üzenetek

hozzászólások


sb
(veterán)

Remélem nem csak ígéret marad... :)


Chaser
(titán)
Blog

dehogynem lesz, csak érjük meg:) már ha jól tudom nyomtatással gyártják őket, vagy úgy fogják, vannak kísérletek woleden kívüli eljárásokra is más gyártóktól, az lg is szépet kaszált már, nem véletlen lehet már kapni emberibb áron oledet
anno az lcd-ről se mondtuk volna meg, h majd 100k-ért 55" 4k felbontásút vágnak az ember fejéhez, de bizony vágnak


Balika911
(nagyúr)

FreeSync lehetett az; a QLED-ek FreeSync-et és VRR-t is támogatnak ha nem tévedek, az új LG OLED-ek pedig csak az utóbbit.

Össze-vissza emlegetik ezeket, ember legyen sokszor a talpán, aki érti, mikor melyikről van szó.


Tigerclaw
(veterán)
Blog

Az alsóbb szegmensekbe ott vannak a hagyományos paneles megoldások és ők sem ellenségük saját maguknak. Minek adnák olcsóbban ha nem kell. Esetleg ha egy nagyobb nevesebb globálisan is jelen lévő kínai OLED TV gyártó belekezdene egy árversenybe, történhetne valami.

Jelenleg ez olyan, mintha azt kérdeznénk, hogy mikor lesz már igazán olcsó az arany. Kicsivel olcsóbb lehet, de igazán olcsó nem. Senki és semmi nem kényszeríti mondjuk az LG-t, hogy a sima és nanocell paneles tévéiket ne gyártsák tovább, vagy adják féláron, csak azért hogy még olcsóbb legyen az OLED TV-jük. Gondolom kell egy bizonyos volumen, hogy megérje gyártani, de azon túl csak a saját zsebükből vennék ki a pénzt további olcsósítással.

Kisebb panelméretről márt pletykáltak, ami nekik is fontos, mert egy 55-ös tévé sok háztartásba túl nagy. Kisebb OLED tévé piacra dobásával még nagyobb vevői kört fedhetnek le és az várhatóan még olcsóbb lesz.

[ Szerkesztve ]


sakal83
(addikt)

Ez az oled tv mizeria eleg erdekes. Nem lesz egyszeru tobbfele tipust kiadni mert a legrosszabb filleres oled kb 99%os mig a legdragabb csucsmodell 100% ha a kepminoseget nezzuk. Egyeb kulonbseg csak a korítes lehet. Kivancsi vagyok h mikor talaljak meg a modjat a belepok gyengitesere:)


Sinesol
(addikt)

pmiklos (#34)

Van azért fejlődés, sokkal jobb a képfeldolgozó chip, ami a panel mellett ugyanugy erősen befolyásolja a képminőséget, ráadásul a fényerő is nőtt, most már élvezhetőbb a HDR is, plusz a beégést is egyre inkabb minimalizálják.

A képfrissités növelésére meg nem nagyon van igény, legújabb videokártyák terén sem történt semmi előrelépés portok tekintetében, igazából ez a rész nagyon kis réteget érdekel csak, egyszerűen egy tv túl nagy monitornak hétköznapi felhasználás mellett.

[ Szerkesztve ]


tibaimp
(őstag)

csicso82, Chaser, hulp01, Balika911: köszönöm mindenkinek,( remélem nem maradt ki senki :) )
Amúgy pont a logo nem égett/gosthlingolt be, hanem az oldalt lévő helyezési lista (jó nagy).

Akkor, ha időm engedi majd filmeket is nézek rajta, mert azt eddig csak a monitoron néztem (27-es IPS, nem olyan szép mint a Pana, de nem rossz), de akkor újítok.

[ Szerkesztve ]


Balika911
(nagyúr)

Ha OLED mellett döntesz, próbáld ki a HDR-t, a topikban találsz hozzá ajánlott képmódot. Sok film és sorozat, illetve játék elérhető már így, nagyon látványos tud lenni.
(De akkor is próbáld ki, ha egy komolyabb LCD mellett döntesz. :) )

Beégés szempontjából elvileg nem számít az, hogy közben nézel-e mást. Az viszont fontos, hogy ne felhúzott fényerőn nézd (ha plazmáról jössz, akkor valószínű úgysem a rikító képet szoktad meg), és hogy ne áramtalanítsd rendszeresen a tévét. Áramtalanítva nem tud lefuttni a pixelfrissítő. (Üzletekben ezek nem teljesülnek, ráadásul mennek napi 8-10-12 órát a készülékek, így ott pár hónap után csúnyán be is égnek.)

