Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

nem ekéztem, csak javaslat volt, és elnézést is kértem mikor felhívták arra a figyelmem, h benne van a cikkben
egyébként meg:
neszójjábe' ( :


Gyuri27
(PH! félisten)

A duo 13k fölött van.


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

ugyanott 12e az is, és amit likletél az is egy ventis ha jól láttam, árban duóhoz képest is 50% körüli felárral, nem egy árkategória
egyébként nem vennék dupla ventiset, nem sokkal hűt többet, de hangosabb


Gyuri27
(PH! félisten)

Az lehet. De 12k vs 16 már nem nagy pénz.
Cserébe 230 wattot simán hűt. Csini darab. Egy 65-95 wattos procit meg majdnem passzivon elvisz.

De hát úgy se lesz géped max egy p4 prescott oszt jóvan. :P

[ Szerkesztve ]


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

jah, csak amazt' 16-ért nem kapod meg, 16,5-ért is necces, inkább 17 és felette
én már 12-t is sokallom cpu hűtőnek, szóval :d de mivel fekete-piros, meg ac így oké, full passzív meg úgy sem megy, kell a vrm-ek környékét levegőztetni, ramnak sem árt
ha nem lesz nem lesz, ez csak hobbi project, de már kezd összeállni fejben egy korrekt fekete-piros gép..intel-nv hihi ( :
ma ha mázlim van, végre veszek nagyobb ssd-t a notebookba, kezdetnek ez bőven elég - meg megveszem a 2x8 gskillt biztos ami biztos -, többi ráér:)


sb
(PH! kedvence)

Csatlakozom én is. Fentebb is volt már róla szó, hogy elég egyszer megvenni a kilós hűtőt, stb... de valahogy nekem a jóízlés határán túl mutat mikor a hűtő+ventik 3x annyiba kerülnek mint a proci, ram. :D
Szóval szerintem érdemes a konfighoz és a perf/price-hoz belőni. 15k-s 200GE-re volt anno ajánlott hűtőm hasonló árban de kb egy ramborda is lehűti. Pedig a csendet én is szeretem, de az sem lehet indok erre, 1000rpm felett én sem gondolkodom, sőt inkább 600, max 800 a target. Ott még kevés cucc hangos.
Nyilván 100k-s proci mellé már más az árak aránya, de speciel ott sem vennék 15k-s hűtő helyett mondjuk 25k-s +5% tuning kraftért hiába férne bele.
Én inkább ilyenkor a vasban kötök (minimális) kompromisszumot.
A kettő között átlagusernek kb. egy 4/4 i5 elég még manapság is. Az nálam alulfeszelve kemény 45W körül volt, fix 500rpm-en egy 212 Evo elvitte 55 fokon.

Jobb vmi optimális megoldást keresni, néha egyszerűbb 5-10%-ról lemondani cpu/gpu fronton mint más területen ráduplázni teljesítményben. Ha annyira kell a kraft inkább (jóval) nagyobb vas kell, nem +10%.


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

Volt nekem is nagy, i5 8400-re lesz, tuning nincs, talan megbirkozik vele, ha alulfeszel i lehet azt megkapja - cpu meg akkor lesz ha tudok aprorol venni nem bolti aron ( : - osszel ugyis csere zen3-ra nagy esellyel -
Huztam egy hatart, az fole nem megyek, ha mindig csak egy kicsit jobb vmibol, a vegen mar +20-50% jon ki az eredeti arhoz kepest


nuke7
(PH! kedvence)
Blog

:Y a 8400-at akarod alul feszelni vagy valamit félre értek..? :F (65W tdp, azt még egy p4 hűtő is csendben hűtené...)


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

Minel kisebb fesz, annal kisebb hotermeles, az meg intel v amd eppen mit ert tdp alatt, az egy egeszen masik dolog:) ,3,8-as allcore rurbonal biztos nem eleg neki 65w, azt meg tudja tartani, megkeresem a legkisebb feszt ami meg oke neki es ennyi
Nalam minden cpu alulfeszelve elt, a 35w tdp-sek is ( :


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Nincs ebben semmi furcsa. Ha jóféle szilíciumot fogott ki és alulfesszel is el tudja érni a kívánt órajelet, az csak jó.


sb
(PH! kedvence)

Így van, az alulfeszeléssel veszteni nem lehet, csak nyerni.
Ráadásul az új kamu Turbós Inteleknél a Z-s lap is megspórolható. Ha nem bírja a max frekit alapon, lehet, hogy alulfeszelve már épp elviszi. (Mondjuk TDP-t is lehet növelni kb minden lapban, de minek, ha lefelé is megoldható és belefér a 65W-ba is.)


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

mikor még "űztem", ez alap volt
most csak a kíváncsiság hajt, többi intel cpu nem érdekel, mellé egy b360 lap és kész, de csak ha értelmes áron találok 8400-est, ha nem, akkor majd ősszel ryzen3, ráérek ( :


Pityesz4734
(tag)

Soha nem fogsz venni bármit is, túl sok a ha, meg a majd,
folyamatosan kilátásba helyezed a semmit. :DDD
Nem kell megsértődni, csak ismerem ezt. ;)

Egyébként mindenki olyan hűtőt vesz,
1. ami tetszik,
2. amit meg tud fizetni,
3. elég adott feladatra.

Ez ilyen egyszerű. :K

Ha látvány konfigba építem, akkor biztosan érdekel a külcsíny.

[ Szerkesztve ]


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

ramok már úton, ha befutottak volna ma átveszem az ssd-k mellé, ez hobbi project, nem sietek sehova:)

üzenetek