Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


DanD88
(kvázi-tag)

Ócó kártya :C


V.Dave
(senior tag)

Ehhez is jár ajándék space invaders játék kupon?


XuChi
(PH! addikt)
Blog

Ehhez már Pac-Man és a Snake is jár :DD

[ Szerkesztve ]


arn
(PH! nagyúr)

szoval ez a budget titan


ForRedGlory
(PH! nagyúr)
Blog

Nem is drága... :DD


arn
(PH! nagyúr)

amugy gyorsan valtoznak az idok... ideznek az elso titan tesztjebol (ot eve volt).

Pros
The best single-GPU performance money can buy. Excellent power consumption.
Cons
At $999, only a small number of people can afford one.

ezert a penzert lassan a masodvonalbeli geforceot sem adjak oda. :DDD igaz, akkor a kozepkategoriasnak beillo 2070et nem 500-700 euroert mertek.

[ Szerkesztve ]


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

+10% duplaáron. A hülyének is megéri...


bacsis
(Közösségépítő)
Blog

Én is ugyanezen agyaltam... Értem én, hogy a HD4850/4870es időkben hozzá szoktunk az olcsó felsö kategos kártyákhoz, és érthető, hogy az hosszú távon nem fentartható állapot volt, de a mostani árak nagyon irreálisak... Valahol még azt is megértem/elhiszem, hogy ezeket a kártyákat tényleg drágábban lehet előállítani/legyártani, de akkor valami forradalmit lassab csak ki kéne találni... Egyedül annyi sovány vígasz lehet, hogy egy mostani közép felső kártya, persze igényetől is függ, de kb 2-3x hosszabb élet ciklusa is lehet... Gondolok itt arra, hogy eg radeon rx470 vagy egy gtx970el azért bőven el lehet karistolni, oszt 3 évesek...


Segal
(PH! addikt)

Barati ara lett:D
2080Ti tulajok elado kartyajat varom privat uzenetben;]:P


tibaimp
(őstag)

Igazad lesz, mert most nézem, hogy a Ti-n a CUDA magok száma 4352, míg ezen 4608 darab! Ez mindösszesen 256 darabbal több, ami még 10% sincs. Érdekes.


lezso6
(VARÁZSLÓ)
Blog

Csak viszonyításképp, a vágott csúcskártyák ára a teljeshez képest.

780: $499, 780 Ti: $699
561 mm2, vágatlanul +40% felár

980 Ti: $649, Titan X: $999
601 mm2, vágatlanul +54% felár

1080 Ti: $699, Titan XP: $1200
471 mm2, vágatlanul +72% felár

2080 Ti: $999, Titan RTX: $2500
754 mm2, vágatlanul +150% felár

Kissé elszálltak az arányok, bár persze az is igaz, hogy a korábbiakhoz képest az RTX lapka egy monstrum. De ennyire nem lehet drága hibátlanul legyártani.

[ Szerkesztve ]


gaben22
(fanatikus tag)

Egy ideig a VGA generációk azért jelentős különbségeket hoztak, csak mint sok évvel ezelőtt a CPU-k. Most már a VGA-k se ugranak akkorát. Hogy ez azért van-e, mert már a szélén vagyunk a technológia határainak vagy mert túl bonyolultak a kártyák már így is vagy minimum ráfordítás maximum profit a cél, azt nem tudom. De ez van. Ráadásul most minden nagyon magasan van, legyen az a jólét vagy a fizetések... Ezért cégek is magasan nyomják az áraikat. Irreálisan magasan (lásd hol vannak most a közép-felső kategóriás CPU-k, VGA-k...). Majd ha beüt a soron következő válság, hátha tényleg kénytelenek lesznek jelentősen árat csökkenteni.

[ Szerkesztve ]


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Szvsz az nVidia az Apple-hez hasonlóan kezd ráérezni arra, hogy van egy vásárlói réteg, ahol kb. rohadtul nem számít a vételár. Ha ennyiért el lehet adni a Titan kártyákat, hát eladják ennyiért. Biztos vagyok benne, hogy így sem fog rájuk rohadni...

