Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Balika911
(PH! nagyúr)

Na, ezek a szerkentyűk nekem nagyon bejönnek! Kis passzív rendszer, HDMI 2.0 és M.2 SSD támogatással, gyakorlatilag konyhakészen. Netezős gépnek, plusz pár alap feladatot ellátni kiváló. Szülőknek idővel szerintem megy is egy ilyesmi a mostani helyett. Ironikus, hogy a mostanit hívják asztalinak (desktop), de a mérete miatt az asztal alatt van. :)


Csabroncka
(PH! addikt)
Blog

Akinek nem volt még NUC gépe, csak sejteni tudja, hogy jó érzés egy ekkora aprósággal dolgozni. Az áruk horror, de a minőségük és a hozzájuk járó támogatás kiváló!


Flashback
(PH! addikt)
Blog

Szerintem meg nem...
A tavalyi év végi 3455-ös NUC 36e környékén kapható! Abba már csak SSD és RAM kell.
Ha nincsenek nagy igények egy konfig simán kijön 57e környékén.
Konkrétan ez a proci van a 150e+ NASokban. 4 magos Kaby Lake, simán megy rajta a transzkódolás és a virtuálizáció is támogatott. Szóval ezzel bőven az irodai használat felett van...
Nem mellesleg passzív és a monitor hátuljára lehet csavarozni!
Így egy normális asztali konfiguráció ára is olcsón tartható. Ahova nem szükséges a mobilitás oda kiválló és olcsó alternatíva.

[ Szerkesztve ]


StLui
(PH! kedvence)

[link]

Felkeltetted az érdeklődésem. Innen vehető? Főcím alatt 8GB ram (max 8GB), és win10. Leírásban ram és win nélkül.


S_x96x_S
(fanatikus tag)

A mostani 6 részletes adatait itt lehet megnézni
http://ark.intel.com/products/codename/126293/Dawson-Canyon


Lacok
(őstag)

A horror árat szerintem Core processzorokkal szerelt NUC konfigokra érti nem az olcsóbb Pentiumokkal vagy Celeronokkal szerelt változatokra.


troviko
(senior tag)

HTPC-nek simán el tudnék fogadni egy ilyet, eddig egyedül az tartott vissza, hogy nem volt belőle passzív hűtés. Már persze gyári Intel, mert a Zotac és társaik csináltak passzív verziókat, illetve jó drágán külön házat is lehetett venni hozzájuk, csak én jobban szeretem a kész megoldásokat.
Szóval részemről nagy piros pont a passzív verzióknak, és majd 1 év múlva, mikor lejjebb megy az árok, venni is fogok egy ilyet.


joe979
(fanatikus tag)

Így van. Nem jár hozzá semmi sem. Amiben van SSD,RAM és WIN10 az a NUC6CAYS. De ennek már borsos ára van.


arn
(PH! nagyúr)

anyameknak vettunk egy ket eve, nagyon bevalt :) egy kis helyre befert nekik egy 19es monitor, melle a gep.


hunluki
(fanatikus tag)

Hibátlan Hackintosh alapanyag :) Ha már az alma nem csinál mac minit, akkor össze lehet pakolni így :D


Balika911
(PH! nagyúr)

Nekünk is ilyenre kéne. :)
A tietekben milyen processzor van? Érdemes Core-ral nézni, vagy jó a kisebb is?


sb
(PH! kedvence)

Ez nem Kaby Lake magos.
Ettől még elég egy kis netezős gépnek, de azért nagy a különbség a két proci között. Ahogy az árak is mutatják... 4-500USD-s áron viszont ezek a Core magos NUC-ok elég horror áron vannak sajnos.

@arn:
Én viszonylag sok ITX gépet építettem már de valahogy az ilyen jellegű miniatürizálás sose vonzott. Az ITX ház is elfért az asztal mellett/alatt ha már az kellett. Valahogy akkor hozadékát már nem láttam volna az ilyen kis gépnek. Persze ha olcsón van akkor nyilván jó. :)


Davs
(tag)

Ki tudna valtani egy ilyen PC egy notebookot (a passziv hutes miatt kerdezem)? Heti 2x hurcolok jelenleg egy 14"-os i5-3230M-es notebookot, de mindket helyen van kulso monitor, billentyuzet stb. Elvileg lehetne notebook helyett egy ilyen kis gepet hurcolni, meg talan konnyebb is lenne.


b.
(PH! nagyúr)
Blog

Multimédiára mennyire lennének ezek jók? 4 K videókkal elboldogulnak?


sb
(PH! kedvence)

A Kaby Lake magos procik egészen biztosan. HEVC 4k main10 megy hw-ből. A HDMI 2.0-án pedig ki is jön 4k60Hz-en.

