üzenetek

hozzászólások


Kopi31415
(PH! félisten)
Blog

A hangprojektor jól néz ki. A tv lábai kicsit túl régiek hatásra. A marketinges ritka balfasz módon rendezte be a teret


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Pompás, a Samsung éppen lejáratja a QLED marketingnevet, a TCL meg felül csak azért is erre a vonatra...


Eugene Roe
(senior tag)
Blog

Lejáratja a népesség 1%-a, és ingyen promózza a maradék 99%-a előtt.


rottenbull
(senior tag)

Ha kidobja a piacra ezt a 85-os TV-t annyiért, mint a Samsung a 65-t, akkor hivhatja második jános pál segglukának is, hogy oszinte legyek. Kb nem gyoznék gyártani.


bteebi
(PH! addikt)

Tényleg béna a kép, de amúgy nem igazán alkalmas a hely elrendezésre a TV normális elhelyezésére...


bteebi
(PH! addikt)

Jó poén amúgy, hogy amikor megláttam a cikket, akkor azt hittem, hogy OLED TV-ről van szó :)). Örültem is neki, még ha TCL is... Jól kivan ez találva :P.


Departed
(őstag)

Így van, a QLED egy kalap .... az OLED-hez képest, nem támogatni kéne hanem bojkottálni. :U


stellaz
(fanatikus tag)

Én is azt hittem, hogy oled...

Amúgy nem értek a tévékhez, otthon sincsen, de amikor elmentem technológiai körképre a media marktba, akkor az oled tévétől majdnem lepetéztem. Gondolkoztam, hogy filmet nézni csak kéne egy készülék, de miután láttam az oledet, eldöntöttem, hogy csak akkor veszek, ha lejön az ára 150 ezer környékére, addig inkább maradok tévé nélkül.

Ezt csak azért írtam le, hogy lássátok, miért tartom elhibázottnak a cikkben leírt lépést.

[ Szerkesztve ]


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

"...de miután láttam az oledet, eldöntöttem, hogy csak akkor veszek, ha lejön az ára 150 ezer környékére, addig inkább maradok tévé nélkül."

Attól tartok a Magyar Forint árfolyama a mi életünkben nem fog olyan erős lenni, hogy eme kritériumnak megfeleljen... :DDD


snecy20
(PH! addikt)
Blog

Majd 30 év múlva lehet hogy meg lehet kapni aprón 150k-ért. :)


Departed
(őstag)

Hát igen, egyelőre a legolcsóbb példány (LG 139cm) 400ezer körül van és ez csak FullHD. A 4K legolcsóbb 500ezer körül kapható, szóval hosszú az út lefelé. :K

[ Szerkesztve ]


elefant
(HÁZIGAZDA)

szerintem is jól néz ki!

"A marketinges ritka balfasz módon rendezte be a teret" a kínai kommunikációs szakemberek szerintem teljesen más univerzumban élnek


wwenigma
(PH! félisten)
Blog

Nagy WoT rajongo lehet a designer. :D


Kopi31415
(PH! félisten)
Blog

Viszont ha valami rendszer így tud jó hangzást produkálni, az előtt le a kalappal.


Lacok
(őstag)

A vásárlók többségének fogalma sincs arról, hogy mi a különbség az OLED és a QLED között, ha egyáltalán hallott már ezekről a technológiákról.

[ Szerkesztve ]


wolfman
(PH! kedvence)

Ez a qled is olyan hogy kisebb méretben baromira nem lesz semmi, csak ilyen 60"< méretben. Meg megfizethető árban se. :(


Squirrel
(senior tag)

VT60-as plazma TV utan en is OLED-re valtanek, de abbol is 75 colos vagy nagyobb kepatlora. Ennek az ara viszont nagyjabol irrealisan sok (szamomra). ha viszont ezeket a 85"-es "csodakat" mondjuk 3000 CHF kornyeken kinalnak, akkor bealdoznam a gyengebb minoseget a kepatlo javara. Ezert meg lehet kovezni, de ha a nagykepernyos OLED-ek ara nem csokken jelentosen, viszont ezeknek lejjebb menne akkor ezt valasztanam. Az a vicc, hogy valami eszement elgondolasbol ezeket a QLED-eket jelenleg rendesen az OLED-ek araban merik, igy aktualisan a "kis" panàm nincsen veszelyben :)


SenonE
(újonc)

