Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


[Newman]
(kvázi-tag)

Nálam is van egy ilyen kiépítés, plusz még egy Smart Cube és pár "vízérzékelő". Rettenetesen idegesítő amúgy, hogy csak Mainland China-ra állítva, hajlandó egyáltalán működni. Különben az app-ban nem lehet a Hub-ot felvenni. Banner reklámok vannak a Xiaomi Mi Home alkalmazásban, ami egy vicc.

Amúgy jól működik, offline semmiféle módon nem képes üzemelni, mármint sehogy sem lehet megkerülni az ő szerverüket, ezért teljesen elzárt VLAN-ba nem lehet tenni a Hub-ot, neki net kell.


Viktor0610
(Jómunkásember)
Blog

Nálam kínai és magyar beszerzésű cuccok egyaránt láthatóak az Other régión.
Esetleg tegyél egy próbát.


bteebi
(PH! addikt)

Hát nem nagyon nyűgözött le, de legalább nem drága. Mondjuk ilyen ajtónyitás-figyelőt majd be fogok szerezni párat, valószínűleg más gyártótól, mert az spec. tetszik.


h-yle
(PH! addikt)
Blog

Egy hete vettem meg ezt a szettet, gondoltam Home Assistant-ba integrálom kapcsolgatom vele a Yeelightot, meg a HUE-t és élek mint marci hevesen.

A jóistennek nem tudom beállítani iOS alatt a LAN control-t és kiszedni a password-öt. EU régión nincs rá opció, Otheren se, Mainland China meg time out. Neked EU van? Esetleg HA/Domotiz...stb integráció működik?

Még szopok vele majd a héten, megnézem android alól is, hátha én nézek be valamit, de egyelőre nagyon felemás a szájízem, mert a HW jó lenne, csak ha nem integrálható más rendszerrel, (mit más, a SAJÁT yeelight cuccaikkal sem) akkor nem ér az egész semmit.

Szóval óvatosan vásároljon aki komplexebb rendszerben gondolkodik.


RedCat
(senior tag)

Openhab rendszerbe tökéletesen beilleszthető, én is így használom.


Forchalad
(tag)

Facebookon van magyar HA csoport + Xiaomi is. Érdemes lenne oda írni ha még nem tetted. Elég sokat tudnak segíteni :)


Forchalad
(tag)

Tavaly amíg házban laktunk, ott nekem ilyen rendszer működött. Mindent lecseréltem kb. az összes égőt + kapcsolót és mindenhova tettem érzékelőket. A rendszerbe lehet még kötni számtalan dolgot.

Gearbesten vagy alin érdemes megnézni. Van levegőtisztítón át a robotporszívóig minden amit bele lehet kötni.

Ráadásul a Xiaomi és az IKEA megálapodott így az IKEA dolgok is beköthetőek lesznek hamarosan a rendszerbe. Már a menüben bent is van 1-2 égő...

Nagyon jó kis rendszer, de HA-val az igazi.


Geller72
(PH! kedvence)

Nekem is csak kínai régión "adta be" mint lehetőséget a wifi átjátszókra. Ha nem az volt a régió, ki sem lehetett választani.
Nekem ez még nagyon "gyerekcipőnek" tűnik, a rendszer instabil. Az említett wifi átjátszók sokszor minden ok nélkül diszkonnektálnak és utána csak akkor lehet őket újra a rendszerbe csatlakoztatni, ha kihúzom az áramforrásból, törlöm a konfigból, majd újra hozzáadom és beállítom. Ez mondanom sem kell, mennyire cumi, ha én - mint éppen most is - 1500km-re vagyok az egésztől. Azt sem értem, miért nem lehetett az egészet egy elemre összerakni, mondjuk a kommersz 2032-re építeni. Az egyik "palántás" okos eszközt nem is lehetett hozzá kalibrálni. Miután megreklamáltam - írták meg, hogy sry, ez nem az én régiómra van, nem is fog soha működni, így jártam. (De arra soha nem kaptam választ, hogy egy ilyen ugyan milyen kapcsolatban áll ezzel a problémával? :D) Szerencsére, a paypal szerint meg nem. :D.

