üzenetek

hozzászólások


gerii
(PH! addikt)

Hitelt a népnek!... :(((


Hunmugli
(fanatikus tag)

Egyre jobb árakon mennek a Ryzenek :) Talán lesz majd akkora árverseny, ami kompenzálja a VGA-k felpumpált árait. Tudom, nem lehet kapni, ezen ez se segít..

2. oldal: "AMR Cortex-A9" ARM lesz az..

Illetőleg nemrég gondolkoztam én is egy e-book vásárlásán, de sajnos ezek még nem érik el azt a szintet. Lehet, hogy ez csak a média hatása, nekem azonban HD vagy FHD felbontás kéne ilyen célra 7-8 colon. Aki már használ egyet, az megmondaná, mennyire megalapozott az igényem?

[ Szerkesztve ]


pusszycat
(PH! kedvence)

Osztottam szoroztam, amennyit én olvasok (régebben azért elég sokat olvastam) arra elég a tabletem, ami legalább 8.3 ". A kérdés az, olvasol ahhoz eleget,h kihasználd.


consono
(PH! addikt)

Szerintem nem megalapozott. 6"-en az 1024x768 bőven elég. Szép sima már itt is a betűk rajzolata, de akár képregényt is lehet vele olvasni. Más az eink mint az aktív LCD, pont ezért jobb olvasni az ebook olvasón, mint a tableten. Szerintem.


Tankblock
(tag)

Bőven elegendő, inkább a garanciára kell figyelni, és a támogatásra,
(Nehogy úgy járj mint a kolléga aki 6Xe HUF eBook olvasó javítására mondtak neki 44e HUF költséget a gari lejárta után.

Ha sokat olvasol megéri.


sysrq
(őstag)

Amire te használnád ahhoz biztosan kell a FHD meg a 7-8 coll. Aki olvasásra veszi annak elég a 6 és a 800x600 is, mert olvasni azon is jó, és még hordozható méret. Jó pár éve használok egy xbook 60v-t és az már akkor is a kínálat alján terpeszkedett. Persze gyártóként én is ontanám a háttér világításos, érintőképernyős, üveglapos, színes, kávét főző olvasókat hogy felárért megvegyék majd behajítaná a sarokba a kedves vevő. A könyvolvasósokra meg a könyvtárba járók fújnak.


Ted_Beneky
(senior tag)

Van 6"-om régóta, de kicsinek tartom. Gyorsan is olvasok és a szemem se a régi, sűrűn kell lapoznom. 8"-10"-al már kiegyeznék, de nem 60 ezer forint felett.
Ekkora méret még bőven hordozható.


deja vu
(PH! addikt)

Jók az Asus monitorok, főleg a PB, PA széria.


BoB
(PH! addikt)
Blog

Nekem is kicsi a 6. 8 jobb lenne de elég ritka...


Hunmugli
(fanatikus tag)

Na de fekete-fehérben? ;]

Akkor az a felbontás kb HD-t jelent 8 colon. Sajnos vannak méretigényeim. Na jó, ejtsük a téma átértelmezését. Nem szeretek telefonon sem olvasni, nem éri el a könyvek betűméretét, vagy pedig sokat kell huzigálni a képernyőt :( Nem véletlenül könyv helyett kéne, ha már kettőt is helyettesít, akkor biztos könnyebb szállítani.

Szóval az e-book legyen könyv méretű, de legalábbis nagy, és ne csak egy fekete-fehér phablet..


hypno skate
(fanatikus tag)

Ha kinyitsz egy normál méretű nyomtatott könyvet, akkor gyorsan rájössz, hogy a 6"-os e-book olvasó nagyjából annyi szöveg megjelenítésére képes, mint a könyvbe tördelt, mert a kijelző teljes felületét felhasználhatja margó nélkül. (margónak ott van a káva 3:) )
És egy 600x800-as felbontás is elegendő, csak az nem mindegy, hogy milyen betűtípust használsz.

