Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


idegen lény
(őstag)

Ennek most mitől barátibb az ára, mint az LG-nek? :Y


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

A tesztet köszönjük szépen! :R

Szvsz az Android TV nem lenne olyan nagy probléma... ha rendes SoC-ot és memóriamennyiséget / háttértárat pakolnának mögé...


wierra
(senior tag)

Valamit írni kellett, hogy a szponzor elégedett legyen. ;] :DDD


a2d2
(őstag)
Blog

Pedig külföldi tesztekben pont ezt a P5-öt dícsérték hogy milyen gyors a többi processzorhoz képest.
Mondjuk simán lehet hogy kevés ramot pakoltak alá.


vond
(ARCKÉPGYÁROS)

Sose fogom megérteni, hogy az ilyen fél millás tévékbe miért nem tesznek még pár 10 ezerért erősebb SoC-t, meg több memóriát, és nagyobb tárhelyet. Ennél az árkategóriánál már nincs sok értelme párezer forintokon spórolni. Beleraknak egy amúgy tök jó készülékbe egy MediaTek MT5596-ot, 2/16-os tárolópárossal, egy optimalizálatlan szoftver alá.

Amúgy szimpatikus cucc (beépített androidos dolgokat úgysem nagyon használnék rajta), de nekem a baráti ár olyan 300-nál kezdődne egy 55-ös OLED-ért. :)


headhunter
(őstag)

"...Sose fogom megérteni, hogy az ilyen fél millás tévékbe miért nem tesznek még pár 10 ezerért erősebb SoC-t, meg több memóriát, és nagyobb tárhelyet. Ennél az árkategóriánál már nincs sok értelme párezer forintokon spórolni. Beleraknak egy amúgy tök jó készülékbe egy MediaTek MT5596-ot, 2/16-os tárolópárossal, egy optimalizálatlan szoftver alá..."

+1

Ebben az árkategóriában, már elvárható lenne egy 4/32 vagy 4/64 páros...

[ Szerkesztve ]


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Feltehetően nem csak a 2GB ram a kevés, hanem az 1.1Ghz-en pörgő A53-as procik is... :(


Balika911
(PH! nagyúr)

Tényleg meg lehetne azt oldani, az nVidia Shield TV-n (talán év elején vettem) például szépen hasít az Android TV.

Ebben egy több éves Tegra X1 van és 3 GB RAM.

(#9) Cifu: Közben inkább linkre cseréltem. De igen, a tévékbe jellemzően valami alja SoC kerül, pedig a megfelelő teljesítmény már elérhető lenne.

[ Szerkesztve ]


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Jah, csak a Tegra X1-en van 4x A53@1,3Ghz és 4x A57@1.9Ghz mag. Szóval még az energiatakarékosabb szelete is gyorsabb, mint az ebben a TV-ben használt SoC...

Szerk.: Látom közben te is leírtad. :)

Nem tudom, hogy mekkora lehet egy Tegra X1 ára, nagyságrendileg ilyen 40-50$-os becslések jönnek szembe. Mellé raknak 3GB ramot és 32GB tárhelyet, mondjuk összesen jelentene 150-200$-t. A fene tudja, mennyit számítana a meglévő megoldás helyet és mekkora felárat követelne meg...

[ Szerkesztve ]


olivera88
(PH! kedvence)

Gondolom LG paneles?

Valóban jól néz ki.


QwErTy42
(PH! addikt)

Egy hasonló tudású LG mennyibe kerül?
Mert akkor lenne értelme, ha mondjuk jelentősen 10-15%-kal legalább olcsóbb lenne náluk. Ugye az LG-ben a WebOS alapú rendszer még mindig körberöhögi az AndroidTV-t...


Balika911
(PH! nagyúr)

Az LG-nél az 55B7V a népszerű OLED. Ez egy tavalyi modell, és olyan 450 ezer forint körül mozog most. Akcióban volt már bőven 400 ezer forint alatt is. (Mindkét esetben hivatalos viszonteladókra gondolok, nem a nevenincs webshopokra.)

