgy látom ez ki fog halni nagyon hamar a gyártói rövidlátóság miatt.

Bár az árazásra lehet mondani, hogy akinek ilyen igényei vannak fizessen, de alapvetően megint túl van lőve az egész. Legyen egy alapmodell, ami csak GPU-t fogad és külső monitorra küldi képet, szerintem legalább 80%-nak ez bőven elég lenne. Aztán jöhet csilliókért a mindenféle csillogó villogó dokkolóval egybekötött cucc annak akinek erre van igénye.

[ Szerkesztve ]


komi77
(fanatikus tag)

Egyrészt jó ötletnek tartom, hogy "felgémeresíthetőek" legyenek a notik. Azt már nehezen tudom kezelni, hogy egy méretes külső dobozzal válik azzá, aminek az áráról meg a támogatási mizériáról ne is beszéljünk. Így a noti elveszti a mobilitását és a pluszként hozzátett pénz okafogyottá teszi ezt a vonalat. Ezért szerintem érdemesebb ekkora értéknél asztaliban gondolkodni vagy ha valaki ragaszkodik a gamer notihoz, akkor meg abban.

[ Szerkesztve ]


silmatauki
(őstag)

Na és mit szólsz a köv. szkenárióhoz: az embernek van 1 aránylag könnyű (mint az MBP-k; gamer notik kizárva) notija, aminél több fenntartandó gépet nem akar. Ezzel a notival normálisan(!) szeretne játszani otthon. Hordozás közben (pl. munkahelyen) viszont egyáltalán nem kell a GPU-teljesítmény, mert munkahelyen / útközben nem játszik. Ilyenkor a talán legjobb választás az eGPU – az mindig maradhat otthon, és így minden tekintetben a legoptimálisabb rendzere van (hordozási súly stb.).


komi77
(fanatikus tag)

Szerintem vállalható az ilyen módon történő használat. :) Azt azért továbbra is hozzágondolom, hogy jelentős áron. Ide a - cikkre hivatkozva - nem érdemes Tesco gazdaságos notit venni. Egy megfelelő noti + a külső grafikus kártya viszont már elég komoly összegre rúg. Persze ez majd idővel változik. Addig meg aki tudja és kell neki az megfizeti :C

üzenetek