üzenetek

hozzászólások


Lacika112
(tag)

várjuk nagy szeretettel

erősen érződik ryzen megjelenése óta hogy a kékség kapkod össze vissza
végre egy kis konkurenciaharc abból még vásárló nem jött ki soha rosszul :R


Manbal
(senior tag)

mármint miért kapkodna a "kékség"?! gondolod az LGA2066-os foglalat most pattant ki a fejükből, a Skylake-X-el együtt??!! az AMD jobban tenné ha inkább az RX Vegára koncentrálna, részemről én várom mit tud, de ha fail lesz, akkor az AMD nálam lehúzta a rolót! Ez a threadripper meg nehogy berippelje magát a föld alá, ilyen tenyérnyi méretű node-dal nem túl sok jóval kecsegtet, az ára pedi a csillagos ég lesz, játékhoz meg mint tudjuk igen csak harmatos...


Johnny001
(senior tag)

Hi!

Ezekre én is kíváncsi vagyok, ilyen sok mag, viszonylag kevés pénzért, várom a teszteket :))

By.: Johnny


Quadgame94
(lelkes újonc)

Nem kevés pénzért adja, csak az Intel miatt mindenki megszokta hogy ezeket sokért kell adni.


Pug
(PH! kedvence)

Par aprosag...

-Az megvan, hogy az altalad emlitett ket Intel termekvonal eredetelig mikorra volt tervezve?

-Es az, hogy Threadripper kupakja alatt nem egy egybetomb die lesz?

-Draga, aham, intel mennyert is fogja dobalni a sajat ide pozicinalt palettajat?

:U

A jatekhoz meg igencsak harmatos... Aham, intel fan-e vagy? :DDD

Vagy csak flamehuszar...

[ Szerkesztve ]


DraXoN
(őstag)
Blog

A node mérete rendkívül kicsi. A tokozás egyedül ami nagy.
Olvastam, bár nem tudom mi igaz belőle, de egy threadripper cpu legyártása, tokozással valahol 120$ környékén van az AMDnek (amiben már a fejlesztési költségek is benne vannak). [link]

De elvileg az árak is jelentősen az intel új HEDT platformja alatt lesznek.
Ráadásul a 12 és feletti többmagos intelekről se tudni semmit, csak egy jelenlegi "tervezett" árat és magszámot. Senki se tudja (talán még az intel se), hogy milyen órajelen jönnek... Szerintem jelenleg is válogatják a jobb chippeket amik bírják a magasabb órajeleket még elviselhető fogyasztáson.
E miatt "pánikol" az intel.. érezhetően kényszer szülte a 12+ mag az új platformjában, ezt az alaplap gyártók is mondták, hogy télen még szó se volt 12 mag feletti cpukról.

..és vannak pletykák, hogy a kisebbik 16 magos AMD 849$ért jöhet.. ami kb. fele az Intel ígért 16magosának.


Walter_White
(senior tag)

Nagyon várom őket, ugye a magas memória órajel mellett a Ryzen megtáltosodik, kiváncsi leszek hogy Quad Channel mellett milyen teljesítményre lesznek képesek. Ha olyan, és árban is jól jövök ki, egy fasza Asrock lap mellett, akkor lehet 1800X-ről váltok, ha nem is 16 magra, de a 10 magot megcélzom a PCI-E Lanek miatt is.(főképp amiatt)

[ Szerkesztve ]


Dare2Live
(PH! nagyúr)
Blog

Minden viszonylagos de az, hogy egy évelején 1300$ Intel proci teljesítményt megkapsz 500$ból az brutál árcsökkenés. (Vagy 1700$ost ?600$ból.)

És akkor még ehez hozzá kell adni, hogy egy alaplap is sokkal olcsobb Ryzen alá.


Duracellm...
(PH! kedvence)
Blog

Skálázódási tesztet kérnénk kedves OEM!

Ha megtartják a magas órajelet, csak a TDP változik "lineárisan" a kupak felülettel együtt akkor ez nagyon versenyképes lesz.


ViZion
(PH! félisten)
Blog

Nem az én termékem, de jó olvasni, h egyre több szegmensbe dobnak ki procit.

Az meg tényleg katasztrófa, h játékra harmatos... ennél jobban csak az fáj, h quadro-n szaggat a doom... ;] :DDD Vicces azé', h minden a játékról kell szóljon itt.