Az Android TV-t nem röhögi körbe a WebOS, maximum azt, ahogy ezen (meg sok másik tévén) megcsinálták.

[ Szerkesztve ]


vond
(ARCKÉPGYÁROS)

Plusz 20-30 ezerért lehetne benne normális hardver. Nem értem... :F

Vegyél pl. egy Xiaomi Note 5-öt: 8 magos Snapdragon 636, 4/64-es kiosztással, és van mellette kijelző, ház, akku, meg egy rakás olyan cucc, ami egy TV-be pl. nem kell. Aztán ez mind összesen kerül kemény 60-70 ezer forintba.

Egyébként meg a 40 dolláros 2/16 S905X kínai boxomon is simán megy az android, szóval azért a TV-s optimalizálással is lehetnek problémák.

[ Szerkesztve ]


junior11
(PH! addikt)

Igen.


gproject
(fanatikus tag)

na ne mar, hogy 150-200dodo legyen :D
maga a shield tv kerul annyiba
ez a par alkatresz nincs 50usd

de hasznalhatnak mast is. a mi box is megbirkozik az android tv rendszerrel, annak az alkatreszei meg olcsobbak lehetnek


berVi
(senior tag)

Akkor ki venné meg a 2x ennyibe kerülő modelleket?

Na ugye.


atike
(PH! nagyúr)

Biztos kérdezte már más is, de ez miért baráti ár...? :F


kissa1026
(senior tag)

"Az OLED technológia elméletileg lehetővé tenné a tökéletes homogenitás megteremtését, hiszen nincs szétoszlatni való háttérfény, és papíron a panel és az elektronika képes arra, hogy mindenütt pontosan ugyanakkora legyen a fényerő. Műszeres méréseink azonban bebizonyították, hogy ez a Philips 55POS9002 esetében nincs így, hiszen némi eltérés tapasztalható az egyes képrészletek fénysűrűsége között. "

Nagyon érdekelne, hogy a sokat dicsért LG B7-nél ez hogy is van? :F

"A tévét felszerelték különféle védelmi megoldásokkal, amelyek a beégést hivatottak megelőzni, de ez azzal jár, hogy bizonyos időközönként muszáj egy rövid időre kikapcsolni a készüléket. Előfordult, hogy körülbelül 6 órányi folyamatos használat után szólt a televízió, hogy ha nem szeretnénk károsodást, akkor most bizony ki kell lőni a képet, ami azért elég zavaró lehet, ha valaki például meccset néz."

Miért mindig csak a foci van példaként hozva, mást nem lehet nézni a tv-ben? :W

"A tévé képes Bluetooth kapcsolat révén csatlakozni a kompatibilis vezérlőeszközökhöz, tehát mondjuk vezeték nélküli billentyűzethez vagy kontrollerhez. Viszont a hangeszközökről le kell mondani, ugyanis azok használatát a termék nem támogatja, ami pedig nem lett volna rossz, főleg, hogy más gyártónál ez a funkció vidáman működött."

Kár érte... :(

[ Szerkesztve ]


Balika911
(PH! nagyúr)

Tényleg, a Mi Box is droidos, és az is jó cucc, ahogy írják. Abban egy sima Amlogic S905 van 2 GB RAM-mal, ha nem tévedek.


vond
(ARCKÉPGYÁROS)

Tudom, hogy ez így megy, de nehogy már ebben a - luxus - kategóriában plusz 1-2 giga RAM-mal, meg plusz 16 GB tárhellyel akarjanak eladni kétszer annyiba kerülő modelleket. Persze sokan vannak, akik nem értenek hozzá. De mondjuk azok is látják, érzékelik azt, ha döcög a cucc, és másodperceket kell várni valami eksönre.


Balika911
(PH! nagyúr)

A Philpsnél tudtommal a 9002 a csúcs, ennél feljebb náluk nincs is. Talán az idei sorozat, azokról nem tudok semmit.

[ Szerkesztve ]


vond
(ARCKÉPGYÁROS)

Akkor meg pláne gáz ez az A53+2/16.

