Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Tikakukac
(Jómunkásember)

Ebből az kisujjnyi vastag dolgokból kéne kinőni már. Szétrágják az emberek a fülünket egy rendes, E6430 stílusú gépért.


Ispy
(PH! kedvence)
Blog

És meg kéne hagyni az almának a szigetes billt és visszatérni a régi, hagyományos dell billekhez...szvsz.


Tikakukac
(Jómunkásember)

Legyünk őszinték: biliben a kéz :K Nem lesznek már vastag gépek és sima billzetek sem. Okokért mindenki mehet mindenhova, elő kéne szedni a sok-sok évvel ezelőtt írt bejegyzésemet, hogy mindenki Apple lesz, meglásd. És lám, lassan tényleg szín a diffi és ennyi ;)


Hansomester
(kvázi-tag)

RGBt ne hagyd ki az is fontos. :) Az, hogy 3 év múlva is hasznàlható legyen senkit nem érdekel. :)


oszi666
(őstag)

Én még mindig egy olyat használok saját gépként. Nehéz ronda vastag cserébe kibírt már macskát kutyát gyereket több év bkv-zást leöntést leejtést mindent.
A 6000-es szériát teljesen kinyírták már?


Ispy
(PH! kedvence)
Blog

Ki, sajnos, én most vettem új bottom caset, lcd backplatet meg palmrestet a 6540-hez, ezek kopnak azért az idő múlásával, aztán kicserélem és tádám, kész az új 6540 :DDD Addig fogom hajtani, amíg már nem lehet hozzá kapni alkatrészt.


Thryash
(tag)

Igazából én úgy vagyok ezzel a vékonysággal, hogy marhára tetszik, de amikor a kezembe kerül egy ilyen gép, akkor elkezdek izzadni, mivel elég csak egy rossz mozdulat, szegény laptop lehull a földre, és onnantól kezdve vége a dolognak. Nem tudom, hogy tényleg ennyire törékeny-e, de az tuti, hogy érzésre (nekem legalábbis) igen.


Tikakukac
(Jómunkásember)

Tegnap láttam RGB szék tesztet. Sima szék, benne egy ledcsík az "övbekötő" résznél. És ez a feature. Tényleg nagyon mélyen van az ipar.

oszi666: Hát ja, ott is a teljes típuscsaládok fel lettek forgatva.

Thryash: Abból ítélve mennyi ilyen javítás van: törik ;)

[ Szerkesztve ]


Thryash
(tag)

Valahogy sejtettem :W

Nekem otthon egy TP T430 van, és ugyan már az sem volt a törhetetlenség, és az ellenállóság csúcsa, de valahogy mégis jobban összerakottnak tűnik, a mostanában megjelent gépek nagy részénél.

[ Szerkesztve ]


Freiherr
(őstag)
Blog

Atyaég, azok az "állványok" a monitoroknál.🤤


oszi666
(őstag)

Körülbelül... Ha Trump megőrül és a Fallout bekövetkezik ezek az masinák még akkor is vígan ellesznek.


pengwin
(PH! addikt)
Blog

Ne sértődj meg, de engem nagyon zavar, hogy igazad lett... :W

Ezek közül is legfeljebb az 5490 és az 5590 néz ki elfogadhatónak, azokon legalább a zsanért nem baszták el és cserélték le ház mögé nyílóra.
Ha most kéne magánlaptop, akkor inkább néznék egy Haswell-es üzleti gépet használtan aprópénzért (E6440, 6450. Zbook 15, Precision M4800), szerintem azok képviselik jelenleg az arany középutat a modernség és a minőség között. Ha munkára kéne magánlaptop, akkor is inkább ezek közül a régebbiek közül választanék.
Egy E6440 még csak nem is nagy és nehéz, és igazi kis izomgépet lehet belőle csinálni 150-200 ezerért. Most "szereltem" meg édesanyámét egy olyan esés után, amitől ezek az újabb divatmajom gépek vagy a céges Thinkpad 13 2016-om már totálkárosak lettek volna.

[ Szerkesztve ]


vicze1
(PH! nagyúr)

De miért akarnék 3kg-os gépet cipelni?
Van rugged sorozat ha dobálni akarja mindenáron valaki. Cég meg fizessen egy minimális pusztán ADP-re azt csá le van tudva. A rugged laptop olyan kicsi rétegigény, hogy semmi értelme vele foglalkozni irodai környezetben.

Két választási lehetőség van vagy kapsz egy jól tesztelt sokat kibiró HW-t amit elavult, lassú, nehéz és nagy, vagy kapsz egy modern HW-t ami megfelel a kor követelményeinek, kicsi és könnyű, de nem bír ki egy traktort.

Én valahogy az utóbbit választanám.


Tikakukac
(Jómunkásember)

De miért akarnék 3kg-os gépet cipelni?

Nem tudom, mert ilyenről nem sok szó volt :B

Amiről te beszélsz az mindig is réteg dolog volt és a mai napig létezik. Amiről én beszélek azok olyan gépek amiket nem kell tokba rakni és azt bélelt táskába, mert benyomod a kijelzőt egy jobb asztalsarokkal. Valamint kinyitásnál nem mormolsz fohászt, hogy Istenem, csak most ne törjön el az átvezető a hurkalé fedlap miatt.

pengwin: Evvvan, szprájt :B

[ Szerkesztve ]


vicze1
(PH! nagyúr)

Semmi ilyen dolgot nem tapasztalok egy X1-nél, ami azt hiszem jelenleg az egyik legvékonyabb és legkönnyebb üzleti laptop.
Sőt a T4x0s-eknél kivétel nélkül a body repedt meg erősebb ütésektől(1m ejtések kőre, parkettára).

De amúgy pont arról beszélsz, amit írtam. Ha meg akarod védeni a külső behatásoktól, ahhoz védelem kell = +súly, és amit ti szeretnétek sok +súly.
Az hogy hálaég a technológia eljutott oda, hogy nem 3-4kg-t kell cipelni, nem azt jelenti, hogy régen nem azért volt robusztuabb egy laptop, mert direkt ilyenre építettek, hanem mert nem lehetett máshogy, vagy sokkal drágább lett volna. A jelenlegi a normális állapot, amikor egy üzleti gép valósan HW és SW supportban különbözik a consumer ágtól. Aki védelmet akár annak ott a rugged.
De még egyszer mindegyik gyártó kínál akár 5év ADP-t, relatíve olcsón, persze attól függ mennyi a káreset.


Tikakukac
(Jómunkásember)

Semmi ilyen dolgot nem tapasztalok egy X1-nél, ami azt hiszem jelenleg az egyik legvékonyabb és legkönnyebb üzleti laptop.
Sőt a T4x0s-eknél kivétel nélkül a body repedt meg erősebb ütésektől(1m ejtések kőre, parkettára).

Én meg elég sokat tapasztalok :B Szerencsére ezen tapasztalok miatt tartom meg a darabokat is, amiken látszik, hol van az elkufirc. Régen hány átvezető hibás LCD-t cseréltünk? Nem sokat, annál kevesebbet. Most tele a szekrény, lassan vihetem leadni őket az elektroba.

A jelenlegi a normális állapot, amikor egy üzleti gép valósan HW és SW supportban különbözik a consumer ágtól.

Megy is mélytorkozás rendesen, mert az sem működik rendesen. Sysupdate ugye milyen jól megy? ;]

Aki védelmet akár annak ott a rugged.

Ja. Aki nem akar papírt, az vegyen katonai szabványos gépet. Király ötlet, örülnek is a vevők. Nem.


