Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Segal
(PH! addikt)

Ciki lenne a 8 magos de 14 nanométeren hagyott proci turbó órajelét közölni... ;]


QwErTy42
(PH! addikt)

Korrekt... :DD


alevan
(PH! addikt)
Blog

Kezdte az Apple az aksival, követi az Intel a TBvel.

Legközelebb a GPU gyártók jelentik be a GPUk belsejének titkosságát, hisz nem bizos, hogy minden játék minden stream processzort kihasznál, és ez félrevezető lehet.

Vagy az SSD gyártók titkolni fogják a várható élettartamot, hisz egyes felhasználók apró fájlokat, mások hatalmas fájlokat használnak és így félrevezethető lehet a várható íásmennyiség.

[ Szerkesztve ]


putti
(fanatikus tag)

Amit a 2017-es évben produkál az Intel, az kezd számomra egyre inkább unszimpatikussá válni. Kapkodások, anyagspórolások, most ez.... Ha így folytatja, egy idő után szerintem ki fogok ábrándulni belőlük. De ez csak az én véleményem, érzésem.


bunfi
(őstag)
Blog

Nagyszerű, köszönjük. Ez mondjuk megmagyarázza, hogy a Techpowerup i5-8400 tesztjében miért csak 3,8-on ment a processzor. Egy plusz feladat a tesztelőknek és az ő méréseik épülnek be a köztudatba. Ez így inkább konkrétan félrevezető, főleg, hogy a konkurencia all-core tudja azokat az órajeleket, nem kell itt-ott faragni a megaherzeket.

[ Szerkesztve ]


Polarstar
(PH! nagyúr)

Csak le ne bukjanak, hogy Snap210 procikat tömködnek a poros tokokba az üzem udvarán hátul! :DDD :DDD


--ka
(fanatikus tag)

Szerencsejáték - Intel módra. Szép.


ivana
(PH! addikt)

Non-avx :C Persze mert AVX mellett lehet, hogy alap órajelen is throttlingolna. Az intel procik hőtermelése AVX esetén borzasztóan megugrik.


zzola
(PH! félisten)

A záemdé malmára akarják hajtani a vizet? ;]


bunfi
(őstag)
Blog

Tuning esetén sem fogják vissza magukat:

Intel Core i7-8700K @ 5.0 GHz With 1.23V (100 x 50)
Intel Core i5-8600K @ 5.1 GHz With 1.19V (100 x 51)

[link]

[ Szerkesztve ]


Loha
(PH! kedvence)

Azért ment 3,8 -on, mert annyi i5-8400 az all core turboja? :U

Szerintem inkább azon aggódnak az Intelnél, hogy a sima i7-8700 all core turboja ugyan úgy 4,3 mint a K-s modellé.

[ Szerkesztve ]


[CS]Blade2
(PH! addikt)

[link]

3,8-at mondtak már előzetesen is. Annyi változik, hogy nem lesz ráírva a dobozra, de attól még ugyanezeket fogják gyártani, sőt később még jobban szoktak sikerülni a procik, ahogy fejlődik a gyártás. Mikor hozzák a 8420-ast 100-200Mhz-el nagyobb órajellel...na az valszeg 3,9-4-re fog turbózni az összes maggal.

A tesztekben pedig mindig is tudták a maxot, mert ott gépház nélkül, légkondival, esetleg valami torony hűtővel nézik, és a beállítások is úgy vannak, hogy menjen.

Otthon, ha nincsenek olyan feltételek, akkor különböző kritériumok miatt nem fog addig turbózni.


Televan
(PH! kedvence)

Olyan lesz lassan mint az orosz rulett. ;)

AMD legalább nem dobálózik magas órajelekkel.Az R5 1600 -am is,3600Mhz a gyári max,de én felette vagyok +200Mhz -el minden magon,manuális oc -val. :K


ivana
(PH! addikt)

Még a régebbi intel procik is melegednek mint a fene full AVX minden szálon kód esetén (sandyn próbáltam :DDD ), ez nem tudom milyen lehet de semmi jót nem ígér ;]


Peter13
(senior tag)

Ez biztos így van? Nekem ugyan csak egy régi 2500K szalad az alaplapban, de az AVX-et az is támogatja, amit a Handbrake elvileg ki is használ, és nem láttam hogy elszálltak volna a hőmérsékletek encoding alatt, 4.2-es négymagos órajel mellet (értsd: 67-72 fok között mászkáltak a magok), mindezt leszabályozott ventivel (csendmániás vagyok).

