Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

De, értem. Csak nem így kell összehasonlítható eredményeket gyártani. Nem is értem, hogy miért kell ezt magyarázni; nem kell hozzá kétszeres IT diploma, hogy világos legyen a motiváció.

Viszont dobd be az ötletedet a felelős szerkesztőnek, és aztán fogadd emelt fővel a dafqot követő visszautasítást. Pedig elhiheted, hogy nekem is könnyebb lenne, ha nem kéne hasonlítgatni, meg gráfokat gyártani, hanem minden hűtőhöz random összelapátolnám a valamilyen tesztvasat (akár itthon, még az irodába sem kéne bemenni), aztán letudnám 5 sorban az egészet - csak ez nem így működik.

Te viszont (a tesztmetodikán túl) a cikk konklúzióját sem érted, pedig még csak túl sincs fogalmazva.

"Azért ne feledjük a kis 34-es erényeit: számos tokozásra felapplikálható, megfizethető, és egész kulturált zajszinteken serénykedik – a 6 év gyártói garanciáról nem is beszélve. Ha a Core i7-5960X-szel ilyen eredményeket produkált, akkor nem extrém órajel esetén több mint megfelelő hűtést biztosít a hétköznapibb processzorok számára."

És pont. Józan paraszti ésszel (értelmező olvasással) ez annyit tesz, hogy jobb (és halkabb), mint a gyári hűtés, és némi tuninggal is szépen meg fog bírkózni konzumer fronton, pláne, hogy push-pullba duál ventit is rá lehet rakni - a szerelék megvan hozzá.

Aki meg 86 GHz-et akar kisajtolni 380 volton a háromnegyed millás HEDT gépéből, annak már csak van annyi sütnivalója (naív gondolat, tudom) hogy nem egy 7500 forintos hűtőt vesz, hanem folyékony nitrogént és egy imafüzért..


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

"A kevésbé figyelmes vagy hozzáértő olvasó majd csak annyit lát, hogy 105 fokos volt a proci, hű akkor ez a hűtő biztos szar."

Hát, ha a teszt összegzéséig nem tud eljutni (ahol világosan le van írva, hogy mire jó és mire nem), akkor lehet, hogy nem morzsolok el érte egy könnycseppet, hiszen user error, érted. Pláne, hogy már előtte is ki van hangsúlyozva a tesztkonfig nem éppen hétköznapi volta, és a "miért ez?" kérdésre is ott van a válasz. Azzal, hogy valaki a szövegben csak minden ötödik sort olvassa el, már nem tudok mit kezdeni.

"Az olvasók és a hirdetők is jobban örülnének, "

Az olvasók 90%-a érti, hogy miért így van tesztelve, és annak örül, hogy nem össze-vissza pakolászgatjuk a hűtőket, hogy aztán ne tudják legalább közelítőleg normálisan összehasonlítani a különböző kategóriákat (ár/érték szempontjából is). A hirdető pedig jelen pillanatban valószínűleg úszik a boldogságban; biztos feltűnt neked is a "Tetszett" plecsni a cikk végén.

[ Szerkesztve ]


Pityesz4734
(tag)

Ha vakinek ennyire kell magyarázkodnia, az már gáz. :)
Én értem mit írnak a többiek, Te meg nem akarod megérteni. :N


N€T0X|N
(őstag)
Blog

A saját rögzítőfüleit fel lehetett tenni úgy, hogy arra így megy rá. Nem tudom, hogy ez mennyire egyedi ezzel a lappal (AsRock B450 Gaming K4) vagy valami új széria, amihez ilyen rögzítőket adnak.


