üzenetek

hozzászólások


zovifapp111
(aktív tag)

Az Ac hűtők a legjobb ár/érték arányú megoldások :K .....hozzáteszem, hogy már én is fogtam ki hibás ventis darabot :U


Chaser
(titán)
Blog

megbocsájcsuk' azt is ( :


fogtunder
(nagyúr)
Blog

Az LF240-hez adnak 4db F12-t, hát annak olyan hangja van 1100rpm-en, hogy vártam, mikor kér felszállási engedélyt, ha a többi is ilyen, akkor mind venti hibás :D


zovifapp111
(aktív tag)

Pedig az a hűtő, pont egy nagyon jó vétel .....volt, amíg olyan 25-28 k körül mozgott. Annyiért nem igen volt alternatíva 240-es vastag radival+ 4 ventivel. Mondjuk a ventiket mindenki cserélte. :)


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Tehát sehogy.

Jó válasz. ;]


fogtunder
(nagyúr)
Blog

Én 22-ért vettem akcióban, nagyon jó vétel volt, de még jobb lett volna, ha 18-ért adják ventik nélkül. Maga a hűtő tök jó volt, de az F12 az egy katasztrófa.


CanceRed
(kezdő)

Hosszú... :W Pofon egyszerű egyébként a megoldás, 90W TDP-s processzort
tesztelek, hajtom betegre és arra rakom rá ezt a hűtőt és nem feszegetem
feleslegesen a határokat. Azt már meg sem említem, hogy MX-2 pasztával
tesztelted és nem azzal, amit a gyártó ad. :C

Mert ugye a i7-5960X 3GHz-en üzemel a gyártó adatai alapján 140W-on,
e felett agyon ócézva, mint írtad 4GHz-en persze, hogy kandallót játszik. :DDD

[ Szerkesztve ]


zovifapp111
(aktív tag)

Igen, azért csomagolhattak volna mellé valami izmosabb darabot is, de ebben az esetben: ajándék lónak....... ;) Ház szellőztetésre, full leszabályozva, azért jó azaz F12-es :)


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Alapvető nehézségeid vannak egy egyszerű, (sokkal komolyabb hűtésekkel is) összehasonlítható eredményeket szülő, korábban már számos alkalommal használt tesztmetodika (aminek az azonos paszta is a része, de persze ez is le volt írva), majd pedig a cikkbeni konklúzió értelmezésével.

Ezzel nem tudok mit kezdeni.

[ Szerkesztve ]


CanceRed
(kezdő)

Te teszteled ezeket én meg értékesítem, javítom őket. ;)
Ez a különbség kettőnk között. Általában a túlhajtás
és a nem megfelelően méretezett hűtéssel ellátott
vagy gépházba helyezett hardverek landolnak nálam.
Én más szemszögből nézem a témát és csak arra próbáltam
rávilágítani, hogy nekem eszembe sem jutna ez a teszt. :N

Az általad írt processzort túlhajtott üzemmódban egy
Cooler Master MasterAir Maker 8 hűtővel izzasztottam volna
és ahhoz hasonló kaliberű hűtőkkel tettem volna egy táblázatba,
mint például a Be Quiet! Dark Rock Pro 4 és társai... :K

Ez az Arctic Freezer 34 hűtő nem ez a súlycsoport. :(


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

"Az általad írt processzort túlhajtott üzemmódban egy
Cooler Master MasterAir Maker 8 hűtővel izzasztottam volna
"

Ez remek. Én custom Alphacool loopot hegesztettem volna rá, de a feladat a Freezer 34 performanszának kiderítése (majd ennek a performansznak az összehasonlító grafikonba helyezése) volt, nem azt megtudni, hogy a 250 wattot zabáló, 4 GHz-es, szándékosan túlfeszelt 5960X-et mi hűti le megfelelően.

"és ahhoz hasonló kaliberű hűtőkkel tettem volna egy táblázatba,
mint például a Be Quiet! Dark Rock Pro 4 és társai…
"

És pontosan így szabdalod szét a hűtőfelhozatalt 86 táblázatra, és így nem tudod érdemben összevetni a 6-8 ezres léghűtéseket a 15-25 ezresekkel, vagy éppen a 30-60-akárhányezer forintos vízhűtésekkel. Mert nem azonos körülmények közt vannak tesztelve.