Sokszor (nem a Xiaomi hibájából) fel sem tüntetik a régiót, azaz például simán elküldenek egy Redmi 5 pro-t úgy, hogy már csak itthon derül ki, hogy nem global rom volt rajta és kezdhetsz neki a bűvészkedésnek, hogy egyáltalán használhasd. Meg kell nézni, hogy honnan veszed, mert a copy-paste sok webshopnál létezik, miközben a különbségeket már nem tüntetik fel. (Ez ugye, megint nem a Xiaomi hibája) A drónjaik ugyan ez, mindig ott van a majdnem jó, de mégis mindig van valami, ami miatt nagyon nem az. A Mi 4K lehetett volna egy valóban Phantom-gyilkos is, főleg az ára miatt, mégsem lett az. A Fimi sorozat dettó. Az A3-ból egy rakással kiküldtek úgy, hogy soha nem kapcsoltak be. Az X8 SE meg majd kiderül. Valami gond lehet vele, mert februárra írták a preordert, most meg március van és még semmi.


Sebibalu
(senior tag)
Blog

Mi home alkalmazás magyarul :)

[link] :R

A kínai szerveren nagyon sok eszközt lehet be állítani ez kezeli a legtöbbet.

Az európai szerver folyamatosan bővül. Viszont kínai piacra szánt eszközök nem biztos hogy működni fognak EU szerveren.

[ Szerkesztve ]


gekkoXT
(senior tag)

Ha ráfeküdnének a szoftveres oldalra és a régió támogatásokra, akkor szerintem akármennyit eladhatnának ezekből. Jó a design, a célnak és szintnek megfelelő a hardver,...
Az a baj, hogy egyelőre csak kínában győzik igazán a tempót a vásárló piacukkal.
Fel kéne venniük pár európai fejlesztőt (lehet, hogy már megtették persze), és akkor nyugati fejjel és értelmezhető rendszer lehetne a teljes xiaomi termékspalettából.


xedos
(PH! kedvence)

Már lassan 2éve használom egy csomó cuccukat. Az érzékelők tényleg elmennek több mint 1évet. Én használok konnektorokat is, amelyek mérik a fogyasztást is. Növényekhez is van figyelő. Kinti-benti hő és páratartalom mérő. Néztem pár másik rendszert, de ilyen sok elemű és olcsó nincs mégegy. Kiakadok, amikor egy jónevű nyitás érzékelőt reklámoznak akciósan 16.000Ft-ért!!!! én meg kb 10$-ért vettem...
A legjobb, hogy interaktívak: ha kinyitom az erkély ajtót, akkor lekapcsolja a légtisztítót. Ha kint 0fok alatt van, akkor bekapcsolja a kisegitő elektromos padlófűtést stb...
Nekem még venti és co vagy co2 mérő hiányzik - automatata szellőzéshez.
és igen... a Mainland China macerás! Főleg, ha valamit időzítenék! Néhány helyen még vannak kínai szövegek is benne. De ennyi pénzért ilyen jót nem találsz!


szabieable
(fanatikus tag)
Blog

A 4.13as Mi Home app pont egy hulladék update lett, a xiaomi philips okosizzót képtelen regisztrálni az appba se eu se china szerverre.
A facebookos csoportot elnézve azért bőven akadnak anomáliák a rendszerben, offlinera váltó kütyük, eldobott kapcsolatok stb. Mázlitok volt a teszt alatt ezek szerint


maxsoft
(kvázi-tag)

Hát én bizony be nem szerelnék egy olyan rendszert a házamba ami nem tud offline is működni.
Ezeknél ha pl. a szolgáltató miatt elszáll a net akkor összeomlik a rendszer vagy mi ?
És egyébként minek a szerver kapcsolat ??? IP cím alapján miért is nem lehet vezérelni a rendszert vagy netán VPN ? Ahhh... Értem én hogy olcsó meg smart meg minden, de biztonsági szempontból kissé aggályos.