BiP
(PH! nagyúr)

Arra leszek, mennyi lesz hozzá az alaplap.
Értsd: a procik ára szépen folytatódik a 1800x felett, a teljesítmény függvényében, de kérdés, hogy AMD-nél is erős felára lesz a HEDT alaplapnak, mint Intel vonalon ?


fuvi
(senior tag)

"ezúttal az OEM-ek élveznek elsőbbséget"
maradjunk egyesszámban:
AMD Threadripper grab: Dell's Alienware shuts out other major vendors for 2017


bitblueduck
(senior tag)
Blog

vannak azért insider infók (pl alaplapgyártókat sokkolta a helyzet) meg kritikák:
I have some things to say - Core i9 & X299
Is it time to switch to AMD? Has Intel lost its mind?
mit nevezel kapkodásnak ha nem ezt?


flashpointer
(senior tag)
Blog

a sok mag sajnos az en munkamat nem erinti de renderelni tuti jo lehet


Manbal
(senior tag)

ez én sem értem miért nem maradnak az LGA2066-nál, Z370-et meg azt ami még előtte érkezik el kellene felejteni az 1151-es foglalattal együtt. főleg hogy az X299-es képes dual channelben is működni... szal ezt a részét én is faszségnak érzem, felesleges erőforrás és pénzpazarlás fejlesztés terén is...

[ Szerkesztve ]


nkmedve
(senior tag)
Blog

Nekem egy kicsit furcsa, hogy a Threadrippert mindenki játékos szempontból értékeli, és a Dell is az Alineware masinákba pakolja nem pedig workstation-ökbe ahova való. A 12-16 mag teljesen értelmetlen lesz játékra még nagyon sokáig, kb. 0 előnye lesz 1800x-hez vagy akár 1600x-hez képest. Ugyan így az Intel 10+ magos CPU-i sem játékra lesznek jók, főleg ha Xeon-okhoz hasonló órajeleket fognak produkálni.

Mindezt úgy mondom, hogy elsők között vettem meg az R7-et, mivel szerintem a 8 fizikai már egyre inkább hasznos lehet sok helyen (SMT kikapcsolva a konszisztensebb teljesítmény érdekében).


-FreaK-
(PH! kedvence)
Blog

AdoredTV nagyon jól kielemzi, hogy mit is csinál most az Intel, hogy miért kapkodás, és hogy miért vannak bajban: You're beaten, Intel.


t72killer
(PH! félisten)
Blog

Éljen a verseny:R. Reméljük a 16magosat is lehet majd 4.2GHz-re húzni, akkor teljesen egy szinten lesz a 12-14magos Skylake-X-ekkel!


Duracellm...
(PH! kedvence)
Blog

3db vga helyett lehet kérni 2db PCI-ex-es SSD-vel és 1db quadro/firepro-val és ott a "WS", jó szellőzéssel, viszonylag halk működéssel.
Valami féle-professional support is lesz DELL-részéről, ha intel megengedi, így tudták megoldani - ott -, hogy, ne legyen egyértelmű konkurencia. "ez csak egy ártalmatlan játék gép", de szabadon konfigurálható a megrendelő által.

Ők se sz@rhatnak a gazdi plüss szőnyegére :DDD

[ Szerkesztve ]


bunfi
(őstag)
Blog

A Z370 egy kicsit tupírozott Z270 lesz, visszafelé kompatibilitás nélkül természetesen. Ami ténylegesen a Z270 utója lesz az majd később Z390 néven fog érkezni. Mert nem kapkodnak.

Az X299 azért nem jó mindenre, mert nagyon nehéz (és drága) kiszolgálni:
- 2-18 magos cpukat
- 2 vagy 4 csatornás memóriavezérlővel
- IGP-vel vagy nélküle
- 16-tól 44 PCI-E sávval

Az i9-es topicban Westlake már linkelte a lapok és procik magyar nettó árait. A legolcsóbb MSI lap 61 ezer nettó. Kicsit csücskös egy i5-höz.


Myers
(senior tag)

Threadripper rövidítve: tripper :DDD


bunfi
(őstag)
Blog

Ilyen neve az i9-nek is van: Moneyripper/wallettripper. :))


arabus
(fanatikus tag)
Blog

És melyik itt a proci a nagy fémlapáton kell nézni?