Ezzel együtt, ha végre színes e-ink kijelzőt kapnék 7-8"-on, emberi áron, az nagyon nem bánnám.


hemaka
(PH! nagyúr)

0% THM mindig jo. :D


Maximum1
(őstag)

INKBOOK PIME 66 ezer? 45 ért van PW3 ami mindenre elég, mivel jobb ez?
Bluetooth? az meg minek?
Tesztet akarunk!

[ Szerkesztve ]


chopin42
(senior tag)

"Ősszel érkezett, és nagy port kavart az AMD Ryzen 7 processzorcsaládja." :F Nem is tudtam, hogy márciusban milyen évszak van...

[ Szerkesztve ]


sysrq
(őstag)

Minden stimmel, a 6coll ebook olvasó kijelző mérete közelebb áll az átlag könyv mérethez mint a 8coll. Az átlag olvasón lehet betűméretet állítani utána sortördeléssel igazítja a kijelzőhöz.
Az ebook-ba pont azért nem kell háttérvilágítás hogy ne fárassza a szemet hosszú órák után sem.


pengwin
(PH! addikt)
Blog

Meg is kérik az árát! :Y


deja vu
(PH! addikt)

Egyáltalán nem drágák, szerintem olcsó monitorok. Én csak Eizo, NEC monitort veszek, és azok többszörösébe kerülnek.


deja vu
(PH! addikt)

Arra akartam utalni, hogy ár/érték arányban a tudásukhoz képest egyáltalán nem drágák. Ami ennél magasabb ligás, az már kategóriákkal drágább pl: Coloredge, Spectraview monitorok.


Skiz
(újonc)

Lassan 1 éve ülök egy PB328q előtt és minden forintot megért.Nem nagyon találtam akkor jobbat.32" VA paneles,nagy kontraszt,nincs black crush,homogén felület,színhelyes,75hz,WQHD. Igazi mindenes.(azért érdemes képeknél ellenőrzés céljából hátrébb ülni,80-100 centin belül színfüggő de látványos lehet a változás a széleken,VA panel átka ekkora méretben)Ezek után már tényleg csak az Oled...addig kiszolgál.


pengwin
(PH! addikt)
Blog

Gondoltam, hogy megérik az árukat, ha te azt mondod, hogy jók...

(#19) Skiz
Én egy régi VA-s HP LP2465 előtt ülök naphosszat, használtan vettem 40 ezer forint alatt az Oázistól, de újonnan ez is nagyon drága volt ha jól tudom. Ég és föld a különbség a HP és a korábbi LG 24MB...akármi monitorom között, mondjuk az utóbbi újonnan került ennyibe.
A következő monitorom is VA paneles lehet, IPS nem kell, akkor sem, ha drága, jó elektronika és panel van benne.

[ Szerkesztve ]


llwynog
(Ármester)
Blog

Typo: 1. oldal utolsó bekezdésben az alaplap neve nem véletlen Crosshair VI Hero? :DD

[ Szerkesztve ]


SunMount3r
(PH! kedvence)
Blog

Hát én 50K-nál akkor sem adnék többet egy 24"-os IPS monitorért sem. A Dell-nek is van már normális 24"-os IPS-ese ebben az árban, és ez a 83K-s ASUS tényleg annyival jobb lenne?! Tudom, spéci munkához biztos előjönnek a különbségek (ha vannak), de átlag felhasználásra, meg hobby Photoshop-ozásra, stb nem hiszem hogy számítana...

[ Szerkesztve ]


deja vu
(PH! addikt)

Melyik Dell van 50 ezerig abban a méretben? Csak az SE2416H ami elég bóvli, főleg az Asus-hoz képest. Igen, tényleg annyival jobb. Gyere a monitoros topicba és ott megbizonyosodhatsz erről.