Megkockáztatom, hogy a 40 dolláros 2/16 S905X kínai boxomon gördülékenyebben fut az android. Nem póverjúzerkedek rajta, elég ritkán is használom az LE-Kodi mellett, de eddig bármit is csináltam rajta, nem nagyon kellett várni semmire. Került kemény 11 ezer forintba kb. egy évvel ezelőtt.

[ Szerkesztve ]


syC
(PH! addikt)
Blog

Esetleg lehetne pontosítani a leírást, hogy 3 oldalas ambilight van benne.


Draken
(őstag)

Pont a lényegi részt sikerült kiszedned: Miért mindig csak a foci van példaként hozva, mást nem lehet nézni a tv-ben?
Remélem képben vagy, hogy a vb most a héten kezdődik. De ha ennyire ragaszkodsz hozzá, illeszd be a foci helyére az agyon ajnározott nfl-t vagy a dartsot :R


kissa1026
(senior tag)

Sajnos, nemcsak a vb miatt van, amikor kérdésként felmerül, hogy milyen tv-t vásároljon a kérdező, a foci mindig bekerül a nézett tartalmak közé, miközben nemcsak annak az egy sportág megjelenítése függ a tv technikai paramétereitől.

Szóval - csak arra akarok utalni -, hogy van más sportág is, aminek a megjelenítése problémás lehet.


vond
(ARCKÉPGYÁROS)

Azt ugye tudod, hogy meccs ≠ foci? :P :D

Nálam egyébként a beégés (kockázata) miatt esik ki egyelőre az OLED. Mondjuk nem mintha lenne fölös fél millám tévére. De ha lenne, se hiszem, hogy OLED-et vennék jelenleg. Mivel van, hogy egész nap megy a TV a háttérben, valami sportadással, vagy ezerszer újranézhető filmklasszikusokkal. De ha még a beégéssel nem is foglalkoznék, akkor is elég overkill lenne ide OLED-et venni. Direkt leülni elé meg egyre kevesebb időm van. Persze, akkor jól jönne az OLED nyújtotta sokkal jobb képminőség, de azt meg aztán végképp nem engedhetem meg magamnak, hogy erre a két felhasználásra két külön készüléket tartsak.


kolopele
(PH! addikt)

Pedig nagyon baráti ára van.


MSI.Navi
(kvázi-tag)

500k mióta baráti ár, 400 -ért volt fekete pénteken LG OLED.


atike
(PH! nagyúr)

...meccs, foci, beégés egy gondolatban...?

Rákérdezek. Magyar válogatott...? :DDD


vond
(ARCKÉPGYÁROS)

:DDD Hát, most eléggé rottyon van a válogatott, de nekünk szerencsére még sikerült a 2016-os éjjelben részt venni, ami sosem ért véget (14 napos európai körút, benne két meccs Marseille-ben és Lyon-ban). Ott nagyon összeállt minden, egy csoda volt ez egész. :) De attól tartok, ezzel pár 10 évre megint ellőttünk minden puskaport. :O


macilaci78
(Korrektor)

van mellette kijelző, ház, akku, meg egy rakás olyan cucc, ami egy TV-be pl. nem kell - sok örömed legyen egy olyan TV-ben, aminek nincs például kijelzője, vagy összevissza 4 gombbal tudod kezelni! ;]

QwErTy42: Nekem LG van WebOS 2-vel, annyira okos, fürge kis jószág, hogy tableten, telefonon is hamarabb jön be a horizon műsorújság.
Bekapcsolást követően csak a hangerő és némítás megy azonnal, minden másra várni kell. Csatornaszámokat hiába nyomom a távkapcsolón, vagy az input választót (TV, vagy PC). Nem hogy egy műsorújság, youtube app, vagy bármi, amiért okosnak lehet titulálni egy ilyen hülyét.
Persze ott van benne a CI kártya, mellette a NAS, de elmegy az ember kedve az okoskodástól.

