Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Balika911
(PH! nagyúr)

Az E sorozat lényege a picture-on-glass dizájn. Ezért a tavalyiak közül az E8-hoz hasonlítanám, nem a B8-hoz. (Az Alpha9-es tévékben a HDR színkezelés is jobb, így a tavalyiak közül én C8-at is előbb vennék, mint egy picivel olcsóbban B8-at.)

Az ideiek főleg a játékos funkciókban fejlődtek, illetve a CalMAN szoftveren reszeltek, de utóbbinak nem néztem utána. Még nyilván drágák, de van egy réteg, amelyiknek megér ennyit. AVSForumon elkezdtek gyűlni a tulajok, de az itteni topikban is van már egy 65C9.

[ Szerkesztve ]


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

ez oké, de továbbra is ott tartunk, egy lowend ;] b8-tól is beszabehu' érzése támad a usernek, nem kell feltétlen milliókban gondolkodni, mert az aktuális csúcsot annyiért adják, aki akarja vegye
nekem a sz@ros b8 tökéletesen megfelel, és vagyunk ezzel még páran így, nem estem hanyatt jobban a c szériától sem, sőt, 720p-t úgy konvertálja a b8, h 1080p-nek gondoltam, a tengerpart mintha a lábam előtt lenne, 4k hdr meg "gyilkol"


akaido
(PH! addikt)
Blog

...a legutolsó szám is több mint a netto havi fizetésem...100 ezerrel... :U


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

ismét elmaradt :B , de ma - péntek - délelőtt pótlom :R

akaido
azt mindenki maga tudja mire tudja kigazdálkodni a pénzt és mire nem, a jelenlegi ár összességében korrekt, azt azért hozzáteszem, h ennél is kedvezőbb áron jutottam hozzá, boltból, újan, figyelgetni kell az ajánlatokat ha ilyesmi érdekel


csicso82
(PH! nagyúr)

Az én szemem csak a csúcs OLED tévéket bírja. :DDD


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

jajteszegény' ( :


MeszesKPT
(fanatikus tag)

Szerencsére nem olyan sivár az életem, hogy a tv-vel akarjak beszélgetni. Ennek a gimmicknek pont annyi értelme van, mint az autós megfelelőjének.

A tv maga amúgy nagyon komoly, de nem éri meg a felárat pl. egy B8-hoz képest.


sb
(PH! kedvence)

Kb. annyi közük van egymáshoz az OLED-eknek és az LCD-knek mint, hogy a bicikli meg a BMW M5 is közlekedési eszköz. :)
Kis túlzással. Nyilván a legolcsóbb OLED is sokkal jobb, mert tök más a technológia. A legdrágább meg nem lesz sokkal jobb az olcsóbbtól mert ua. a tech.

(Mielőtt a szívükhöz kapnának az LCD-sek, szerintem azok se rosszak. Bőven megvan a helyük a palettán és sok felhasználási módban ott sem feltétlenül jön ki ez az óriási technológiai előny.)

@Balika911
Megkerestem a tesztet, valóban freesync-et írnak a leírásban, csak a listában fut VRR néven összefoglalva az egész.

Ez a bemenet kezelés meg vicces. Most kezdenek erre figyelni. Másfelől viszont a 3D miatt a 120Hz-es panelek is kikoptak az alsó-középkategóriából. Az első LCD-m lassan 12 éve vehettem és az is 120Hz-es volt. Az biztos, hogy a rá következő 5-6 évben sem jelent meg új HDMI szerinti csatlakozó, amivel meg lehetett volna hajtani 120Hz-en. Utána jött a 3D, 2x60Hz megjelenítés, de továbbra is 2x24-30 bemenetkezelés. Biztos vagyok benne, hogy a 3D sem így végezte volna ha ezt nem így kezelik, konstans 5-10 év lemaradással.


sb
(PH! kedvence)

Sajnos a fizetésekkel van a gond, nem elsősorban az árral.
:(


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

no megnéztem, előzményeket usb meghajtónál nem láttam

szerk:
sb
nem beszéltem lcd-ről :F ( :

[ Szerkesztve ]


csicso82
(PH! nagyúr)

Nekem is van pár képzeletbeli barátom tehát én sem szorulok rá. :))

Chaser

A zigényesség átkája.


Geri_10
(újonc)

Köszönöm szépen a segítséged, sajnos féltem tőle, hogy nem lesz benne előzménylista.


Scholes9
(PH! nagyúr)

Pont erre gondoltam én is. Látatlanban is tök egyértelmű, hogy nem éri meg a többszörös árat. Itt a technológiából adódóan nincsenek hatalmas különbség az egyes modellek között. Akkora meg pláne nincs, ami indokolná az óriási árkülönbözetet. Ár/érték arányban még mindig a B8/C8 a legjobb vétel az Oled TV-k között.