LouiS22
(PH! addikt)

Szerencsére ezek zigbee alapú szenzorok, egy sima zigbee dongle, megfelelő HA szoftver és problem solved, vígan megy offline is és nincs privacy concern :D


Dello79
(tag)

Magyarra fordítva. Ha kitalálja az EU hogy gáz Kína .. és blokkolja a kimenő forgalmat .. akkor az összes eszköz kuka. Milyen biztonsági rendszer az ami 1. Kínán keresztül megy 2. nem tud offline mukodni :) pont ezért drágák a komoly okos otthon eszközök mert ezeket fizeted meg. Otthonra bohockodni jó .. én se vennék mást. Ha bármi olyat vedenek vele ami tényleg számít tuti nem vennék ilyet. Otthonra játszani mondom tökéletes .. :) és itt most ne gyertek azzal mit hogy kell hackelni :) mert ilyen alapon minden jó .. nem rossz az a lada csak ki kell belőle szedni a motort aztán tenni bele egy Tesla elekrot szoftverrel aztán rendben van az :))

[ Szerkesztve ]


Gusztáv
(PH! addikt)
Blog

Az eszközök egymással Zigbeen beszélgetnek, a net csak ahhoz kell, hogy a telefonon lévő appal kommunikáljon a rendszer. Egy átlag felhasználónak nincs fix ip címe, plusz egy vpn-t sem fog tudni beállítani. Ahány rendszert eddig láttam, mind központi szerveres megoldást használja.


Gusztáv
(PH! addikt)
Blog

Nem csak kínai szerver van, hanem még vagy 8-10 országban van szerverük. Viszont a rendszerre kapcsolható okos eszközök 80% csak Kínában van hivatalosan forgalmazva (az égőtől kezdve a konyhai nagygépekig mindenük van, plusz vízmelegítők, légkondik, több mint 100 eszköz), ezért csak a kínai szervert választva jelennek meg a Mi Home alkalmazásban. Eddig a hub-ból sem volt nemzetközi verzió. Hivatalosan csak most kezdenek el nyitni a nyugati piacra, arról nem tehetnek hogy a különböző webshopok (Ali, Gearbest, stb) árulják a kínai régiós cuccokat (jó kis felárral). És még így is töredékébe kerül, mint pl egy Philips Hue, miközben ugyanabban a gyárban készül.


Blaise
(PH! kedvence)
Blog

Tunád linkelni ezt a csoportot?


pappy91
(újonc)

Ez biztos? Az EU verzió is? Mert most arról van szó :)


pappy91
(újonc)

Szerintem erre a kettőre gondolt :)
Home Assistant Hungary
Xiaomi Smart Home


LámaZ
(PH! addikt)
Blog

Akkor Moszkvát ezzel sem lehetne bevenni


Garfield.37
(lelkes újonc)

Nem jó ez semmire....


Viktor0610
(Jómunkásember)
Blog

Most aztán beközölted a tutit. ;]

Megtudhatjuk, hogy miért nem? :P


MaCS_70
(PH! nagyúr)

Csak megnyilvánulási késztetése volt, aztán ideböfögte a jól megalapozott szakmai véleményét... :W

Egyébként van működő Xiaomi okosotthon topic, nagyrészt erről a semmire sem jó rendszerről.

MaCS


fornettisuti
(PH! addikt)

Valahol el kell kezdenie a hsz. gyűjtést.


kenand
(PH! kedvence)
Blog

Azt nem mondanám hogy semmire sem jó. LAN kapcsolatot aktiválva lehet Domoticzba Home Assistantba és OpenHAB-ba is integrálni a Zigbee-s (és a BLE-s) Xiaomi eszközöket, akkor már nem a Mihome app kezeli őket. De akár ZigbeeMQTT gatewayt is lehet gyártani, akkor a Xiaomi gateway sem kell.


Williamgrant
(PH! kedvence)
Blog

Szépen egyengeted a szakmai elismerésed. Eddig 0%-ra sikerült feltornázni, néhány év gondolkodás nélkül fel sem tűnik, igaz?


MaCS_70
(PH! nagyúr)

Pontosan!

Én mondjuk komoly reményeket fűzök a Xiaomi gateway fejlesztői módban történő eltérítéséhez is.

De ezt miért nekem írtad?