Amúgy meg írjátok itt, hogy szar a háttértár. Mihez kéne több? Android játékokhoz, esetleg 4k ripekhez kellene 64 gigára tolni a beépített háttértárat? Ott az US, SD-foglalat, a beépített memóriára meg az appok és kész.


vond
(ARCKÉPGYÁROS)

De viccesnek teccik lenni. :D Ugye vágod, hogy direkt a két hardvert volt hivatott összehasonlítani az a pár mondatom, a kijelző, ház, akku, meg egyéb okosságok nélkül?

Amúgy a 16GB belső tárhely is simán kevés tud lenni, ha amúgy is sokat kiharap belőle az alap rendszer, meg azért telepítene is rá pár alkalmazást az ember fia. Mert hát ugye ez lenne a lényege az Android TV-nek, nem?

De tény, hogy a memória többet számít.

Nekem is van tapasztalatom LG webOS-sel (nálam 3-as sorozat van). Hát, nem egy fürge jószág az sem, mondjuk én nem is használom másra, mint bemenet és csatorna váltásra, meg hangerő változtatásra.

[ Szerkesztve ]


REIT
(őstag)
Blog

A cikk csak azonak szól, akinek vastag barátai vannak, ezt elfelejtették hozzátenni ;]


kolopele
(PH! addikt)

Nyolcszor ennyibe fájt az enyém, szóval ez nagyon is baráti ár. Igaz ez nem 77" - os, de attól függetlenül nem drága. Az enyémben még HDR sincs :)


REIT
(őstag)
Blog

De csak neked, vagy a gyerekeidnek is? :DDD ;]


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Szinte minden OLED vagy TV hírhez bekommenteli, hogy mennyit költött TV-re...


kolopele
(PH! addikt)

Gyerkőcöknek csak egy ilyen van jelenleg:
[link]
Korainak tartottam még a 4K tévét a Cartoon Network - höz :D
Cifu : Hova írhatnám le ha nem ide? Egy 1050 Ti cikkhez mégsem kommentelhetek hasonlót. Az ilyen cikkekhez való szerintem, mások is le szokták írni pl. egy telefonos topicban hogy nekik milyen van. Nincs ebben semmi.

[ Szerkesztve ]


Pumma
(PH! nagyúr)

Szerintem a szoftvert nem tudják megírni hozzá normálisan, ezért akad a rendszer, mint ahogy a márkán belül a nem droidos tévéken is akadozik vagy nem is működik pl. többek közt a műsorújság. Lehetne ugyan jobb hardwert beletenni de még azzal se menne gond nélkül. Mert általában azt tekintik fontosnak, hogy a legújabb android verziót ráfaragják a tévékre, nem pedig előszőr a problémamentes gyors működést a régi verziókkal. A guglinak is hibás ebben, nem csak a gyártó.

macilaci78 Több komolyságot, ha lehetne. Egy három évvel ezelőtti alsó kategóriás, olcsó FHD tv működését hasonlítod a legújabb hiperszuper OLED 4K Ambis tv android rendszerével. Almát körtével. :N De még így se biztos, hogy utóbbi a gyorsabb? :O .

[ Szerkesztve ]


REIT
(őstag)
Blog

De azért nyugtass meg, hogy nem 2-en néznek 1 TV-t. Azért az mégis ciki lenne :D


kolopele
(PH! addikt)

Attól függ ugyanazt akarják e nézni. Ha mást akkor természetesen külön nézik, de az esetek 99% - ában egyezik az ízlésük, ikreknél ez nem is csoda.


tisn
(őstag)

+1
nekem is ugyanez a tapasztalatom


NorbixD
(kvázi-tag)

Nálam is úgy 1000 EUR alatt kezdődne a barátibb ár.


atike
(PH! nagyúr)

....én nem szoktam olyat látni, hogy írogatnák az emberek, hogy nekik milyen van és mennyi volt... de nem olvasok nyilván minden topicot... :U


vond
(ARCKÉPGYÁROS)

És az OLED nem volt túlzás korai a Cartoon Network-höz? :P :DDD

Én biztos értelmesebb/hasznosabb dolgokra költeném azt a sok pénzt, amit ezekre a tévékre elvertél. De hát ez én vagyok. :)


kolopele
(PH! addikt)

Én se vennék ilyeneket ha másra nem futná miatta :)
Egyébként nem csak tévét néznek rajta, a konzolok is rá vannak kötve.