(#46) Sinesol: Kanapés játéknál is jól jön az. A következő generációs konzolokkal bekerülhet a köztudatba (köz alatt a nem hardcore játékosokat értve), majd kiderül. A Samsung QLED-ek mindenesetre hozzák a játékos funkciókat is, az idei LG C9 szintén - utóbbi még ha köhögve is, de a szándékot mutatja: ALLM, Game módban 6-7 ms lag, 120 Hz (idén 1440p-ben és HDMI 2.1-es forrásról elvileg 4K-ban is), plusz VRR.

[ Szerkesztve ]


daneel_hu
(őstag)

Addigra újonnan kiadott 3d film sem lesz.
Évről-évre egyre kevesebb van, ráadásul a meglévőknek is kb a 80%-a értékelhetetlen.


csicso82
(nagyúr)

DE még országnak sem. Gondold el azt aki mondjuk havi 4 ezer eurót keres és nincs semmi hitele saját tehermentes otthona van na ő simán lehet a célcsoport, persze neki is "spórolni" kell de karácsonyra simán meglepheti a családot egy ilyennel, de itt az 500-1000 euró világában ez kicsit más.

daneel_hu

Mint írtam, már a mozi születése óta próbálkoznak ezzel. Olvastam olyat volt olyan film amit kétféle lencsével kétféle befejezést is nézhettél, egy időben.

[ Szerkesztve ]


tibaimp
(őstag)

Köszi :R


Balika911
(nagyúr)

Karácsonykor kis túlzással a megjelenéskori ár feléért lehet tévét venni. :)
Ez is pár hónapig lesz csak 1,2 millió.

szerk: Media Markt akcióban már most olcsóbb 200 ezer forinttal. Majdnem annyi, amennyiért a 65C8-at vettem tavaly.

[ Szerkesztve ]


csicso82
(nagyúr)

Ez is igaz, de mi vagyunk szegények.


Geri_10
(csendes tag)

Igen, azt megjegyzi a samsung smart tv is, hogy hol hagytam abba egy adott műsort, csak azt jó lenne látni, hogy miket néztem legutóbb.(sorozatnál hasznos, hogy hol tartottam)
Jelezz vissza kérlek, ha sikerült megnézned. :R


Chaser
(titán)
Blog

Bekapcsolom ma a tvt, tegnap elmaradt


akaido
(őstag)
Blog

Hasonlón "rugózok" én is.
Tényleg ez az LG szép, jó, top category meg minden....LG a monitorom is, tehát "szeretjük"a márkát.
De! Ezért a pízért akár veszek használt A Mercikét is. Vagy, akár enni adok a családnak...

szerki:plusz "szentségtörés": nemrég 69900-ért vettem egy JVC-t az "Ósanba", ennyi fért bele. Azért is majd lekapta fejem az asszony...

[ Szerkesztve ]


puntocsento
(csendes tag)

Mi is amikor vettük a 65" tv-t a 3D fontos volt, ezért inkább az előző évi modellt, nem az aktuálisan, és nem bántuk meg. Van legalább 80-100 3D filmem. És még mindig adnak ki, igaz nem sokat, de ez jó is, mert ha mindegyik 3D-s lenne elveszitene a varázsát. Néha nem tudjuk az asszonyal, hogy az adott filmet 3D-be, vagy 4K-ba nézzük meg. A projektort is úgy vettem (a tv-mellé) hogy tudja a 4K-t, de a 3D-t is.


Chaser
(titán)
Blog

most őszintén, mért kellene ezt venni?:) megnézel egy 65b8-at, ami feleennyibe se kerül - 530-540e-ért már van értelmes helyen - , lehet ha nagyon gúvasztod a szemed fogsz látni különbséget, de az is lehet h nem ( :
ez egyrészt új széria, másrészt top kategória, de lg olednél a belépő is top...szóval:) ha meg elég kisebb, ott az 55b8 , sok helyen most is 350e ft


puntocsento
(csendes tag)

Szerintem nem a fogyasztók határozzák meg, hogy mit gyártsanak a gyartok, mert minden szériából lehetne 1 3D-s típust is gyártani, állítólag minimális a költség különbség. Gyártanak 8K-t is, de kinek kell??? Úgy hogy nem a fogyasztók kedvéért gyartanak szerintem. Én se szeretem a kompromisszumot. Ezért is a tv-m tudja a 3D, 4K, HDR, Dolby Vision, ívelt, stb. Amúgy azért gyártanak mék mindig 3D-s filmeket, mert a projektorokban a 3Da viragkorukat élik, és egyre több 3D-s projikat dobnak a piacra.

üzenetek