Dhampir
(PH! félisten)

Ha most kéne magánlaptop, akkor inkább néznék egy Haswell-es üzleti gépet használtan aprópénzért (E6440, 6450. Zbook 15, Precision M4800)

No, de ezeket sem annyira "aprópénzért" adják tovább, hanem kihasználják a kikopott, normális laptopok után kelt ínséget a leselejtezett, gyakran már többéves használt gépekkel. Azután a továbbértékesítés metamorfózisából születik a jó kocsi, az óceáni nyaralás, a vastag nemesfém nyaklánc, az almás cuccok, satöbbi.

Amint telik-múlik az idő, például az E6540-nél előfordulhat, hogy szétfeslik a kijelző körüli gumikeret. A korábbi Zbook-ok esetében sem nyújtanak túl szép látványt a fedlap körüli gumin néha-néha látható használati nyomok, ha a "szép érzet" is számít egy rakás pénz kiadásáért cserébe, ám ez még semmi. A garanciaidő lejárta után esetlegesen beütő krachnál kényszerűen meg kell venni a még kapható alkatrészek valamelyikét, ami minél ritkább, annál drágább lesz.

Többek között így keletkezik az "aprópénzből" egy "szép rakás" pénz.


tecsu
(PH! addikt)

"Ja. Aki nem akar papírt, az vegyen katonai szabványos gépet. Király ötlet, örülnek is a vevők."

Sajnos mára ez maradt és biztos vagyok benne, hogy megugrik az eladás ebben a kategóriában.


Tikakukac
(Jómunkásember)

Azért mondom, remek dolog. Én is imádok 20 kijelzőt megnézni, mire egyet be tudok építeni, akkora szutyok a piac. Azt nem értem a vevők miért nem gyújtják a fórumokat.


.mf
(PH! kedvence)

"microSD foglalat"

Jól látom, hogy egyik gépen sincs egy nyamvadt SD slot? :( Tehát aki nem mobillal fotózik, az bekaphassa, vigyen magával külön kártyaolvasókat? :U

"A bemenetek területén két HDMI 2.0 áll rendelkezésre, az USB hub és hangszóró viszont kimaradt belőlük, és az állványuk is csak dönthetőséget kínál."

Mi ez a fosch? :U Remélem a többi monitoruk nem lesz ilyen gagyi.


Tikakukac
(Jómunkásember)

Figyelj. Mindent meg lehet magyarázni. Apple ebben a nagy mester, USB portok, SD olvasók a sátántól való dolgok. Ezeket nem használja ma már senki. De azért jó ha van nálad elosztó és pár adapter, mert a világ már csak ilyen pendrive centrikus, a csúnya fényképezők is vagy USB-t kérnek vagy SD olvasót. Ja, nem mert van WIFI. Na ezen emberek nem töltögettek át soha 3 képnél többet laptopra ilyen módszerrel. Főleg nem videót, főleg nem ma divatos méretűeket :B

És ez a minta. Ezt kell követni. Üzletiben is.

[ Szerkesztve ]


Dr. Akula
(PH! nagyúr)

"A változás sok esetben persze a Kaby Lake-R megjelenésének köszönhető"

Miért nem Coffee Lake?


Dr. Akula
(PH! nagyúr)

Az emberek nem a harctérre, légitámogatás hívására vesznek bc notit, hanem mert nem megengedhető hogy felemeled az asztalról és letörik a sarka. Meg az ilyen használod 2 órát és lemerült kategória se. Ez otthonra Pistikének fészbúkon pötyögni, meg sírni hogy "anyaaa megint elromlott a gééép" megteszi, másra nem.

[ Szerkesztve ]


hallador
(PH! addikt)

Rosszul látod:

[link]

3 USB 3.1 Gen 1 (one with PowerShare),
1 HDMI,
1 VGA
1 RJ-45, external uSIM card tray option
1 SD 4.0 Memory card reader
1 Headset/mic combo jack
1 Optional Contacted SmartCard Reader and touch Fingerprint Reader
1 Display Port over USB Type-C™
1 Noble Wedge Lock slot
1 Display Port over USB Type C™ with optional Thunderbolt™ 3

"A bemenetek területén két HDMI 2.0 áll rendelkezésre, az USB hub és hangszóró viszont kimaradt belőlük, és az állványuk is csak dönthetőséget kínál."

Mi ez a fosch? :U Remélem a többi monitoruk nem lesz ilyen gagyi.

Azért az olcsóbb design monitoroktól ne várjunk el, amit egy hasonló business monitortól, mert ez nem 500 hanem 1000 $ lesz, azon lesz hub.

(#18) tecsu

Azért nem kell a kardodba dőlni, mert azért a mai gépek is elég masszívak, a ThinkPad kivételével, ami tényleg elég gyenge lett. De a Dell, vagy ép a HP annyira nem gyenge. Igen a régi Business Class gépek jobb minőségűek voltak. De azért ne csináljunk úgy, mint az átlag magyar ha nem 2 akkor nem kell mert a 2 az én számom ha 1,5, vagy 2,5 akkor már nem is kell... Azért ezen a fórumon vannak olyan emberek, akik már láttak már karón varjút... Annyira nem siralmas a helyzet, mint előadjátok.

[ Szerkesztve ]


hallador
(PH! addikt)

(#17) Mirr Murr

Azért hát amiket leírsz, az KB olyan dolog, hogy van egy autóm, állandóan kinn a Panel előtt, évente 2* mosom meg, akkor is mert már égő, és utána csodálkozom rajta, hogy a lakk karcos, a hajlatokban pattogzik fel a festék, és amúgy az autó legalább 5 évvel idősebbnek néz ki, mint amúgy ha egy rendszer ember használta volna, akár a panel előtt, aki gondozza is.
Amikor egy német Multi-nál dolgoztam na nem Magyarországon, akkor a melósok, akik hazavitték a gépüket, kaptak egy kis Logitech notebook tokot, és egy billentyűzet porvédőt már nem tudom milyen fajtát. Majd megkérték szépen őket, hogy használják. Az az jól érted így tették be a hátizsákba.
Ennek az eredménye, hogy a 3- 4 éves Business Class laptopok olyan állapotba kerülnek a Kelet-Közép Európába ahogy kinéznek. ha ezt egy például magyar használja na akkor néz ki úgy ahogy te mondod. A szép érzet az nem alanyi jogon jár mint a magyar proletárnak a lecsókolbász május elsején a sör mellé, arra vigyázni is illik. Ha bevágom a táskába a gépet a szendvics meg a csavarhúzó mellé, akkor igen elkezd fesleni a gumi, elkezd lekopni a festék, elkezd csúnya lenni.
Ennek is megvan a kultúrája, az hogy nekem csak jár de igazából mindent leszólok, mert naaaaaa...

Azután a továbbértékesítés metamorfózisából születik a jó kocsi, az óceáni nyaralás, a vastag nemesfém nyaklánc, az almás cuccok, satöbbi.

Neked a folyamatos panaszkodás helyett miért nem jutott eszedbe?


pengwin
(PH! addikt)
Blog

Senki sem beszélt 3kg-os gépekről, ez csak a te szalmabáb érvelésed alapja.

vagy kapsz egy jól tesztelt sokat kibiró HW-t amit elavult, lassú, nehéz és nagy, vagy kapsz egy modern HW-t ami megfelel a kor követelményeinek, kicsi és könnyű, de nem bír ki egy traktort

Ezzel a kijelentéssel ott van a probléma, hogy már a 3-4 generációval ezelőtti Core CPU-k is megfelelnek a mostani követelményeknek, sőt, sokszor még jobban is teljesít egy M-es CPU, mert igény esetén fogyaszthat 37W-ot, és a hűtése is erre van tervezve. Idle-ben és kis terhelésnél meg nem fogyaszt többet, mint egy U-s.