Én attól félek, hogy az olcsó LCD ipar ugyanazt teszi majd az OLED technológiával is, mint annó a Plazmával :((
Nekem is olyan plazmám van, az utolsók között vettem még újonnan 4 éve, és a mai napig ha átjön valaki megjegyzi, hogy "mennyire qrva jó képe van :Y ", össze sem tudja hasonlítani az Ő fél éves csúcs szuper ultra HD 4K-s LCD-jével.
Én inkább nem áldozom be a jobb képminőséget, a plazma utódja biztosan OLED lesz :R


Squirrel
(senior tag)

Nekem is meg most is mosolyt csal az arcomra egy-ket film, hogy micsoda kepet produkal az en 3 eves tv-m, tenyleg gyonyoru. De ha egyszer valtanek, akkor kepatloban is szeretnek feljebb lepni, de az a plussz 10" (vagy inkabb 20") 3x-os (20"-nal mar inkabb 5-6x-os) arat jelent az OLED fronton. Annyit meg nekem nem er meg. Nem tudom, mit valasztanek, ha lenne egy 65"-os OLED elottem 3000 CHF-ert vagy egy 85"-os Sony vagy Pana legjobban felszerelt LCD-je ugyanannyiert...Lehet meggyozne az a 20"... De jelenleg nem ez a helyzet :-)

[ Szerkesztve ]


Piftuka
(őstag)

A cím alapján bizakodtam, hogy ez valódi, emissziós elven működő QLED lesz... Hát nem az. :(

Mindazonáltal, ha még egy, vagy akár több gyártó is piacra lép a saját "hamis" QLED megoldásával, azzal rendesen odavághatnak a Samsung-nak. Árharc alakulhat ki közöttük, azzal pedig a vevők járnak jól.

Én még mindig azt mondom, hogy amíg az OLED ennyire kiforratlan, és ennyire drága, egy jó minőségű, magas fényerejű, remek kontrasztú, jó mozgásmegjelenítésű LCD televíziónak van keresnivalója még a házimozira ajánlott készülékek között is.

Nyilván a valódi QLED megoldás sem (lenne) kivétel. Csak hát versenyképes áron kell(ene) ezeket piacra dobni.


bteebi
(PH! addikt)

Szerintem már erős túlzás lenne kiforratlannak nevezni az OLED-et. Nyilván van még benne fejlődési potenciál, de BFI-vel valószínűleg már a legvájtszeműbb videofileknek is megfelelne a plazma leváltására. Nekem valószínűleg BFI-mentesen is jó lenne, de egyelőre sajnos nem fenyeget az a veszély, hogy OLED-et vegyek. 55" FHD-ben már nem rossz az ára, de 4K-ban még nagyon drága, 65"-ban meg pláne...


ZsugabubusHU
(újonc)

Az emberek azt sem tudják mi az a Qled,sőt még talán az Oledet sem nagyon vágják a legtöbben,csak lapos legyen azt csókolom. :D


Pumma
(PH! nagyúr)

Megfelel azoknak a böfi nélkül is, én úgy látom.


Piftuka
(őstag)

Nem feltétlenül a mozgásmegjelenítés szempontjából gondolom "kiforratlannak" a technológiát.

Tény, hogy a 2014-2015-ös szériák sokkal gyakrabban rendelkeztek különféle, a technológiára jellemző képhibás panelekkel, de még ezen a téren is lehet fejleszteni.

A hírek szerint az LG is egyre több panelt tud készíteni, növelik a kapacitásukat, és 2018-ban teljesen új panelekkel jelentkeznek... Szóval alakul ez.

Az biztos, hogy a tévék árának "en bloc" csökkennie kellene, mert ilyen szemponból nem ideális időszakot élünk meg.


Piftuka
(őstag)

Vagy produkáljon olyan képet, ami tetszik annak, aki nézni fogja. :K

Azért azt jegyezzük meg, hogy a televíziók fő vásárló rétege a középkorú és idősebb korosztály tagjai közül kerül ki, és a "házimozi rajongók" meglehetősen speciális és furcsa "kasztját" leszámítva, ők bizony nem olvasnak "tech fórumokat", cikkeket, és jellemzően nem a különféle technológiák szakértői.

De miért is kellene, hogy azok legyenek? Szeretnének a pénzükért egy terméket. Elég, ha képesek megfogalmazni az elvárásaikat. Ideális esetben azért vannak az eladók, hogy segítsenek nekik a megfelelő vásárlói döntést meghozni. (Hogy az életben aztán nem feltétlenül így történik, az már egy másik történet.)

üzenetek