SunMount3r
(PH! kedvence)
Blog

Ok, nekem az is elég, ha most ide írsz pár típust ami 50K körül van és már jónak számít. :) Ez az "elég bóvli" is elég ködös kategória, pl. egy azonos árú LG-hez képest is "bóvli"?! Mert ha ennyiért mégis csak az a legjobb, akkor mégis csak... Ha meg nem lehet 50K körül normális 24"-os IPS-est kapni az elég gáz így 2017-ben.

De ha jól emlékszem épp te ajánlottál pár 24"-os ASUS-t is régebben (valami másik cikkes topic-ban, de nem mentettem el). Nem vagyok Dell fan, jöhet az is! :D


deja vu
(PH! addikt)

Jó az a Dell SE2416H az árához képest csak pwm-es.
Nem mindenki érzékeny erre.
Asus VZ249H
LG 24MP59G-P

Ezeket nézd meg.


Fryskitt
(PH! addikt)

Még mindig az alap Kindle a nyerő nálam, 20e-ből megvan általában, de semmiképpen nem megy 30 fölé. Persze nem itthon az álkapitalista népszívatás hazájában, ahol minden hatszor annyiba kerül, mint máshol.


pusszycat
(PH! kedvence)

csak nem bővíthető...


SunMount3r
(PH! kedvence)
Blog

Köszi, de csak átmegyek akkor, mert felmerült pát kérdés...


ZuluMASTER
(lelkes újonc)

Ezzel a ryzennel,az AMD rendesen gatyába rázza az Intelt,ha így folytatja. Anno emlékszem mikor előrukkolt az Atlon64el... Akkor pakoltam először össze AMD konfigot magamnak.. Aki a jövőben újítani készül,és nem 0-24 órában game-re.. Annak érdemes számításba venni őket... Nem hordom le az Intelt,mert jelenleg(igaz csak egy ROG-os laptopom van) i5-öt használok,de ha lett volt ryzen procis lapos 3hónapja,akkor talán arról gépelnék most. Amire kíváncsi leszek... Az az,ha vajon a Vega(ha..) beváltja a hozzá fűzött reményeket... Mi lesz a következő lépése a cégnek... Tutira meg kellene erősödniük,mert igencsak sok zsetonra van szükségük..

[ Szerkesztve ]


Fryskitt
(PH! addikt)

4GB eddig elég volt...sőt. Nem hiszem, hogy valaki több tízezer könyvet elolvas egy nyaraláskor. :(


pusszycat
(PH! kedvence)

A pdf-ek elég sokat szoktak foglalni,ha ezt mellőzöd akkor elég lehet...


Fryskitt
(PH! addikt)

Igen. Ezeket mellőzöm. Több okból is, egyrészt mert általában nem jól nagyíthatók (gondolok itt a betűméretre pl), másrészt nincs előnye a "könyves" formátmokhoz képest, amik pár száz kilobájtok. Képeket meg nem nézegetek e-inken, nem arra van.


SunMount3r
(PH! kedvence)
Blog

PDF-eket mobilos Moon Reader-el ugyan úgy lehet kezelni, mint a többi formátumot (átkonvertálja magának "on the fly") az e-book olvasok nem is tudnak ilyet?!


Fryskitt
(PH! addikt)

Van erre program... de a PDF véleményem szerint nem erre való, amúgy sem rajongok érte, általában azokat a formátumokat keresem, amik kifejezetten könyvre "valók", mint pl a mobi, azw, prc vagy mostanában az epub. És csak e-inken olvasok könyvet, szeretnék látni hatvanévesen is.... :)


balojazz
(kvázi-tag)

Elég hardcore ebook-használó vagyok, 2012 óta nem tudtam telepakolni a kindle 4-em, majd a paperwhite 3 4 GB-ját, pedig kb. pár naponta-hetente elolvasok egy könyvet. Szürkeimportban a pw3 33000 körül kapható, a gari amúgy is amazonos, a felbontás 1440x1080, a reklámokat ingyen leszedettem chat-en, oszt ennyi.


bteebi
(PH! addikt)

Ebook reader 66k-ért? :Y Oké, a jobbak közé tartozik, de akkor is...