Na meg a kor követelményeit se igazán értem... az kell, hogy csak alap dolgokat tudjon megcsinálni egy üzleti gép és ne legyen benne tartalék? Meg ne bírjon ki munka során simán előforduló baleseteket?
Ez nem a kor követelménye, sokkal inkább egy mesterséges igény, amit a gyártók kreáltak, mert:

A.) ezt könnyű marketingelni, elvégre a vastagság egy könnyen megérthető szám
B.) egyszerűbb vékonyítani és vele párhuzamosan költséget csökkenteni, mint tényleges újításokat hozni (pl. normális IPS kijelzőket alsóbb szegmensekbe is, jobb és csendesebb hűtést, jobb ergonómiát)
C.) ezzel is lehet az embereket a drágább modellek felé terelni.

Viszont ma már csak U-s CPU-t kapsz, és még csak nem is kapja meg a magasabb cTDP-hez való hűtést.
Szépek és jók ezek az Core i####U-s CPU-k, de amint használni akarom a gépet, rögtön kitűnik a különbség: nincs bennük tartalék. És vannak ezek, meg az overkill, méregdrága MQ/HQ-s négymagosok.

Most legalább lesz valami változás az új AMD APU-k és a hatmagos Intel CPU-k érkezésével, de ez utóbbiakat én még azért fenntartásokkal kezelem, kicsit aggaszt, hogy mire lesznek képesek akkora TDP keretből.

(#17) Mirr Murr
Már felettem is írták, hogy ha valamit gondatlanul használnak akkor igen, az bizony úgy fog kinézni amilyennek te is leírod.
Érdekes mód én úgy adtam el a belépő szintű konzumer Acer gépemet tavaly, hogy újszerű állapotvban volt. Pedig használtam sokat és cipeltem is Debrecen meg Budapest között éppen eleget.
Van itthon E6440 ami használtan érkezett hozzánk, egy horpadást leszámítva szintén újszerű állapotban van, pedig heti 3-5 alkalommal viszi a tulaj munkába.
Egy ilyen gép alaplapja és egyéb alkatrészei miatt meg nekem kevésbé fog fájni a fejem, mint az integrált processzoros (és integrált mindenes), terhelés alatt 70-80 fokra hevülő belsejű ultrabookok miatt.

Azt már meg sem említem, hogy tényleg nagyon könnyen javíthatóak, és összerakva nem veszítenek a szilárdságukból, integritásukból. Azért ez nehezen mondható el egy akár szervízben szervizelt "modern" ultrabookról: ha egyszer szétszedték, akkor már nem lehet olyan masszívra összerakni, mint ahogy a gyárból kijött (pl. a sok ragasztás, meg a gagyi csavarmenetek miatt).

[ Szerkesztve ]


Barnuss
(tag)

Remélhetőleg ezek is időtállóak lesznek, mint az elődök.


Tikakukac
(Jómunkásember)

Ha azokra az elődökre gondolsz ami volt vagy 7-8 éve, akkor a válasz nyilvánvalóan nem. Ha meg azokra az időtállókra gondolsz, amik 4-5 éve gyártódnak és úgy pörögnek a lapok meg kijelzők, mint szebb konzumerekbe, akkor igen, ennél lentebb nem tudunk menni.


tecsu
(PH! addikt)

Nem tudom, nekem nincs tapasztalatom, illetve nagyon kevés... a neten olvasok róla (egyre több rosszat sajnos) és itt a fórumon is hasonló vélemények vannak.
Ha tehetném, Panasonic Toughbook-ot vennék.

Nekem alapból nem tetszik a mainstreem, technikai eszközök ergonómai "fejlődésének" iránya. Telefon, laptop, asztali PC, tévé stb.

[ Szerkesztve ]


wwhy
(PH! kedvence)

Tövig és egyenesen.
Már a 7480-ről is lespórolták a rendes SD foglalatot :(

[ Szerkesztve ]


LGLuke
(őstag)
Blog

Nekem régebbi notebookokkal is van tapasztalatom - nem szeretnék a '90-es évekig visszamenni, így csak az utóbbiakat írnám le - a családban HP ProBook 4320s került lecserélésre Dell Latitude E7470 modellre, HP ProBook 4520s Dell Latitude E5480-ra, valamint HP EliteBook 2540p helyett szintén Dell Latitude E5480. Személy szerint én a céges Lenovo ThinPad Edge E330 gépemet egy Lenovo ThinkPad T460s változatra cseréltem. Az i5-ös 6300 CPU és alaplapra integrált 4 GB ram mellé került még 16 GB DDR4 és egy 1 TB-os NVMe Toshiba SSD.
Én azon kívül, hogy drasztikusan vékonyabbak lettek a gépek nem látok negatívumot. Lehet itt keseregni, hogy nem azonos a dizájn, nem ugyanaz a billentyűzet, de minden fejlődik és az, hogy ezek a gépek hordozhatóbbak lettek, egyáltalán nem vált kárukra, mindegyik rendkívül masszív, nem hajlanak a vékony kijelzők és nincs velük eddig semmilyen probléma.


Tikakukac
(Jómunkásember)

mindegyik rendkívül masszív, nem hajlanak a vékony kijelzők és nincs velük eddig semmilyen probléma

Elfogadom az álláspontodat, hogy fontosabb 2 millit faragni a házból cserébe, hogy utána 5 adaptered legyen pluszban és lehessen megtanulni lég-gépelni, ez a rész viszont így ahogy van nem igaz. Ha már kéznél van lődd össze a 2540-et meg az E5480-at. Ha szerinted nem hajlik jobban a Lati, akkor neked valami spéci verzsön jutott. Ha meg minden gép jó, grat, reméljük te is azon lottósokban leszel, akiknél megmarad minden. A többiek, mint én, meg az álló helyben lerobbanó alaplapjaikkal rohangásznak vissza mindig :B
A semmilyen problémára pedig egy tea és 4 doboznyi alkatrész társaságában tudunk bővebben beszélni, hogy valóban fejlődés-e, amikor nincs különbség hibamennyiségben és ordító tervezési hibákban egy konzumer és egy üzleti széria között. És ezt nem úgy mondom, mint aki szervizel, hanem átlag honifitársak, akik bejönnek a gépükkel sokadjára, hogy akkor meg kéne oldani ezt és azt, mert tele a tök. Nem, nem lesz megoldva. Kapni fogod a refurb cuccokat és ha kell 7 alaplap csere után is megkapod a nyolcadikat. Ha kiesik a sim kari tálcája, mert hitvány, akkor sem fogja senki áttervezni, mert le van sajnálva. Sötöbö Ez nem új dolog, most, hogy váltok lassan a notikról és egyre többet tudok a gyártási felállásokról abszolút megértem, hogy ilyen körülmények között ilyen dolgok születnek. El kell fogadni, hogy az a világ, már nem az a világ. :B


vicze1
(PH! nagyúr)

Túlzások túlzások és túlzások... :U

Nem 2mm-től van szól, hanem majd 2cm-ről... Ha kinyitok egy újabb consumer laptopot, tudod mi van benne? Levegő jó sok levegő, egyszerűen semmi szükség nincs vastag laptopra, mert még az X1-ben is van "üres" hely, és ha nem lenne a kijelző méret jóval kisebbre lehetne csinálni. A vastagságot meg a hűtés szükségessége határozza meg, minél több kell annál vastagabb lesz.

