Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


vicze1
(PH! nagyúr)

"A választékban megtalálhatóak a legfontosabb, legnépszerűbb tartalomszolgáltatók (pl. Amazon Prime"
Amazon Prime Video nem érhető el hivatalosan Android TV-n. Kizárólag 1-1 gyártó egyezett meg az Amazonnal, hogy használhatják az alkalmazásukat. Így az app nem frissül a Play Store-ból, csak is kizárólag rendszer frissítéssel.

Az pedig értehertelen, hogy min a jó édes fenéért spórolnak a gyártók a SoC-on mikor teljesen hazavágja az élményt. :(
3éve van Shield TV-m, de a sebességgel sose volt semmilyen gond. MT5891 ellenben képtelen megbirkózni a legalapabb kihívásokkal. 4K tartalom lejátszását már meg se próbáld rajta. :(

"GameFly játékszolgáltatást, azonban ez valamiért nem működött nálunk"
Szeptemberben megszűnt így...

A Dolby Vision-ért meg inkább nem fizettek, mert hát +3$ a prémium kategóriában...


sb
(PH! kedvence)

Lehet, hogy a 2/3-át az ambilight eszi meg. :D


Dr. X
(fanatikus tag)

Tudni, hogy milyen processzor van a tévében? Egyáltalán mennyire hasonlítanak a mobilprocesszorokhoz? Mert egy Snapdragon 845 30-40 dollár körül lehet és nem lennének akadozások.


ALBY
(senior tag)

Csak a kép számít, a többi szomorú, de nem lényeges.
Gyászos hogy nem sikerül még egy ilyen árú tévébe se használható okosságot tenni, de akkor nem kéne erőltetni (és kifizetni).
Ha valaki ilyesmit akarna tényleg, kell mellé venni úgyis egy tv boxot, értelmes media lejátszót, 20Któl már vannak jók, és akkor le lehet tojni amit összehordtak bele. És ugye a fejlődő képességek miatt a dobozkát jóval gyakrabban kell cserélnünk mint tv-t. Szóval +20K-ért érdektelenek lesznek mindezek a félresikerült "képességek". Persze egy ShildTV, HTPC még jobb.
Hangszóró szintén felesleges, aki filmet akar nézni vegyen erősít,
egy deszkába betuszkolt láthatatlan zajkeltő sosem lesz jó semmire.
Én nagyon szeretem az ambilightot, az egy remek plusz opció.

[ Szerkesztve ]


Márton
(PH! kedvence)

Pedig sötétben jön elő az OLED előnye igazán.
Nappali világosságnál én is koromfeketének látom az lcd tv-t. (mellette a tökfekete keret, mikor a kép szélén van fekete téma, nem látom szürkének).
Ez egyszerű fizika, minél világosabb egy szoba, annál kisebb az oled mélyfeketék előnye.


Locutus
(PH! kedvence)

Én valahogy nem érzem úgy, hogy ez a Philips egy kicsivel is jobb lenne az itt szintén tesztelt 55B8-nál. Sőt, az androidos rendszere egyértelműen rosszabb.
Akkor meg mire fel elfogadható a jóval drágább ára?

[ Szerkesztve ]


Kroni1
(PH! kedvence)
Blog

Ez a szerencsétlenkedés elmondható nemcsak néhány androidos hanem más rendszerü philips és más márkájú tvkről is. Nekünk van egy pus6482 és egy pus6561es is, és android ide vagy oda még egyik sem fagyott le sosem, tökéletesen mennek! Az igaz h a menü kusza, és a csatornaváltás is lassabb mint au LG nél, de nem vészes egyáltalán. Zavaró, h info gomb híján az infókat nem írja ugy mint az LG (idö, képfrissités) de sajnos az LG is lassan bedarálja a régebbieket, egyre kevesebb app fut már azon is. Szóval sajnos megint a fogyasztói tarsadalom. Kell egy jó kepminőségű TV a smart funkciókra meg külön eszköz szerintem, HDMI CECen vezérelve saját taviranyitóval.. (chromecast, apple tv) azt konnyebb fejleszteni mint a tevet 3-5 évente mint ahogy azt a gyartók elvárjak tőlünk...