Konkurencia meg konkrétan nincs, tehát arathatnak...


b.
(PH! nagyúr)
Blog

de ez fél profeszionális, azaz megkapja a szoftveres támogatást mint a Titan V és a Quadro modellek nem? itt valószínűleg azt kell megfizetni, nem tisztán a hardvert.Titan V is 3000 dodó volt elég sokan vitték azt a Quadro modellek helyett, fél évet kellett rá sorba állni mert annál meg olcsóbb volt.

[ Szerkesztve ]


lezso6
(VARÁZSLÓ)
Blog

Utoljára az eredeti Titan, Titan Black tudott teljes sebességű FP64-et, azaz többet, mint a sima.

A Titan V az egy csodabogár, mert minden engedve van rajta, de nincs kis tesó sem. Így indokolt az ára.

A Titan RTX semmivel sem tud többet a vágatlanságon kívül. Ahogy igaz ez a korábbi Pascal és Maxwell Titan kártyákra is.

Reális árazás valahol 1500-2000 dollár körül lett volna. Én arra tippeltem hogy drága lesz, tehát 2000 dollár, és eléggé meglepett, hogy még ennél is többe kerül.

[ Szerkesztve ]


vicze1
(PH! nagyúr)

2 hét múlva kibonthatják, 4hét múlva tesztelhetik? :U


b.
(PH! nagyúr)
Blog

De itt a gépi tanuláshoz és az RT hez nem az FP64 számítás kell.
Ez a Titan V mellé való fél professzionális kártya más képességekkel és professzionális Quadro féle szoftveres támogatással nem a Régi gamer Titan féle verzió.Szerintem, bár lehet félreértelmezem.

[ Szerkesztve ]


MongolZ
(PH! addikt)
Blog

Bocsi, de az RTX "csak" +150%.

[ Szerkesztve ]


Siszibatya
(tag)

Érdekességnek meg , mutogatni jó is . Nem átlagembernek van ez a kártya szánva ezt az ára is mutatja.

Kiváncsi vagyok ilyen árkategóriánál milyen indok vagy ok van arra , mármint arra hogyan tehetik meg ezt ,hogy pl. bedöglik / tönkremegy akár fél óra alatt, mint a RTX 2000 széria többi hibás db-jai "olcsóbb árkategóriába" soroltak közül (RTX 2080Ti/ 2080/2070 )

Van egy bizonyos százalék ami így bedöglik , nem emlékszem pontosan de kb 3-5%-ot olvastam .
Remélem nem járnak így az emberek akik vásárlás mellett döntenek . - legyen az bármilyen kártya ebből RTX 2000-es a szériából

Nem szabadna ilyennek lennie . Ha meg előfordulna cseréljék már azonnal vagy rövid időn belül - 1-3nap , maximum egy hét és legyen készleten bőségesen mindenből. Ameddig nincs kártya addig nézegeti az ember a gépházat meg a monitort. ( nem mindenkinek van integrált videokártyaja vagy akár másik kártyája tartalékként amit ilyenkor használhat )

Annyira modern kort és technológiát hírdetik és népszerűsítik , akkor az ilyen hibák nem megengedhetők szerintem . Teszteljék rendesen és inkább adják ki később. Persze a profit : a minél nagyobb haszon és a számosság számít csak . A minőség már nem számít , tömegtermelés van .

Kiad az ember egy vagyont , meg várhat mire garanciáztatják és cserélik . Ez már minősíthetetlen .

Sajnos ilyen korszakot élünk , ez pedig a : Na és korszaknak nevezhetjük !

Az élet bármilyen területén is megnézhetjük . Kiderül hibáztak vagy szándékosan csináltak / elhallgattak vmit ami nem műkődőképes , erre a fenti reakció van : na és - ennyivel le van rendezve Gondolják azt mi a fenét tudsz tenni ellene . Ígyis - úgyis megveszed / elhiszed amit mondanak , hogy ez milyen jó . Pedig nem kéne mindent elhinni .