Egy üzleti géppel mi a fenét akarsz csinálni? Tankkal átmenni rajta, ráállni? Mit kell kibírjon?

"Régen hány átvezető hibás LCD-t cseréltünk?"
Elmeséled hogy mi köze van a LCD kábelnek, ami a laptop legvastagabb részén van vezetve, a laptop vastagságához? Hogyan megy tönkre egy kábel a túl vékony/könnyű bármitől?

Az hogy tervezési hiba van, az nem attól van, mert vékonyabb egy laptop vagy mert könnyebb. Az ég világon semmi köze hozzá. Abba esetleg már belegondoltál, hogy egy 800*600 LCD kevésbé sérülékeny mint egy 4K-s? Hogy az alkatrészek méret csökkentettével, és a fejlesztési idő drasztikus megvágása miatt van a gyengébb megbízhatóság, mintsem a vékonyítás miatt még nem jutott eszedbe?
Nem azt mondom, hogy nem lett gyengébb a megbízhatóság, de az ég egy adta világon semmi köze nincs a vékonyításhoz, mivel a vékonyítás pusztán az alkatrészek méret csökkenésének köszönhető.
Bár továbbra is kérdés, hogy miben volt jobb régen. Mert, hogy már 2005-ben is egy 5éves laptop abszolút használhatatlan kategória volt, most meg vígan kiszolgál. Egyszerűen olyan rózsaszín ködöt látok egyesek szeme előtt a "régi" termékekkel kapcsolatban, hogy hihetetlen.

(#23) Dr. Akula:
"felemeled az asztalról és letörik a sarka. Meg az ilyen használod 2 órát és lemerült kategória se"
Melyik ilyen? Ja egyik se... Megint az értelmetlen túlzások. :U

(#26) pengwin:
"alap dolgokat tudjon megcsinálni egy üzleti gép és ne legyen benne tartalék? Meg ne bírjon ki munka során simán előforduló baleseteket?"
Hol is írtam ilyet? Ja tényleg sehol. Egy üzleti gépet pontosan igények szerint lehet beparaméterezni úgy rendeled, ahogy TE akarod, a TE igényeidnek.
Pontosan olyan laptopokat rendelek az embereknek, amin dolgozni tudnak.
Arról, hogy a gyártók folyamatosan csúsztatják a márka elnevezéseket, ami régen Latitude volt, az már Precision, ami EltieBook, az már ZBook, ami T az már W, nem én tehetek, de ti valahogy nagyon nem akarjátok észrevenni. Nem terméket akarsz venni hanem egy nevet...

Értem te 60W-s mobil gépet akarsz 3kg hűtéssel 3cm-ben, semmi akadálya ott a lista. Én nem szeretnék ilyet és nem ismerek 1 embert se a cégnél aki ilyet szeretne. Mert a minél könnyebbért megy a sírás egyfolytában. Már örül, hogy ha nem szerencsétlen MacBook-ért sírnak, persze hiába mondom, hogy hiába van ott a Pro, az az üzletitől fényékre van...

"elvégre a vastagság egy könnyen megérthető szám"
Konkrétan senkit nem érdekel, az érdekel mindenkit, hogy könnyű legyen, ez a egyetlen és legfontosabb, az hogy vékony egy abszolút mellékes dolog, és a könnyítés indikálja.
"normális IPS kijelzőket alsóbb szegmensekbe is"
Ez pontosan a piac döntése, hogy a cégek fillért basznak inkább és TN panelt akarnak, hogy 10-20$-ral olcsóbb legyen, minden egyes modellre van IPS opció.
"ezzel is lehet az embereket a drágább modellek felé terelni."
Mégy egyszer, a "rajta ugrálok kategória" nem tömegigény, nem terelnek senkit semerre.

De nyugodtan meséld még, hogy milyen jók a régi M-esek dupla akkor a fogyasztással... :U A max. 16GB RAM-ba és a max. 2 display-be már bele se megyek...


Tikakukac
(Jómunkásember)

Túlzások túlzások és túlzások... :U

Apránként fosok adagolása a népnek, mert majd nem tűnik fel, apránként fosok adagolása a népnek, mert majd nem tűnik fel, apránként fosok adagolása a népnek, mert majd nem tűnik fel :B

Nem 2mm-től van szól, hanem majd 2cm-ről... Ha kinyitok egy újabb consumer laptopot, tudod mi van benne? Levegő jó sok levegő, egyszerűen semmi szükség nincs vastag laptopra, mert még az X1-ben is van "üres" hely, és ha nem lenne a kijelző méret jóval kisebbre lehetne csinálni. A vastagságot meg a hűtés szükségessége határozza meg, minél több kell annál vastagabb lesz.

Így van, nem 2mm-ről van szó. Ez generációnként volt 2mm. Amúgy köszönöm, tudom mi van a gépekben belül. Többek között nulla rendes csatlakozó, így ha szeretnék roncsolás nélkül kivenni egy X*0 panelt, akkor elő kell vennem a nőgyógyász diplomámat és 10 percig fejteni ideális hőmérsékletre melegítve szedegetni a ragasztós részt a csatiról, különben a köteg már hullik is darabokra. Anyagár: 10 dollárcent. Vastagság: 0,2mm. Tökre megérte szerintem is.
Slim és ultraslim panelek? Az csak a móka. Minek nekünk egy aluhálós keret a panel utolsó rétegéhez. Az csak drágítja és vastagítja az egészet. Igaz, hogy így tornyot lehet építeni a sérült kijelzőkből, node kérem, hát mégsem járja, hogy tartós cikkeket dobjunk piacra 400k-ért :B

Egy üzleti géppel mi a fenét akarsz csinálni? Tankkal átmenni rajta, ráállni? Mit kell kibírjon?

Napi használatot. Tehát ha én egy átlagos kislány vagyok, aki 4 órát használja a gépét, akkor egy Latitude burkolata ne kopjon csumára 1 év alatt. Se a fedlap. Ne kelljen már baseplate kivételével márkafüggetlenül top kategóriás gépeket garizni teliben. Évente.

Elmeséled hogy mi köze van a LCD kábelnek, ami a laptop legvastagabb részén van vezetve, a laptop vastagságához? Hogyan megy tönkre egy kábel a túl vékony/könnyű bármitől?

Egyfelől: kijelzőben átvezető, nem sima átvezető. De ja, ahogy sikerült megoldani a ThinkLight szalagkábel gondokat is a lehozott csatlakozóval, úgy sikerült megoldani, hogy most már ne a ThinkLight hányja össze magát, hanem a kijelző. Fejlesztés ez a javából :DDD
Átvezetők kijelzőben: nyilván nem kell ecsetelnem miért van annyi csíkozós panel és eddig miért nem volt. Fizikai szemléltetésért előkapok egy x200 és egy x220 panelt, majd egy tolómérőt aztán pedig meglessük mennyi IPS-t cseréltettem az előbbiekben és utóbbiakban azonos fedlapvastagság mellett. Ezután felhívunk pár tulajt, akik a régi, jól bevált megölhetetlen gépük után váltottak, hogy éreznek-e valami változást. Legvégül összegezzük, hogy akkor megérte-e slim-re váltani úgy összeségében.

Az hogy tervezési hiba van, az nem attól van, mert vékonyabb egy laptop vagy mert könnyebb.

Valahol a távolban felsikít egy adag vékonyított ThinkPad, amiknek hála én felszereltem a lakásomat egy teljes szervizes munkapaddal és elég sok cuccal :DDD

Az ég világon semmi köze hozzá.

