üzenetek

hozzászólások


xerobyte
(tag)

Azt én is olvastam, viszont a navi résznél nem túl sok konkrét volt, külföldi források közül sok 2020H1-et ír, ami azért rémisztő, ha ez ember már most venne, bár a HDMI 2.1-et mindenképp kivárnám, remélem azt belepakolják.

[ Szerkesztve ]


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Azt kell eldöntened, hogy kinek akarsz hinni. A külföldi forrásoknak, vagy az AMD-nek.

(#20) Ragnar_: A next-gen konzolok valószínűleg 2021-ben jönnek. Az azért elég sok idő még. Természetesen az átfutási időszak simán meglehet 2-3 év. De ne tekints erre úgy, hogy 2021-re nem lehet egy megfelelő hardvert a konzolokba passzírozni. Akkorra már HBM4 is lehet.

[ Szerkesztve ]


arn
(nagyúr)

64 mag. Mongy ez alapjan 8 magos lapkak jonnek... igy lesz esely a ryzen3nal a 16 magra :C nem csodalkoznek, ha negycsatornas io chipet es ket chipletset latnank, de hogy lehet ezt osszehozni az am4el?

[ Szerkesztve ]


Pinky Demon
(addikt)

A 2070 realis azert egy next-genben, foleg mivel a navit 1080 (~2070) szintre pletykaljak, joarasitva, valoszinuleg konzolos cellal. Mas kerdes, hogy mi ertelme van az ray tracingnek egy 2070 szintu kartyan, ha meg a 2080Ti is erosen kohog tole.

Amugy a ray tracing nem egyszerusiti le hatalmas mertekben a content creatorok dolgat? Nem egyszerubb az anyagnak par egyszeu tulajdonsagat beallitani mint most a millio kulonbozo workaroundot megcsinalni, hogy kozelitse ugyanazt a latvanyt? En leginkabb ebben latom a ray tracing jovojet.


Remusz911
(veterán)
Blog

Fincsik lesznek a 7nm AMD CPU-k, lecserélem végre az öreg matuzsálem hathengeresem :C


xerobyte
(tag)

Az amd sem mondott semmi konkrétat a Naviról tudtommal.

Ezt a gyűjtést szoktam nézni:
https://www.techpowerup.com/reviews/TechPowerUp/Future_Hardware_Releases/
Polaris 30
Vega 20
Zen2
Navi
legjobb esetben is ez a sorrend, nehezen hiszem el, hogy fél év alatt ezt lezavarják, de ne legyen igazam.
Viszont a véglegesítések miatt, ha jól sejtem, akkor hdmi 2.1 legjobb esetben is csak a navikon lesz?

[ Szerkesztve ]


szmörlock007
(tag)

#abu85
Üdv :)

Mark papermaster amikor mutatta a cpu útitervet a zen3 után a zen4 volt a dián meg ő is azt mondta. Most akkor mégsem hagyják ki a négyes számot? Megjegyzem örülnék ha így lenne.

[ Szerkesztve ]


arn
(nagyúr)

A 64 magos lapkameretekbol ugy tunik, hogy az am4be is beleferne az io + 2 chiplets.

[ Szerkesztve ]


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Azt mondták, amit írtam. Nem konkrét dátum, de mivel az APU a Navi után jön, előtte pedig a Zen 2 asztali, így behatárolható azért. Főleg amiatt, mert az APU-t muszáj kiadni ősszel, hiszen ha nem teszik meg, akkor nem lesznek karácsonyra a polcokon a notebookok.

Amit linkeltél azon olyan dolgok vannak, amelyek nem is léteznek. Például NVIDIA Ampere. De ott az AMD Arcturus is. Tudod mi az Arcturus? Egy szimpla chipdizájn kódneve, de nem az architektúráé, ahogy azt itt állítják. :)

A HDMI 2.1-re sajnos még várni kell.

(#27) szmörlock007: Ezek szerint. Holnap meg is trollkodom őket. :DDD

[ Szerkesztve ]


leviske
(veterán)

Nem írtam, hogy a ray tracing hülyeség. Ami hülyeség az az, hogy adott egy cég, ami esetleg megkockáztatja, hogy 4(!) évig nem ad ki $300 alatt semmit, nem támogat fejlesztőket a nyíltforráskódon túl és ennek ellenére azt hiszi, hogy releváns maradhat a piacon.

Az nVidia botladozása a RTX sorozattal elmegy, mert közben a piacon van a Pascal is. Az AMD-nek viszont nincs versenyképes terméke a piacon a 2016-os Polaris10 kivételével.

(#16) Kopi31415: Miután az nVidia ~600GB/s memsávszélességgel rendelkező GPU-ra merte azt mondani, hogy RT képes ÉS az AMD jelenleg csak szeretne olyan teljesítményt kicsikarni játékok alatt a saját megoldásaiból, mint amit a TU102 nyújt... Még mindig nem érzem magam afelől meggyőzve, hogy a Navi számára muszáj a 2TBps.

