Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


sb
(PH! kedvence)

Csatlakozom én is. Fentebb is volt már róla szó, hogy elég egyszer megvenni a kilós hűtőt, stb... de valahogy nekem a jóízlés határán túl mutat mikor a hűtő+ventik 3x annyiba kerülnek mint a proci, ram. :D
Szóval szerintem érdemes a konfighoz és a perf/price-hoz belőni. 15k-s 200GE-re volt anno ajánlott hűtőm hasonló árban de kb egy ramborda is lehűti. Pedig a csendet én is szeretem, de az sem lehet indok erre, 1000rpm felett én sem gondolkodom, sőt inkább 600, max 800 a target. Ott még kevés cucc hangos.
Nyilván 100k-s proci mellé már más az árak aránya, de speciel ott sem vennék 15k-s hűtő helyett mondjuk 25k-s +5% tuning kraftért hiába férne bele.
Én inkább ilyenkor a vasban kötök (minimális) kompromisszumot.
A kettő között átlagusernek kb. egy 4/4 i5 elég még manapság is. Az nálam alulfeszelve kemény 45W körül volt, fix 500rpm-en egy 212 Evo elvitte 55 fokon.

Jobb vmi optimális megoldást keresni, néha egyszerűbb 5-10%-ról lemondani cpu/gpu fronton mint más területen ráduplázni teljesítményben. Ha annyira kell a kraft inkább (jóval) nagyobb vas kell, nem +10%.

üzenetek