Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


E.Kaufmann
(őstag)

Legyen már jó áron uninteligens TV amihez olyan sticket vagy lejátszót használok, amilyet akarok vagy nem akarok.


csendes
(őstag)

Bár a koncepció első hallásra színpatikusnak tűnik, működés közben...
:U


adamssss
(PH! kedvence)
Blog

Olcsó és jó OLED-et a népnek. Nekem a tv ne találjon ki semmit hanem csinálja azt amit mondok, azt viszont helyesen és stabilan.
Legyen tökéletes szín és mozgásmegjelenítés, valamint beépített média lejátszó ami eszik mindent még hálózaton keresztül is.


macilaci78
(Korrektor)

valamint beépített média lejátszó ami eszik mindent még hálózaton keresztül is. - ezt már megoldom 3rd party eszközzel, ami 2 év alatt avul, mint a TV okos része, de könnyebb cserélni.

Vagy legyen olyan okos TV, ami 10-15 másodperc alatt teljes szolgáltatáskínálatával együtt bebootol, vagy le lehessen korlátozni az alapszolgáltatások egy részét, hogy legalább csatornát válthassak az első percben.


TomMusic
(senior tag)

Ez az MI olyan, mint a gamereknél az RGB LED. Mindent ezzel akarnak eladni. :))


nemlehet
(őstag)
Blog

Én úgy gondolom, 2 dolog miatt nem fognak erre harapni a népek:
1. Az átlagember nem fogja érteni a logikát. Amíg sokaknak annak megjegyzésével is problémája van, hogy hogyan húzzanak arrébb egy ikont a telefonon addig biztos, hogy nem fogják tudni megjegyezni rendesen a parancsokat. És akkor vörös fejjel fogja üvölteni, hogy "Sáund ápp, sáund ápp" mert nem jut eszébe az, hogy volume up... Szóval itt inkább arra kellene rágyúrni, hogy a legalább az alap funkciókban képes legyen különböző utasításokat ugyan arra a dologra értelmezni. Kezdve a "hangerő feltől" a "recsegtesd az égig bikszbi"-ig.

2. Ezek nyílván nem fognak minden nyelven működni. Ez alapvetően nem baj, de... Aki beszél angolul jellemzően az is igen erős akcentussal teszi. Japánok, németek, indiaiak, spanyolajkúak mind rettenetes erős akcentussal beszélnek még akkor is, ha egyébként a nyelvtudásuk jó. Sajnos ez jelenleg még probléma az asszisztenseknek. Ha pedig 10-ből csak 8-szor veszi be a parancsot az ember nem fogja használni. Ahogy mostmár a Siri-t vagy a Google asszisztenst is alig használják. (legalábbis akiket tudom, hogy korábban oda meg vissza voltak tőle).

Továbbá ez a személyre szabott ajánlgatás főleg a tévés appokkal inkább idegesítő mint hasznos és az IoT összekapcsolás meg minden csak nem átlagigény... Ez az egész IoT szerintem olyan 30-40 évvel el van sietve, rohadtul nem érdekli a tömegeket.


w.miki
(PH! addikt)

MI? muhaha
de ezen jobban derültem:
"Nézik az Én pici pónimat, mikor apának eszébe jut, hogy megy a Liverpool meccs. Ő pedig nem zavartatja magát, és megparancsolja a tévének, hogy mutassa meg az aktuális eredményt. Az fel is bukkan, kitakarja a fél képernyőt, lefejezve szegény Almástappancs pónit" :DDD
Tényleg van almástappancs póni?

Jobban örülnék, ha inkább Ambilight klónokat fejlesztenének.