Az Atomokról nem tudom most fejből, a többit érdemes átnézni, mert az Intel évente nyírbálja oda-vissza, hogy mi mit tud. 2-3 éve az Atomok még többet tudtak, mint a kisebb core magos IGP-k. Pl. 3D. Aztán kikerült ez-az a támogatási listából. Pl. Skylake-nél is mindenhol leírták, hogy HEVC 8bit hw-ből megy, 10bit pedig hibrid-hw. Aztán kiderült, hogy a kisebb IGP-k azt sem tudják, pl. Celeronban.

[ Szerkesztve ]


b.
(PH! nagyúr)
Blog

wow. köszi, utánanézek. olyan 60 K környékén egy régebbi kis masina nekem tökéletes lenne.


arn
(PH! nagyúr)

akkor eleg nagy szakadek volt a celeron es az i3 kozott, igy i3 lett - az meg a broadwelles. nekik boven eleg mindenre - kerult meg bele 8g ram es 256m ssd. a wifi antennaja azon helyen kicsit gyengecske, de normal korulmenyek kozott nem hiszem, hogy problemas (ott tul sok a fal a router es a gep kozott).

(#12) sb: ott a konyvek kozott elvan a polcon, arban meg akarhogy szamolgattam nem igazan volt jelentos kulonbseg. igazabol el lehetett volna dugni a monitor mogott is, de neha kellenek a csatlakozok, es jobb kapcsolgatni is. a monitorban van hangszoro.

[ Szerkesztve ]


Csabroncka
(PH! addikt)
Blog

Ahogy lentebb is írták, azért a Pentiumokkal vagy Celeronokkal szerelt változatok erősen korlátozott képességűek, viszont a Core procisok okésak, de drágák, mert ennyi pénzből asztali gép építhető!


sb
(PH! kedvence)

Ezért írtam, hogy árfüggő. Azért a cikkben lévő 500 USD meg a linkelt 40-50k HUF árak között elég nagy a különbség. Utóbbi simán az a kategória ami alatt nehéz kihozni bármit is.


headhunter
(PH! addikt)

Ezek közül, mind a kettő tudja a HEVC 4K Main10-et? [link], [link]


Balika911
(PH! nagyúr)

Értem, köszönöm az infót! :)


headhunter
(PH! addikt)

Vorke V2 Plus 2x annyiba kerül, de jobb vételnek tartom, időtállóbb. (+"Tréfa" és Vám ne jönne rá.)

Fogyasztás kicsit több, mint a N4200-as Voyo V1-nél: [link]

[ Szerkesztve ]


AGE-T
(őstag)
Blog

Vámmal már nem annyira jó.


SunMount3r
(PH! kedvence)
Blog

Ezek drágák. De ez az régebbi NUC még megéri az árát?!

Hasonló összegért jó lenne valami ilyesmi mini/barebone PC, akár Zotac, vagy Gigabyte, ASUS stb. is. Az alap dolgokat kellene hogy ellássa, semmi játék, de arra jó legyen még jó-pár évig. Tudtok esetleg valamit ajánlani?! :F


SunMount3r
(PH! kedvence)
Blog

De ez az régebbi NUC még megéri az árát?!-> Most nézem, hogy nem igazán, ez az N3050 még a leváltandó 2008-as notim-ban lévő T4300-as procinál is gyengébb. :( Ilyen csigára meg nincs szükségem, biztos throttling-olna is mint állat...

[ Szerkesztve ]


Csabroncka
(PH! addikt)
Blog

-

[ Szerkesztve ]


Csabroncka
(PH! addikt)
Blog

Azt hiszem az I5-ös Haswell procival szereltek most olyan 80-90 környékén (vagy még olcsóbban) mennek a használt piacon felszereltségtől függően. Én az i3-al minimumon, de tolom élvezhetően a Maffia 2-őt ;] .

üzenetek