Szerintem ez bőven ráérne a 2019 után érkező generációnál. Amikor más esetleg lesznek is hozzá játékok.


xerobyte
(tag)

Mondjuk ez tényleg egy behatárolható keret.
Hol érdemes külföldi oldalak közül amd híreket/pletykát nézni?
Az hogy a HDMI 2.1-re várni kell azt jelenti, hogy elképzelhetően az első Navikban sem lesz?


andy19770128
(aktív tag)

Részemről még nem mondok le a radeon pro duo ról...... 4 kban tolok vele mindent fullon. egyenlőre 4 kban nincs ellenfele


Ragnar_
(őstag)

Egy 2070 lehet az alsó határa a használhatóságnak 1080p fölbontáson, a konzoltulajok viszont már kezdik megszokni a 4K-t. Mondjuk cinematik gameplaynél ahol nem kell sok geometriát renderelni mint egy Tomb Raidernél lehet, hogy használható lenne egy 2070 szint is FHD-ben. A '1080-as szintű jóárú Navi' pletykát én is hallottam, de azt nem biztos, hogy egy Konzol APU-ba be tudják integrálni. Kb. az aktuális PC középkategória van a genváltásnál a konzolokban, az most egy 1060 környéke lenne, de ugye 2020-ban az kb. 2060-nak megfelelő teljesítmény lesz, amely teljesítményszintnél ugye az Nvidiánál még nincs RT. Kérdés, hogy gyakorlatilag milyen gyorsan fejlődik majd a RT hardver. Ha a 2020-ban a 2070 lesz kb. a középkategória, lehet, hogy RT-s konzolok lesznek, de én kétlem.

[ Szerkesztve ]


szmörlock007
(tag)

#abu85
Ha már ott vagy és a szerver cpu-t rome-nak hívják, süsd el a "minden út rómába vezet" örök klasszikust is :DDD

[ Szerkesztve ]


Enton
(addikt)
Blog

Na és arra mi a biztosíték, hogy ehhez a raytracinghez is ugy fognak állni mint a vr-hoz, ala radeon pro dou?

Vagy legaláb ne ilyen hozzáállással közelítsék meg ami eleve elvetélt ötlet volt már mikor kigondolták, mert ez így marha jól hangzott:

"Radeon Pro Duo professional graphics card leverages the power of two GPUs to render out separate images for each eye, increasing VR performance over single GPU solutions by up to 50% in the SteamVR test.4 AMD’s LiquidVR™ technologies are also supported by the industry’s leading real-time engines, including Unity and Unreal, to help ensure smooth, comfortable, and responsive VR experiences on Radeon Pro Duo."

Vagy csak én siklottam el mindenhol felette, hogy ettől jobb kari nincs is vr-hoz?
Én mondjuk bizakodva néztem a videokat anno errol is, de ahogy látom kb ez is kuka egy project lett tőlük. Esetleg ez a liqvidvr valami lehet hozott pár újjítást amit a többiek átvettek, de ennek mindjárt utánaolvasok.

Gondolom amugy ide jobban illene ez a duplagpus erődomstrálos hozzáállás mint ahogy vr-hoz gondolták.


Kopi31415
(félisten)
Blog

Nem mondtam, hogy bírja a vas, csak azt mondtam, hogy most széles iparági támogatás van mögötte. Vagyis az AMD nem egyedül fog evezni, mint azt korábban tette a Mantle esetében is például.


Ragnar_
(őstag)

Hát a Vulkan (ami ugye a mantleval indult) elég követendő lenne, hiszen doomban pl. felezi a CPU frametimeot a ogl-hez képest Ryzennel, de dx12-ről olyan sok jót még nem lehet elmondani. Ha nem lassab mint dx11-ben már jó.

[ Szerkesztve ]


Pinky Demon
(addikt)

Jelenleg a 2060 es a 2070 12nanos GPUk, 2-3 ev mulva viszont a 7nm(+) olcso es elterjedt lesz, raadasul most nincs is ugy beragadva az ipar mint akkoriban a 32/28 nano kornyeken. Felreertes ne essek, se a jelenlegi csucsteljesitmenyen, se a par ev mulva esedekes konzol teljesitmenyen sem latom semmi ertelmet az RT-nek. Szvsz kell meg 2-3 generacionyi celzott fejlesztes, hogy valodi RT-rol beszelhessunk akar a csucskategoriaban is, ne csak ilyen gimmickrol, mint ami most van.


Ragnar_
(őstag)

(A jövő a raytracing, de emlékszem, mikor a 4200Ti-al bekapcsoltam az anizotrop szűrőt, hogy beesett az FPS, manapság meg ugye gyakorlatilag alig van hatása a teljesítményre az akár 16x-os beállításnak is. )

[ Szerkesztve ]


punchman
(csendes újonc)

Az APU a Picasso, ami csak ősszel jön? Az még Vega lesz?

"Ugyanaz a helyzet, mint az explicit API-knál. Kezdetben volt a Mantle, de most már van DirectX 12 és Vulkan, és lényegében folyamatosan jönnek rá a játékok."

Azért nem teljesen ugyanaz. RT csak a felsőkategóriás kártyákba kerül, és alatta adják el a legtöbb kártyát. Azaz szinte senki nem rendelkezik hardverrel. Low overhead API gond nélkül futtatható az összes támogatott GPU-n és lesz eredménye. RT inkább olyan mint a VR. Plusz költség, felső kategória, alacsony kereslet. Ahhoz hogy 1-2 éven belül elterjedjen, nagyon erős igény kell fejlesztői oldalról.

Szinte biztosan lesz Navi RT nélkül, és oda nem kell HBM.

üzenetek