Alveus
(kvázi-tag)

Nem tudom, hol olvastam, de a pure rock-rá kezdettől fogva azt írták, hogy Am4 kompatibilis. Csak a manualban sehol se írták, hogy lehet fordítva felrakni (nekem 2 van belőle). Én meg nem is próbáltam fordítva, mert semmi kedvem nem volt szetszedni a gépet. Meg nálam teljesen mindegy merre fújja, hátul 1db 140 benti szívja, a tetején 2x200as, oldalt 2x140es fújja a levegőt a lapra, elöl 1x140es fújja be a házba (és még dvd író is van benne :D) így nálam ha nagyon meg van izzasztva a gép, akkor 60fokos a proci és 50 a videokártya, alapjaraton 20a proci és 25-30a videokártya. De majd ha értem kiprobalom, mert most már engem is érdekel :)


sb
(PH! kedvence)

Újnak tűnik, mert az általam linkelt videón nincs külön keret. A gyári műanyag-pattintós AMD keretre teszi fel a fülekkel. A tesztben meg ott vannak a felcsavarozható fülek.


N€T0X|N
(őstag)
Blog

Igen, akkor ez lesz a megoldás, mert a lapon gyárilag lévő műanyag vackokra elfordítva kellett volna feltenni - ha lett volna ahhoz való lefogató a csomagban.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

A magyarázkodás és a szájbarágás között igen nagy különbség van.

Szóval inkább az a gáz, hogy egy ennyire egyszerű koncepciót ennyire szájba kell rágni (bár már meguntam a papagájságot, mert láthatólag a pontokba szedés sem ment át, így ezt részemről lezártnak tekintem).

A vicc az, hogy kiváncsiságképpen megmutattam a tesztet az ősöreg cimborámnak, és még ő is elsőre megértette, hogy miért kell kazánozni, pedig kb. annyi köze van az embernek a számítástechnikához, hogy néha YouTube-ozik, meg felmegy a félyszbukkra - még egy Windowst sem tud újratelepíteni, szóval maximálisan kimeríti az IT noob fogalomkörét.

Ez a nem mindegy.

[ Szerkesztve ]


nuke7
(PH! kedvence)
Blog

szerintem is zárd le, konkrétan mindenhol így tesztelnek - sőt, én sokszor futottam bele olyanba, hogy pl. számítógépházak esetén a teljesítményt/zajszintet nem tudtam összehasonlítani, mert tök más konfiggal csinálják a tesztet... :(


Pityesz4734
(tag)

Ettől függetlenül én sem értek egyet a teszttel :N mert agyon ócézva az általad
használt íhetest jobb hűtéseket teszteltem volna. Ezt a frízert én úgy tesztelném
hogy alapon használva a cépéút agyon terhelten mennyi hőt tud elvezetni.
Hiszen a gyártó így adja meg a TDP-t és ehhez igazítom a hűtőt. :K
Ha hajtani akarom, akkor pedig az az alap, de az már ezt a hűtőt túlszárnyalja.
Durván néhány kategóriába kellene sorolni a hűtőket és akkor azon belül
összehasonlítani őket, ez úgy nézne ki, 100, 150, 200, 250W TDP-s kategóriákat
alkotnék és azon belül vetném össze a hűtőket, természetesen azonos feladat mellett.

Így kijönne, mondjuk egy ilyen eredmény, említett íhetes ajda stabilitásteszt alatt:

Arctic Freezer 34 Tcase=60C fok
Cooler Master Hyper 212 Tcase=58C fok
Be Quiet! Pure Rock Tcase=56C fok

Na ez mérvadó lenne, kategória specifikus összehasonlítás alapon. :K
Mondjuk a vízhűtést eszembe sem jutna közé rakni. :Y

Arról nem is beszélve, hogy mi is lenne a teszted vége,
ha magára hagyod a cuccot. :DDD
Én is szoktam tesztelni, de én simán ott hagyom a konfigot 2-3 órára,
menjen csak...

