Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


nullpoint
(senior tag)

Na végre van min nézni az óriás 8k film dömpinget.

Tévéműsort 20 éve nem nézek, de gondolom ott is a rengeteg 8k-t sugárzó adó moslékát is élvezetes lesz nézni ezzel a járgánnyal :D


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Majd jönnek a 8k felvételre "képes" mobilok 1/3"-os szenzorral, és lesz "tartalom"


Litván Zongora
(fanatikus tag)

"az egyes képrészletek között akár 17 százalékos is lehet az eltérés, de ez sajnos szinte minden LED LCD és OLED tévénél megfigyelhető."

Tényleg? :Y Az OLED-ek is szenvednek ettől?


RpPRO
(őstag)

Nincs. Még van 5 évig.


camelferr
(senior tag)

"a csúcs 4K OLED tévék is nagyjából ennyibe kerülnek.."

Akkor most kérnénk egy vaktesztet: 65" 4K OLED vs. 8K samu, @ real life viewing distance.. :P

4000cd/m2? Tök jó lenne műhelylámpának. Felfúrnám a plafonra dűbelcsavarokkal.


adamssss
(PH! kedvence)
Blog

teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy a 8K-nak van értelme, mert ez az extrém nagy felbontás egy teljesen új szintet jelent a látványvilágban.

Milyen távolságból? Már a 4k-t sem lehet sokszor jobbnak mondani a FHD-hez képest. Szerintem maikor az ember nem 5cm-ről nagyítóval keresi a különbséget hanem mondjuk 2m-ről filmet néz baromira nem lesz különbség 4-8k között. Viszont tény, hogy fejlődni kell, így legalább a 4k olcsóbb lesz.


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Pont ez volt nekem is gondolatom a cikket olvasva.

Anno 40"-on 720p (768p) vs. 1080p vitáknál láttam olyat, hogy odament fél méterre a TV elé egy ismerős, és mutogatta, hogy dehát látványosan pixelesebb a 768p-s kijelző. Mondom neki, hogy a kanapéd milyen messze van a TV-től. Ja, 4 méterre. Akkor miért is fél méterről akarod bizonygati, hogy látod a különbséget? :F

[ Szerkesztve ]


BiP
(PH! nagyúr)

Első bekezdés, elírás: a 8K, azaz a legalább 7980x4320 képpont . Inkább 7680.

ON: az érdekelne, hogy mondjuk számítógépre kötve be lehet-e lőni, hogy natív 8K-ban menjen?!
Milyen csatlakozókra kell dugni? Mind a 4db HDMI 2.0 vagy mi kell hozzá?
Fényképek milyenek rajta? Mert ma már a 8Mpixel bárhol elérhető, tehát fényképekkel ki lehet használni a 8K előnyeit.

A médialejátszó viszont ránézésre nem tetszik. Ott a bődületes nagy felbontás, az óriási képméret, erre mappaikonokkal és gondolom rövidített nevekkel bénázik. Nagyon remélem, hogy van listanézet is, ahol teljesen megjelenített nevekkel lehet böngészni a tartalomban.


Jarod1
(PH! addikt)
Blog

xerintem 3D tv sorsára jut,,,Túlontúl előrehaladtak hisz még 4K adás se nagyon van, itthon még csak a HD adásoknál épphogy tartunk.Azért megvenni hogy egy 4K -s Videót felskálázzunk teljesen felesleges...


Raymond
(PH! félisten)
Blog

Ja, az 55" 4K TV-t en 3.5m tavolsagbol nezem es ugyan latni hogy jobb a 4K, de ez inkabb olyan helyen jon ki mint a direkt 4K demonstraciojara keszult tartalmak (a szokasos taj/erdo/stb legi felvetelek) vagy peldaul azoknal a YT csatornaknal ahol 4K-ban toltenek fel es sokat nezem. Itt is csak arrol van szo hogy megszoktam egy bizonyos konzisztens minosegi szintet es ha epp FHD-ban tolt be mert dadog a kapcsolat akkor azt azonnal eszrevenni. Nem azert mert annyival rosszabb lenne, egyszeruen nem ugyanaz mint maskor es ha mar megszoktad akkor eszreveszed az apro eltereseket.

Egyebkent a filmeket (Amazon, Netflix) sima FHD-ban nezem, nem latom ertelmet a 4K-nak ott.