A hírhez: egyrészt elmegy az intel a ***-ba, másrészt igazából a saját oldalukon ez eddig is így volt (egymagos turbo órajelet adtak meg, "up to" megjelöléssel), és eléggé utáltam hogy egyéb oldalakon kellett nézegetnem ha többmagos órajeleket akartam látni (ami viszont nem volt titkosítva, és egységes volt, ha jól értem, akkor ebben a kettőben lesz változás - remek).

Nem tervezek még cserélni, de ha mégis, akkor ez egy újabb lökés a "rizsszem" felé (1600 vagy 1700 pl nagyon szimpi, csak a hozzávaló ddr4 árak ne lennének annyira magasan)


bunfi
(őstag)
Blog

Ha nincsenek olyan feltételek... épp ez a probléma. Főleg a non-K változatoknál.


ivana
(PH! addikt)

Nem mindegy, hogy a kód mekkora része avx, ha sok akkor brutális a melegedés a TDP osztályhoz képest, viszont az i5 2500k papíron már 95W-os, de viszonylag keveset eszik, így egy rendes hűtő mellett nem biztos, hogy elkezd melegedni.

Itt sandys notiról van szó, de ez igaz desktopon is, csak ott jobb a hűtés. És a sandy még forrasztott.

[ Szerkesztve ]


Duracellm...
(PH! kedvence)
Blog

Ha kiderülne hogy nem egyformán teljesít két azonos tip. processzor, azonos körülmények között akkor szét tárhatják a kezüket. Ennek fényében az első sajtó kezébe került példányok Pref./W eredménye mellé oda írnám hogy (Up to) . :U

K-s, nem TDP limitált processzorokat, ez szerintem nem érint, csak lesz egy kis difi fogyasztásban, csőgázon, teljesítményben nem.

[ Szerkesztve ]


Pete55555
(PH! kedvence)

A felhasználók bosszantásán túl még nem tiszta, hogy mit akarnak ezzel elérni.

Mondjuk maguk alatt vágni a fát? :U

Idióták, komolyan mondom... Ha nem lennének ilyen drágák a DDR4 RAM árak, már most váltanék AMD-re.


Madárpók
(fanatikus tag)

A te procid még forrasztva volt, az Ivy Bridge óra meg fogkrémet használ az intel a kupak alatt, ráadásul a lapkák mérete is csökkent, szóval hasonló mennyiségű hő sokkal kisebb területen keletkezik. Ezért nőtt sokat a hőmérséklet, plusz a frekvencia is magasabb. Ja és azóta van AVX2, ami szintén jobban tud fűteni, ha valami kihasználja, főleg az FMA3.

Aztán meg az sem mindegy éppen mi fut, pl. prime95 sokkal nagyobb hőtermelést ad mint a handbrake.

[ Szerkesztve ]


Lacok
(őstag)

Éppen azt teszik teljes erőbedobással. ;]


[CS]Blade2
(PH! addikt)

De ez mindig is így volt amióta van Turbo Boost. Akkor mégis csak a doboz változik egyedül. Ugyanezeket a procikat fogják gyártani a közeljövőben amik a tesztekre is kikerültek.

Az nem lehet elvárás, hogy rossz beállításokkal egy hangszigetelt házban a gyári coolerrel nyáron 6 magon turbozzon 3.8-ra a 8400-as. Ez akkor sem ment, amikor rá volt írva a dobozra. Azért van alapórajele.

Itt sokan úgy akarják az összes magos turbo-t, hogy az mindig legyen...vagyis az legyen az alapórajel, ha már van.

Az 1 magos 4Ghz-et vagy a 4,7Ghz-et a 8700K-nál meg lehet adni, mert azt gondolom tudja, mint az alapórajelet a fenti körülmények között.

A PH pedig rögtön azt gondolja, hogy azzal fognak szarakodni, hogy becsempésznek olyan procit a 8400-asok közé, ami tudja a 2,8-at, tudja 1 maggal a 4-et vagy mennyit, de nem tudja az összes maggal a 3.8-at, csak 3.7-et.
Ilyen proci szerintem nincs is. Ha megfelelő hőmérsékletre van hűtve, rendben a TDP, és olyan a feladat, akkor tudja a 3.8-at.

Már eleve az 1 magos turbót csak az egyik fizikai magon tudják, vagy minden mag tudja? Ha a 3. magra adsz 100% terhelést, akkor arra tesz 4Ghz-et, nem?
Tehát nem tud rosszabbat csomagolni 8400-asnak.