Arról nem is beszélve, hogy ha nem úgy méred, hogy többszáz wattos kazán a proci, akkor a különbségek egyes high end hűtések között közel sem jönnek ki olyan hangsúlyosan, így viszont bizonyosan megizzad minden konzumer megoldás a feladattal.

Szóval nem. Ez nem egy 24/7 üzemelő gép, de még csak napi 5-8 órát sem megy. Még csak nem is használja senki. Akkor van összerakva pár órára, amikor hűtésteszt van.

Nem cél, hogy fenntartható állapotok legyenek. A cél kideríteni a delta T-t (illetve nagyjából a zajszinteket), és azt összevetni más (akár sokkal drágább) hűtések értékeivel, amit csak úgy lehet véghezvinni, ha MINDIG ugyanazt a vasat használod, ugyanolyan (kazán) beállításokon. Ennyire egyszerű - és elmondani sem lehet ezt egyszerűbben.

A különbség kettőnk között, hogy én értem a (helyes, összehasonlítható eredményeket produkáló) tesztmetodikát (meg látszólag rajtad kívül mások is), te pedig valamiért nem.

[ Szerkesztve ]


orion1025
(őstag)
Blog

Egy táp moddolása nem nagy feladat, találsz a logout firkálmányaim között is egy ilyet. Én azért vettem ezt a krumplit az i5-re, mert hűtés mániás vagyok, szeretek mindent rendesen lehűteni. Azért az sem mindegy, hogy terhelés alatt 70 fokos borda kallódik a gépházba bezárva, vagy jóval kisebb hőmérséklet éri a környező alkatrészeket és persze a ramokat a közelségük miatt. Nálam van még mellette három ház hűtő is, így teljesen korrekt hőmérsékletet kapok, mindezt teljesen csendesen. Néha indításkor rá is kell néznem a fehér visszajelző ledre, hogy elindult-e a gép...


csicso82
(nagyúr)

Egyetértek, hiába van megfelelő hőmérsékleten tartva a VGA, CPU ha az alaplap - és a rajta lévő kondik stb. és a RAM modulok megfőnek.


CanceRed
(kezdő)

"Ez nem egy 24/7 üzemelő gép, de még csak napi 5-8 órát sem megy. Még csak nem is használja senki. Akkor van összerakva pár órára, amikor hűtésteszt van." - tehát a teszt ez esetben semmit sem ér, mert ki az, aki pár percig, pár óráig használ egy gépet? Egy igazi gamer ott fog előtte ülni több órát, fél napot vagy még többet, mert fanatikusak (ezzel semmi gond) és megfőzi az egész kócerájt. :DD Ráadásul ezt gépházva rakva még jobban durvul a helyzet és mindent elmelegít maga körül, amikor 101 fokos szerencsétlen procinak a maghőmérséklete. :Y


nuke7
(veterán)
Blog

Te nagyon nem szoktál teszteket olvasni és nem érted, hogy mit jelent a teszt metodologia :N

Nem baj, csak nem értem, hogy miért vagy büszke erre :DDD


CanceRed
(kezdő)

Feladom. ;) Annyit azért megjegyeznék, hogy egy hétköznapi, mondjuk 1,4-es személyautót 0-160km/h tartományban tesztelnék és nem írnék le olyat, hogy 180 felett hangos, meg sokat fogyaszt, meg hogy nem bírná sokáig. Még jó! :DD


Chaser
(titán)
Blog

Tudom, csinaltam
Tegnap neztem fsp-ket, ha radzanok egy zsak penzt mit kapok, de kicsit elszomorodtam, hydro szeriat neztem de valami mindig hibadzik, v nem modu, v a kondik gagyibbak, v nincs fel passziv mod, mindezt 20k felett
Eletemben legtobb penz egy corsairert adtan, talan cx400, ha minden igaz valami belepo ss elektronika volt benne, most raszannek egy zsakkal,de igy nem fogok:) persze vehetnek mas gyartotol, de fsp-t akarok


fogtunder
(nagyúr)
Blog

légyszi ne add fel, engem most kezd csak igazán szórakoztatni :D


CanceRed
(kezdő)

:DD - ennek örülök, mert a hozzászólásod nem nevezhető építő jellegűnek. :N


fogtunder
(nagyúr)
Blog

Semmi olyan nem jutott eszembe, amit már nem írtak le előttem, azt meg makacsul nem akarod felfogni. De hát te vagy a profi, aki ebből él, mit is tehetnék én az ügyben, aki csak szereti, ha a különböző hűtéstesztek eredményeit össze tudom hasonlítani.

üzenetek