[ Szerkesztve ]


vond
(ARCKÉPGYÁROS)

Hát, akkor nektek legalább ezzel nincs gondotok. :)


kolopele
(PH! addikt)

Szerencsére mással sem. Ezek csak tárgyak, arra találták ki őket hogy szórakoztassanak.

[ Szerkesztve ]


vond
(ARCKÉPGYÁROS)

A pénzre gondoltam (és a munkára, amivel megtermeled magadnak, magatoknak). :)


zsozsa74
(lelkes újonc)

Sziasztok!

2 hónapja használom a tévét, úgyhogy pár dologra tudok reagálni a cikkből, és pár kérdésre választ tudok adni.

Ez a tévé az Philips tavalyi zászlóshajója és azért nem volt ez mindig ilyen "olcsó". Ha az árukeresőn megnézitek az árgrafikont, látni, hogy hónapokig 7 kiló volt. Én akkor vettem, amikor két hónapja volt valami leárazás, meg kuponos akció, meg tököm tudja mi az MM-ben és maga a tévé azt hiszem 410 volt (a pár nappal azelőtti 580-as árhoz képest) és még 20-ért vettem rá 3 év garit pluszba. Tehát sikerült az eddigi legolcsóbb áron kifognom, persze tudom, hogy lesz ez még lejjebb is.

Mivel én szerelmetes vagyok az egyedül a Philipsnél elérhető Ambilight-ba, ezért amikor tévét kerestem, csak Philips jöhetett szóba. Kicsivel korábban volt egy 55PUS7205-öm, ami nagyon jó kis tévé volt, de már kezdett elegem lenni az LCD felhősödéséből. Szóval kinéztem ezt az OLED-et, ami akkor kivételesen olcsó volt.

Egyébként a jelentős áresésnek szerintem az Ambilight is az oka. Sokan idegenkednek tőle vagy csak feles parasztvakításnak tartják és messziről elkerülik, legalább bizonyos áron. Pedig egyrészt nagyon látványos tud lenni, másrészt meg kikapcsolható. Na meg hát jön az újabb Philips OLED is, amit már nem POS-ként neveznek, mert arról angoléknál gyakran asszociálnak a "piece of shit"-re, ami sajnos részben igaz is a tévére.Szóval az újabb tévék nevében az OLED betűszó fog szerepelni.

Kezdjük azzal, ami szar benne, úgyis mindenki arra kíváncsi! :D

Az Android oprendszer. Szavak nincsenek rá, hogy mennyire. Pár hete volt végre egy fw frissítés, ami pár dolgot rendbevágott. Nem tapasztalok lassulást, magától újra indulást, fagyást, előtte volt. Amit viszont továbbra is problémás maradt az pl. az, hogy media card-ról (én a UPC-ét használtam) néha olvassa az előfizetett adókat, néha meg nem tudja kikódolni, amit ki kell és úgy dönt, hogy most nem tévézünk. Teljesen random. És halál idegesítő. A beépített faék media player, ahogy írták megbirkózik mindennel, vagyis csak majdnem mindennel. USB-s forrásból a HEVC kódolású 4k-s anyagokkal (ami virágboltból szedhető) már nem éppen. Ugrál a hang és néha a kép is. De a Google Play-ből tölthető VLC-vel vagy Kodival már rendesen megy.

Ahogy írták a tesztben, a menürendszer nem túl felhasználóbarát. Remélem, aki kifejlesztette, egész életében ilyenekkel szopik otthon. Tanulható persze, na de 2018-ban járunk. A 2012-es Samu LCD-mé százszor értelmesebb volt.

A távirányító egy iszonyat bumfordi súlyos darab, összehányt, szerintem logikátlanul elrendezett, normális nyomáspont és háttérvilágítás nélküli gombokkal. A hátulján ugyan van fullos billentyűzet, na de ki akar gépelgetni egy tévén? A távirányítót gyakorlatilag pontosan rá kell irányítanom a tévé érzékelőjére, hogy reagáljon is.

