Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Piftuka
(PH! addikt)

A kérdés jó.

Én azt tudom mondani, hogy éppen nemrég jártam körbe a helyi Media Markt áruházban az összes OLED tévét, kicsit tesztelgettem őket, és azonnal feltűnt, hogy a PHILIPS OLED-eknek mennyire természetesek a színei.

Jelzem, természetesen mindegyik tévé nyilvánvaló módon a "Vivid", avagy "Bolti bemutató" módban futott.

Ezen kívül fontos elmondani, hogy én azon házimozi rajongók közé tartoznak, akik nem tudják megszokni az "elvileg ideális" meleg színvilágot.

Én a hideg színskálát preferálom, éles, vibráló, kontrasztos, élénk, vidám képi tartalmat.

És éppen az volt a zseniális a PHILIPS készülékeiben, hogy úgy adott mindegyikük egy természetes látványt (pl. a fű színe, az arcok bőrszíne), hogy a színvilág hideg volt.

Ott, bolti körülmények között is óriási volt a kontraszt ilyen téren a Panasonic és SONY modelljeivel összehasonlítva.

Én ez alapján kíváncsian várom, hogy a PHILIPS mit tud még alkotni OLED fronton!


Tigerclaw
(PH! nagyúr)
Blog

Szerintem nincs igazán pozitív példa, egy mérce a mezőnyben, ezért nem hangsúlyozzák ki a teszteléskor, hogy gyenge a smart funkció. Jellemzően a szoftvert lehet köpködni, mert azoknál vannak nagy különbségek, de a hardver mindegyikben gyenge, elavult. Gondolom fillérekből megveszik az olyan SoC-okat, amiket már a telefongyártók sem használnak.


Tigerclaw
(PH! nagyúr)
Blog

Nálam a Philips-el az a probléma, hogy már nem bízok a márkában, mióta eladták. Régen tudta az ember hogy mire számíthat egy Philips-el. Ma már egy ismeretlen tényező. A fiatalabb generációnak meg talán már nem is mond semmit ez a név.

Nálam TV-t tekintve csak az LG, Pana, Sony és Samsung jöhet szóba, de már azoknál is kiesik a belépőszint, mert ott is hallani, hogy bizonyos olcsóbb modelleket kiadtak bérgyártásba pl. a Vestel-nek és csak a logót adják hozzá.


O_L_I
(őstag)
Blog

Nemrég jött ki HBO GO kliens Android TV-re úgyhogy már nem kell castolgatni.


Tin
(PH! addikt)

köszi a cikket, így most már tudom, hogy a nemrég vásárolt 55PUS8503 tévé okosrendszere azért olyan vacak, mert a SoC tényleg gyenge. pedig már megörültem, hogy végre egy Android TV, és használható lesz a tévé másra is, mint külső képernyőnek.

de valószínű nincs erre igény. ha az ember hozzádob egy boxot, onnantól azt csinál, amit akar. a tévében lévő SoC meg úgyis elavul 2-3 év alatt, a tévét viszont jellemzően hosszabb időre veszi az ember. a 7 éves Samsung tévémen is ugyanez volt, mint itt: de jó, okostévé, kipróbáltuk, lefagy, nem jó, és elengedtem. lett belőle "képernyő", külső médialejátszóval, meg persze a tévéadások mentek rajta. pár napja megjött a Philips, kibontom, nézem, ugyanez a feeling. azt hittem, én vagyok a hülye, de akkor nem.

amúgy pár héten belül jön OTA-n az Oreo a Philips TV-kre. talán a netről letölthető verzió USB-ről már most is felrakható. az, hogy miben lesz jobb, nem tudom.

én a beállításokkal szenvedek éppen. bár az enyém IPS-es, de baromi jó képe van ennek is, arra egyszerűen nem lehet panaszom. csak be kell rendesen állítani, és megérteni, hogy melyik "feljavítás" funkció mire való.


lorinser
(senior tag)

Miért vacak az okosrendszere? Azért kérdezem, mert én meg szépen a fiókba tettem a külső médialejátszót mert a TV nálam eddig mindent megevett amit a médialejátszó is.
(Nem kötekedésből kérdezem csak tényleg kíváncsi vagyok, hogy neked mi a tapasztalatod vele.)