[ Szerkesztve ]


CanceRed
(lelkes újonc)

Na a semmitmondó bólogató majom újabb értelmeset szólt hozzá. :C
Egy értelmes mondatod nem volt még eddig :N úgy teszel, mint anno
a bólogatós kutya a skoda százötös kalaptartóján. :DDD


nuke7
(PH! kedvence)
Blog

szerintem vegyél be valamit - vagy többet ne ha eddgi is cuccon voltál - és engedd el... gondolkodom, hogy jelentselek-e, itt nem menő a személyeskedés :(


CanceRed
(lelkes újonc)

Szép, ezt tudtad összevakarni. Ismét témába vágó. :C
Ja, majd elfelejtettem, jelentsél nyugodtan,
az esetben a vamzer jelzőt is felbiggyesztheted. :DDD

[ Szerkesztve ]


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

"Egy értelmes mondatod nem volt még eddig"

Hát, neked se sok.

De nem kell ehhez ő. Majd én. Nem napiszar.hu vagyunk (még ha néhány user szeretné is azzá tenni az oldalt), és ez a hátsó-fertályomból-rántottalak-ki stílus (pláne, hogy még igazad sincs) itt nagyon nemgyerebe - persze ezt neked is tudnod kéne, hiszen elolvastad az alapelveket, amikor regisztráltál. Vagy nem. Ehhez nyilván kellene egy alapszintű respekt, ami láthatóan nincs meg, így ha elfogytak a hibás prekoncepción alapuló érvek, jön a bicskanyitogató személyeskedés, ahogy az egy jó szakértőhöz méltó.

gg no re


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

no, mi folyik itt kérem szépen? minnyá' dühbe jövök osztán' nagy verekedést rendezek ((( :

találtam ebből a hűtőből piros-fekete kombót :))
Synthwave ezt megemlíthetnéd a cikkben, h létezik belőle "esport" variáns különböző színekkel, most már biztos ez landol a gépben - ha veszek:) -


zzolika
(fanatikus tag)

Benne van az elején: Freezer 34 eSports és Freezer 34 eSports DUO.
Tényleg sokkal jobban néz ki, főleg a fekete borda miatt.


Gyuri27
(PH! félisten)

Annyi pénzér inkább egy enermax etx-t50-et vennék.


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

efölött átsiklottam :R nekem régi kedvenc a piros-fekete kombó, csecse' lenne piros-fekete alaplapon ( : és ha jól láttam ez nem világít - szerencsére -

szerk:
Gyuri27
az egy pöppet' drágább ahogy én látom, az ac esporot 10390ft-ért raktam iponon kosárba, amit linkeltél az meg 16500ft alatt nincs sehol

[ Szerkesztve ]


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Teccik látni? Megint úgy jön az ekécske, hogy nem olvasunk elég figyelmesen. ;]

:DDD


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

nem ekéztem, csak javaslat volt, és elnézést is kértem mikor felhívták arra a figyelmem, h benne van a cikkben
egyébként meg:
neszójjábe' ( :


Gyuri27
(PH! félisten)

A duo 13k fölött van.


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

ugyanott 12e az is, és amit likletél az is egy ventis ha jól láttam, árban duóhoz képest is 50% körüli felárral, nem egy árkategória
egyébként nem vennék dupla ventiset, nem sokkal hűt többet, de hangosabb


Gyuri27
(PH! félisten)

Az lehet. De 12k vs 16 már nem nagy pénz.
Cserébe 230 wattot simán hűt. Csini darab. Egy 65-95 wattos procit meg majdnem passzivon elvisz.

De hát úgy se lesz géped max egy p4 prescott oszt jóvan. :P

[ Szerkesztve ]


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

jah, csak amazt' 16-ért nem kapod meg, 16,5-ért is necces, inkább 17 és felette
én már 12-t is sokallom cpu hűtőnek, szóval :d de mivel fekete-piros, meg ac így oké, full passzív meg úgy sem megy, kell a vrm-ek környékét levegőztetni, ramnak sem árt
ha nem lesz nem lesz, ez csak hobbi project, de már kezd összeállni fejben egy korrekt fekete-piros gép..intel-nv hihi ( :
ma ha mázlim van, végre veszek nagyobb ssd-t a notebookba, kezdetnek ez bőven elég - meg megveszem a 2x8 gskillt biztos ami biztos -, többi ráér:)


sb
(PH! kedvence)