Ha anyagminőséggel/áttervezéssel pótoljuk a kiesett vastagságot, nyilván nincs. Node, hát az ördögi dolog, könnyíteni és vékonyítani kell csak, minden más Soros.

Abba esetleg már belegondoltál, hogy egy 800*600 LCD kevésbé sérülékeny mint egy 4K-s?

Hát, azonos pixelsűrűségű paneles gépem (még sűrűbb is) van 10 éves pár darab és van pár hónapos is. Majd mikor legközelebb is kukás lesz a mostani panelem akkor rákérdezek otthon anyámra, aki 5 kiló ruhát tesz a notijára minden nap amikor vasal, hogy akar-e végre rossz lenni az övé. Vagy akar-e vékonyabb gépet.
Esetleg vevőket is kérdezhetnénk, hogy némi plusz elbírna-e Y tengelyen azért, hogy ne legyen olyan orbitálisan backlight bleedinges a kijelzője. (Ezt már elvégeztem, igaz, nem tudományosan. De 10-ből 9 fogorvos a vastagabb fedlapot és kijelző körüli keretet ajánlja.)

Hogy az alkatrészek méret csökkentettével, és a fejlesztési idő drasztikus megvágása miatt van a gyengébb megbízhatóság, mintsem a vékonyítás miatt még nem jutott eszedbe?

De. Az első rész az 22-es csapdája, így nyilván végtelen ciklusban fog ragadni a dolog. A második része meg is maradt a fejemben egy ideig, amíg rá nem jöttem, hogy most már nem szakócát használok a kenyérszeléshez reggelente és talán pár év alatt egy amatőr hibát csak sikerül kijavítani. Mikor 3 generáción keresztül reped ugyanott a palmrest és szakad le az antenna csíkja, akkor nekem nem a drasztikus fejlesztési idő, hanem a pénzlehúzás és a vásárlók totális semmibe nézése jut eszembe. De lehet, hogy valóban marha nehéz lett volna arrébb rakni azt a rohadt csavart és esetleg kicsit mélyebbre betenni a lefogató karmocskákat.

Nem azt mondom, hogy nem lett gyengébb a megbízhatóság, de az ég egy adta világon semmi köze nincs a vékonyításhoz, mivel a vékonyítás pusztán az alkatrészek méret csökkenésének köszönhető.

Erre mondtam, hogy 22-es csapdája. Semmilyen módon soha nem kerülhet ki győztesen egy olyan termék manapság, ami nem nyomja le az elődjét valamilyen jól mutogatható, halandó számára megérthető számadatban. A vékonyítás és fejlődés valamiért mindig ilyen kutya és kutyafarok forgásban van. Pedig úgy befizetnék már egy olyan esetre is, amikor fejlődik a hardver, a kasztni marad, cserébe azt a 2mm-t megkapom, mint kompozit belső betét. Tudom-tudom. Biliben a kéz.

Bár továbbra is kérdés, hogy miben volt jobb régen.

Szerelhetőség, bővíthetőség, strapabírósság, szoftveres háttér így hirtelen. Ehhez jönnek a bulisabb dolgok, hogy 10 év fejlesztés után hogyan lehet, hogy ilyen gané panelek vannak notikban és ilyen hulladék akksik. Ja, megvan. Mesterségesen fogjuk vissza a piacot és centizzük a végtelenségig a gyártást. Üdv a cserék világában. Fogyassz, herdálj, szenvedj.

Mert, hogy már 2005-ben is egy 5éves laptop abszolút használhatatlan kategória volt, most meg vígan kiszolgál.

Ez elég szubjektív és elég korfüggő mit is szeretnél és mivel. Egy gen. alatt én asztaliban nyertem encode időben 35%-ot Adobe felhasználásban. Nekem innen nézve a 3 éves is használhatatlanul lassú. Anyámnak meg magyarázhatod, hogy a 10 éves gépe mitől gyorsabb, mint a céges. A titok a krémben van.

Egyszerűen olyan rózsaszín ködöt látok egyesek szeme előtt a "régi" termékekkel kapcsolatban, hogy hihetetlen.

Én pedig hamis próféta vagyok. Aláírom. Ha nem lenne ennyi sz@r én is sokkal rosszabbul élnék. Másfelől meg így magamat szopatom be, mert nekem is ugyanúgy ilyen szemeteket kell vásárolnom, mert nincs más a piacon.
Minden egyes olyan esetben amikor a kényszeresen elhagyott csatlakozók, beforrasztások és összenyomorítások miatt szopik egy ügyfél, megmondom nekik, hogy no de kedves Hölgyem/Uram, értse meg. Az Ön igényeit véletlenül sem a tökéletesre csiszolt reklámok és a marketing legagyafúrtabb eszközei vésték az elméjébe, hanem tényleg igényelte ezeket és valójában mindig ezekre vágyott.
És duplán vagyok hamis próféta, mert ebből sikerült most pont levizsgázni. A pokolban végzem :P


vicze1
(PH! nagyúr)

Szögezzük le, én nem azt mondom, hogy nincs fos és szar, hanem azt hogy ez régen se volt máshogy, és hogy semmi se változott, nem a vékonyítás miatt lett rosszabb bármi is, csak a szerelhetőség csökkent ez nyilvánvaló, de egy üzleti laptopnak nem az a lényege, és soha nem is volt, csak kisebb komponens = kisebb szerelhetőség.

De hogy egyszerűsítsünk a dolgon, mi az a termék, ami megfelel az elvárásandaiak? Csak hogy keresek hozzá 2 oldalnyi hibalistát. Városi meg szervizes legendák vannak, hibátlan üzembiztosan működő informatikai termék nincs.
Illetve mutatok jelenleg elérhető ugyan olyan "vastag" modellt(kijelzőben is), mind a 3 gyártó kínálatából, és ugyan olyan fos lesz belül.

"Apránként fosok adagolása a népnek"
Mi az apránként adagolás, 40év? Mi az a mi jó volt? Az utóbbi 8évből tudok meríteni 2gen Core i-től mostanáig. remélem hamarosan 8gen is lesz, ha végre szíveskedik a Lenovo elérhetővé tenni...
Igaz nem sok, mert alig 40gép, szóval kis minta, de semmi olyat nem látok, amit itt mindenki állít. Vannak elbaszott fos szériák, és kerülendő modellek. Tx40 egy rémálom, Tx50 szintén, de Tx60 csodálatos. A X1 2gen-nél elbaszottabb laptop laptop nem létezik, kb. gyomorgörcs a használata, a 5gen szabályon egy álom, tényleg élvezet használni, miden percét. Yoga 460, harmadik kijelzőnél tart, mikor a dobozból kivettem tudtam, hogy hulladék. (4 gariztatás tán kop kop már nincs baja.)
Egyszerűen nem úgy működik, hogy minden szarabb és gyengébb mint régen. Teljesen típus függő, és ez pontosan így volt 10éve is, semmilyen változás nem történt. Nem lessz soha hibátlan termék, és nem is VOLT soha ilyen.

Itt van előttem egy 8560p 3kg, 3cm, és nyugodtan ráállhatsz, olyan amire itt mindenki "vágyik". Mi ment tönkre benne? Igen a kijelző háttér világítás(Illetve csak kontakt hibás.)...(meg a nem alaplapi USB vezérlő, stb.) :U
Azért mert robusztus valami, 0 azaz 0 garancia van rá, hogy működni fog hosszútávon. Az hogy az alja lötyög a csavarmenetek szabályosan kitörtek, és több helyen repedt, csak tök mellékes.
T440s kb. ripityára törve, de tényleg minden burkolati eleme(1,5m-ről betornra + beázás, amit csak szétszedésnél láttam meg). Kapott új borítást és mai napig koszöni jól van, a borítást kivéve egyetlen HW elem se sérült. Ez 1,5kg és 1,5cm. Borzalmas laptopnak tartom, rettenetes szerelni, borzalmas az ergonómiája, de működik hibátlanul és nincs kímélve ez remélem lejön.