Tin
(PH! addikt)

hát, a böngészője baromi lassú. úgy összességében a tévé sem pörgős, de az megszokható.

a médialejátszója jó, csak baromi fapados, és nem tud hálózatról lejátszani, csak dlna-ról. na most akkor meg kell transzkódolni, tehát dolgozzon a gépem és dolgozzon a tévé procija is? nfs vagy samba share-ről nem tud lejátszani, csak usb-ről. az meg nagyon múltszázadi, hogy pendrive-ot dugogassunk folyton a tévébe.

az androidos vlc player amúgy megy neten keresztül, sambával, bár a 4K-ba már az is beleakadozik, nem tudom, miért. a kodi ugyanez. de fhd-ig rendben lejátssza a fájlokat. a külső lejátszónak megvan az az előnye, hogy 24p képmódban üzemelteti a tévét, míg az "androidos" alkalmazások nem tudom, miben mennek. de mivel a videonézéshez mindenképp külön képbeállítás kell (nem ugyanaz mint a tévéé), így akkor azt meg váltogatni kellene. külső lejátszóval egyszerűbb.

az eddigiek alapján asszem beújítok a mede8er helyett valami naprakész tv box-ot, és tolom majd arról a filmeket meg a netes streaming tartalmakat. szóval a tévé végül egy kijelző lesz, ahogy az előző is az lett.


bolvar
(senior tag)

Nagyon tetszenek ezek a tv-k de annyi rosszat írtok a legtöbb okos tv rendszerekről, egyszerűen nem tudom magam rávenni hogy lecseréljem a jó öreg pana plazmát :D.Már a logoutos leírást nézegetem ahol ház barkáccsal oldotta meg egy tag az ambilightot :D


Fandango
(PH! kedvence)

A divX meg a wmv annyira ideje múlt és felesleges a tesztcsomagba, hogy sikítani tudnék.
Nem is csoda, hogy a tévé nem játsza le, mert minek??? Ki használ még ilyen formátumot manapság?

[ Szerkesztve ]


bLaCkDoGoNe
(PH! kedvence)

Látod: elefant. ;]


haxiboy
(PH! kedvence)
Blog

Valóban, nem is figyeltem :R :R :R :R


Gijon
(senior tag)

Tudom javasolni kipróbálásra a MrMC alkalmazást. Fizetős (1000 Ft körül), de van lite verziója is ami ingyenes. Van beépített plex, emby kliens..stb.
Szerintem általánosságban helyén kellene kezelni, ezeket az okos tv rendszereket. Majd egy középkategóriás tv árába fájnak a "csúcstelefonok". Egy tv-nél a képminőség legyen az elsődleges, aztán a többi.


Tin
(PH! addikt)

7 éve, amikor a Samsungot vettem, az is okostévé volt, töredék hardverrel, de ugyanolyan alkalmazásokkal (youtube pl, stb), mint amiket ma érsz el, nyilván nem annyira szépekkel. de egyébként maga az okostévé funkciója nem sokat ért, lassú kezelhetetlen, 1-2 évre tervezett.

ma ugyanez a szitu, sokszor olyan erős SoC-al. az sem igaz, hogy a drága hardver drága, szerintem egy tavalyi csúcshardver max 50$-ba kerül, szóval egy 300e-s tévénél, ami az enyém, elenyésző különbség. azon minden hasítana, még legalább 3-4 évig.

de valószínű a cél, hogy a tévé legyen tévé, és ne használd másra. az átlagembernek egy BT billentyűzettel és egérrel egy komplett asztali gépet tudna helyettesíteni az okostévé, ha úgy adnák ki, hogy 4 évig decens hardver van benne. de miért tennék?

jelentősége sincs. a külső lejátszóm a mai napig jó FHD-ig, a következőt pedig gondolom ugyanúgy 4-5 évig elmegy. csak MINEK még egy eszköz, amikor ott a tévé? szerintem ezzel sokan így vannak.


lorinser
(senior tag)

Értem. Én felraktam a PuffinTV-t, az elég gyors szerintem és támogatja a hang alapú keresését is. Fájlokat pedig valamilyen adathordozóról játszok le VLC-vel és eddig mindent megevett amit a külső lejátszó is. A hálózatról történő lejátszást nem próbáltam.


