üzenetek

hozzászólások


XuChi
(addikt)
Blog

Ezt az egész dolgot csak az ára öli meg. 400$ az kb 100-110K és akkor még nincs benne kártya. Arról nem is beszélve, hogy idehaza esélytelen beszerezni... :((


kakuk.tamas
(őstag)
Blog

Mondjuk a HUB funkciója miatt gondolom én az Epöl tulajok körében a leginkább kapó... (Gondolok itt a drága kiegészítőkre)


XuChi
(addikt)
Blog

Én még el is gondolkodtam rajta, hogy átállok notebook-ra. Kináztem egy HP Zbook-ot. 560K, akkor ez a kiekészítő még 120K, és egy értelmes kártya bele még 140K (RTX2060), ez összesen kb 820K.

Szóval hagytam is a fenébe... :U

[ Szerkesztve ]


Chrys_
(addikt)

Zbook billentyűzete kalap szar. Nekem G4 van a cégnél. Amúgy jó gép.


Kiki18
(őstag)
Blog

Nekem most lett egy thunderbolt egpu rendszerem, cakkpakk 350kból.
Minden megoldható, csak oda kell figyelni a piac alakulására.
Ennyi pénzt nekem már megért a mobilitás és ateljesítménynövekedés kombója egy szimpla pchez képest.


XuChi
(addikt)
Blog

Annyit nekem is bőven megérne. Kérlek részletezd a hardvert :R


eldiablo
(addikt)
Blog

Jesszus, ennyiből kijön egy Alienware gép is OLED kijelzővel 7700HQ-val és GTX 1060 6Gb-al. :U
És még marad is...

[ Szerkesztve ]


XuChi
(addikt)
Blog

Naugye, mondom én hogy ez így kuka... :D


JasL
(senior tag)
Blog

Nekem első generációs Razer Core X-em van. Igen drága. De ha pl visszatermeli az árát, akkor nem az. Másrészt, olcsóbb még így is videokártyát cserélgetni, mint ha mondjuk iMac-en dolgozol és évente cserélni, mert abban ugye integrált a VGA, még ha jó erős is (és az még drágábban van mérve). Nekem pl Mac Mini mellé tök jó szolgálatot tesz. El tudok képzelni olyan szkenáriót is, hogy valaki ezt a dobozkát cuccolja magával, vagy pl otthon felváltva más-más gépeket köt rá, pl renderelésnél stb. Azt nem mondom, hogy játszani megéri megvenni, de ha az Apple gépek kiépítettségét nézem, a felhasználhatóságukat rendkívüli mértékben tudja egy ilyen dobozka emelni a belepakolt VGA-val egyetemben. Szóval ha nem feltétlenül a gazdaságosság a fontos, hanem a produktivitás, felhasználástól függően igenis megérheti egy ilyen megvétele. Grafikusok tudnak pl egyből mac minin, macbook-on dolgozni, akár távoli szájton is, renderidők felgyorsulnak, 3D CAD szintén, stb. Játékra nem ezt kell venni, sőt Apple-t se nagyon, de aki ezt veszi, az valószínűleg röhögve visszatermeli az árát vele. Pl én is. Rétegtermék, de nagyon jó, hogy van, nekem pl nagyon kellett.

[ Szerkesztve ]


zirmi
(kezdő)

neked is kurvahangosak a ventik terhelésnél?

nekem core v2 van és néha a gondolataim alig hallom mellette.

a kövi hetekben fogok benne ventiket cserélni noctuára.


JasL
(senior tag)
Blog

Igen, kurvahangosak voltak, szar kínai legolcsóbb szerverventiket rakták bele. Én egy egyedi projektben az összes belső ventit cseréltem Noctua-ra. Egyébként eladó a Core X-em Noctua fan upgrade-del ha érdekel valakit.