[ Szerkesztve ]


Rive
(PH! kedvence)
Blog

Mire rendesen kiforrná magát, már más lesz az aktuális buzzword.


elithun
(őstag)

Megint azt felejtik el a TV gyártók, hogy a TV-t csak megjelenítésre vesszük, és mi döntjük el milyen tartalmat kötünk rá.
Érdekes ötlet a hangvezérlés, de biztos vagyok benne, hogy sosem használnám. (Ahogy a mostani TV-m okos funkciót eleinte nézegettem szorgalomból, de szerintem jó 1 éve hozzá se nyúltam.)
Ellenben a tudat, hogy a TV-ben netre kötött mikrofon van...


pilóta
(PH! nagyúr)

Mostmár tényleg kitalálhatnának valami új, forradalmi megoldást, ami eladja az újabbnál újabb TV-ket a népnek. Legyen mondjuk a ZSLED 3D, az még nem volt ;]


edward2
(PH! addikt)
Blog

smart TV dead
3D TV dead
Curved TV dead

most jön a smart v2.0 -> AI TV

2 év múlva dead.... kíváncsian várom a következő baromságot.


BiP
(PH! nagyúr)

Nem beszélve arról, hogy ha már úgyis a kezemben a távirányító (mert a mikrofon is abban van, ugye), akkor soha (értsd SOHA) nem fogom hangvezérléssel állítani a hangerőt, meg csatornát váltani, mert a kezemben a gombot megnyomni még mindig 100x egyszerűbb.

Egyedül az említett internetezésben lehet hasznos az MI, de arra meg úgyis ott a teló, ahogy a cikkben is érvelnek.

Ahol hasznosnak találnám az MI-t. Ha én úgyis minden nap megnézem a Szerelmek és viszályok a tengerparton c. dél-amerikai sorozatot, akkor ezt egy idő után tudja rólam (ha már MI), így ha valamelyik nap épp nem nézném meg, akkor fogja, és automatikusan felveszi nekem, (külön beállítás nélkül) hogy ne maradjak le róla/utólag megnézhessem. Kiolvassa a digitális programfüzetből, együttműködik a médialejátszóval vagy nassal vagy online videótárral, ha van ilyen, és megoldja. (Urambocsá' a reklámokat is kivágja belőle)

Amíg csak ilyen volume up meg Open web browser, Show weather szintű parancsokra elég, addig felesleges bárminemű reklámpénzt elkölteni rá.

[ Szerkesztve ]


adamssss
(PH! kedvence)
Blog

A smart TV mióta dead? Ma már kb nem lehet nem smart-at kapni


Tulku
(PH! kedvence)
Blog

A zokostévé pedig kifinomult lészen...és készen áll arra hogy mindent pillanatok alatt megtegyen..
És mondám a zokostévének (persze magyarul...mert már ezt is megoldják...mondjuk pálócosan)

Váccsá máá át a 25-ösre mer megyen a boksz...persze azon a beltérin amit a tellekomm adott...

És a zokostévéből kinyúl egy kéz és megnyom egy gombot egy neki biztosított távrecsegőn...mer hogy a hádéemi kábellel azt nem fogja vezérelni az biztos...

És akkor azt fogom mondani hogy az EMI elérkezett.... :)


secretgarden
(tag)

"Hey Google, mondj egy jo sci-fi sorozatot!"
Masfel perc mulva Google valaszol...
Eloszor az okos TV-k csigalassu navigalasat/menuit orvosolhatnak mar... Es nem csak 600+ ezer forintosoknal.


macilaci78
(Korrektor)

CI+ slotba kártya dekóder. :K


Duracellm...
(PH! kedvence)
Blog

Még ha valaki rátalálna erre a funkcióra és pont ez adná meg a hiányzó pluszt a szórakozáshoz, értelmet az életének, akkor is lehet arra számítani, hogy jövőre érkező modellben nem lesz benne, vagy pont nem így fog működni.

Kérdem én, miért kell ezt a készülékbe integrálni?


nemlehet
(őstag)
Blog

Már nem plusz érv a TV csere mellett. Azért nem vesznek az emberek másik TV-t mert újabb benne a smart rendszer, sőt a mindenféle gagyi, szaggatós, befagyós smart rendszerek miatt sokan kifejezetten félnek tőle.
Azért vicc, hogy néhány éve még a milliós TV-knél is az volt a kérdés, hogy lassú-e rajta a smart vagy sem amikor 30k körül lehet kapni vajsimán futó androidos telefonokat....