Isobutane
(kvázi-tag)

Az hogy a set top boxos televíziózás adás szempontjából hol tart bárhol a világon szerintem már a 4k-nál is maximum másodlagos szempont volt.
Viszont ha a streaming szolgáltatásokat vesszük alapul már jóval több értelme van az egésznek.


arty
(PH! addikt)
Blog

műszaki okokból nem lett VALÓDI hdr tartalom esetén mért fényerőmérés?
érdekelne, hogy mi igaz a 4000nit-ből :)

és emellett tényleg érdekelt volna egy 4k vs 8k VAKTESZT vagy legalább valami konkrét leírás, hogy mit és hogyan "tesztelt" a tesztelő, amiből a "van értelme a 8k-nak" levezetés keletkezett.

4k-s tapasztalataim alapján a fentiek egyszerűen nem állhatják meg a helyüket (4k tévén is jól néz ki a 4k demo, de ugyan az a demo 1080p-ről felskálázva is szebb, mint az átlag 4k film - nyilván okosan van az megcsinálva, nem a felbontást érzed jobbnak, összességében "tesztik" a tartalom, mert látványos, hiszen kvázi annak kell eladni a készüléket a bemutatóteremben...)


pr0bi
(senior tag)

Ha csak ez lenne a nagyobb gond, sajnos komolyabb problémák is vannak a beépített médialejátszóval ami a formátumokat illeti. Nem értem a Samsungot miért limitálták vissza ennyire a szolgáltatást?

[ Szerkesztve ]


koko52
(PH! addikt)

Mehet rá a FullHD-ra felkonvertált 720p ami a HD csatornák nagy részén jön. De lehet még annyi sincs. A 4K tévémen nagyon szép 1cm-enként szivárványként sötétedő árnyékok is vannak akkora a felbontás :W. Nem baj, oda van írva hogy HD és mindenki örül.

Vagy el kell vinni Japánba, ott megy a kísérleti adás.


satz18
(őstag)
Blog

Ennyiért már lehet venni egy tisztességes OLED TV-t.... Ja hogy az nem 8k? Ó, most mi lesz.


Cassi
(fanatikus tag)

Elméletileg csak 30Hz-en megy a 8K Nvidiáról a HDMI 2.1 hiánya miatt.


ncc1701
(PH! addikt)

Megvárom a 16k-t asszem. :) Otthon 55" 4k tv van, de 720-1080p tartalmakat nézek csak rajta, mert nem arra verem, h 1 méterről talán látom a diffit.

Amúgy poresz tuti hamar jön majd 8k-ban rá. :)

[ Szerkesztve ]


BiP
(PH! nagyúr)

Én ma már egy beépített lejátszótól is azt várnám, hogy gyakorlatilag mindent lejátszik, hogy úgy kelljen keresgélnem, hogy mi az az egzotikus formátum, ami valamiért nem tetszik neki.
Ez a 3 képformátum, 3 zeneformátum elég sovány. Surround támogatás kuka. Hogy a DivX-et sem bírja, no comment. Egy 1millás készüléktől elvárható lenne, hogy ne kelljen már egy extra médiaboxot rákötni.

(#17) ncc1701: Essünk túlzásokba, az mindig segít :)
Utóbbiban amúgy igazad van, a pornóipar mindig hamar meglátja a lehetőséget az új technológiákban.
Legalább lesz mire verni, ha már a 4K difikeresésre nem akarod :)

(#16) Cassi: Köszi. Kár. (no nem mintha egy ideig érintene a dolog :) )

[ Szerkesztve ]


Dude666
(újonc)
Blog

33 megapikszel az a 8
A 4k kozelit a 8 megapixelhez

Amugy kivancsi leszek, hogy mikor lesz alap egy olyan felvevo, szenzor, proci, ami 30+ megapixelt rogzit ertelmes framerate-vel. A legdurvabb ARRI meg RED cuccok is csak most karcolgatjak ezt 20 meg 50 ezer dollarert.


sutyesz96
(PH! addikt)
Blog

"Normál módban" 2-300 wattot fogyaszt a készülék. Megkérdőjelezhető, hogy ezek után valaki valóban egy órának fogja használni a falon ezt a 1,2 millió forintos tévét. :N

üzenetek