Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Laslow
(senior tag)

Ismerősnél néztem egyszer 3D filmet TV-n (Avatar), és jobban tetszett mint bármelyik féle mozis 3D változatban. Igaz, itt is kellett hozzá extra szemüveget húznom, mint a mozikban. Maradandó élmény volt, 6 év után is nagyon pozitívan gondolok a 3D-s TV-kre, nem is értem miért haltak ki. Sejtésem van csak, hogy a filmek többségét nem 3D-ben rögzítették, és amit igen, azt sem olyan profin mint az Avatart... Úgy meg már nagyobb macera a szemüveg TV-hez, mint a 3D adta plusz élmény.


Segal
(PH! addikt)

Idén még felfelé bővült a kínálat (88col) és majd jövőre kezdik meg lefelé.


GAI
(senior tag)
Blog

Kicsi a lakás, minden centinek jelentősége van :)


tibaimp
(őstag)

Csak érdeklődnék, hogy a beégés ezeknél az újabb modelleknél, mint ez is, van még?
A Pana plazma TV-men csak F1-et néztem az elmúlt években (tényleg csak azt), nem is TV adáson, hanem letöltöm és úgy, de az F1 menüje már beleégett a TV-b, attól az évi ~2*20 órától, ami azért vicc.


csicso82
(PH! nagyúr)

PC képernyőnek nem a legjobb, a Windows 10 logója a bal alsó sarokban idővel tuti meg fog látszódni.

Annyitól beégett? Annyitól nem kellene bár, extrém példa: vegyünk egy OLED tévét ami csak akkor van bekapcsolva amikor F1 megy a tévében és ugye akkor mindig ott a sarokban a logó akkor akár meg is történhet a beégés. DE ha ez a tévé napi 4-6-8 órát megy vegyes tartalommal - akár logó nélküli filmeket nézel külső forrásból pl. HDD stb. - és a rendszeres F1 akkor nem kellene lennie ilyen problémának.

Laslow

+1
amit igen, azt sem olyan profin mint az Avatart

Sajnos egy 10 éves film az etalon még most is.


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

megvan, és meg is lesz, ez a technológia ennyit tud

szerk:
csicso82
elviekben de igen, olednél "összeadódik a tartalom ideje", mondjuk így
esetemben pl lényegtelen, nem nézek tv-t, csak házimozi van, ezért nem is foglalkoztam vele, se a reklámokra nem vagyok kíváncsi, se a csodálatos minőségre
van algoritmus ami azon dolgozik, h ne legyen gond, tömeges beégési problémáról nem hallottam még, de nem pc kijelzőnek való 24/7-re, az biztos

[ Szerkesztve ]


hulp01
(kvázi-tag)

Az szerintem tök mindegy mennyi idő alatt jön össze, ha mindig ugyanazt nézted rajta. A plazmánál nincs olyan regeneráló funkció, mint az OLED-nél. És azért az mégis csak 40 óra statikus tartalom. Ráadásul az F1 logo fasza kontrasztos fehér, szóval a legrosszabb fajta. Legalább lenne átlátszó, mint sok csatornalogo. Bár szerintem ez még nem beégés, max. erősebb ghosting, ha néznél rajta mást, akkor idővel tuti eltűnne. Nekem a Kodi órája maradt benn jó sokáig, de amikor észrevettem, akkor tettem ellene, és már jó rég óta nem látszik.

[ Szerkesztve ]


csicso82
(PH! nagyúr)

ha néznél rajta mást,

POnt ez volt a gond, hogy nem vagy csak alig nézett rajta más tartalmat.


Balika911
(PH! nagyúr)

Az simán lehet, egy ideje rebesgetik. :)
De jövőre már tényleg esélyes.

[ Szerkesztve ]


hulp01
(kvázi-tag)

Igen, értettem. Ez azt jelenti, hogy a plazma nem neki való volt és az oled se lesz. Bár oled tévém nincs, lehet, hogy ott később jelentkezne a probléma. Bár csak forma-1-re én biztos nem vennék oled tévét (másmilyet se).


Balika911
(PH! nagyúr)

Évi 2x20 óra az semmi. OLED-nek egy előnye, hogy szélesek a betekintési szögei, így a kanapé szélén ülő számára is élvezetes a kép - ha többen nézitek. Illetve praktikus lehet, hogy a gyors válaszidő miatt nincs blur.

[ Szerkesztve ]


Geri_10
(újonc)

A beépített médialejátszó képes mutatni előzményeket, hogy milyen filmeket néztem utoljára? (külső hdd-ről)
A jelenlegi samsung okostv-m nem tudja, nagyon hiányzik ez belőle. Köszönöm előre is a választ! :R

[ Szerkesztve ]


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

Ugy remlik van, hasonlo a menuje mint a kodinak, a mappas resz, azt biztos megjegyzi hol hagytad abba, este megnezem van-e elozmeny is


pmiklos
(újonc)

B7 óta nem sok fejlődést látni...

Azt hittem a 9-esben már változtatható BFI lesz 480 Hz-es panel, meg mindent támogató Variable frame rate.
Nincs értelme cserélni.


Balika911
(PH! nagyúr)

HDMI 2.1-es VGA jelenleg nincs, viszont a VRR HDMI 2.0 alá is implementálható. Egyelőre egy VGA sem támogatja, de olvastam olyan pletykát, hogy AMD kártyákhoz driver frissítéssel érkezik a jövőben. Szerintem az Adaptive Sync engedélyezése után az nVidia is megoldja a VRR-t, és szarjanak sünt, ha mégsem.

Forrásoldalról jelenleg csak az XBOX One tud VRR-t, de ha engedélyezve van, akkor Game mód + HDR-ben villódzik a C9 és E9 OLED-ek képe (Az R9 és W9 pedig nem támogat VRR-t). A Game mód + SDR oké, és firmware frissítéssel várhatóan a HDR-t is megoldják. Újonnan bevezetett tech, még van vele nyűg. :)

[ Szerkesztve ]


daneel_hu
(őstag)

Ezekért a filmekért tényleg megéri 3d-s tévét tartani.

https://en.wikipedia.org/wiki/Category:2019_3D_films

;]


csicso82
(PH! nagyúr)

Ok, de ha ezek a tévék tönkremennek vagy már túl öreg lesz vagy kicsi stb. akkor új tévében már nincs 3D.


Balika911
(PH! nagyúr)

Az élet néha igazságtalan.


Tigerclaw
(PH! nagyúr)
Blog

Igazán olcsó OLED TV valószínüleg sosem lesz. Egyrészt kellene olyan új paneltipus ami überelni képminőségben, illetve olcsóbbá kellene válnia a gyártásának a hagyományos panelekhez képest is. Láthatóan nagy árversenybe nem akar belekezdeni a Samsung sem a QLED paneljeivel. Mindkettő marad prémium még sokáig. Sőt fura dolog, de az LG láthatóan az suhd/nanocell tévéit alig adja sokkal olcsóbban, mint az OLED megoldásait. Én ha most vennék, akkor tavalyi 55B8, at vagy C8-at választanék, ha prémium tévé kellene. A nanocell és QLED alig olcsóbb.


sb
(PH! kedvence)

Ez tuti?
Rtings-en emlékeim szerint már tavalyi Samsung QLED-eket Polarissal hajtottak VRR-rel (Vagy Freesync? VRR-nek írták az biztos...)

üzenetek