Gijon
(senior tag)

"jelentősége sincs. a külső lejátszóm a mai napig jó FHD-ig, a következőt pedig gondolom ugyanúgy 4-5 évig elmegy. csak MINEK még egy eszköz, amikor ott a tévé? szerintem ezzel sokan így vannak."
Pont így vagyok én is, :) ezért ajánlottam a MrMC-t.( Van beépített előtöltése) Én emby szerverrel használom, és eddig minden tartalmat le tudtam vele játszani. Ettől függetlenül nézegetem a külső lejátszókat, mert a hang kiküldése nem minden formátumot támogat ARC-n.


Tin
(PH! addikt)

külső lejátszó a legjobb általában, minden szempontból. csak +1 eszköz. de ha a tévégyártók így akarják... :)

(#74) lorinser: VLC még LAN-on keresztül is tud lejátszani FHD-ig. meg gondolom az összes többi (Kodi, stb) is.


Dvix
(fanatikus tag)

nálatok mit jelent az hogy "kedvező ár"?. És ez az OLED kiég 3 év múlva? in-put lagje milyen 1080p vagy 4k gaming-kor? De tényleg h ezt senki nem írja le, egy itteni normál magyar tesztben se fordul elő egy TV tesztnél bakker, ez félelmetes. :((
A fényerő meg 900 cd/m² HDR-hez...ez jó értéknek számít ebben a szegmensben?

[ Szerkesztve ]


Postas99
(senior tag)

Meg tudom erősíteni, ahhoz képest, hogy sosem voltak az utóbbi időben olcsók a Philips TV-k (Androidos) ahhoz képest a gagyi androidos működés borzalom..

55PFK6510 csak a tisztánlátás végett..

Kiadás után soshasem frissülő Android 5.0 max 1-2 hibajavitás ami sosem érződött a működésben...
Hadver 2/16 MediaTek 5593
Ami pont annyira gagyi, hogy SEMMILYEN hardver infó nem fut le 5 perc alatt sem. A többiről ne beszéljünk masszívan csak a KODI van fent. Azt még elviszi...
De havonta 3* áramtalanítani kell mert csak az állapotjelző led villog. Havonta 5* van bekapcsolva.
A meürendszer LAGGOL.
A képbeállítással elasztam 1 hónapot mire megfelelő lett. A képe szép az ambilight tetszik de hiába FULLHD a TV a youtube csak 720p és minden egyéb videos beállítás nem enged többet..
Tiszta átb@szás amikor megvettem kipengettem a legmagasabb összeget érte, pedig lehet a SONY hasonló modellejei jobbak lettek volna..
Használom igaz nincs napi használatban... végül is nem szentségelek mert havonta nincs sokat bekapcsolva, de sz már egy szegénységi bizonyítvány ha egy ilyen árú TV-nél nem futja egy Snaprdagon 625-re.


tkiceg
(lelkes újonc)

Kicsivel több mint másfél hónapja van a birtokomban egy 55oled803-as.
Később lehet hogy leírom bővebben a tapasztalataimat, de így ennyi használat után röviden ami biztos pozitívum számomra az maga kijelző, a képe, a fekete tényleg fekete, az alkalmazott képtechnológiák, betekintési szög, szinek, fényerő... Egyszerűen fantasztikus.
Szuper még az ambilight mint mindig, és a hangrendszer is elég jónak mondható az átlagos tv hangszórókhoz mérten.
De egyelőre sok a negatívum is. Szoftverfrissítés még mindig nem érkezett rá.
A bluetooth funkció erősen korlátozott minőségben van jelen.
Külső hdd-t max 2! tb-ig képes kezelni, ami vicc, az ezelőtti 2015-ös szintén philips, viszont alsó-középkategóriás tv-m, és egy másik alsó kategóriás kicsi fapados lg lazán gyorsan kezeli a 4, 5 tb-os tárolókat..
De összességében maga az android meglepően jól működik rajta, lassulás, fagyás, összeomlás, ujraindulás, egyéb szokásos dolgokkal nem találkoztam. Normálisan működik, stabil.
Talán néha nem reagál egyből a távirányítóra.
Ezen kívűl maga a tv mondhatni gyors, gyorsann reagál, hajtja végre a műveleteket, beleértve a be-kikapcsolást is, videók lejátszása-stoppolása, youtube, beállítások, menüzés, stb. Apropó menü, kezelőfelület, általános funkciók:fapad, jócskán idejét múlt. De legalább átlátható, kezelhető és egyszerű néhàny apróságtól eltekintve.