"10 percig fejteni ideális hőmérsékletre melegítve szedegetni a ragasztós részt a csatiról"
Eddig csak Lenovo-ban cseréltem kijelzőt asszem 6-ot(mind upgrade, 0 hibás), első után max. 10perc, ha csak a kijelzőről van szó, a TXXp-sorozatnál meg ragasztó sincs minden pattintós, na az 5perc ha gyors vagyok.

"Latitude burkolata ne kopjon csumára 1 év alatt"
Hát a 10éve a Core2-es E6500, fél éve alatt kopott volt, már akkor is műanyag volt, szép fém festéssel. Ami festve van az kopik ezzel csinálhatsz akármit. Ha meg műanyag akkor meg az a baj... Régi Thinkpadekről ugyan úgy lemállott a fenébe a gumiréteg. Csak megint a lila köd sajnos.

"top kategóriás gépeket garizni teliben. Évente."
Megint a túlzás. :U

"most már ne a ThinkLight hányja össze magát, hanem a kijelző."
6éve nincs ThinkLight, azaz már a bill-ben van, ami meghall 2 csepp víztől is. ;] De mindenesetre a kijelzőhöz sok köze nincs már jó ideje.


Tikakukac
(Jómunkásember)

Szögezzük le, én nem azt mondom, hogy nincs fos és szar, hanem azt hogy ez régen se volt máshogy, és hogy semmi se változott, nem a vékonyítás miatt lett rosszabb bármi is, csak a szerelhetőség csökkent ez nyilvánvaló, de egy üzleti laptopnak nem az a lényege, és soha nem is volt, csak kisebb komponens = kisebb szerelhetőség.

Okés. Akkor nem amiatt lett rosszabb. Meg nem is lett rosszabb. Amit látunk és tapasztalunk az nincs és nem létezik és a kollégák is sík hülyék. A szerelhetőség pedig valóban nem tartozott soha az üzleti gépek lényegévé, sőt, szinte kívánta mindenki, hogy Istenem, bárcsak lenne baromira nehezen szerelhető egy vállalati szegmensbe célzott hardver. Rendszergazdi barátaim is minden nap ezzel fohászkodnak az Úrhoz.

De hogy egyszerűsítsünk a dolgon, mi az a termék, ami megfelel az elvárásandaiak? Csak hogy keresek hozzá 2 oldalnyi hibalistát. Városi meg szervizes legendák vannak, hibátlan üzembiztosan működő informatikai termék nincs.

Látod ez egy remek kérdés. Teljes mértékben igazad van, üzembiztos gép nincs. Ha generációról generációra leszarjuk az alapvető hibák javítását is, főleg megküldjük slendrián driverekkel, akkor nem is lesz. Elég sokan összeraknák a kezüket, ha kaphatnának egy X220-X230-at úgy, hogy nem reped a felső csík, nem megy tönkre a panel kötelező jelleggel és nem repkednek el a palmrestek. És kérlek, ne keress hozzá semmit, pontosan ismerem a típust. Semmiből nem tartott volna javítani ezeket a hibákat. De nem. Repedt a jobb és bal szél? Okés. Akkor megcsináljuk úgy, hogy középen repedjen ;] Volt egy működő kijelző.fedlap kombó BB mentesen? Okés, akkor kaptok olyat, ami olyan backlightos, hogy a székről kiestek. Gondotok volt a szalagkábellel? Megoldjuk! Mostantól nem a fedlap fogja elvágni a felső részt, hanem a gyakorlatilag nem létező csatlakozóból fognak maguktól elpusztulni a szálak. Apám, hát ez a fejlesztés csimborasszója és a tapasztalatok felhasználása :P

Illetve mutatok jelenleg elérhető ugyan olyan "vastag" modellt(kijelzőben is), mind a 3 gyártó kínálatából, és ugyan olyan fos lesz belül.

Nem kell mutatnod, látok én épp eleget. Nem a kivételek érdekelnek senkit. Kivételesen szemét dolgokról majd beszéljünk máskor, most az általános gatyaságról beszélünk.

"Apránként fosok adagolása a népnek"
Mi az apránként adagolás, 40év? Mi az a mi jó volt? Az utóbbi 8évből tudok meríteni 2gen Core i-től mostanáig. remélem hamarosan 8gen is lesz, ha végre szíveskedik a Lenovo elérhetővé tenni...

Nem. Generációról generációra. Mivel egy hajón ülünk, akkor nyugodtan rakd le az adott sorozatot végig kiterítve. És kezd el magadban szépen felmondani mi változott és mennyivel jártunk jobban vele. Nekem Yonah-tól van X-em, igazi élmény teregetni az alkatrészeket és nosztalgiázni, hogy hát igen, azok a visszajelző ledek is mekkora baromságok voltak. Az a ghost mentes kijelzők látványától szabályosan habzott a szám, mert egyszerűen nem bírtam elviselni, hogy nem láthatom filmnézés közben, ahogy a hurkalé fedlap és panel képtelen mereven létezni és minden nyomódik mindenhol. De ezt is megoldották. Ügyfelek szoktak is hálálkodni egyébként, hogy a 300-400k-s kategóriában mikor lerakják a pultra a köteg pénzt, akkor nem kell azzal foglalkozni, hogy keressenek valami azonnali pofába ordító nyomot a spórolásra, hiszen egyből láthatják, ahogy a csili-vili 4k-s kijelző körben olyan foltos, mintha agyonverték volna. Ha pedig kérne egy másikat, nyugodtan ki lehet rendelni az egészet a CHS-től, mert mind ilyen :B

Igaz nem sok, mert alig 40gép, szóval kis minta, de semmi olyat nem látok, amit itt mindenki állít.

Basszus nem is mondtam. Lámpa felkapcsolás is kell hozzá. Érintésre egész azonosak :B

Vannak elbaszott fos szériák, és kerülendő modellek. Tx40 egy rémálom, Tx50 szintén, de Tx60 csodálatos. A X1 2gen-nél elbaszottabb laptop laptop nem létezik, kb. gyomorgörcs a használata, a 5gen szabályon egy álom, tényleg élvezet használni, miden percét. Yoga 460, harmadik kijelzőnél tart, mikor a dobozból kivettem tudtam, hogy hulladék. (4 gariztatás tán kop kop már nincs baja.)
Egyszerűen nem úgy működik, hogy minden szarabb és gyengébb mint régen. Teljesen típus függő, és ez pontosan így volt 10éve is, semmilyen változás nem történt.

Nagy általánosságban igaz, a kivételekben, amikről pár tízezer karaktert már bekoptattam nem.

Nem lessz soha hibátlan termék, és nem is VOLT soha ilyen.

És ezt nem is állított senki. Ellenkezőjét sem. Nem erről szól a csevej.

Itt van előttem egy 8560p 3kg, 3cm, és nyugodtan ráállhatsz, olyan amire itt mindenki "vágyik". Mi ment tönkre benne? Igen a kijelző háttér világítás(Illetve csak kontakt hibás.)...(meg a nem alaplapi USB vezérlő, stb.) :U

Ne soroljam nálam mik és mennyire mentek már tönkre nagy gépeknél, mert megbolondulunk. Amiről ugatok, az a tömeges hullás és ha tönkre megy valami, akkor a brutális szívás a cserékkel-javíthatatlanságokkal és az utána is ganaj alkatrész. 8560P-nél ezek olyan dolgok amikre a fórumokban keresve ezres találatok jönnek?