AAAgold
(senior tag)

Illetve dupla annyi ram... 24 gigányi


Trailblazer
(PH! addikt)

A valós középkategória megintcsak mellékes... Bár ahogy elnézem, azok áraiban sem lesz köszönet.


b.
(PH! nagyúr)
Blog

Eddig a Titan V is 3000 dollárba került . Quadro kártyákhoz képest ez olcsó megoldás a gépi tanuláshoz. EZ nem a gamereket célozza, mint ahogy a Titan V sem azt tette.


lezso6
(VARÁZSLÓ)
Blog

De a többi RTX is teljes sebességgel tud mindent az FP64-et leszámítva.


b.
(PH! nagyúr)
Blog

Hivatalos támogatás még sincs hozzájuk, míg ehhez lesz .Ez inkább a Quadro modelleket igyekszik kisegíteni szerintem RT és DPL hez összekapcsolva ugye 48 GB rammal. Ott ez nem annyira vészes ár.Quadro RTX 6000 24 GB rammal 6300 $

[ Szerkesztve ]


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Valójában ugyanazt kapod meg ezzel is, csak itt annyi változás van a GeForce-hoz képest, hogy egyrészt van egy picikét több sebesség, de ami fontosabb, hogy van rajta 24 GB VRAM, ami azért például sugárkövetésnél nem mindegy, mert simán lehet ekkora modellekkel dolgozni. Egy GeForce GTX 2080 Ti-n 11 GB fölött csak egy out of memory-ra futja. Még annyi a különbség, hogy itt ha összekötsz két Titan RTX-et, akkor azzal 48 GB memóriához jutsz, méghozzá úgy, hogy egy GPU fogja mindkettőt elérni, míg a GeForce-on ez a speciális mód nem engedélyezett, hiába kötöd össze a kártyákat.

[ Szerkesztve ]


b.
(PH! nagyúr)
Blog

Elméletileg megkapják ugyan úgy a professzionális szoftveres támogatást is mint a Quadro modellek, ha jól értelmezem csak ugye ez direkt speciálisan kevesebb felhasználási területre jó. Mondjuk RT hez vagy DP hez ez akár lehet olcsóbb megoldás is, ha valaki nem igényli a Quadro teljes felhasználási palettáját. Szerintem ez a Titan V szerepét tölti be más területre koncentrálva.

[ Szerkesztve ]


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Nem. Azokhoz Quadro kell. Ha nem fizeted meg, akkor nincs alkalmazáshitelesítés. A Titan RTX azoknak van, akik nem férnek bele a GeForce RTX 2080 Ti 11 GB-jába, de ugyanakkor nem is dolgoznak olyan szoftverekkel, amelyekhez szüksége van kiemelt támogatásra. Az meg nyilvánvaló, hogy a 11 GB nem sok. Nagyon könnyű tartalomvizualizálás mellett kifutni belőle.

[ Szerkesztve ]


b.
(PH! nagyúr)
Blog

akkor marad a speciális felhasználási felület akinek Quadro túl drága vagy nem igényli.RAPIDS stb...

[ Szerkesztve ]


core i7
(PH! addikt)

Akkor ez már 4K ban ,fog egy értelmes FPS számot produkálni RTX ON-nal ? :DDD


Raymond
(PH! félisten)
Blog

"A Titan RTX semmivel sem tud többet a vágatlanságon kívül."

Kiveve a 24GB RAM vs 11GB RAM ami a megcelzott felhasznalasi terulten nagyon nem mindegy.


arn
(PH! nagyúr)

van kozepkategoria, ott az 2070. aranyaiban meg lassabb is, mint a gtx1080-1060 viszonylata volt.


Bandit79
(tag)

Miért eddig nem volt értelmes sebesség? Kinek mi az értelmes .... Aki AMD fankodik az savanyú a szőlő elvén ,ilyenkor nyögi be a lassú az 50-60 fps , vagy akármennyi is az... de ne legyünk már telhetetlenek .Ez egy qva számításigényes effekt 1. fecskéje , amit már most be tudtak rakni ezekbe a vga-k ba , örüljünk vaze...
Aki meg 120+ fpst akar produkálni az üljön meg a seggén és várjon még 1-2 évet.. ennyi. ...őőőő vagy kapcsolja be a Vegáján a göndör haj TressFX -et azt örűljön annak. :) érdekes olyan hülyeségeket meg ajnároztak a népek, mikor kb 2x láttad játékban, azt is a főszereplőnél.. :DD

[ Szerkesztve ]


lezso6
(VARÁZSLÓ)
Blog

Meg órajel, stb. Én feature setről beszéltem, ami kb a szoftvertámogatás és architekturális tudás.


keldorpapa88
(Jómunkásember)

"Az alapok szempontjából a Turing köszön vissza, ezen belül is a GT102-es grafikus vezérlő, aminek a részletes bemutatását most mellőznénk, hiszen az alábbi cikkben már leírtuk a lényeget."