MaCS


Sanya
(PH! nagyúr)
Blog

Azt néztétek, hogy hány és hány weboldalra próbálja feltolni az adataitokat? Nem? Kellene...


G.I.JOE
(senior tag)
Blog

Ha csináltam egy quest network-öt és arra raktam az ilyen eszközöket, az garantál valami biztonságot az adataimnak? Jó, pl. egy kamera képének nem, de pl. a gépen lévő adatoknak?


kenand
(PH! kedvence)
Blog

" nagyrészt erről a semmire sem jó rendszerről."
Csak erre referáltam, hogy lehet azért használni, csak nem kell a Mihome appnál megállni, játszogatna azzal is lehet. Komoly biztonsági rendszernek nem jó nem kérdés...


Sanya
(PH! nagyúr)
Blog

Valamit garantál, de én elkezdtem blokkolni a saját hálózatomon a xiaomi telemetriás szarjait.

0.0.0.0 account.xiaomi.com
0.0.0.0 api.sec.miui.com
0.0.0.0 app.chat.xiaomi.net
0.0.0.0 auth.be.sec.miui.com
0.0.0.0 contactapi.micloud.xiaomi.net
0.0.0.0 data.mistat.xiaomi.com
0.0.0.0 micloud.xiaomi.net
0.0.0.0 pdc.micloud.xiaomi.net
0.0.0.0 resolver.msg.xiaomi.net
0.0.0.0 sdkconfig.ad.intl.xiaomi.com
0.0.0.0 wifiapi.micloud.xiaomi.net
0.0.0.0 xiaomi.com
0.0.0.0 xiaomi.net

pl


INGJOKE
(őstag)

Szeretem nagyon a xiaomi termékeket, de mivel otthon van már riasztó a házba(10 mozgásérzékelő és az ajtón is van nyitásérzékelő), így ennek a készletnek a fel kiesett. Az okos gomb nem kell. Volt még benne más? :D

Biztos jó termék ez is, de ez sajna nem az én csomagom lesz.

Sebaj biztos találok még olyan xiaomi terméket ami nincs és tudnám használni...:D


kenand
(PH! kedvence)
Blog

Meg lehet venni csak a gatewayt és olyan eszközt hozzá amit akarsz: okos izzók, szenzorok (hőmérséklet, páratartalom, légnyomás, füst, beázás stb)
Füst szenzor pl nekem üzen ha tűz lenne Emailen, pushoveren keresztül. Vagy a beázás szenzor ha megint özönvíz eső lesz és újra beázna a melléképület....de miflora növénymonitort is integráltam és jött az e-mail, hogy locsoljam meg a banánt, mivel 30% alá esett a földjének nedvességtartalma...egyébként annyit megtanultam a növénymonitortól, hogy a benti növényeket jóval ritkábban kell locsolni,hiába száraz felül a föld, belül még nedves, nem kell locsolni...


Baskiria
(őstag)
Blog

Az a szívás amikor tűz van és az email spambe megy. :D


Gusztáv
(PH! addikt)
Blog

Riasztó helyett biztos nem vennék ilyet, ez nem arra való. De pl a gateway-el elég sok dolgot meg lehet oldani.

- okos lámpák vezérlése a felragasztható kapcsolókkal, így nem kell a hozzá adott bt-s távirányítót használni, vagy telefonról be-kikapcsolni. A kapcsolókon külön lehet funkciót adni a 1x, 2x vagy hosszan nyomásnak
- lámpa vezérlés a nyitás érzékelővel (pl nálam a bejárati ajtó kinyitáskor automatikusan felkapcsolja a lámpát 5 percre, de csak 18-24 között)
- lámpa vezérlés a mozgásérzékelővel
- filléres hőmérséklet szenzorok csatlakoztatása (páratartalom, légnyomás mérés is van)
- hőmérséklet szenzor + mi univerzális táviránytó - klíma vagy ventilátor vezérlés, + nyitás érzékelő - klíma kikapcsolás nyitott ablaknál
- kapacsolható konnektorok
- motoros függöny mozgató
- van füst meg CO érzékelő, mindkettőt a Honeywell-el közösen fejlesztették, szóval az is elég minőségi darab

Szóval elég sok mindenre használható a rendszer már most is, Kínában meg tényleg kb minden kapható: mosógép, hűtő, sütő, elektromos fűtőtest, bojler stb.