A külső tesztelésből megtudni a összes magos turbót téma pedig csak a 9000-eseknél jön, mert a 8000-esekét ismerjük már.
Egyébként nem egy bonyolult +-100MHz-re eltalálni tippelésből az alapórajelből és az egymagos turbóból.


tailor74
(PH! addikt)

"Szép" marketing húzás.... :(


-FreaK-
(PH! kedvence)
Blog

AdoredTV legújabb videójából kiderül pár dolog: The Great Coffee Lake Con Job


Peter13
(senior tag)

OK, köszi - ma is tanultam valamit :)
@ Madárpók: köszi neked is!

[ Szerkesztve ]


bunfi
(őstag)
Blog

Ne keverd össze a TB 2.0-át a TB3.0-val. A 8400 esetében sem az Intetől tudjuk, mik a lépcsők. [link]
Ők csak annyit mondanak, hogy 1 magon 4Ghz (azt is csak akkor ha a kis i betűtől megkérdezed, hogy mi az apró betű), mert az egyrészt nagyon jól mutat, másrészt nagyon egyszerűen össze lehet keverni az eddig megszokott működéssel, amely all-core boost volt (mert nincs ott, hogy 2.0 vagy 3.0). Nem utolsó sorban pedig az egyszerű felhasználó csak annyit lát, hogy nagyobb a szám, mint az AMD megoldásánál, nem tudván, hogy a két szám nem feleltethető meg egymásnak.


jedis
(senior tag)

Hát az Intel elég nagy árat fizet a TDP oltárán, a 8700K magas üzemi frekvenciái miatt. :U

[ Szerkesztve ]


arn
(PH! nagyúr)

En nem latok ebben kivetnivalot, mert ha a tdpkerethez kotik az aktualis frekvenciat... attol fugg milyen programmal hasznalod es az mennyire izzasztja meg. Azt megsem irhatjak oda, hogy x program alatt ennyi, amott meg annyi. Es ez igaz a fogyasztasra is, programja valogatja, mit hasznal a procibol... a 8700k fogyasztasanal is vhol az 1700 kornyeken fogyasztott, vhol meg az 1800x kornyeken. Az amdk avxes implementacioja eleve nem az igazi.


arn
(PH! nagyúr)

Nezd meg mas programokkal is, ennel sokkal vegyesebb a kep.

https://www.computerbase.de/2017-10/intel-coffee-lake-8700k-8400-8350k-8100-test/6/

[ Szerkesztve ]


MK VII
(PH! nagyúr)

"Ha nem lennének ilyen drágák a DDR4 RAM árak, már most váltanék AMD-re."
Nem drágák.


--ka
(fanatikus tag)

Aminek magas az ára, az lehet drága. Értjük!
Egyébként drága a DDR4. Majd' háromszor annyi, mint 2016 tavaszán.


atok666
(őstag)

Eddig se sok mindenkit erdekelt, ugyhogy tokmindegy...

Atok


Raymond
(PH! nagyúr)
Blog

Picit felrement ez a hir.

Itt es a Techspot irasaban talalhato info hogy mar nem lesz benne az ARK-ban az frekvencia lebontasa minimum lenyegtelen, mert ott nem is volt benne soha. Se az osszesitett tablazatban amit peldaul a Techspot linkel se az egyes termekek individualis oldalan. Ott mindig is csak a base es a max boost volt.

Az infomacio a support szekcioban van [link] de ott is nagyon sokaig tart mire bekerul. Egeszen par hettel ezelottig is meg mindig csak a 6.gen CPU-k tablazata volt ott, nemreg kerultek bele a 7.gen adatok. Addig is kulsos cikkekbol lehetett beszerezni az infot mint peldaul ez: [link] Ha egesz idaig tartott amig a Kaby Lake odakerult akkor gondolom a Coffee Lake infok is eltartanak egy ideig. A PR valasz amit az Extremetech kapott es a Techspot is hivatkozik ra egy klasszikus PR valasz ami eleg nagy teruletet takar mert gondolom aki valaszol se volt biztos benne mi a fene folyik itt.

Ugy tunik valaki (Joel Hruska?) felebredt es azt hitte talalt valamit a valosagban meg inkabb a meleg vizet "talalta fel" :U


sb
(PH! kedvence)

Vmi typical-hoz közeli azért nem lenne rossz a specbe.
A 65W i5/i7 nonK 3.8 és 4.3GHz-eihez képest. Mert ez így elég túlzónak tűnik.
Erre megoldás, hogy ki sem írják? Nem nehéz kikövetkeztetni, hogy mit gondol a kedves user erről...

