Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Látod, azt én sem értem. :DDD

(Mondjuk nem csak a tesztmetodika mibenlétének felismerésével, de az értelmező olvasással is akadnak gondok.)

[ Szerkesztve ]


CanceRed
(lelkes újonc)

Egy listába rakni ezt a kis Arctic hűtőt ezzel a szörnyeteggel:[link] :DD :DD :DD
Biztos én vagyok a hülye... :O Mindegy...

[ Szerkesztve ]


fogtunder
(PH! nagyúr)
Blog

küldjél be tesztmintákat hasonló értékű hűtőkből, akkor lesz más is a listán.


nuke7
(PH! kedvence)
Blog

végre valamiben igazad van :DD

[ Szerkesztve ]


CanceRed
(lelkes újonc)

Ennyit tudsz, érdemben meg semmit. :C
De ha szeretnél mondani értelmeset, kérlek határozd meg,
hogy a cikk alapján melyik hőmérséklet volt alapjáraton 34-38C fok
illetve a hajtás alatt 100C fok? Várom a választ... :K

[ Szerkesztve ]


zzolika
(fanatikus tag)

Elbeszéltek egymás mellett, mintha direkt nem akarnátok megérteni mit ír a másik.
A tesztelő egy abszolút listát készít (a régieket mindig kiegészítve az új alannyal), ezért az azonos terhelés, tesztkörnyezet, paszta. Ezen látszik hol helyezkedik el az aktuálisan tesztelt darab.
A fórumtárs meg azt kifogásolja, hogy ez a lista Trabanttól Ferrariig megy. Nincs nagy értelme összevetni az 5ezres hűtőt egy 30ezressel, persze hogy jobb lesz a drágább. Egy ilyen olcsó kategóriás cooler célcsoportja a 20-40ezres procitulajdonosok. Ő azt szeretné tudni, hogy az épp most tesztelt hűtő a saját felhasználási csoportjában mennyire jó? Hogy hűt le egy 80-100 W tdp procit? Esetleg megbírkózik egy kis tuninggal is? A hasonló árkategóriás konkurensek közül melyik a jobb választás?
Aki azért olvas tesztet, hogy a saját (meglévő vagy leendő) procijára milyen hűtőt vegyen, jobban örülne egy ilyen tesztnek. És ha pl. a teszt azt hozná ki, hogy az 5-10ezres kategória minden tesztalanya 60 fok alatt tartja az i3-as procit, akkor az is egy értékes eredmény lenne. Leírhatnád hogy X hűtő alacsony fordulaton brummog, Y magasan visít, Z-től nem fér be a ram. Ezen túl mindegy mit választasz, amelyik olcsóbb vagy jobban tetszik a kinézete azt válaszd.
A gyári paszta lecserélésével mondjuk nem értek egyet. Az ugyanúgy a hűtőhöz adott tartozék mint a gyári venti. Ennyi erővel azt is cserélhetnéd mindig egyformára, hogy a tesztmetodika egyforma legyen. Mondjuk a legjobb lenne a gyári pasztával és a saját pasztátokkal is lemérni, hogy lássuk ez is egy hozzáadott érték-e vagy csak egy plusz lepucolnivaló felszerelés előtt.
A vga teszteknél is ezért megy mindig a sírás, hogy az alsókategóriás kártyákat is csúcsgépben tesztelitek, nem derül ki hogy egy gyengébb gépbe mit érdemes tenni, ami láthatóan gyorsabb is, nem csak sokkal drágább. Az oka ennek is ugyanez a tesztmetodika, mint itt.


sb
(PH! kedvence)

És ezt hogy tetted fel akkor? Elvileg a pánt keresztben/merőlegesen áll a hűtőre (máshogy nagyon nem is tud a hőcsövek miatt). Az AM4 foglalat meg függőlegesen szokott állni a pöckökkel.


sb
(PH! kedvence)

Egyetértek. Viszont ehhez a kedves gyártó megtarthatná a discontinued cuccokat.
Gyk semmi nem marad fent már rövid távon sem. A papírok mellé, de főleg helyette nem ért begyűjteni a leírásokat saját tárhelyen.