[ Szerkesztve ]


kenand
(PH! kedvence)
Blog

Visít is, de ha nem vagyok otthon....küld e-mail.
De véletlenül volt egy "éles" teszt: kihamuztam a melléképületben korán és nem vettem észre, hogy még van kis parázs, műanyag vödörbe mertem a hamut, egy óra múlva visított és jött email. Hátramentem, műanyag füst szag volt és a vödör picit megolvadt. Azóta jobban vigyázok és vettem egy fém vödröt.

(#36) Gusztáv
CO érzékelő sajnos nincs, csak füst és gáz, de CO-t nem tud

[ Szerkesztve ]


INGJOKE
(őstag)

A lámpák esetleg lehet, hogy szóba jöhetnek, de inkább az égők. Páratartalom mérés az érdekes lehetne még... kapcsolható konnektor az sima táviránytóban van, de a redőny csatlakozójával azonos márka (régen nem ilyen volt csak behalt) és ha egyszerre felhúzom az összeset akkor felkapcsolja a tv konnektorát is. :D

Klíma még nincs.Mivel mindenhol redőny van így nincs sötétítő függöny a simát meg minek húzkodjam?
CO érzékelőnk nekünk is Honeywell nagyon jó, hogy a xiaomi is ilyen prémium cégekkel dolgozik. :D

De köszi az ötleteket majd megnézem még. Wifis konnektor jó lenne, arra majd beruházok a távirányítós helyet. :)


Gusztáv
(PH! addikt)
Blog

Nekem nagyon bejön a lámpáik minimalista designja. Meg tetszik, hogy adnak hozzá egy szép BT-s távirányítót is (csak vigyázni kell vásárláskor, mert van olyan verzió, ami nem támogatja a BT kapcsolatot). Plusz a lámpák már működnek BT gateway-ként is, így a csak BT-s eszközök rajtuk keresztül elérhetők a Mi Home appban.

Múltkor néztem Osram led lámpákat, kinézetre azok is rendben vannak, de minden modellhez más típusú, szörnyen gagyi távirányítót van.
Ami még tetszik, az a Philips Hue, de annak az ára nálam már túl van az ingerküszöbön. Viszont ott van fali kapcsoló, amivel lehet fényerőt állítani, meg színhőmérsékletet állítani, ez nagyon tetszett, de szerencsére most a Xiaomi is megcsinálta, rendeltem is egyből.
A wifis konnektorból sajnos én még nem láttam EU csatlakozóst, de remélem nemsokára az is jön.


kenand
(PH! kedvence)
Blog

Van már EU kezdőcsomag EU-s konnektorral, de az EU-s gateway-hez alig lehet dolgokat hozzákötni
Sajna a Xiaomi lámpák BLE gatewaye nem sokat ér, kicsi a hatótávolság és sajnos a BLE gateway funkciót nem lehet használni Domoticz/Homassistant integrációban, azaz az ahhoz kapcsolódó BTLE eszközük adatai nem mennek sem a Home Assistantba sem a Domoticzba, maga a lámpa vezérelhető.

Én a Xiaomi BTLE eszközöket (Miflora növénymonitor és LCD-s Mijia Thermometer) vagy közvetlenül kezelem -ha kb 5-10m-en belül vannak- az okos otthon sw-t futtató programmal, vagy ha messze vannak egy pi zero W-n futtatok egy BTMQTT gateway nevű programot azzal mint egy átjáróval távol lévő BT szenzorok adatait tudom küldeni a központba.


xedos
(PH! kedvence)

Wifis konnektorokat használok az elektromos padlófűtés vezérléséhez. Igazából rendeltem kínai dugaljat - probléma megoldva...

kenand
A növényeshez másik progi használatáról mesélhetnél? Akár PC-s win-es megoldás is érdekelne.