Gondolom az egész smart költsége annyira alacsony, hogy nem éri meg nem belerakni a TV-be.


adamssss
(PH! kedvence)
Blog

Szerintem csak a smart funkció miatt eddig sem cseréltek tv-t tömegesen az emberek.

Hozzáteszem az LG féle WebOS egy áldás mondom ezt úgy, hogy a 2.0-át használom.


DraXoN
(őstag)
Blog

Pont az alacsony költségek miatt olyan hardverek kerülnek a TV-kbe amit egy esetleges "olcsó" 30k körüli droid hardvere is messze lehagy...

...mi meg tavaly cseréltük le a CRT-t egy LCD-re. De az is "csak azért is" 10 éves (igaz, akkor viszont az egy kb. fél millás készülék volt.. kellett bele egy új táp (készülék 10k + új táp 13k) .. pár évet csak megy majd még (jobb képe és hangja van mint az új "olcsó" készülékeknek)..


Tulku
(PH! kedvence)
Blog

Én sem tudom mit kezdjek a tökéletesen működő 82 cm-es 16:9-es Philips Pixel plus TV-mmel...550 ezer volt 15 éve, de 7-8 éve nem is nézzük...néha bekapcsolom....


TomMusic
(senior tag)

Ha gondolod, szívesen leveszem a válladról ezt a terhet, díjmentesen elszállítom! :U


UnknownNoob
(kvázi-tag)

USB C óta olyan egyszerű okostelefont TV-re kötni mint az 1x1-es Rubik kockát kirakni, de ezt nem kell tudni, inkább rakjunk ARM SoC-okat a tévékbe is mert úgy nem jobb, de annál drágább, több alkatrészt lehet szervizeltetni illetve egy egész új dimenzió nyílik melynél a nem hulladék kategóriás alkatrészeket lehet a méregdrága TV-nek tartogatni.


h-yle
(PH! addikt)
Blog

Ez nem AI, ez egy gépi tanulással okosított hangfelismerő rendszer.


Tsebacsi
(PH! kedvence)

Az MI nálam ott kezdődik, hogy a Star Trek-ben kimondjuk "kompjúter, hol van/micsinál/kérek egy Raktajino-t" Be tudjak diktálni egy emlékeztetőt, szóljon, ha elfelejtek valamit, stb. Olyan, mint egy jó inas: "Uram, látom fogyóban van az üzemanyag, a xxx utcában lévő mol kúton most olcsóbb a 98-as" pl.

[ Szerkesztve ]


elefant
(HÁZIGAZDA)

nincsen, mindenféle hülye, angol nevű póni van :(
Rainbow meg ilyenek


Solten
(őstag)
Blog

A TV gyartok tenyleg ilyen hulyek? Igen, asszisztens van okosteloban (mindenkinek van mar egy), tabletben, hangszoroban, turmixgepben stb, miert nem nem ertik mar meg hogy nem ilyen 3D-szirszarokkal , hajlitottan, okosnak nevezett tetu lassu rendszerekkel kell eladni a termeket. Legyen szep kepe sok HDMI/egyeb kimenet/bemenet rajta, jo aron. ENNYI.


virkir
(PH! kedvence)

Lehet próbálkozni telekom területen.
Elárulom nem fog összejönni.


pilóta
(PH! nagyúr)

Telekomnál nem megy, ha IPTV-d van. Vagy rosszul tudom?


Cyber_Bird
(senior tag)

+1, miota erre varok.
Otthon van a csodaokos samsung tv-m es mit hasznalok belole?
1 darab HDMI bemenetet...
Sajnos nem volt okos funkciok nelkul jo aron normalis minosegu kijelzo.