TU102!


Kopi31415
(PH! félisten)
Blog

CAD alá a DP szükséges funkció egyáltalán? Mert régen mintha ezen a téren lett volna szelektálás a GeForce-Quadro-Tesla hármasban.


core i7
(PH! addikt)

120... Még 60 sincs meg FHD-n RTX onnal nem ,hogy 4K-n :D


Lacc
(fanatikus tag)

" itt ha összekötsz két Titan RTX-et, akkor azzal 48 GB memóriához jutsz, méghozzá úgy, hogy egy GPU fogja mindkettőt elérni, míg a GeForce-on ez a speciális mód nem engedélyezett, hiába kötöd össze a kártyákat."
Ez így nem teljesen korrekt, igen is, ma már a DL szoftverek jól kitudják ezt aknázni, nem kell semmivel összekötni, berakod a két PCI-e-be a kártyát és a szoftver már az elején elintézi a memória allokációkat. (Most is épp fut egy tréning :D) - Bár ez nem Gamer/Játék kategória.
A DL modellek paraméterezésénél sajnos a Ti 11GB-ja is kevés, mindössze csak egy egyszerű DL architektúráról beszélünk, aminek a paraméterezése a default beállításoknál - főleg a filtereknél - 50%-al pluszban lehet tovább menni, mert memóri allokációs hibába fut.


ForRedGlory
(PH! nagyúr)
Blog

Most jön 12.05-én az DICE patch rá, amivel állítólag 60 fps fölött lesz 1440p Ultrán RTX 2080 TI-vel a Battlefield 5, de a többi kártyán is "generációs" ugrás lesz.

Ez már elfogadható lenne.

[ Szerkesztve ]


vicze1
(PH! nagyúr)

Ici pici apró probléma, hogy 30-40FPS-ről beszélgetünk FHD-ban RTX esetében, nem 50-60-ről, kevesebb csúsztatás több tény... Jelenleg konkrétan használatlan bármelyik kártyán, a 2070Ti-on pedig egyenesen értelmetlen, hogy ott van, mert még az alap dolgokat se tudja megoldani 15FPS-el, 1080p-ben.

@ForRedGlory: Meglátjuk, eddig nem túl biztató, a 2070-nél lehelten, hogy használható legyen. TR-re meg nem csodálom, hogy nem jön, mert azt kb. esélytelen.

[ Szerkesztve ]


b.
(PH! nagyúr)
Blog

hány játékban láttad eddig?nem lehetetlen mivel szabályozható effekt. medium-low-high-ultra. mellé még a textúrákat is be tudod állítani, sőt be kell.
2070 ben visszaveszed ha akarod. jelenleg a 2070 már olcsóbb mint az 1080 és gyorsabb nála.Persze az tény hogy erőforrás zabáló ,de még nem igazán látni játékokban mit tud felmutatni . Szerintem Metroban fog először értelmes szerepet kapni mert az sztori központú egyjátékos játék.

[ Szerkesztve ]


core i7
(PH! addikt)

Na ezt jó tudni


Trailblazer
(PH! addikt)

Alacsonyabb kategóriára gondoltam. Nevezzük akkor alsó-középnek. Nekem az 1070 is megfizethetetlen volt már.


vicze1
(PH! nagyúr)

Pont annyiban, amennyiben elérhető. :D Szóval minden RTX képes játékban láttam. ;]

És ha utána olvasnál egy kicsit alapos teszteknek, akkor tudhatnád, hogy jelenleg 2 azaz csak 2db szint van, a többi beállítás csak placebo és nem változtat semmit, se a kinézetet se a teljesítményt.


b.
(PH! nagyúr)
Blog

abból az egyikben most írták feletted hogy patcehlték és gyorsult .Én utána olvasgattam a teszteknek.
A Textúra minősége ugyan úgy befolyásolja az RTX teljesítményt és hát szerinted placebo, szerintem meg van. ez a lehetőség ez a lényeg.
Majd ha lesz kint 10 játék alapoktól beleírt RTX támogatással meglátjuk mit tud ez így igazából semmi több csak ki ki a saját beállítottság szerinti vélemény.