Csatlakozom én is. Fentebb is volt már róla szó, hogy elég egyszer megvenni a kilós hűtőt, stb... de valahogy nekem a jóízlés határán túl mutat mikor a hűtő+ventik 3x annyiba kerülnek mint a proci, ram. :D
Szóval szerintem érdemes a konfighoz és a perf/price-hoz belőni. 15k-s 200GE-re volt anno ajánlott hűtőm hasonló árban de kb egy ramborda is lehűti. Pedig a csendet én is szeretem, de az sem lehet indok erre, 1000rpm felett én sem gondolkodom, sőt inkább 600, max 800 a target. Ott még kevés cucc hangos.
Nyilván 100k-s proci mellé már más az árak aránya, de speciel ott sem vennék 15k-s hűtő helyett mondjuk 25k-s +5% tuning kraftért hiába férne bele.
Én inkább ilyenkor a vasban kötök (minimális) kompromisszumot.
A kettő között átlagusernek kb. egy 4/4 i5 elég még manapság is. Az nálam alulfeszelve kemény 45W körül volt, fix 500rpm-en egy 212 Evo elvitte 55 fokon.

Jobb vmi optimális megoldást keresni, néha egyszerűbb 5-10%-ról lemondani cpu/gpu fronton mint más területen ráduplázni teljesítményben. Ha annyira kell a kraft inkább (jóval) nagyobb vas kell, nem +10%.


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

Volt nekem is nagy, i5 8400-re lesz, tuning nincs, talan megbirkozik vele, ha alulfeszel i lehet azt megkapja - cpu meg akkor lesz ha tudok aprorol venni nem bolti aron ( : - osszel ugyis csere zen3-ra nagy esellyel -
Huztam egy hatart, az fole nem megyek, ha mindig csak egy kicsit jobb vmibol, a vegen mar +20-50% jon ki az eredeti arhoz kepest


nuke7
(PH! kedvence)
Blog

:Y a 8400-at akarod alul feszelni vagy valamit félre értek..? :F (65W tdp, azt még egy p4 hűtő is csendben hűtené...)


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

Minel kisebb fesz, annal kisebb hotermeles, az meg intel v amd eppen mit ert tdp alatt, az egy egeszen masik dolog:) ,3,8-as allcore rurbonal biztos nem eleg neki 65w, azt meg tudja tartani, megkeresem a legkisebb feszt ami meg oke neki es ennyi
Nalam minden cpu alulfeszelve elt, a 35w tdp-sek is ( :


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Nincs ebben semmi furcsa. Ha jóféle szilíciumot fogott ki és alulfesszel is el tudja érni a kívánt órajelet, az csak jó.


sb
(PH! kedvence)

Így van, az alulfeszeléssel veszteni nem lehet, csak nyerni.
Ráadásul az új kamu Turbós Inteleknél a Z-s lap is megspórolható. Ha nem bírja a max frekit alapon, lehet, hogy alulfeszelve már épp elviszi. (Mondjuk TDP-t is lehet növelni kb minden lapban, de minek, ha lefelé is megoldható és belefér a 65W-ba is.)


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

mikor még "űztem", ez alap volt
most csak a kíváncsiság hajt, többi intel cpu nem érdekel, mellé egy b360 lap és kész, de csak ha értelmes áron találok 8400-est, ha nem, akkor majd ősszel ryzen3, ráérek ( :


Pityesz4734
(tag)

Soha nem fogsz venni bármit is, túl sok a ha, meg a majd,
folyamatosan kilátásba helyezed a semmit. :DDD
Nem kell megsértődni, csak ismerem ezt. ;)

Egyébként mindenki olyan hűtőt vesz,
1. ami tetszik,
2. amit meg tud fizetni,
3. elég adott feladatra.

Ez ilyen egyszerű. :K

Ha látvány konfigba építem, akkor biztosan érdekel a külcsíny.

[ Szerkesztve ]


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

ramok már úton, ha befutottak volna ma átveszem az ssd-k mellé, ez hobbi project, nem sietek sehova:)

üzenetek