Pityesz4734
(tag)

Erről van szó, végre egy értelmes fórumozó. :R


fogtunder
(PH! nagyúr)
Blog

a VGA-kat azért tesztelik csúcsgépben, hogy ne legyen CPU, RAM stb limit. nem konfig tesztekről van szó, hanem adott hardverek tesztjéről, minden lehetséges tényezőt ki kell zárni, ami nem az adott eszközök közötti különbséget mutatja meg. a gyári paszta cseréjével is ilyen szempontból értek egyet, hogy az egységes paszta tovább homogenizálja a tesztkörnyezetet.
nyilván sokkal nagyobb poén lett volna a teszt, ha lett volna 8-10db hasonló árú eszköz, akkor talán lett is volna értelme rárakni egy i5-re mondjuk, de amíg a non-K i5-öket a gyári hűtő is lehűti, addig ennek sincs sok értelme, nyilván egy több hőcsöves cucc is meg fog velük bírkózni. a VGA-knak se keressük meg tesztben azt a beállítást, ahol éppen 60fps-t produkálnak, mert csak egy katyvasz lenne az egész, két egymás után következő tesztet nem lehetne összehasonlítani.
én értem, mit akar mondani a másik fél, ez a hűtő teljesen nyilvánvalóan nem ahhoz a procihoz való, de ezért az egy eredményért új tesztkörnyezetet csinálni teljesen szürreális.


CanceRed
(lelkes újonc)

Az a paszta, amit a gyártó csomagol a hűtőhöz, az való hozzá,
azzal teljesít megfelelően, a gyártó adatlapján megadottak szerint.

Fokozni lehet, mondjuk egy Cooler Master MasterGel Pro pasztával,
de visszafelé sosem fejlesztünk. :N

Ja, és az sem mindegy, hogyan kenjük fel, mert azt is el lehet bénázni. :DDD

[ Szerkesztve ]


Alveus
(kvázi-tag)

Így.

https://m.youtube.com/watch?v=Xu2TeS-YPxU


nuke7
(PH! kedvence)
Blog

:F hogy érted, hogy melyik hőmérséklet..? Oda van írva a cikkben, hogy win asztalon volt 34-38 fok, terhelés nélkül. Prime alatt meg felment 100 és afölé. Standard (feltételezem PWM) venti profil bios beállítással.

(ugye érdekes, hogy ezután lett full speed-re állítva és nem hűlt vissza a rendszer szerintem, mert az idle magasabbról indult :U )

[ Szerkesztve ]


fogtunder
(PH! nagyúr)
Blog

Szóval az i7-re ne rakjuk fel ezt a hűtőt, mert nem oda való, de egy tuning nélküli i5-nél pl nagyon számít az a maximum 2 fok, amit az MX-2-höz képest nyerne az ember. Értem. Vagy inkább nem értem.


Pityesz4734
(tag)

Egyszerűen csak figyelembe kell venni a hardver társítást. :K

[ Szerkesztve ]


CanceRed
(lelkes újonc)

Nos, pl. melyik volt ezek közül 34-38 illetve melyik 100-105C fok? :DDD

[ Szerkesztve ]


orion1025
(őstag)
Blog

Kompakt vízhűtést a népnek, abból is az ultra slim radiátorosat!

;]


zzolika
(fanatikus tag)

Ha ez a hűtő teljesen nyilvánvalóan nem ahhoz a procihoz való, akkor miért ezzel kellett tesztelni?
Így az egyetlen következtetés ami lejön a tesztből, hogy a 150 W-hoz tervezett hűtő nem bír el 250-el (60%-os túlterhelés), ezt előtte is tudtuk. Ez kb annyira hasznos, mint hogy megnézzük hogy a 2 dl-es pohárba belefér-e 3 dl víz...
A kevésbé figyelmes vagy hozzáértő olvasó majd csak annyit lát, hogy 105 fokos volt a proci, hű akkor ez a hűtő biztos szar.
Egy tesztnek szerintem az lenne a célja, hogy bemutassa az adott termék mire használható, nem pedig azt hogy mire nem. Az olvasók és a hirdetők is jobban örülnének, ha azt mutatná be hogyan hűt egy középkategóriás hűtő egy középkategóriás procit. És mivel a hirdetők adják tesztre a hardvert, talán nem lenne annyira szürreális a gyári specifikációkban meghatározott (tdp) kereteken belül használni a cuccot, nem extrém tuningra, mert nem arra a célra árulják.
Igaz az utolsó bekezdésben ez meg van említve, csak a teszt többi része ezt nem támasztja alá.

Nekem is Arctic procihűtőm van, Freezer A32. A kazán 8 magos FX-et hűti 4,5 GHz-re húzva. Net, film alatt álló ventivel, játék, prime alatt se megy fel 100 fokra. Kb 9 ezerért vettem vagy 3 éve, megérte az árát.


fogtunder
(PH! nagyúr)
Blog

Pont azért, ami abban a hszben van, aminek egy kiragadott mondatára sikerült válaszolni, képzeld el, hogy leírtam újra gyengébbek kedvéért.


CanceRed
(lelkes újonc)

Hiába, nem fogják megérteni, bárhonnan közelítjük meg. :(

Nekem i7-4790K processzorom van Asus ROG RYUO 120 hűtővel.
Azt csinálok vele amit akarok, oda tuningolom, ahova akarom,
80C fok fölé nem megy. :N Nem a Tcase, mert az 50 alatt megáll. ;)

üzenetek