[ Szerkesztve ]


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

A textúra nem számít. Hasonlóan a raszterizáláshoz a mintavétel itt sem változik a textúra felbontásától. Maximum a memóriára jelent nagyobb terhet, de a számítás mennyisége szempontjából ugyanaz. A BF5 implementációján látszik, hogy a memória-sávszélesség a kevés, mert egyszerűen jelentőset esik a GPU kihasználtsága. Nem tudja etetni a memória a hardvert. Persze a háttérben lehet szinkronizációs gond is, viszont itt alapvetően az jelenti a legfőbb limitet, hogy nagy az adatmennyiség, a heterogén módon működő feldolgozók önmagukban gyorsak, de mindehhez kevés a sávszél.

[ Szerkesztve ]


vicze1
(PH! nagyúr)

"patcehlték és gyorsult ."
Patchelni fogják és gyorsulhat, nagyon nem mindegy...

Nem szerintem placebo, kimérték és bemutatták. Csak az Ultra van, és Low, az összes többi szint nem változtat semmit. Ez rohadtul nem vélemény hanem számok, amikkel nehéz vitatkozni.

"Majd ha lesz kint 10 játék alapoktól beleírt RTX támogatással meglátjuk mit tud"
Tehát a termék megjelenése után 1,5évvel? :U

4K-ben pedig továbbra is teljességgel lehetetlen, hogy játszható lesz, szóval pont ott vagyunk ahol a part szakad, vagy egy nagyon látványos valami, amit nem lehet használni, vagy csak rettenetesen korlátozottan.


b.
(PH! nagyúr)
Blog

DLSS mellett ez nem igaz és ki az aki mondjuk nem használná egy 2070 kártyán ezt ki hogy nyerjen egy kis teljesítményt.

[ Szerkesztve ]


Bandit79
(tag)

Még jó ,hogy a lényeget nem értetted meg..., őrűjjé oszt várjá ,ha nem jó neked.... mindjár fennakadtatok a xx fps-en, mint írtam " vagy akármennyi is az."

[ Szerkesztve ]


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Aki mondjuk natív részletességet akar, nem pedig a natív felbontás csupán 75%-át. Az rendben van, hogy az üzenet az, hogy majd az AI felismeri, hogy hol kell túlmintavétel, de mi van ha éppen nem ismeri fel? Akkor azon a részen baromi ronda lesz ám a képkocka. Csak persze ezt nem említik meg, illetve meg sem mutatták, hogy milyen. Nem véletlenül. Azért azt tudni kell, hogy ezek a neuronhálók nem tűpontosak. A hatékonyságuk attól függ, hogy meddig tréningelik őket, és mivel a DLSS neuronhálóján nem múlik emberélet, így erre azért sok időt nem áldoznak, már csak azért sem, mert marha drága ám a tréning gépideje. Egy 50-60%-os hatékonyságút kreálnak aztán jól van.

[ Szerkesztve ]


b.
(PH! nagyúr)
Blog

az biztos hogy 4 K-n nem fog ezeken hasítani úgy sem. Mint ahogy az 1080 TI sem volt képes RT nélkül ultrán futtatni minden játékot 4 K-n. Itt [link] néztem a tesztet, írja is a tag hogy a különbség az hogy hány tárgyat használ fel illetve milyen távolra lát el RTX effektekkel és tükröződésekkel valamint 3 effektusban lát különbséget low-medium - Ultra. High és medium között nem igazán látható különbség ez tény de ettől még más játékokban is ez egy lehetséges opció. 2070 valószínűleg a legsikeresebb RTX kártya lesz az ára miatt, szóval valószínűleg fókuszban tartják a fejlesztők.

[ Szerkesztve ]

üzenetek