üzenetek

hozzászólások


XuChi
(addikt)
Blog

Ezt az egész dolgot csak az ára öli meg. 400$ az kb 100-110K és akkor még nincs benne kártya. Arról nem is beszélve, hogy idehaza esélytelen beszerezni... :((


kakuk.tamas
(őstag)
Blog

Mondjuk a HUB funkciója miatt gondolom én az Epöl tulajok körében a leginkább kapó... (Gondolok itt a drága kiegészítőkre)


XuChi
(addikt)
Blog

Én még el is gondolkodtam rajta, hogy átállok notebook-ra. Kináztem egy HP Zbook-ot. 560K, akkor ez a kiekészítő még 120K, és egy értelmes kártya bele még 140K (RTX2060), ez összesen kb 820K.

Szóval hagytam is a fenébe... :U

[ Szerkesztve ]


Chrys_
(addikt)

Zbook billentyűzete kalap szar. Nekem G4 van a cégnél. Amúgy jó gép.


Kiki18
(őstag)
Blog

Nekem most lett egy thunderbolt egpu rendszerem, cakkpakk 350kból.
Minden megoldható, csak oda kell figyelni a piac alakulására.
Ennyi pénzt nekem már megért a mobilitás és ateljesítménynövekedés kombója egy szimpla pchez képest.


XuChi
(addikt)
Blog

Annyit nekem is bőven megérne. Kérlek részletezd a hardvert :R


eldiablo
(addikt)
Blog

Jesszus, ennyiből kijön egy Alienware gép is OLED kijelzővel 7700HQ-val és GTX 1060 6Gb-al. :U
És még marad is...

[ Szerkesztve ]


XuChi
(addikt)
Blog

Naugye, mondom én hogy ez így kuka... :D


JasL
(senior tag)
Blog

Nekem első generációs Razer Core X-em van. Igen drága. De ha pl visszatermeli az árát, akkor nem az. Másrészt, olcsóbb még így is videokártyát cserélgetni, mint ha mondjuk iMac-en dolgozol és évente cserélni, mert abban ugye integrált a VGA, még ha jó erős is (és az még drágábban van mérve). Nekem pl Mac Mini mellé tök jó szolgálatot tesz. El tudok képzelni olyan szkenáriót is, hogy valaki ezt a dobozkát cuccolja magával, vagy pl otthon felváltva más-más gépeket köt rá, pl renderelésnél stb. Azt nem mondom, hogy játszani megéri megvenni, de ha az Apple gépek kiépítettségét nézem, a felhasználhatóságukat rendkívüli mértékben tudja egy ilyen dobozka emelni a belepakolt VGA-val egyetemben. Szóval ha nem feltétlenül a gazdaságosság a fontos, hanem a produktivitás, felhasználástól függően igenis megérheti egy ilyen megvétele. Grafikusok tudnak pl egyből mac minin, macbook-on dolgozni, akár távoli szájton is, renderidők felgyorsulnak, 3D CAD szintén, stb. Játékra nem ezt kell venni, sőt Apple-t se nagyon, de aki ezt veszi, az valószínűleg röhögve visszatermeli az árát vele. Pl én is. Rétegtermék, de nagyon jó, hogy van, nekem pl nagyon kellett.

[ Szerkesztve ]


zirmi
(kezdő)

neked is kurvahangosak a ventik terhelésnél?

nekem core v2 van és néha a gondolataim alig hallom mellette.

a kövi hetekben fogok benne ventiket cserélni noctuára.


JasL
(senior tag)
Blog

Igen, kurvahangosak voltak, szar kínai legolcsóbb szerverventiket rakták bele. Én egy egyedi projektben az összes belső ventit cseréltem Noctua-ra. Egyébként eladó a Core X-em Noctua fan upgrade-del ha érdekel valakit.

