Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


JoeYi
(őstag)
Blog

ok, akkor csak nem érted mire kommenteltem. skylake megjegyzésével volt gondom, hogy leolt vkit azért mert tévét nézne a tévéjén, akármilyen minőségben. További jó vágtát a magas lovon troll úr


access_denied
(senior tag)

Már ki lett tárgyalva, de sajnálatos, hogy ilyen marketing bullshittel kell megterhelni egy cikket:

"Az az igazság, hogy mikor ezeket néztük, akkor teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy a 8K-nak van értelme, mert ez az extrém nagy felbontás egy teljesen új szintet jelent a látványvilágban. A korábban sosem tapasztalt részletesség tényleg komoly hozzáadott értéket jelent, így (már) nem kételkedünk abban, hogy a 8K-nak van-e létjogosultsága."

Én kételkedek, nem 50 centiről nézek 65 colos tévét.


BiP
(PH! nagyúr)

A lényeg ebben a részben van: "nem annyira steril körülmények között próbálhattuk ki az eszközt, úgy, hogy kaptunk hozzá 8K felbontású anyagokat is."
És az vitathatatlan, hogy a demóanyagok mindig is jól néznek ki az aktuális tévéken. Max. a következtetést nem kell általános érvényűnek venni.

Meg aztán tényleg lehet, hogy úgy teszteltek, hogy feltették az asztalra a tévét, ők meg ültek előtte a széken. 1méterről pedig tényleg baromi látványos lehet.
(mondom ezt úgy, hogy általában zsigerből átugrom a méret-méter-felbontás boncolgatásokat minden tévés, monitoros fórumban)


kelna91
(senior tag)

Hirtelen úgy olvastam a címet, hogy "Teszteltük az első nyolcezer tévét". :)

[ Szerkesztve ]


nullpoint
(senior tag)

Az egy komoly cikk lenne, tetszene :D


attic
(újonc)

Itt tart a világ. Egyszerűen kifulladt a valós innováció. FHD láz óta nem igazán történt semmi, kb. kötlségcsökkentés, lehet wifi hálózatról netflixet streamelni a 4K tv-n HD-ban alapáron, amihez lett egy dedikált gomb a távirányítón. Fel lettek "okosítva" a TV-k olyan app-okkal amelyeknek többségének értelme sincs. Ha minőségi képet akarsz, zsebbe kell nyúlni, csak sokkal keményebben lehúznak, mint korábban.

Jövőre majd a 8K-s kijelzőt hajtogatjuk, ja nem azt most is:D


atike
(PH! nagyúr)

Na erre már "jogosan" jöhetnek a "minek, nincs rá tartalom" kommentek... :) Kameraképes monitornak, képek nézésére mondjuk királyság...

Hozzáteszem ez nem is olyan drága - azt hittem ennek az árnak simán többszöröse.


lenox
(PH! addikt)
Blog

Egyébként van már 8K kamera, ami 8192-t hoz: Red Dragon 8K Full Format (8192 × 4320), szóval biztosan ez lesz a mozis szabvány.

Igaz/igaz, nincs osszefugges, nagy felbontasu kamerak mar korabban is voltak. Na jo, egy kicsi van, ok is ezt talalgattak, mint te. De ez azota se kovetkezett be, nem olyan egyszeru kerdes ez.


lenox
(PH! addikt)
Blog

Amugy szerintem nem, at kell allitani a gondolkodast arra, hogy a 8k tv-n felbontasfuggetlenul meg lehet nezni minden anyagot, ez a 4k tv-kre sokkal tobb kompromisszummal igaz csak.


Tetsuo
(fanatikus tag)

Ez természetesen nem igaz. A gyártó a vásárlót megszólító hirdetésekben gyakran 4K-ról beszél.
Talán nem láttál még ilyen hirdetést? :Y
Itt a Samsung weboldala példának a több ezerből. :U


prolad
(őstag)

Monitornak jó lenne ezzel a méret/felbontás párossal.


Tetsuo
(fanatikus tag)

Szerintem nem férne bele, és a legtöbb vásárló egyáltalán nincs tisztában a valós dolgokkal, csak mennek a megtévesztő marketing után.


Raymond
(PH! félisten)
Blog

Ez teljesen mindegy es ugyanaz az oka - egyszeruen a kutyat nem erdekli hogy hivatalosan mi micsoda mert a vasarlokozonseg minimum 99%-a 4K-t keres ezert egyszeruen igy hivjak. Attol meg mindig az UHD a hivatalosa elnevezes. Sot, az UHD BR lemezekre is rakerul stb. Ahogy a file-ok eseteben is mindenki kB, MB es GB-rol beszel KiB, MiB es GiB helyett.


Tetsuo
(fanatikus tag)

Már a Full High Definition is félrement, hiszen vagy HD valami, vagy nem. Olyan nincs, illetve logika szerint eddig nem volt, hogy van a HD, meg a (még inkább) "teljes" HD. A 720p-t kellett volna "Half HD"-nek nevezni - mondjuk.


lenox
(PH! addikt)
Blog

Mondjuk kivancsi lennek, hogy mekkora kar er valakit, aki 8k-s tv-t vesz a megtevesztes miatt, es csak 7680x4320-ast kap. De amugy ki kell probalni, venni kell egyet es perelni.

Szerintem amugy sokkal megtevesztobb, hogy 8k-s a tv (vagy 7.5k-s), de meg tudja jeleniteni a 8k-s kepet, amit HDMI-n kuldesz neki? Hat nem...


Tetsuo
(fanatikus tag)

A hozzászólásod első részében írod, hogy a kutyát nem érdekli a hivatalos... azután meg, hogy de ez a hivatalos... szóval igen, de az a kutyát nem érdekli.
Láthatóan a vásárlók felé egy fals kommunikáció megy (ebben is). Hol lesz ennek vége, meddig torzul a hamis tájékoztatás? :F

lenox
Ez csak egy konkrét példa a sok millió megtévesztő elemre, amiből felépül egy cég marketingje a fogyasztói társadalomban. Szerintem durva és valamit tenni kellene ellene.

[ Szerkesztve ]


Raymond
(PH! félisten)
Blog

"Szerintem durva és valamit tenni kellene ellene."

Igen, a "8K" TV-m felbontasa csak 7680x4320, karora a felelosokkel! :U

Ez ilyen tipikusan "white people's problem".


nullpoint
(senior tag)

Most lenégereztél? :(( ;] ;]


Partz
(senior tag)

A hivatalos elnevezés "4K UHD" (3840x2160) mint ahogy van "8K UHD" (7680x4320). 90-es évek óta foglalkoznak a japánok a 8K-val mint felbontás, akkoriban még Super-HiVision néven. Ma már mindkét felbontás az UHD szabvány része, 2013 óta. Tehát ez, hogy az UHD a 3840x2160-as felbontást jelenti már korán sem helytálló, nem véletlen írják ki az ilyen lemezekre a 4K előtagot.


Raymond
(PH! félisten)
Blog

Nalam a TV-s felbontasok mindig csak UHD voltak, a 4K-t nem kevertem bele, de nem vitatkozok a dologgal mert gondolom igazad van :)

üzenetek