Yutani
(PH! nagyúr)
Blog

Nem rajta, hanem alatta. A 4 db CPU mag a fémlapát alatt van:


Duracellm...
(PH! kedvence)
Blog

Akkor Te leszel a legjobban meglepve, ha a másik oldal is elkezdi leszorítani a gyártási, platform költséget ezekkel a lapátokkal, és a nem monolitikus CPU magokkal. :DDD

[ Szerkesztve ]


t72killer
(PH! félisten)
Blog

Akkor lesznek bajban, ha magonkénti teljesítményben (abszolút, nem frekire normalizálva) megveri őket az AMD. Itt egyelőre nem tartunk, de tény, nem állunk túl messze tőle.

Az AMD-nek ezeket kéne hoznia az egyértelmű győzelemhez:

#1: 5GHz-ig skálázódó freki 8 magot terhelve <160W fogyasztással
#2: memóriakezelési és magok közti kommunikációs bakik lerendezése, hogy az extrémgyors tuning-DDR4-ek helyett mezei modulokkal is jól menjen a gépezet.

Mivel a Ryzen új, mindkettőre jó esélyt látok. Intel részéről egyelőre csak a soksokmagos xeonok lehozását látjuk HEDT-re, illetve a konzumer-szegmenst végre-valahára megkínálják egy 6magossal, azaz még kivárnak. Hogy ez amiatt történik, mert nincs új architektúra a tarsolyban, vagy mert bíznak abban, hogy a mostani elég lesz, nem tudni.

#23: a Threadripper se lesz kifejezetten olcsó, vmi 1200$ rémlik a 16magosért, amit valszleg 4.1GHz-re lehet majd húzni. Ennyiből lesz 12magos 4.5(?)GHz-en járó Skylake-X.

[ Szerkesztve ]


arabus
(fanatikus tag)
Blog

Aha látom már.
De akkor ez tulajdonképp ilyen összetákolt 4 processzorból
egy alaplapon valami?


DraXoN
(őstag)
Blog

úgy tudom 2db cpu chip lesz (a ryzen 7 is 1 chippől ál, ez meg annyi lesz, hogy 2 egy tok alatt), amit linkeltél egy a szerverbe menő 32magos változat. De a foglalat azonos.

#t72killer:
az elsőre nem látok esélyt zen2 vagy 7nm-ig, annyit nem fog javulni ilyen gyorsan a jelenlegi gyártástechnológia.
A memóriagondok meg már (elvileg) megoldottak a jelenlegi ryzeneknél és ez az threadripper arra épül (így örökölheti a megoldásait .. akár már az ő esetében induláskor se lehet gond ).

#arabus:
nem tákolás ez, így lett tervezve a design.

[ Szerkesztve ]


arabus
(fanatikus tag)
Blog

Éss akkor ezek hogy kommunikálnak egymással?
Van valami spéci chip?


-FreaK-
(PH! kedvence)
Blog

Nem. Ugyan is a teljesítmény önmagában csak egy tényező. Nézd meg a videót, jól kitér minden részre.

Ár / teljesítmény / energiahatékonyság

Ez a három legfontosabb tényező. Teljesítményben lehet, hogy elmarad kicsit, de energiahatékonyságban valszeg jobb lesz, árban pedig minden bizonnyal sokkal jobb.


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Tipikus MCM tokozás. Ettől rezelt be az Intel nem a Ryzentől, vagy az Epyc-től, vagy magától a Zen magtól. Ők is dolgoznak egy ideje a saját komplett fabric interfészükön, ami még közel sincs kész, de az a célja, hogy tokozáson belül és kívül össze tudjanak kötni több lapkát. Ezáltal nem kellene annyiféle processzort letervezni, hanem elég egy alap és onnan csak egymás mellé kell azt rakni a tokozásra. Sokkal költséghatékonyabb, és TTM (time-to-market) szempontból is összehasonlíthatatlanul jobb. Hogy mennyit ér? A Summit Ridge megjelent márciusban és a szerverbe szánt verzió ebben a hónapban jön. Például az Intelnél ugyanez úgy néz ki, hogy a Skylake megjelent 2015-ben augusztusban és a Skylake szerverbe most nyáron jelenik meg.

[ Szerkesztve ]


Lacika112
(tag)

mért lenne tákolás? ez így lett kitalálva
amd elmondta az útitervét amiben nyíltan kifejezte hogy a 2 és 4 utas szervereket szeretné 1 és 2 utasokká "átalakítani"

vagy intel is tákol amikor ilyet csinál? más ha valamit így tervezel és kapkodás ha hirtelen változtatsz az útiterven


Pinky Demon
(PH! addikt)

Van alattuk egy infinity fabric neven nevezett, gyakorlatilag tobb komponensbol osszeallitott osszekottetes, mint ahogy a mostani Ryzeneken is van, csak jelenleg 2 CCX-et kot ossze. Ennek vannak elonyei es hatranyai is, egyertelmu elony, hogy remekul skalazhato es elvileg nem csak CPU mag ultetheto ra, hatranya, hogy van kesleltetese (amin sokat optimalizaltak mar) es erosen fugg a sebessege a RAM orajeltol (gyakorlatilag RAM nevleges orajelenek a fele) ezert halaljak meg a Ryzenek a gyors RAMokat sokkal inkabb mint az intelek.