[ Szerkesztve ]


mepet
(PH! addikt)

BT-t mivel próbáltad?


tkiceg
(lelkes újonc)

Hát alapból a tv konkrétan szó szerint semmilyen bt eszközt nem talál illetve lát keresésnél pedig jó pár eszköz a szobában van. Tehát bármilyen headsetre, hangtechnikára csatlakozni eléggé esélytelen. Bár talán ezt a cikk is említi. A tv-t sem sikerült eddig megtalálnom csak androidos telefonról. Sem windows gépről, sem linuxról, próbáltam jó pár eszközt más más op rendszerekről is. Tehát az olyan funkciók is mint pl laptopról képernyő kivetítése vezeték nélkül a tv kijelzőjére esélytelen. Androidos telefonról kivetíteni is lehet, meg bármit küldeni, párosítani stb. De simán bt eszköz keresésnél mint említettem fentebb a tv önmagától még a droidos telefont sem találja...

[ Szerkesztve ]


*Szájber*
(tag)

Tessék, itt egy ,,rövid" vidinyó róla. ;)
TFK


hitvanyalak
(senior tag)
Blog

Ikea Diodr tökéletes, de a 600 Ft-os, méteres led csík is :)


mirai22
(újonc)

Srácok,

kb. egy LCD Samsung 37' tvt hajtok közel 10 éve. Ehhez használok egy kinai androidos tv boxot az alábbiak miatt (HOrizon Go, Digi, youtube, netflix, hbo go, KODI, VLC, Spoty). Nagyjából elégedett vagyok (a tvvel teljesen) de azért 10 év útán elérkezettnek láttam az időt egy cserére, főleg azért mert nagyobb képernyőt szeretnék.

Mit szeretnék?
Ambilightot, mert az egész lakásban HUE világítás van és imádom, illetve a film élményhez is sokat hozzátesz. ( tvt csak filmre használom, néha sport)
Androidot, hogy a kis kínai boxot nyugdíjba tudjam küldeni és a fenti appokat tudjam futatni a tvn.
OLED, mert tíz évig nem akarok megint tvt cserélni.

Ki is néztem a Philips 55OLED803 tvt. Erre feljövök beleolvasok a forumba, majd teszteket nézek és azt látom, hogy a tvnek 53s kell, csak hogy bekapcsoljon. :W :W :W Lassú a MÁV, ez konkrétan már áll.

Azt olvasom, hogy lefagy, laggol, ki kell húzogatni heti 3x a falból stb. Hogy nem mennek rajta a fenti appok.

Most azt látom, hogy nem drága okos tvt kell venni, hanem egy 60 collos kevésbé okost és még mindig megtartani a kinai boxot. :O (mert a többi tvn sem megy semmi) Itt tart a kurvanagy okosteleviziózás 2019-ben. Bravó! :Y


Alien!
(fanatikus tag)

nekem az egyel alatti modell van (pus8303), de megnyugtatlak, semmi baja az androidnak átlagfelhasználással. Nem mondom, hogy nincs egy-két bug, de mennek az appok (netflix, hbo go, vlc, youtube, kodi), az utóbbi arc-on keresztüli passthrough-val simán viszi a 60gb-os 4K hdr filmeket 5ghz wifin, smb megosztással. A bekapcsolás pedig valóban hosszadalmas, de napi szinten csak alvóban van a tévé, az meg ki-be kapcsnál egészen pontosan 3mp. Van itthon pár kinai box coreelec-kel, de nálam rá sincs kötve konkrétan. Szóval no para, élőben próbáld ki, rosszul nem fogsz járni szvsz.

üzenetek