Márton: full sotétben pedig nem jó tvt nézni, faraszto a szemnek. Nem jó a szembe fény sem, ezért zseniális az ambilight szerintem! Tv mögül jön, allitható fényerő, kikapcsolható. Ez az egyetlen ami miatt a philips alternativa nálam, illetve a táviranyitóján a billentyuzet is hasznos tud lenni..

[ Szerkesztve ]


Geri Bátyó
(őstag)
Blog

Csak tippelek, de szerintem azért mondta, mert itt a maximális fogyasztás a 900 cd fényerőre vonatkozik és nem sok köze van a felbontáshoz és az oled-hez. Egy lcd szerintem többet fogyasztana ilyen fényerőnél.


Márton
(PH! kedvence)

Így van, ezért sem rohanok még oledet venni :)
Én egy sólámpát rejtettem a tv mögé és távirányítós konnektorral kapcsolom..


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

Ahhan, sok tvt neztem, de mindig az oledek esznek tobbet, max fenyeroket nem neztem, azt tudom h ott is van nagy fenyereju, sot, ha majd nagyon unatkozom raolvasok' a temara


Kroni1
(PH! kedvence)
Blog

DIY ambilight! :)

Amugy en is azt a forró lávafolyam nevű beallitást szeretem ami a sólámpa sárgás pirosas fényére hajaz, ez a legpihentetőbb nekem.


Geri Bátyó
(őstag)
Blog

Gyanítom, hogy az oled-nek eleve magasabb lehet a jellemző fényereje, mint egy hagyományos lcd-nek.

Gyorsan megnéztem egy qled hdr1500 és egy lcd hdr1000 tv-t (mindkettő 75" és 4K) és 270W-ot írnak.
szerk: Az 55" már csak 170W ugyan abból.
Tanulság, hogy mégis csak a méret a lényeg! :DDD

[ Szerkesztve ]


kopi72
(tag)

Ez mar 6 oldalas, szembe is vilagit :-)


kopi72
(tag)

a fogyasztasa is tobb, asszem 340W volt irva az B8-asomra.


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

ha van valami kedvenc film, azt nyugodtan lehet full sötétben nézni, moziban sem világítanak:) nyilván nem napi 5-10 órában átlagosan, most pl itt elég sötét van, de két oldalról kis fény szűrödik be, olyan ocsmány az lcd tv "feketéje" h nem igaz, max akkor nem látom ha teljes fény van, de emlékeim szerint úgyis, max a bevilágításból kevesebbet
tv mögé lehet szalagot is rakni, van már borostyán színű, hasonlít a sólámpa fényére

Geri Bátyó
beleásom magam aztán kiderül hol a titok, ekkora dögöknél már nem csoda ekkora fogyasztás


qqzs
(őstag)

Regebben lattam ebayen diy ambilightot. Hdmi bemenete volt es lekepezte a szineket


Kroni1
(PH! kedvence)
Blog

Valóban, voltak instant és egyénileg összerakott megoldások is, akár az én Logout oldalamon is láthattál ilyet... :)

(A philips megoldása viszont sokkal jobb, testreszabhatóbb és TV adásnál is működik...)


ArGab
(őstag)

Ez így már egy ideje nem igaz, kint van a store-ban az app [link] de csak meghatározott készülékekre telepíthető és ez esetben lecseréli a gyári firmware-ben kapott változatot - legalábbis Sonyn. Frissül is néha, de alapvetően ugyanaz a kalap sz@r mint korábban.

[ Szerkesztve ]


Sanya
(PH! nagyúr)
Blog

Van az több is.


Tigerclaw
(PH! nagyúr)
Blog

"Az pedig értehertelen, hogy min a jó édes fenéért spórolnak a gyártók a SoC-on mikor teljesen hazavágja az élményt...."

Le is írtad a választ: ezzel spórolnak pár dollárt. A dobozra rákerülhet a "smart tv" felirat, szóval "mission accomplished".

Ez talán kivétel nélkül az összes okos tv gyártóra igaz. Egyik TV -be sem raknak még megközelítően se olyan hardvert ami pariban lenne egy olcsóbb alap tévé okosító kütyüvel. Még a méregdrága OLED modellekbe sem. Mindegyikbe régi SoC, kevés RAM kerül és a többségén alig fut pár értelmes szoftver. A médialejátszó sok formátumot nem támogat, egyrészt mert magasról tesznek rá, másrészt meg gyenge a hardver hozzá.

üzenetek