A tokozas maga lehetne kisebb, azert ilyen hatalmas, mert a rengeteg labnak (4 DDR csatorna, 64 PCI-express) kell a hely. Raadasul ugyanannyi laba van a threadrippernek mint ami az Epycnek lesz, ahol mindenbol dupla annyi van (8 DDR, 128 PCI-express), ezert van ilyen sok lab es ezert kell ekkora tok. Maga a Threadripper megelegedne fele ennyivel is, de az megint uj foglalat, stb.


DraXoN
(őstag)
Blog

csak a cpu fogyasztását meglehet tippelni abból amik most vannak 6-8 magos ryzenek.. ha azt megszorozzuk 2 vel, az is nagyon jó értéket ad és a magszám már annyi amennyit most ígér az amd.

a kérdés az, hogy vajon kap-e újabb steppinget vagy a jelenlegiből épül a rendszer. és ha már mondjuk kap új steppingget, az hoz-e előrelépést az órajelben/fogyasztáson, vagy csak hibajavítások.

de továbbra is csak spekulálok, nem biztos, hogy jön új stepping, bár korábban igen sokan tippeltek, hogy augusztus/szeptemberre lehet olyasmi (nyilván csak ha érdemesnek látja AMD is).. így akár már az amd hedt platformjába is bekerülhet (vagy akár először tűnhet fel) az új stepping.. bár utóbbinak kisebb esélyét látnám.

[ Szerkesztve ]


t72killer
(PH! félisten)
Blog

Melóhelyről nem tudom megnézni.

Ár: ez döntés kérdése, a Sky-X árazásán látszik, hogy az intel már észrevette a Ryzent és nem kér 1800$-t(!) egy 10magosért.
Teljesítmény: önmagához képest tényleg óriásit ugrott az AMD, de azért nem látom, hogy olyan rengeteg tesztben elpáholta volna az 1800x az i7 6900K-t.
Fogyasztás: ez a teljesítmény tükrében érdekes, egyelőre dunsztunk sincs, mennyit fog enni a Threadripper és a Sky-X a valóságban. Mindkettő brutál alaplapokat használ majd sok réteggel, várjuk ki a végét.

Annyi történt, hogy az AMD végre felzárkózott, az előzés még a jövő zenéje.


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Innentől minden lapka Infinity Fabric konstrukciót használ, ami belülről és kívülről (GMI kiterjesztés) történő összeköttetést kínál. Ez tulajdonképpen a SeaMicro és az AMD közös fejlesztése. Technikailag a HyperTransport és a Freedom fabric ötvözése, illetve továbbfejlesztése. Ezért kellett az AMD-nek a SeaMicro, mert az Intel megvette volna őket, ha nem lépnek előbb, és akkor az Intelnek lenne most meg ez a technikai előnye, hogy nagyon gyorsan tudják a teljes piacot letarolni csupán egyetlen lapka kifejlesztésével.


MZperX75
(PH! addikt)
Blog

Többszálas alkalmazásban azért jobban skálázódig SMT mint HT 16magos hozza a nagyobb órajelen futó Intel 16 magosát,ezt ne felejtsd el!
8magos is hozza a 8 magost,még egy kicsit többet is 9%-al volt jobb I7-6900-nál a 1800X a PH szerint nyaldosta alulról a 10magost Inteléknél.

Amúgy sem a magas órajel dominál 12-14-16 ill 18 magos HEDT CPU-nál.

Tehát alacsonyabb órajelen hozza majd 14 magos Intelt a 16 magos AMD sőt a 16 magost is,az sem utolsó dolog hogy AMD-nél is 4 csatornás mem vezérlő lesz,ha jól tudom,de ha nem akkor majd kijavítanak.


t72killer
(PH! félisten)
Blog

Viszont így minden nagyobb lépcsőfok új foglalatot jelent, nem? Vagy a 4db 8magos modult tartalmazó szörny is belemegy majd az SP3r2-be?


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

A nagy lépcsőfokok mindig új foglalatot igényelnek.