Azért mert robusztus valami, 0 azaz 0 garancia van rá, hogy működni fog hosszútávon.

Persze, hogy nem garancia. Csupán a valószínűségét csökkentjük le nem kicsit az eseménynek. Plusz ugye megelőzzük az eleve 0day hibákat is. Lásd fentebb.

Az hogy az alja lötyög a csavarmenetek szabályosan kitörtek, és több helyen repedt, csak tök mellékes.

Sajnos ilyen panaszok új korukban nem érkeztek és most sem akarnak. De sajnálom, ha neked épp egy romhalmaz jutott.

T440s kb. ripityára törve, de tényleg minden burkolati eleme(1,5m-ről betornra + beázás, amit csak szétszedésnél láttam meg). Kapott új borítást és mai napig koszöni jól van, a borítást kivéve egyetlen HW elem se sérült. Ez 1,5kg és 1,5cm. Borzalmas laptopnak tartom, rettenetes szerelni, borzalmas az ergonómiája, de működik hibátlanul és nincs kímélve ez remélem lejön.

Nálad megy, a munkafelvevő pedig már 2. hónapban marékban tépte a haját, annyi volt a hibás T440. Egy jó NV-s T61-től még nem lesz jó az sem.

"10 percig fejteni ideális hőmérsékletre melegítve szedegetni a ragasztós részt a csatiról"
Eddig csak Lenovo-ban cseréltem kijelzőt asszem 6-ot(mind upgrade, 0 hibás), első után max. 10perc, ha csak a kijelzőről van szó, a TXXp-sorozatnál meg ragasztó sincs minden pattintós, na az 5perc ha gyors vagyok.

X-es TP-ben cserélgetek paneleket és moddolok X200 óta. Több százon vagyok túl. 20-as szériáig 95%-ban upgrade volt. Azóta pedig 10-20 darab volt upgrade TN-ről, a többi csak csere mert mind szar volt ;] Hivatalosan javította a Lenovo a problémát, nem hivatalosan pedig teljesen mindegy, ezek is rosszak. Ha szeretnéd, akkor beavatlak mélyebben a témába, de TP topik, keress rám, írtam már pár sort a jelenségről. Ezért mondtam, hogy örülök neki, hogy 1-1 géped jól van és annak is örülök, hogy cseréltél 6 kijelzőt. Ha épp dolgozok is melóban plusz itthon akkor ez nekem napi kvóta.

"Latitude burkolata ne kopjon csumára 1 év alatt"
Hát a 10éve a Core2-es E6500, fél éve alatt kopott volt, már akkor is műanyag volt, szép fém festéssel. Ami festve van az kopik ezzel csinálhatsz akármit. Ha meg műanyag akkor meg az a baj... Régi Thinkpadekről ugyan úgy lemállott a fenébe a gumiréteg. Csak megint a lila köd sajnos.

A betyárját neki. Vannak jó mintáim és bizton állíthatom, hogy tényleg kopott az a csúnya festék latiról meg tp-ről is. Az nem mindegy, hogy 3 év használat után még simán el lett adva peremfénnyel vagy, hogy inkább fóliáztam az E5440-et, mert a kutya szájából kihúzva nem néz ki úgy gép, mint 2 félév egyetemi használat mellett, amikor 80%-ban a koliban ül egy gép.

"top kategóriás gépeket garizni teliben. Évente."
Megint a túlzás. :U

Szervizes dolgokat elviekben nem szabadna kiadni. De szeretnél SN-re való leszűrés után mókás Excel táblákat, hogy mi lett a Getróból berendelve adott gépekre? Esetleg csak az én tulajdonomban lévő gépek sztorijait? Utána majd eldöntöd mi a túlzás :K

"most már ne a ThinkLight hányja össze magát, hanem a kijelző."
6éve nincs ThinkLight, azaz már a bill-ben van, ami meghall 2 csepp víztől is. ;] De mindenesetre a kijelzőhöz sok köze nincs már jó ideje.

Próbálom úgy értelmezni, hogy ez cáfolatként hangozzon arra, hogy csúszunk lefele, de szerintem nem tudom úgy átvesszőzni sem :N Mindenesetre örülök neki, hogy te is belátod a dolgot :K


vicze1
(PH! nagyúr)

A kérdés továbbra is fenn áll, hogy meddig kell visszamenni, hogy "jó" legyen szerinted.
T40 15év: "This problem occurred on some T4x series due to chassis flex."
Továbbra is kéne egy biztos pont, aminél nem volt kijelző hiba, a T6x-ben is volt, ahogy rengeteg más hiba is, akár szériákon átívelően. Lehetett nyilván kifogni jó példányokat,a mik nem mentek tönkre, de az ugyan úgy nem bizonyítja, hogy nem pusztul tömegesen. És a T20 marad még, de ezzel végére értünk a T sorozatnak. De régebbi modellekről már csak azért is nehezebb megfelelő információt találni, mert sokkal kevésbé volt elterjedt az internet sírás jellegű használata.
Amúgy Tx00-tól kifejezetten nagy lett a kijelző keret sokkal nagyobb mint a korábbi sorozatnál, a te logikád alapján nagyobb zónával jobban kéne bírják, de állításod szerint(amit nem kétlek) nem. Ott még volt pár vastag fedlapos azért.

Én is eltúlzom, a világítós bill. dolgot, van kemény 1db mintám, de utánaolvasva nem egyedi eset volt, hogy valósan mennyire gáz, sose tudom meg.
Mehetek fórumokra hibákat kutatva, de nem jelent semmit. Egy hiba lappanghat évekig, lást MacBook Pro-k, és rengeteg egyéb túlmelegedési probléma. Másrészről meg nagyon kicsi apróság miatt telesírhatják mint a gomb nélküli touchpad a Tx40-eken, oldalakat tudnék sírni róla, de nem lesz tőle kevésbé megbízható, csak szarul használható, bár van a cégnél 2 ember aki szereti... (hogy miért örök rejtély marad számomra)

Ami régebben jellemzőbb volt és ma már nincs, az a tömeges hosszútávú tesztelés. Lenovo esetén a Tx00-től kezdődött egy folyamatos kísérletezgetés, hogy mit "lehet" ez most a Tx60-tal befejeződni látszik, és egy stabil, ergonómiailag jól használható gép lett az eredménye, aminek reped a teste ha leejted.

Tudnék rengeteg valóban innovatív üzleti szériás feature-t említeni, amik sajnos eltűntek, de azokat kb. senki se használta és még a létezésről se tudott. Mint Dell-nél a kijelzőbe épített privacyscreen, ami összesen 1db modell kapott meg és azóta se láta


Tikakukac
(Jómunkásember)

A kérdés továbbra is fenn áll, hogy meddig kell visszamenni, hogy "jó" legyen szerinted.

Az a kérdés, hogy mennyire akarod a hibaszázalékot lehúzni plusz mennyire vagy képes szemüveg nélkül látni, hogy miért sírtunk 5 éve és miért sírunk ma. Voltak-e régen is hibák? Hogy a viharba ne. Cserélgettünk paneleket régi gépeken is? Naná. Hogy mentalistának néznek, mert típuskód bemondása után meg tudom mondani mi a baja az ügyfél gépének amit ki sem vett a táskájából? Ja. És ez nem ciki, amikor X-es Asus jön és társai, mert tudja a legutolsó telepi kisiparos Pisti is, hogy 10-ből 4 csavarnak már régen lőttek és a patentek tartják össze a gépet. Ez akkor ciki, amikor magánszemélyként vásárolsz üzletit, ami fehér holló, majd 400k feletti számlát dugsz a pultra és megy a matek, hogy milyen varázsszert kéne kenegetni a Latira, hogy lehetőleg akkor találkozzunk legközelebb, amikor kicsit porolgatni kell. Mert jó dolog egy IQ-ban is kellően magas emberrel beszélgetni az átlag után, de kevesen szeretnek munkakapcsolatot kialakítani szerelőkkel, fogorvossal és egyebekkel. Gondolom érthető okokból, egyik sem tesz jót a tárcának és a mentális stabilitásnak.

