Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Tyrel
(senior tag)

Milyen alkalmazás tud profitálni ebből, vagy mi értelme van ennek?... :F


RyanGiggs
(őstag)

5Ghz, nem semmi. :))
Mit fognak idővel majd kihozni a jövőre érkező DDR5-ből mikor azok eleve 4.8Ghz-ről indulnak!? ;]


Krogoth
(senior tag)

EPANIS... :D


Hannibhál
(őstag)
Blog

Azért kiváncsi lennék, hogy a mostanság megjelent ryzen 2400g igp-je mennyit gyorsulna ilyen ramsebesség mellett ;] ;] ;]


snecy20
(PH! addikt)
Blog

A RAM-ok is ugyanúgy gyorsulnak, mint a processzorok, SSD-k, VGA-k, stb... mint bármi más. Csak a RAM-oknál elsődlegesen még mindig a mennyiség számít, mint a gyorsaság. Egy DDR4 2133 és DDR4 4266+ között viszont már láthatóan kimutatható a különbség. Tömörítésben, játékokban, meg egyáltalán a rendszer reszponzivitásában.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

mondjuk ha annyira fontos a memoria savszel arra egyszerubb (es talan meg olcsobb) megoldas a TR4 / s2066


-FreaK-
(PH! kedvence)
Blog

Azt miért nem hirdetik a marketing anyagban (meg a cikkben sem), hogy ezeket az órajeleket egyetlen egy alaplapban tudja hozni a memória? Buildzoid csinált erről egy remek videót nemrég, gyakorlatilag pénzkidobás az összes ilyen magas órajelű ram, mert ha esetleg még olyan alaplapja is van az embernek amiben megy, akkor az igen magas időzítések miatt nem nyer sokat. Valamint ha az emlékezetem nem csal, még azt is elmondja, hogy ezek a memóriák igen hamar megdöglenek.

[ Szerkesztve ]


snecy20
(PH! addikt)
Blog

Ez így van.


ViZion
(PH! félisten)
Blog

RAM-os hírből már azt várom, amikor bejelentik, h 2000 Ft/GB alatt lesz az ára... mert semmi tűz, víz, földrengés, fagykár, etc. nem történt... :D

A sebessége frankó, időzítések, etc. figyelembe véve ez mennyit jelent? IRL érezni lehet játékokban? Korábban sokat nem hozott, cserébe drágább volt.

-FreaK-: áhh, köszi az infót. viszont adatlapon marha jól mutat... :D

[ Szerkesztve ]


Apollyon
(Korrektor)

Mint a guinness rekordok tömkelege... semmi értelme.


.mf
(PH! kedvence)

Az asztali gépembe még 1100 Ft / GB áron vettem 2x4 GB Gskill DDR3-at... 2011-ben :U
S volt előtte 1000 Ft / GB is, csak azokról lecsúsztam, mire a gépet építettem. HDD-t is az Özönvíz előtt vettem, 2 TB Seagate 5900 14k-ért, egészen talán tavalyig nem mentek vissza addig az árak. Évekig csak pislogtam a RAM- és HDD-árakon...


koko52
(őstag)

Játékra semmi értelme: [link]

[ Szerkesztve ]


Watchdog
(tag)

Itt egy 43-as szorzójú proci társalog egy 50-es szorzójú RAM-mal. A 100 MHz-es buszsebesség vajon a belátható idők végezetéig prolongálva van?


koko52
(őstag)

4600-as ram (2x8) 130-170e----------2133-es (2x8) 42e. Játéknál ha 10-15% a gyorsulás az már nagyon jó. Nem hinném h megéri az a +100e. Akkor már inkább a vga-hoz dobom és lesz 300% gyorsulásom :)


daa-raa
(Jómunkásember)

Amíg az alaplapi buszok (jelenleg ez elsődlegesen a PCI-E) 100 MHz-es referenciaórajellel dolgoznak, addig biztosan nem.


snecy20
(PH! addikt)
Blog

Számtalan játéktesztet találni a youtube-on, ami ennek az ellenkezőjét állítja.


daa-raa
(Jómunkásember)

Nem tudom megnézted-e a video-t, de már az is ellentmond koko52 állításának. Linus nem jelentette ki kategórikusan, hogy nincs értelme. Szerintem korrekten elmondta, hogy alkalmazásfüggő a dolog.


snecy20
(PH! addikt)
Blog

Nem néztem bele, csak arra reagáltam hogy "játékra semmi értelme".


BlindMind
(kvázi-tag)

Bár azért nem meglepő, hogy csak néhány high-end lapban mennek azok a "bizonyos" memóriák , hiszen aki 40-ért vesz lapot az nem fog 150-ért venni memóriát, bár tényleg érdekes amit feszeget.
Illetve a komoly OC-t is csak a komolyabb lapok pártolják, így ez az 5Ghz amúgy sem lesz egy mainstream dolog még egy jó darabig!


Duracellm...
(PH! kedvence)
Blog

Még 2 hét, és elavult lesz vagy az órajele, vagy az időzítése.


-FreaK-
(PH! kedvence)
Blog

Nem erről van szó, nézd meg a videót. Egy adott memória egy konkrét lapban megy csak és semmi másban (olyan órajelen) , ráadásul azok a lapok néha nem is a legjobbak.
Ezt a gyártó kb. eldugja az apró betűs részben..


Felhőtakaró
(tag)

Tudnátok ajánlani vízhűtéses rendszerhez, ddr4 RAM-ot? " <Ryzen Fan> "


Tigerclaw
(PH! kedvence)
Blog

Gondolom érezhető lenne, csak az árkülönbözetből olcsóbban vehetnél egy erősebb videokártyát, ami még jobb eredményt ad.


akosf
(PH! kedvence)
Blog

Azonkívül, hogy a 200MHz épp dupplája a 100MHz-nek, mennyiben számítana előnynek illetve hátránynak?


koko52
(őstag)

Két esetben vannak kiugró fps emelkedések. IGP esetén vagy amikor csúcs cpu és csúcs vga (1080ti) esetén a grafikai beállításokat szépen leveszik low-ra. Sok tesztnél ezt nem is mutatják és a 360p-s videókon sem tűnik fel. A másik dolog, hogy mit nyernek vele? 120 fps helyett mondjuk 150-et? És? Ki veszi ezt észre? Főleg hogy az átlag fps hajhászoknak 60hz-es monitora van, de örül a 100+ fps-nek.

[ Szerkesztve ]


CSB29
(fanatikus tag)

A kép szerint ezek csak 4996 mhz-et tudnak nem ? :DDD

[ Szerkesztve ]

üzenetek