Cingáriusz
(senior tag)

Elképesztő, hogy eddig mennyire elvolt mindenki a 4/4, 4/8, 8/8-as procikkal (i3/i5/i7).
Bedobták a gyártók a 10-12-16-stb. magos procikat és úgy bezabálja mindenki, mint kacsa a nokedlit. :C
Elindul most egy magháború, ami nem lesz más a két gyártó között, mint farokméregetés, hogy kinek van több magja. Kijön az egyik 20maggal, arra a másik kihozza a 22magot, aztán erre az első rákontrázik 24maggal és az emberek csak veszik-veszik, mint ha az életük múlna rajta :U :C


nkmedve
(senior tag)
Blog

Szerintem jó esély van rá, hogy a sok szálas programokban a 16 magos AMD hozza a 18 magos Intel szintjét, több okból is:
- ahogy írtad az AMD SMT-je egy picivel jobban teljesít, mint az Intel HT-je
- 16 mag/32 szál fölött már nem olyan jó a programok skálázódása, hogy a +2 mag sokat hozzon
- Az AMD 2 kissebb chip összetokozásával éri el ezt a magszámot, míg az Intel egy nagy chipet használ, így ha az összes mag dolgozik, akkor magasabb órajelet érhet el az AMD. Az már most látható a piacon levő Xeon-ok esetén, hogy Intelnél HCC die-oknál még a 3 GHz elérése is problémás normális fogyasztási keretek között, míg az AMD-nél valószínűleg 3.5-3.7 GHz simán meglesz az összes magra és valószínűleg a fogyasztás sem fog nagyon elszállni (a jelenlegi Ryzen-eknél 3.7 GHz-nél van a sweep spot fogyasztásban, afölött kezdik el kérni nagyon a feszt).


nubreed
(PH! addikt)

Nem erről van szó szerintem. Az átlag user továbbra sem fog HEDT platformot venni. Azért érdekes mindez ami most történik, és azért beszél róla mindenki, mert az AMD újra komoly tényező lett minden fronton. Számolni kell vele, és ezt az Intel is érzi, tudja. És mindenki rápörgött az X299 (Intel) vs. X399 (AMD) témára, többek közt azért, mert míg az X399 egy teljesen átgondolt platform, addig az X299 igen csak izadtság szagúnak tűnik és durván túl árazottnak. Ha az AMD kevesebb mint fele annyiért képes durva teljesítményt szállítani, akkor miről beszélünk, ki fog még Intelt venni?


Franklin
(őstag)

Mondja ezt az, akinek a legújabb, 7-ik generációs i5 pörög a gépében... ;]


joysefke
(PH! addikt)
Blog

#1
jelenleg ez nem látszik megoldhatónak, tanán majd egy új stepping vagy a RyZEN 2.
Alapvetően nem hiszem, hogy a 4.5GHz-hez feltétlenül lejjebb kéne menni a csíkszélességgel (ugyanitt az intel már jó ideje 4.5GHz környékén van) de a gyártáson hangolni kéne.

Az órajel meg szerintem nem a Threadrippernél lesz a szűk pont, hanem a mainstream desktop vonalon (AM4). Jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy a RyZEN magjai extrém energiahatékonyak /ebben most az Intel előtt jár/, de ennek az ára a rosszabb órajelskálázódás. Az energiahatékonyság a masszívan sokszálú alkalmazáskonál (HEDT) és a szervereknél igencsak jól jön és fontosabb mint az elérhető maximális egyszálas teljesítmény.

Szóval szerintem nem a threadripper hanem a sima AM4-RyZEN órajelein kell gyúrnia az AMD-nek.
Sokkal több usert és szoftvert érint...

#2
Jórészt megoldódott:
-ahogy nézem a fórumokat aki tuningol, a 2933MHz -et gyakorlatilag mindenki eléri, és már inkább a 3000MHz az általános (feltéve, hogy bírja a RAM) illetve egyre gyakrabban látok 3200MHz-et is. (Single Ranked modulokkal természetesen)

-másrészt jöttek BIOS updatek illetve pár rosszul viselkedő progit optimalizáltak.

-illetve ez az egész inter-CCX kommunikációs dolog/probléma sokkal kevésbé fontos a Threadripper célterületén mint desktopon (AM4). Masszívan sok szálat használó programokban illetve virtuális gépek futtatásakor kb semmi jelentősége nem kéne legyen.

Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy az intel azáltal, hogy a KL-X ben növeli a magonkénti L2 cahce méretét és cserébe csökkenti a közös L3 cache méretét valószínűleg hasonló változást okoz:
-A növekvő L2 cache miatt erősebb egyszálas teljesítmény, ami sokszálas alkalmazásoknál is megmarad, feltéve ha az egyes szálak viszonylag független adatokon dolgoznak, nem kell egymáshoz szinkronizáljanak, illetve másik szál adataiból olvasni
-A csökkenő közös L3 cache pedig egyes esetekben (játékok!!) ahol a szálak kevésbé függetlenek csökkenő teljesítményt fog eredményezni.
-Úgy gondolom, hogy az intel selling pointja a KL-X kapcsán a finomhangolt turbó miatti magasabb órajel és a jobb IPC miatti jobb egyszálas teljesítmény lesz.

TLDR:
-(1) A Threadripper célterületén a magonkénti minél jobb energiahatékonyság fontosabb szempont, mint a maximális órajel
-(2) Az inter CCX problémák jó részt ki lettek küszöbölve, illetve ahol ez egész dolognak jelentősége van, azok a szoftverek nem a Threadripper célterülete
-(3) Az AMD-nek először az AM4-RyZEN órajelét kéne feltornásznia, mert mainstream desktopon ez sokkal fontosabb mint HEDT vagy szerver vonalon.
-(4) Én azt várom, hogy a KL-X a magasabb L2 és alacsonyabb L3 miatt profi alkalmazásokban jobb lesz mint a korábbi intelek, játékban talán egy hangyányit gyengülni fog (aminek persze zéró jelentősége van itt)

[ Szerkesztve ]


JColee
(őstag)

Szerintem inkább a gyártástechnológia a felelős az "alacsony" órajelekért (nyilván teljesen korrektek az órajelek, de ahogy mondod, egyszálas teljesítményben kéne a nagyobb órajel, ami meg nem megy).


joysefke
(PH! addikt)
Blog

Hja, innen látszik (magánvélemény), hogy a Samsung a gyártástechnológiával (14nm Samsung FinFET amit a GloFo is használ) a mobilchipes örökség miatt elsősorban az energiahatékonyságra és csak másodsorban a teljesítményre gyúrt, aztán a legyártott RyZEN-ek is így sikerültek. Majd csiszolnak rajta...

Szerver vonalon kifejezetten jól fog jönni a jó hatékonyság, desktopon azért van hátránya a beáldozott magas órajel-skálázódásnak...

Szvsz az AMD legfontosabb dolga most az, hogy a RyZEN-hez szerver gyártó partnereket keressen, akik hajlandóak építkezni a procijukból. Ez az egész desktop meg HEDT RyZEN szerintem igazából csak a szerveres törekvések spinofja, tehát a szerver fronton kellene az áttörést és a szép forgalmat elérni. Ha az sikerül és ameddig az sikerül, addig az AMD majd szépen lehozza desktopra is a szerver termékeket kicsiben...

Most ez a "lehozatal" úgy nézett ki, hogy a Desktop AM4 illetve a Threadripper a nagy, max 32 magos szerver vonal béta tesztje. Szervervilágban nyilván kevésbé lehet félkész termékekkel kijönni...

[ Szerkesztve ]


JColee
(őstag)

Hja, innen látszik (magánvélemény), hogy a Samsung a gyártástechnológiával (14nm Samsung FinFET amit a GloFo is használ) a mobilchipes örökség miatt elsősorban az energiahatékonyságra és csak másodsorban a teljesítményre gyúrt, aztán a legyártott RyZEN-ek is így sikerültek. Majd csiszolnak rajta...

Én is pont erre gondolok, az is csoda, hogy 4GHz-et mennek még épeszű fogyasztással.

[ Szerkesztve ]


Yutani
(PH! nagyúr)
Blog

Az egy dolog, hogy az Alienware játékos gépbe rakja ezeket a procikat, de ettől még nem lesznek ezek játékos procik. Munkaállomásokba és egyutas szerverekbe valók, akár AMD, akár Intel procikról beszélünk.

De ha mindenképpen a játék is szempont, arra már lehet előre számítani, hogy az AMD megáll 4GHz körül (Ryzen CPU core limitáció), az Intel meg jól húzható lesz (lásd Skylake procik), persze mindegyiknél komoly fogyasztásnövekedéssel kell számolni. Tehát a legtöbb esetben ezek a procik úgy fognak teljesíteni játék alatt, mint egy Ryzen R7 vagy Core i7.

üzenetek