[ Szerkesztve ]


rankesz
(addikt)

Nekem is Core 2 van, és adtál egy jó ötletet.
Azt nem értem hogy minek megy az aktív hűtés sokszor , kb csak tölt róla a laptop (dell xps 9370)


JasL
(senior tag)
Blog

Nem lesz egyszerű :) Külföldi oldalon mi találtuk fel elsőként, hogy lehet Core X-ben helyettesíteni a ventiket. Nem 1:1 a csere, még azonos feszültségnél sem. Szíváshegyek.


rankesz
(addikt)

Egy linket akkor szívesen fogadnék :R
Nemrég google-el keresgélve találtam egy topikot razer insider-en, de ott eddig ahogy olvasom elég általánosságban van érinte a fan noise téma...


JasL
(senior tag)
Blog

[link]

Sok szerencsét!


Duracellm...
(veterán)
Blog

Azért jó lett volna azt tisztázni, hogy: a tápegység -12V-os kimenet mekkora árammal terhelhető tartósan, ebből a ventilátor mennyi áramot eszik meg forgás közben, és mennyi rajta az alap terhelés, vagy ha éppen nincs, akkor bármilyen konfigurációban számítani lehet-e rá, hogy a ventilátoron kívül lesz-e rajta más áramigény is.

Csak azért gondoltam ezt megemlíteni, mert 100mA körül van a NF-R8 ventilátor, és pont 100mA szokott lenni ezeknek a kimeneteknek a terhelhetősége ATX tápokon.


JasL
(senior tag)
Blog

Mivel ez teljesen egyedi ötlet volt, ezért nem igazán foglalkoztam a problémával, de a többhónapos teszt bebizonyította, hogy működőképes a technika. De alapvetően nem volt hozzű műszaki dokumentáció, így nem is volt mire hivatkozni :)


Duracellm...
(veterán)
Blog

Ha már kiposztoltad a mod-ot teljes how-to-val és eladásra is kínálod, úgy lenne korrekt, ha a tápegység kimenetének a leterhelésével megmérnéd a -12V-os kör áram terhelhetőségének határát, és a -12V-os kör végignyomozásával, kis matekkal meggyőződnél arról, hogy nulla legyen az esélye annak, hogy leálljon a hűtés a tápban, és ezt az egészet le is dokumentálnád.

A morális része: Amit csinálsz, szerencse faktorral vastagon nyakon öntve az privát használatra teljesen belefér, saját pénzed kockáztatod. Ugyan ezt megcsinálni más pénzével/értékeivel nem tisztességes, hiába vezérel jó szándék.


XuChi
(addikt)
Blog

Jó látni, hogy van aki a biztonságra is gondol :R

[ Szerkesztve ]


JasL
(senior tag)
Blog

Elgondolkoztató, amit írsz. Az a probléma, hogy sem időm, sem energiám nincs erre a részére a dolognak, másrészt erre sajnos már nem terjed ki az elektrotechnikai ismeretem, fogalmam sincs hogy kellene megoldani, amir írsz: "a tápegység kimenetének a leterhelésével megmérnéd a -12V-os kör áram terhelhetőségének határát, és a -12V-os kör végignyomozásával". De mivel több hónapja működik problémamentesen a dolog, úgy gondolom, hogy gyakorlatilag leteszteltnek tekinthetem a műveletet, ezért 100mA-es nagyságrendű áramokat nézve nem igazán tűnik fontosnak a dolog. 12V és 100mA.. ezek nagyon törpe értékek a gyarkolatban, elektrotechnikus sajnos nem vagyok, meg nem is biztos, hogy sokakat érdekelne ez a dokumentáció, másrészt nem egy gáyrtó megbízásából vagy cégnek dolgoztam ki a műveletet, mindenki a saját felelősségére követi el, de ez egyértelmű kell hogy legyen, hiszen azzal, hogy valaki felnyitja az egységet, máris tizstában kell lennie azzal, hogy ugrik a garancia, innentől kezdve nincs értelme arról beszélni, hogy dokumentáljak egy teljesen házi megoldást, nem kínálom eladásra magát a technológiát és garanciát sem vállalok rá.

[ Szerkesztve ]


JasL
(senior tag)
Blog

Duracellm: kérnék egy leírást arról, amire utaltál, hogy -12V-os ág mire való egy PSU-n és a terheléslimittel kapcsolatos leírást! Nem találtam sehol a neten.