Ez egy trend, szerintem elég világosan van kommunikálva is. Tartós eszközt nem gyártunk. Mert abba a jelenlegi piacon beledöglik a cég. Kicsit többet tekerve a töriben érdemes megtekinteni a túltervezett és valóban iszonyatos igényességgel készült autót-traktort-korai elektronikai eszközöket. Ezekbe sorban döglöttek bele a márkák. Szimplán, mert nem akart tönkremenni az a rohadt traktor, nem vettek újat és nem kerestek a szervizelésen sem. Padló. Az a gond, hogy ennek az ellentéte indult meg nagyon és olyan természetességgel mondja valaki a szemembe, hogy az 5. kijelzőcsere a telefonomban természetes 200k-s árcédula mellett, mintha csak egy öltés lenne elnyomva a pólómon.


pengwin
(PH! addikt)
Blog

Arról, hogy a gyártók folyamatosan csúsztatják a márka elnevezéseket, ami régen Latitude volt, az már Precision, ami EltieBook, az már ZBook, ami T az már W, nem én tehetek, de ti valahogy nagyon nem akarjátok észrevenni. Nem terméket akarsz venni hanem egy nevet...

Nem nevet akarok venni, hanem gépet.
Szóval maga az átnevezés nem zavarna, ha a gyártók nem tartották volna meg a korábbi árazást minden kategóriában annak ellenére, hogy ahogy te is írod, minden eggyel lejjebb csúszott minőségben.

Értem te 60W-s mobil gépet akarsz 3kg hűtéssel 3cm-ben, semmi akadálya ott a lista. Én nem szeretnék ilyet és nem ismerek 1 embert se a cégnél aki ilyet szeretne.

Azért nehogy már egy E6440 szintű gép túlzó elvárás legyen... igen, elismerem, hogy a Precision egy kicsit túlzás volt példának, de az annál lényegesen könnyebb gépek is kivesztek.
Elhiszem, hogy az emberek nem kiváncsiak 3-4kg-os gépekre, de ha már egy 2kg-os gép is nehéz, akkor ott úgy gondolom, hogy nem az a kb. 700g "túlsúly" a hiba... azt sokkal inkább a fejekben kell keresni.


vicze1
(PH! nagyúr)

"ha a gyártók nem tartották volna meg a korábbi árazást minden kategóriában"
Ez így nem igaz, egyrészt nem számod bele, hogy USA-ban az infláció 20% feletti volt 10éve, itthon majdnem 40%, míg a laptop árak átlagban elfele mentek, minthogy felfele.

Kezdőárak!
T61(2007) = $1049 (A korábbi IBM modellek $1300-nál nyitottak)
T570 = $799 (igazából a T470p-nek felelne meg, az $839.)

Latitude D830(2007) = $900
Latitude 7480 (megszűnt a 15", így ez sántít.) = $1049

HP 8530p(első Elitebook 2009, a Compaq-ot kihagynám) = $1299
HP 850 G4 = $1240

"Azért nehogy már egy E6440 szintű gép túlzó elvárás legyen"
Hát 3év E6540 használat után, had mondjam, hogy az a szint már elég alacsony, ha ez az elvárásod. Ez már a festett műanyag borítás, mindenhol műanyag berakással, vékonyított kijelző, ami hajlik mint a fene, borzalmas billentyűzet, és ugyan úgy gyorsan meghalós alaplappal, mint a teljes E sorozat. Latitude-től a D830 volt az utolsó értelmes, E6xxx-tól, drasztikusan gyengébb, tipikusan a kijelző és az alaplap hullot mint a légy. Könyörgök, a teljes E sorozathoz nem volt IPS opció, és annyi hitvány TN panelt azóta se láttam, mint az E-kben, a D-ben szintekkel jobb volt. Ennek ellenére a E6x00 és 10 formáját nagyon szerettem, a 10-ből van otthon, de max. asztali gépnek jó, rettent volt hordozni, és ez később se változott.
Korábban említve volt az E5xxx, az egy konkrétan kopogós műanyag fos, cserének kaptam párszor, pusztán csak szőrnyű.

"ha már egy 2kg-os gép is nehéz, akkor ott úgy gondolom, hogy nem az a kb. 700g "túlsúly" a hiba"
Aki valósan hordozza Munkjából adódóan heti 5napot, annak számít, nagyon is számít. Az a 700g rengeteg, ha kezedbe/hátadra adom akkor rájössz, az a 700g több mint 30-40%-os súlykülönbség lehet. Elhiszem, hogy tök jó, ha félévente megmozdítod 1x az asztalról, de munkaeszköznek 1,5-2kg az abszolút limit. De még nem láttam olyat, aki X1(1,1-1,3kg) után nehezebbet akart volna...

[ Szerkesztve ]


Wyco
(tag)

Azert egy E6x40 (leginkabb 6430/6440) eleg jo modularis, konnyen szerelheto, gyakolratilag meg a procit is cserelheted bennuk amire akarod, akar egy XM-re is ha epp olyan kedved van. Belemegy 2 SSD, 16GB RAM stb. Szoval eleg jol feltuningolhato csomo mai igenyre is. Egyik-masikban normalisabb videokartya is van. Ja meg normalis billentyuzet.
Tudom cegek nem fognak procikat cserelgetni, de azert eleg hosszu eletuek tudnak lenni ezek a gepek ha van ra igeny (a modularitas okan.) - ilyesmi ma nem kapsz.


Certina
(újonc)

Hát, srácok engem elbizonytalanítottatok rendesen.. Most készülök laptopot venni, üzleti szériásokat néztem, hiszen 7.éve szolgál ki egy 5420 as LAtitude. De azt hallom, a minőség eléggé leszállóágban van pár éve, és hogy egy régi jó állapotú latitude 6440 est nyugodt szívvel vegyek meg 100 körül, mint inkább egy alig használt latitude 5470-5480 as gépet még gyári garanciával ? 4. szériás processzor (i5) megbízható lehet még ennyi év után is ? ( mondjuk az enyém is ugyanígy megy, pedig nem volt pasztacsere meg miegymás.)
Belül az intel Hd graphics 4600 van a régebbiekben, az új dellekben ihd 630 is akár, játék igazából ami nekem kell elfutna mindkettőn, de nyilván az újabbon jobban. mindegyikből van full hd ips és sima 1378 as hd panel is. Néztem még elitebookot, annyira nem tetszik, de ha vki azt mondja h egy 840 G3 at meg lehet venni nyugodt szívvel, mert tartós, és szerelhető és van hozzá alkatrész, akkor meggyőzhető vagyok.Thinkpadekről is szart hallani csak, már amennyit egy nap alatt olvasgattam a fórumon.
Jöjjön valaki és tegyen igazságot, pretty please ! ! ! ! ! ! Adjatok tanácsokat, pro kontrát, hiszen nemsokára karácsony, és jól szeretnék dönteni :)


Certina
(újonc)

bocs, neked ment.

üzenetek