Duddi
(tag)

Gondolom Applejack nevét próbálta magyarosítani a szerző :)


RECSKA
(PH! kedvence)
Blog

Mi a baj az rgb ledes cuccokkal?


elefant
(HÁZIGAZDA)

lehet, hogy onnan jött, kerestem valami jó nevet, de nem találtam egyet sem.


Onyrew
(újonc)

Az én kicsi pónim tetszett 😅
Bár nekem se lenne sok türelmem a TV-vel ordibálni. Pláne ha South Park-ot néz valaki, akkor már nem csak Alexát lehet megbolondítani...

[ Szerkesztve ]


thunder6230
(kvázi-tag)

Remelem lecsap hamarosan a skynet :D


TomMusic
(senior tag)

Semmi, sőt, nekem tetszik (tényleg, anno kissrác koromban szívószál két végébe raktam LED-et, és kész is volt a fénycső :K ).
Csak túlságosan hypeolva van a téma. Bár az RGB esetén általában az igazat írják le, hiszen képes a három színből kikeverni több színt, míg a MI csak egy hangzatos valami, amit ráakasztanak mindenre, ami már "okosabb", mint egy krumpli. :))


Duddi
(tag)

Mókás lehet ez az MI gondoljátok el valami tv műsorban valaki bekiabál hogy "Google shut down! " és kikapcsol minden "okos" dolog a szobában :)

szerk:
mint amikor az okos amaon asszisztens rendel babaházakat.[link]

[ Szerkesztve ]


csicso82
(PH! kedvence)

Lassan mondom hogy a cikkíró is megértse: N I N C S MÉG M. I. Ami most van az pár betáplált algoritmus.


UnknownNoob
(kvázi-tag)

Van csak nem general purpose és nem TV-ben.


Onyrew
(újonc)

Jogos, tudtommal kicsit több erőforrást igényel mint amennyit a TV biztosítani tud...


elefant
(HÁZIGAZDA)

lassan mondom, hogy te is megértsd: Nem én (mi) találtuk ki ezt az elnevezést, a tv gyártók erőltetik, vagy használják ezt a kifejezést buzzwordként. az egyik bekezdés pont erről szól, hogy mi is ebben az "MI".


E.Kaufmann
(őstag)

Az nem lenne gond állandó netkapcsolat esetén, hisz a felhő majd megoldja, ahogy pl a hangfelismerés is működik droidon.


MeszesKPT
(fanatikus tag)

Úgy érzem, ez nem az az "MI", amitől Elon Musk szerint tartanunk kellene. :)

Már csak azért is mert ennek köze nincs a mesterséges intelligenciához...


hati
(PH! addikt)
Blog

"éppen nézik az Én pici pónimat, mikor apának eszébe jut, hogy megy a Liverpool meccs."

Az még hagyján, de ha fordítva történik. A meccs közben, a gyerek megszólal, hogy Én pici pónimat akarok nézni, és a TV máris csatornát vált...


csicso82
(PH! kedvence)

Bosszant ahogy dobálóznak ezzel a fogalommal: Okos mosópor, intelligens autó tévé stb.


nemlehet
(őstag)
Blog

Nem úgy volt, hogy a Samsung felhőből szívja le a delejt hozzá? Szerintem semelyik gyártó sem gondolja, hogy a TV-n fut majd a cucc, gondolom netes mint az összes érdemi asszisztens.


apatyas
(Korrektor)
Blog

Akkor lesz az okos, amikor az 'okos' mosópor visszaszól: "Én nem is vagyok okos, csak szelektívek a molekuláim."


csicso82
(PH! kedvence)

Vagy : " most nincs kedvem mosni!" na a lesz a szép új világ. Amikor a mosógép sem ér rá mert épp neten sakkozik egy másik géppel.

[ Szerkesztve ]


ncc1701
(PH! addikt)

Hát, nekem ez sem kell.


csicso82
(PH! kedvence)

Végre kimondta valaki amit kb. mindannyian körüljártunk csak nem mondtunk ki! Respect

üzenetek