[ Szerkesztve ]


rankesz
(addikt)

Nekem is Core 2 van, és adtál egy jó ötletet.
Azt nem értem hogy minek megy az aktív hűtés sokszor , kb csak tölt róla a laptop (dell xps 9370)


JasL
(senior tag)
Blog

Nem lesz egyszerű :) Külföldi oldalon mi találtuk fel elsőként, hogy lehet Core X-ben helyettesíteni a ventiket. Nem 1:1 a csere, még azonos feszültségnél sem. Szíváshegyek.


rankesz
(addikt)

Egy linket akkor szívesen fogadnék :R
Nemrég google-el keresgélve találtam egy topikot razer insider-en, de ott eddig ahogy olvasom elég általánosságban van érinte a fan noise téma...


JasL
(senior tag)
Blog

[link]

Sok szerencsét!


Duracellm...
(veterán)
Blog

Azért jó lett volna azt tisztázni, hogy: a tápegység -12V-os kimenet mekkora árammal terhelhető tartósan, ebből a ventilátor mennyi áramot eszik meg forgás közben, és mennyi rajta az alap terhelés, vagy ha éppen nincs, akkor bármilyen konfigurációban számítani lehet-e rá, hogy a ventilátoron kívül lesz-e rajta más áramigény is.

Csak azért gondoltam ezt megemlíteni, mert 100mA körül van a NF-R8 ventilátor, és pont 100mA szokott lenni ezeknek a kimeneteknek a terhelhetősége ATX tápokon.


JasL
(senior tag)
Blog

Mivel ez teljesen egyedi ötlet volt, ezért nem igazán foglalkoztam a problémával, de a többhónapos teszt bebizonyította, hogy működőképes a technika. De alapvetően nem volt hozzű műszaki dokumentáció, így nem is volt mire hivatkozni :)


Duracellm...
(veterán)
Blog

Ha már kiposztoltad a mod-ot teljes how-to-val és eladásra is kínálod, úgy lenne korrekt, ha a tápegység kimenetének a leterhelésével megmérnéd a -12V-os kör áram terhelhetőségének határát, és a -12V-os kör végignyomozásával, kis matekkal meggyőződnél arról, hogy nulla legyen az esélye annak, hogy leálljon a hűtés a tápban, és ezt az egészet le is dokumentálnád.

A morális része: Amit csinálsz, szerencse faktorral vastagon nyakon öntve az privát használatra teljesen belefér, saját pénzed kockáztatod. Ugyan ezt megcsinálni más pénzével/értékeivel nem tisztességes, hiába vezérel jó szándék.


XuChi
(addikt)
Blog

Jó látni, hogy van aki a biztonságra is gondol :R

[ Szerkesztve ]


JasL
(senior tag)
Blog

Elgondolkoztató, amit írsz. Az a probléma, hogy sem időm, sem energiám nincs erre a részére a dolognak, másrészt erre sajnos már nem terjed ki az elektrotechnikai ismeretem, fogalmam sincs hogy kellene megoldani, amir írsz: "a tápegység kimenetének a leterhelésével megmérnéd a -12V-os kör áram terhelhetőségének határát, és a -12V-os kör végignyomozásával". De mivel több hónapja működik problémamentesen a dolog, úgy gondolom, hogy gyakorlatilag leteszteltnek tekinthetem a műveletet, ezért 100mA-es nagyságrendű áramokat nézve nem igazán tűnik fontosnak a dolog. 12V és 100mA.. ezek nagyon törpe értékek a gyarkolatban, elektrotechnikus sajnos nem vagyok, meg nem is biztos, hogy sokakat érdekelne ez a dokumentáció, másrészt nem egy gáyrtó megbízásából vagy cégnek dolgoztam ki a műveletet, mindenki a saját felelősségére követi el, de ez egyértelmű kell hogy legyen, hiszen azzal, hogy valaki felnyitja az egységet, máris tizstában kell lennie azzal, hogy ugrik a garancia, innentől kezdve nincs értelme arról beszélni, hogy dokumentáljak egy teljesen házi megoldást, nem kínálom eladásra magát a technológiát és garanciát sem vállalok rá.

[ Szerkesztve ]

üzenetek