Persze megoldottam, hogy mára a távkapcsolón már csak a bekapcs és source gombokat használom.

És amiért nem dobtam ki (vittem vissza) a ..csába a tévét: Hát az egyértelműen a képminőség. Az leírhatatlan. Filmezésre és gémingre használom, meg egy darabig ment pc monitorként is. Az alapbeállítások nekem egyáltalán nem tetszettek, játéknál volt minden baj, artifacttől kezdve utánhúzásig, de nekiálltam guglizgatni és az AV Forum-on találtam beállításokat egy ottani szakitól, amelyek teljesen megfeleltek nekem és fantasztikussá varázsoltak mindent a tévén. Persze sokféle "legjobb beállítást" lehet találni hozzá, ez ízlés kérdése is. A teszben említett inhomogenitás szerintem max. csak műszerrel mérhető, ha van, nekem ilyen nem tűnt fel és máshol nem is olvastam róla. Az LCD után hatalmas fíling megélni az OLED tökéletes feketéjét. Minden filmnézés (persze megfelelő forrásból) egy ünnep lett, de komolyan. A mozgásmegjelenítése elképesztő. A HDR is nagyon baba, játékoknál van, hogy kisüti a szemed...

A képminőség kapcsán belefutottam egy érdekes cikkbe. Amikor megjelent ez a tévé, a Philips rendezett egy vaktesztet, ahol az AV Forum szakijai beállították az épp legmenőbb OLED-eket 4 gyártótól (közte persze ezt a tévét is), ahogy a legjobbnak vélték, azután azonos forrásból nyomtak rá anyagokat és az ott lévő nézőket meginterjúvolták, hogy melyiket látják legtutibbnak. Ezt a tévét hozták ki elég meggyőző fölénnyel. Mindenki azt gondol erről, amit akar, csak megemlítettem és itt a link hozzá:

[link]

Beégés téma: amit a teszt említ, hogy megjelenik a figyelmeztető felirat, az csak azért van, mert próbálták valamilyen szintem hülyebiztossá tenni a tévét. Ez a felirat akkor is megjelenik, ha 6 órán keresztül nincs egyetlen fix objektum sem a képen, azaz nincs mi odaégjen. Letelik az idő és szól (még nem kerestem, de tán ki is lehet kapcsolni). De a kikapcsolás nem kötelező. Nem is szoktam. Ghostinggal én még nem találkoztam. Heti egyszer manuálisan csinálok éjjel egy "maradékkép törlést", az átmossa a pixeleket, ha amúgy lenne valami. De készenléti állapotban azt hiszem az OLED-ek alapból is megcsinálják ezt.

A cast-olás nagyon pöpecül működik, sőt még a legutóbbi fw frissítés óta a rávarázsolt google hangvezérlés is szuper. Bár nem használom...

Szerintem az állvány szép, ami van hozzá, csak nem praktikus, hogy nem forgatható egy ekkora tévé, nyilván ez megnehezíti a hozzáférést a bemenetekhez.

Mindent egybevetve a képminőség kárpótol a sok droidos faxságért. Na és a másik számomra az Ambilight ami nagyon sokat dob, de ez persze megint csak szubjektív.

Remélem segítettem valamit a döntésben azoknak, akik esetleg a vételen gondolkodnak. Akár ilyen, akár olyan irányban. :)

[ Szerkesztve ]


csicso82
(PH! addikt)

+1

Vagy akkor inkább ne égessék magukat és legyen egy SIMA BUTA tévé és kész. Aki fél milláért vesz tévét az vesz hozzá Himedia-t vagy valami tévéokosítót pár ezerért.

zsozsa74

Ez az Ambilight jópofa sokáig nem is tudtam mi de ez nem csak a Philips tévék kiváltsága, elvileg ócsón kínából lehet olyan cuccot ami bármilyen tévével tudja ezt a funkciót. Hogy milyen módon az nem tudom de tudja.

Rágugliztam - home made ambilight - és számos találat jött.

[ Szerkesztve ]

üzenetek