[ Szerkesztve ]


Duracellm...
(veterán)
Blog

Modern ATX tápokon kompatibilitási okokból a PCI-port (nem PCI-ex!) és RS232 tápfeszültség igényei miatt maradt meg a -12V szolgáltatása. Gyakorlatban a PCI-portba helyezhető A/D D/A-t végző mérő-adatgyújtó kártyák, lakosságnál hangkártyák, és műveleti erősítővel bufferelt kimenetű "prémium" alaplapi hangkártyák analóg része igényli ennek a meglétét.

Szóval ha szerencséd van, az ATX csatlakozó 14-es lábánál lévő pad-ból, nem vezet sehova tovább trace a Main PCB belvilágába. :) De meg kell nézni!

A tápegységben az a -12V-hoz általad letett piros karika mellett lévő SO8 tokozású IC állítja elő, stabilizálja és látja el a túl áram védelemmel egyszerre. Elsőre érdemes ennek megnézni az adatlapját ezekért az információkért.
Teherrelés mérést elkövetni egy szabályozható áramgenerátorral lehet, ami 0-tól egészen az IC adatlapban közölt áramhatár 2x-ét tudja produkálni fokozatmentesen állítható módon.
Ezt lehet használni szabályozható terhelésnek, indikáció az áramhatárolásra az lesz, hogy melyik beállított áramértéknél kezd a kimeneti feszültség határozottan esni. Illetve azt kell még ellenőrizni, hogy az áramlimit aktív állapota után, limit alá csökkenő terhelésre vissza-áll-e az alap állapot, tehát a teljes kimeneti feszültség vagy igényli a teljes tápegység ki-bekapcsolását. Ez fontos dolog, mert ha elmegy és nem jön vissza a -12V és közben üzemel a tápegység, nem lesz hűtés!

A ventilátornak az áramfölvétele indulásnál, illetve lehetőleg blokkolt rotornál se lépje túl a kimért áramlimitet.
Forgásnál pedig az IC-re adatlapban megadott tartós terhelhetőség alatt maradjon. Idővel sűrűbb lesz az olaj a folyadék csapágyban, és poros lesz a rotor így az új állapotban mért áramfölvételekhez +20%-ot hozzá kellene számolni.

[ Szerkesztve ]


JasL
(senior tag)
Blog

Bocs, de felét sem értem sajnos annak, amit írsz :( Tanultam elektrotechnikát, de te messze többet tudsz, mint egy átlagember. Sajnos fel sem fogom, amit írsz. Sokkal egyszerűbben kellene fogalmaznod. Feszültségeket tudok mérni, de áramgenerátorom sincs. Van egy változtatható tápom, egy feszmérőm, pár csavarhúzó.

[ Szerkesztve ]


rankesz
(addikt)

Azt hiszem átirányítom a kérdésemet hozzád... :B Tudsz segíteni egy razer core 2 elcsendesítésében...?


Kiki18
(őstag)
Blog

Egy Toshiba Tecra X40E(i5-8250U,16GB,256GB,2db Thunderbolt 3 csatival)-240K (laptopsystemtől)
egy Sonnet eGFX Thunderbolt 3 külső dokkoló-45k (hardverapro)
GTX 1050Ti 4GB- 30K(ismerőstől, de lehetne hardverapro is)

Ez egy Basic felszerelés.-315K összesen

Ezt egészíti ki nálam egy Toshiba thunderbolt 3 dokkoló-25k(gyári eredeti, ebayről)- 340K így teljes mértékben

+monitor+egér+bill a jobb teljesítmény és játékélmény érdekében


JasL
(senior tag)
Blog

Használt cucc árát ne keverjük már ide... az a Sonnet eGFX doboz például 139.900 Ft.. nem 45 ahogy mondod, és ha más nem talál használtan? Akkor az neki rohadtul nem 340ezer... csak mondom.

[ Szerkesztve ]


Kiki18
(őstag)
Blog

Ezért írtam az induló hszben is ,hogy figyelni kell a piac alakulására.
Ez nyilván nem azt jelentette, hogy majd a Razer honlapját nézegetem minden nap, hogy mikor adnak 5% kedvezményt az amúgyis többszörös áron kapható cuccaikból. :P

üzenetek