Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


#45997568
(őstag)

Koszonjuk a jo hireket :R

Vega 20 mikor varhato hogy lecsorog a jatekos piacra? Volt errol valami elhintve?


szmörlock007
(fanatikus tag)

Üdv :)

David Wang hangsúlyozta az előadáson, hogy ez egy datacenterbe tervezett gpu, szóval nem hiszem, hogy lesz belőle radeon.


Fücsök007
(senior tag)
Blog

Nem lesz új Vega node, egyedül a mobil piacra jelent meg a Radeon RX Vega 56 mobile. Ezt nem tervezik asztali verzióban kiadni, mivel csak BGA és MXM verziókban kapható. :(

[ Szerkesztve ]


Televan
(PH! kedvence)

Senki nem ígérte a Vega20 gamer piacra.AMD -től nem is vártam mást idén. 7nm -es ryzen -re kíváncsi leszek jövőre(ahogy a Navi -ra is).


Pinky Demon
(PH! addikt)

Azert megneznek egy olyan tesztet, hogy ilyen szeles memoriabusszal erobol mit tudna hozna ray tracingben az RTX core-ok ellen.


lezso6
(VARÁZSLÓ)
Blog

Valószínűleg semmit.


leviske
(PH! nagyúr)

Elég szépen megtolták a double számítási teljesítményt a Vega/Fiji pároshoz viszonyítva. Bár ezzel még mindig csak egy hajszállal előzték be a Tesla V100-at, ami már "itt van" 1,5 éve.

(#1) rupszi: Így, hogy 300mm^2 feletti lapka lett, én kételkedem abban, hogy szenvednének azzal, hogy kiadjanak egy desktop verziót. A Navi elvileg a középkategóriára lesz kigyúrva, valószínűleg 300mm^2 alatti lapkamérettel. Így szerintem inkább annak az elkészültét kéne pörgetnie az AMD-nek.


MSI.Navi
(tag)

A Navi HBM memóriával kétlem hogy középkategóriás kártya lesz, és amúgy is felsőkategóriás kártyára van szükségük.


paprobert
(fanatikus tag)

Néhány hónapja még az volt beszellőztetve, hogy 12-16 magos lesz 1-1 die. Hát nem így lett.

Szemre egyébként a 2 új chiplet is kisebbnek tűnik mint 1 Zeppelin die, úgyhogy kiváló munkát végeztek az AMD-nél.

Kérdés, hogy a PCI-E 4.0-át a középső I/O chip kezeli, vagy a chipletek? (és ezáltal jön-e desktopra)


leviske
(PH! nagyúr)

Ha vetünk egy pillantást a Zen2-re, akkor láthatjuk, hogy ez nem feltétlenül igaz. A Navi kapcsán pedig eddig "nextgen memory" volt megerősítve, nem konkrét HBM variáns. Egyáltalán nem kizárt, hogy GDDR6-al oldják meg.

A Vega20 lapkaméretéből amúgy is látszik, hogy a GCN nagyjából ennyi volt. Kétséges, hogy 7nm-en, gazdaságosan el tudnak menni jelentősen 300mm^2 fölé. Ide már az Arcturus/GCN utód(?) kell, hogy eltudjanak rugaszkodni teljesítmény/fogyasztás tekintetében.

Amennyiben a Navi képes lesz hozni ugyanezt a 1800MHz-es órajelet, vagy akár még tovább is skálázódni, akkor így is volna esély rá, hogy a "középkategória" a RTX2070 nagyságrendje körül mozogna, ami nem lenne mindegy a piac számára.

(#9) paprobert: "Hát nem így lett." Te rátaláltál valahol, hogy CCX-enként mennyi magot takar a Zen2? :F Én erre konkrét információt sehol nem találtam.

[ Szerkesztve ]


lezso6
(VARÁZSLÓ)
Blog

A Navi bizosan HBM3-at fog használni. Még 20 Gbps GDDR6 lapkákkal is 768 bites buszra lenne szükség a 2 TBps sávszélhez.


Kristof93
(fanatikus tag)

Ez nem desktop chip, oda szerintem teljesen mas fog jonni, integralt io-val.


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

A GDDR6-tal az a baj, hogy a HBM2-t sem érik el a képességei. Sőt, nagyon messze van a HBM2-től. Nem igazán tudsz hova lépni, csak a HBM3-ra, mert szükség van ám 2 TB/s-ra, ha ezt a réjtrészinges álmot kergetjük.

[ Szerkesztve ]


leviske
(PH! nagyúr)

Vannak erős kétségeim afelől, hogy a Sony ebbe az irányba nézelődne annak fényében, hogy az a 2TB/s milyen áron is lenne meg. Egy újabb $700 fölött induló Play Station nem nyerné el a rajongók kegyeit. Amíg pedig a Sony nem nyomul ebbe az irányba, addig az RTG is jobban tenné, ha a piaci helyzetre reagálna.

(#13) Abu85: De miért kergetünk raytracinges álmokat, mikor piaci penetráció híján a technológiai jelentőségünk zuhan a piacon? Az AMD-nek most egy jól irányzott RV770 utódra lenne szüksége, nem egy olyan kártyára, amin alsó hangon 2-300 dollár csak a memória.


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Mert a réjtrészing bármennyire is hülyeségnek tűnik, valójában nem az. Nagyon gyorsan nagyon sokat lehet javítani a teljesítményén, és akkor rengeteg grafikai effekt sokkal egyszerűbben lesz implementálható.


Kopi31415
(PH! félisten)
Blog

Mert most az van, hogy az RT-t nem csak az AMD kergeti, vízionálja, hanem NV, MS is.


xerobyte
(tag)

Abu, félig off:
minden tét nélkül kérdezem, te mit látsz reális valós érkezésnek az új asztali zen2 cpu-k és asztali navi gpu-k esetén?
Megjelenhetnek 2019Summer-ig vagy leghamarabb 2019Festive?


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Plusz az Apple is, és kb. mindenki. Amit most látunk az csak egy kezdet. Minden kezdet nehéz, természetesen lesz egy átfutási időszak, amikor ennek nem sok haszna lesz, de ezt nagyobb távlatokban kell nézni, két-három évesben, és úgy már ez nem tűnik hasztalannak. Ugyanaz a helyzet, mint az explicit API-knál. Kezdetben volt a Mantle, de most már van DirectX 12 és Vulkan, és lényegében folyamatosan jönnek rá a játékok.

(#17) xerobyte: Az AMD mondta nemrég, hogy először jön a szerver, aztán az asztali Zen 2, aztán a Navi, majd az APU. Valószínűleg nyár végéig az első hármat lezavarják, míg az APU az ilyen őszi történet lesz.

[ Szerkesztve ]


arn
(PH! nagyúr)

Ccxrol hir? Oszinten szolva az epyc baromira nem erdekel, de a ccxbol kovetkeztetni lehetne, mit kapunk desktopra.


Ragnar_
(PH! addikt)

De amíg konzolokra nem lesz megfelelő hardver addig szerintem nem nagyon fog elterjedni az RTX. Konzolokba hogyan reszelnek be egy kb. 2070 teljesítményszintű GPU-t, hogy be is lehessen kapcsolni az RTX-et ? Addig az olyan feature lesz szerintem, mint a Physx, Gameworks, 3D Vision. Az talán nem kizárt, hogy az AMD is kiad majd egy 500k Huf-ért beszerezhető RTX képes kártyát a közeljövőben, de az ugye kb. a PC gamerek 85%-ának tökmindegy az ár miatt.

üzenetek