[ Szerkesztve ]


nexplo
(fanatikus tag)

Az ára nagyon baráti. Egyszer megnéznék egy ilyet élőben. Ahol lehet nyomkodni és próbálni is :K
Nincs valahol fullos bemutató terem? :F


kenand
(PH! kedvence)
Blog

Kell egy Domoticz vagy home assistant. Megy Windows alatt is, de érdemesebb valami máson (Linux alapon futtatni) Lehat akár Synology (Xplenology) NAS is, már azon küzdelmesebb.
Kipróbáltam pi Zero w-n , Amlogic TV boxon ARMBiant futtatva.
Legtöbb leírás Pi-re van azon a legegyszerűbb.


Williamgrant
(PH! kedvence)
Blog

OMV/Docker/PI is megy.


Gusztáv
(PH! addikt)
Blog

És azokat hogy rögzítetted az itthon használt fali dobozokba, mert ha jól tudom, kinn a 86x86mm-es szögletes dobozokat használják? Én is gondolkodom rajta, hogy ha belefogok a lakás elektromos rendszerének felújításába, akkor pár helyre rakok ilyen dobozt, mert az Aquara okos kapcsolói nagyon tetszenek.

Nem fogyaszt sokat az elektromos padlófűtés (nálam is opcióban van tartva)?

@kenand: Nálam is a Mija LCD-s hőmérő csatlakozik a lámpán keresztül, de én elvagyok a Mi home appal.


kenand
(PH! kedvence)
Blog

Én jobban szeretem összefogni Home Assistant és Domoticz alatt. Ott egyéb dolgokat is be tudok integrálni nem csak a Xiaomi eszközöket. Synologyn nagyon nem volt könnyű a bluetooth szenzorok kezelése, főleg Domoticz esetén, mivel a Synology Linuxa elég korlátozott és a Bluetooth kezeléséhez Bluezt kellett fordítani meg számos python csomagot telepíteni. Raspberry alatt minden könnyebb.(de inkább érdemes III-mal nekiállni és nem Pi Zero W-vel)

(#44) Williamgrant
OMV alatt nem próbáltam, megtetszett az Xplenology ( hogy vért fogok izzadni a Xiaomi BT szenzorok miatt akkor még nem tudtam) Mivel 2 IP kamerát is szépen kezel az Xplenology nem akartam váltani.
Ha VM-ben futtatnék egy Ubuntut SYnologyn akkor is kevesebb a kötöttség (kipróbáltam)

[ Szerkesztve ]


xedos
(PH! kedvence)

Hát...rosszul fogalmaztam, mert nem konnektorom van, hanem konnektorba dugható wifis. Ebbe ment a knai dugalj. Ugyanakkor használok Livolo érintős kapcsolókat (korábban azokat rendeltem), elvileg azokhoz is a kocka doboz kellene, de belement a normálba.
Utána néztem. Tényleg a Xiaomi totál négyzet, hát lehet az nem megy bele a normálba...


kenand
(PH! kedvence)
Blog

Xiaomi az 86x86-os, Livoloból, Sonoffból van eu szabvány ami bemegy a 65mm-es kerek dobozba, csak 2 gond van: nincs karmantyú, tehát új csavaros dobozba lehet csak szerelni, valamint ha nem csak RF-es hanem Wifis is a kapcsoló, akkor 0-is kell, sajna a kapcsolóhoz általában nem visznek 0-at csak fázist (az van megszakítva)

[ Szerkesztve ]


MaCS_70
(PH! nagyúr)

Nem kötekedésképpen: biztos, hogy karmantyút akartál írni? A karmantyú a csövek illesztésénél kiképzett egymásba csúszó rész, illetve a csőre rácsúszó tömítés.

Konnektornál, villanykapcsolónál nem tudom, hogy hívják a két belülről befeszülő karmot, fület. :(

MaCS


kenand
(PH! kedvence)
Blog

Akkor lehet hogy feszítő fül, vagy akármi, lényegtelen, tény viszont, hogy nincs, és nem lehet utólag sem rászerelni, csak csavarral lehet rögzíteni az okos kapcsolót, olyan dobozba amin van csavar fogadó rész. Csak az utóbbi években kaphatók csavaros fali dobozok..... 15-21 éves házakban/lakásokban még nem olyanok vannak.

üzenetek