[ Szerkesztve ]


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

was ma'kog sie ihnen wiere? ( :

Geri_10
igazán nincs mit
nem láttam még egyéb okostv' megoldásokat, az lg rendszere enem meggyőzött - nyilván nem tökéletes, de nem kellett rohannom venni egy htpc-t mellé -

Scholes9
ez az a tipikus helyzet, ha 100 csilliárdom lenne feleslegben, akkor se venném meg:) mondjuk úgy, az ár/érték aránya nem a legjobb, ha már váltanék az 55b8-ról, akkor 65b8 lenne, esetleg a c8
ha valaki szereti égetni a pénzt, az meg megveszi a csilliós tv-t is, nekem attól nem lesz rosszabb ( :


csicso82
(PH! nagyúr)

Csak fittogtatatam a heje sírásom, minőseggét! Hogy meny nyire kivagyok müvelve!


bot1978
(fanatikus tag)

A TV az nem filmet nézni van, hanem reklámot nézni. Esetleg sporttal megszakítják a reklámot 20 percnél tovább, de mással biztos nem.
Filmnézésre a projektor való, nem véletlenül nem is tesznek a legtöbb projektorra TV tunert. Lehetne, mert egy kvázi filléres vacak, mégis simán van, hogy milliós projektorokon nincs tuner. Most akkor minek legyen egy egérmozi TV-n 3D ha a célközönség projektort néz úgy is?
Most kezd hozzánk is beszivárogni a 65"-os panel, ezért nekünk nagynak tűnik. 100 éve volt pedig már, hogy a micsu a projektoros TV-ket ebben a méretben nyomta nyugaton, csak ide a balkánra nem hoztak olyat anno. Szóval most ez megint csak annak nagy képátló, aki még nem szokott hozzá a nagyobbhoz.
3D-re a TV pici.
A TV-be a színészek kapzsisága miatt nyomták be a 3D-t, mert a 3D-s forgatási költség nagyon magas a sztárocskáknak meg semmi sem elég sok pénz és a BR piacon akarták behozni a "veszteséget", amit az jelent, hogy csak annyi szék van a 3D moziba, mint a 2D-be, de nem jött be, mert a csóró reklámfüggő tévénéző nem adott a BR lemezért pénzt.
Apámnak is 3D LG-je van, de csak akkor látott 3D filmet, amikor én vittem neki. Nélkülem soha, de komolyan mondom soha nem használja ezt az opciót, tulajdonképpen azt sem tudná, hogy a TV tudja, ha én nem indítom el neki amit vittem. Meccset néz rajta, ennyi.

[ Szerkesztve ]


ForRedGlory
(PH! nagyúr)
Blog

1.270.000 Ft = ajánlott plecsni. :C


poli27
(PH! kedvence)
Blog

Én nem tudom miért erőltetik, hogy a tv hátulján legyenek a csatlakozók... nekem a samu megoldása jobban tetszik, hogy nem kell levenni a falról a tévét, ha pl valamit be akarok dugni...


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

az nekem is tetszik, de nem feltétlen kell levenni az lg-t sem, b8-at legalábbis, oldalán is vannak portok, hátsó is hozzáférhető, ha konzolon van kicsit kihúzza az ember, ha valami szekrényen, max előrébb kell húzni ha nagyon be van tolva


Laslow
(senior tag)

Az egyik áruházban néztem egymás mellett a TV-ket. Közülük az 55B8 tükröződött a legjobban. Ez az OLED velejárója, vagy csak a konkrét típusé? Az volt a benyomásom, hogy csak teljesen homogén sötét szobába való (meg hogy 3 méterről kicsi az 55").


Balika911
(PH! nagyúr)

Fénylik mint a Salamon töke, de sajnos ez általában jellemző a komolyabb tévékre. 3 méterre nem lehet jelenleg túl nagy tévét venni szerintem. Mehetne oda 90-100" is, de projektorosoknál ennél méretesebb képet is láttam ennél közelebbről. (De az elérhetőségtől, áraktól függetlenül is kérdés nyilván, hogy mekkora készülék hogy fér el, hogy mutat a helyiségben.)