Az ASUS monitorok tetszenek, nem is tudom, melyiket venném inkább :U. Most egy U2412M-em van, tehát méretre-képarányra tök ugyanazok, persze a drágábbik modell nyilván jóval jobb. Elsődleges monitornak viszont jó lenne egy jobb, ráadásul talán inkább egy 27"-os példány, 2560×1440-es felbontással. Attól szerintem se méretben, se felbontásban nem nagyon kell jobb. Esetleg 4K, de az is csak azért, mert jól skálázható FHD-ra.

Az akciós Dellek viszont nekem nem bejövősek. A legdrágább mondjuk igen, de annyi pénzt nem szánnék rá :P. Az viszont továbbra is zavaró, hogy 15,6"-on továbbra is erőltetik a HD felbontást - persze nem rossz, de nem is az igazi. FHD-t a népnek! :K


deja vu
(PH! addikt)

Az olcsóbbik Asus képminőségre szinte tök ugyanaz mint az U2412M, talán icipicit jobb, meg masszívabb maga a monitor. U2412M-ről csakis minőségi WQHD, 4K monitor érdemi erőlelépés.


VS461
(tag)
Blog

Szia!

Hagyományos, nem érintős Kindle-m van, 6 hüvelykes, 800x600 pixeles. Olvasni teljesen jó, nem jön elő bennem, hogy kicsi lenne a felbontás.
Néha eszembe jut, hogy mi lenne, ha nagyobb lenne, mondjuk, 8 ", de a 6" könnyebben kezelhető utazás alatt; elfér a nadrágom oldalzsebében :)
Az "alacsony" felbontás, mondom, teljesen jó 6" méreten.


kromatika
(PH! kedvence)

Köszi az összefoglalót.


Scholes9
(PH! nagyúr)

Én meg VA paneles monitort vennék, IPS-t nem :) Volt mindkettő már :)


Khelben
(Ármester)
Blog

szeretnék látni hatvanévesen is

Ennek mi köze az eink-hez? Mert ha jól tudom, azt mondták a kutatások, hogy a kijelző önmagában nem okoz látásromlást, max a pislogás elmaradása miatt lehet rossz a szemnek.


pusszycat
(PH! kedvence)

Meg a hosszzabtávon közelre fókuszálás sem használ. Amennyiben a kijelző kicsi (pl. telefon) főleg gyerekkorban a bandzsítás borítékolható. 😵


Seirus
(tag)

Nagyon fölbosszantott ez a cikk végén található áruhitel tukmálás. :(
Ha nincs valakinek 140.000 Ft-ja laptopra az nem hogy intő jel, de figyelmeztető kiáltás hogy NE vegyen 140.000-ért laptopot!

Vannak itt HA-n 30-40 körül netezésre tökéletesen alkalmas PC-k ha gép kell.

De tudom ez a téma nagyon más irányba vezet.


gerii
(PH! addikt)

Kijelző bámulása rontja a szemet. Fix és rövid fókusztáv, mesterséges fény, ÉS amit qrvára nem hirdet senki, hogy PWM-es a többsége, azaz vibrál mint az állat.


BoB
(PH! addikt)
Blog

Utóbbit annyivel kiegészíteném, hogy max fényerőn nem vibrál. Szóval azon kell használni :D


Khelben
(Ármester)
Blog

Ennyi erővel az ebook olvasó is rontja a szemet. Én amoleden olvasok, az nem vibrál.


BoB
(PH! addikt)
Blog

Pedig rákeresve nekem nagyon úgy tűnik hogy előszeretettel alkalmazzák a PWM-et AMOLED-es mobiloknál is.


turbulencia8
(őstag)

Remelem visszajonnek a divatba a 16:10-es monitorok!


BoB
(PH! addikt)
Blog

Jó lenne!


szami777
(PH! addikt)

Én is évekig olyat használtam, utána a 16:9 fura volt, jobb szerettem a 16-10-et.

[ Szerkesztve ]

üzenetek