[ Szerkesztve ]


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

ilyenek az oledek, ha kifejezetten nappali használatra és világos helyiségbe keresel tv-t, marad az lcd
az viszont nem az oled hibája, h 3m-re kicsi az 55":) ha 1m-ről játszom a boxon néha, akkor se tűnik nagynak, ideális nézési távolsága ezeknek olyan 2m körüli, de 65-öst is el tudnék nézegetni annyiról


daneel_hu
(őstag)

Ebben az árkategóriában nem lehet egy termék ajánlott? ;] :U


zetor2000
(fanatikus tag)

Volt is baja a projektorosoknak, nem is kevés. A betekintési szöge gyalázat, a színek csak középről okésak, a kép középtől kifelé elvesztette a színeit, a 3 lencse konvergenciahibáját eléggé macerás korrigálni ekkora felületen, ésatöbbi. Nem rossz, csak nem baj, hogy eltűnt. A sima 83-106 centis tévék jöhettek volna inkább...
Boltokban voltak idehaza is ilyen termékek, csak nem sokan vették, mert drágák voltak, és keveseknek volt akkora hely odahaza, hogy egy ilyen bútordarabot odategyenek.

Ezeknek az oledeknek is kell helyet szorítani, de szerencsére a mélysége és a súlya már nem kritikusan nagy. Mondjuk nem biztos, hogy egy ember kell a mozgatásához.


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

azoknál a legnagyobb probléma sztem a mélység volt, ha még be is fért valahova, a bejáratói ajtón már nem feltétlen fért be ( :
55-ös oledhez már két ember kell, ha mozgatni akarják, hiába viszonylag kevés a tömege, elég törékeny jószág, fogáshoz beüllyeszést nem véltem felfedezni, csak az olyanok álljanak neki egyedül rászerelni a talpat és a helyére rakni a tv-t, mint én - akik szép nagyok és szeretik a kihívásokat ;] -


Balika911
(PH! nagyúr)

Nálunk két emberrel is akadt szerelés közbeni bazdmegelés. Az 55"-osnál kevesebb, a 65"-osnál több. Viszont az OLED topikban volt, aki god mode-ban egyedül beüzemelte az 55"-os tévéjét. Azóta se értem, hogyan. :)

Az LG B és C sorozaton tényleg nincs fogás, a többihez nem volt szerencsém.

[ Szerkesztve ]


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

én is úgy csináltam, annyi fórom' volt, h a panelt kivették a sácok, ment volna egyedül, _ha_ valamiért nem felejtik ki a kiemelő "madzagot" a dobozból a gyárban, de kifelejtették ;] , megizzadtak mire kiszedték a dobozból és letették az ágyra
aztán én izzadtam meg, mikor rájöttem, h megkérhettem volna őket, h szereljék is rá a talpat és rakják a helyére, ráadásul panel elejével felfelé kértem a "fektetést", nyilván h lássam rendben van-e a panel...jó móka volt ( :


pubyy
(lelkes újonc)

Sokan szívják a fogukat az ár miatt, pedig nagy valószínűséggel nagyon kis haszon van rajta, hiszen még egy gyári kalibráció sem fért bele....
Nekem egyébként tökmindegy, színtévesztő vagyok, de na akkor is....
Apropó, néhány monitornál láttam hogy van moduljuk a színtévesztők számára, de pl. TV-nél még nem találkoztam vele. Pedig ha már ennyire fitogtatják hogy mennyire okos rendszer van bele építve, akkor szerintem ennek a cuccnak már nem esne nehezére a konverzió...

[ Szerkesztve ]


bot1978
(fanatikus tag)

Viszont meg volt oldva a TV állvány is az árában. :)

Egyébként az megvan, hogy hátsó vetítésre alkalmas ernyőt is lehet venni? Szóval egy széles látószögű projektort beviszel a hónod alatt, elé teszel egy ilyen ernyőt és ha rendesen lesötétíted a projektor és az ernyő között olyan kép az eredmény, mint régen az ilyen a TV-knél azzal a különbséggel, hogy a mai projektoroknak sokkal magasabb a felbontásuk. Nem lesz olcsó, de könnyebb megcsinálni mint egy 75”-os
TV-t felvinni egy családi házba mondjuk csigalépcsőn :)

Jók ezek az új 75"-os TV panelek is már közelről nézve, de ennyi sor és ennyi oszlop ekkorában rengeteg hibalehetőség így, hogy bárhol fogod meg rögtön erőkar van, hát szerintem lehet, hogy tele lesznek zöld csíkokkal ezek a vackok pá rév után, de ne legyen igazam. Ez a fólia szalagkábel és akkor odataknyozzuk... ekkora méretben vannak kétségeim, hogy egy ilyen sérülékeny megoldásnak megfelelő e a tokozás, pláne hogy még káva is alig van meg még vékony is...


daneel_hu
(őstag)

Szerintem nem egyszerű egy ilyen konverzió.
Nálam is gond ez, de ha nem munkáról van szó, nem hinném akkora problémának. :)

IPhone-on be lehet állítani szűrőket amivel pl végigmész egy színtévesztő teszten de bizonyos erős színeket fel kell áldoznod érte. ( pl nekem a piros!)

Szóval ez nem ugyanaz mint a szemüveg... szerintem.

[ Szerkesztve ]

üzenetek