(Másik topicban írtam, hogy mobil prociknál már régóta ez van nagyüzemben. De mondjuk ott is zavarta a usereket. Most a 4 magos 15W-osoknál meg még gázabb a kép.)


Bufi1977
(újonc)

Intel... :DD ...már egy idelye hanyagolom és ez így is fog maradni...RYZEN a befutó minden téren! :C


Lacika112
(tag)

Megmondom őszintén hogy idén ha intel hírt látok veszem elő a csipszet meg a kólát, amit ezek idén leművelnek az már túl megy a kabarén, hát szerintem már direktbe csődbe akarják vinni magukat :D

Megértem hogy kijött az enemy a Zennel és köpni nyelni nem tudtak rá de inkább nyelték volna le a békát a lassú, drága, kevésmagos, irdatlan fűtő, rengeteget zabáló, prociaikkal mint itt szerencsétlenkednek.

Ez már rég túllépte a kínos meghatározást, már a cipőpaszta árulása aranyárba is vérciki volt de így ? :W

Nőtt a magszám, nőtt a fogyasztás, nőtt a hőtermelés, csak úgy férnek a keretekbe hogy pl 8 mag megy 3ghz alapórajel, 1 mag turbó 4ghz (azért az jól hangzik) 2 magon már csak 3.1ghz mert a kimeríti a tdp keretet is meg meg is fő a proci, baromi kínos lenne azt mondani hogy 2 mag után már nincs kraft a turbóra :C


Chepany
(őstag)

Egy újabb anomália. Remek. Mindegy, a helyzet az, hogy nálam a 200-as chipset brutálisan hamar történő nyugdíjazásával csúnyán kihúzták a gyufát. Alig várom, hogy elkeljen a jelenlegi konfigom és vehessem az új platformot a másik oldaltól. Ez van, remélem nem írtam rosszat.


M@cika
(senior tag)

Nem kell Intelt venni. :-) :-)


clyvejhamma
(fanatikus tag)

De, mindenkit akinek fontos volt a folyamatos nagy teljesítmény.
Számomra ez az első konkrét jele annak, hogy "besz@rt" az intel. Inkább nem jelölik mert már nem fognak tudni a konkurencia fölé magasodni. Már az i9-es melegedési problémái is jelezték, hogy valami nem kerek, most még jön ez is.


Manbal
(senior tag)

megy a flame, büntetlenül az AMD pártiak részéről most is, ennél a napi Intel fikázós cikknél... PH hozza a formáját! természetes ez a lépés az Intel részéről, hisz inteligens turbo boostot hoztak létre, ezért aki alapon használja a procit, annál nem is lesz fix. a turbo órajel... tudom vannak bőven a m ai világon akiknek ez meghaladja az értelmi képességét!


arn
(PH! nagyúr)

Nincs typical.. olyan ez, mint a tdpbol levezetni az aktualis fogyasztast. Huznak egy vonalat (raadasul tobb szinten - fogyasztas, homerseklet), addig skalazodik, de hogy melyik programnal hogy eri ezt el, megjosolhatatlan. A gpuknal is kartyankent kell merni, hogy mi lett a tenyleges orajel az adott jateknal, ami hutes, konfigolas, gyartofuggo. Gondolom a lapgyartok implementacioja sem 100%ig egyforma, milyen hutest tettel ra, milyen programmal nezted, a variaciok szama vegtelen... meg ugyanannal a procinal is. De meg a procik kihozatala es alapfeszultsege sem egyforma.

Ez gyk most “gyari” tuning, nincs ket egyforman tuningolhato konfig, lutri mit kapsz. Az alaporajelet birja x magon, meg egy max orajelet bizonyos korulmenyek kozott. Ami a ketto kozott van, kiszamithatatlan. A hasonlo megoldasok minden gyartonal igy fognak mikodni, ezen felesleges hozongeni, ha nem igy mukodnenek, akkor lehet meg hatekonyabbra csinalni.

Itt is elo lehet majd venni a mobiloknal hasznalt “teljesitmeny 10 perc terheles utan” dolgot.

[ Szerkesztve ]


elfelejtette
(PH! kedvence)

Én már régóta a cpu-world oldalon nézem a frekvenciákat: i5-8400


hemaka
(PH! nagyúr)

Úristen most mi lesz? :DDD


Zeratul
(PH! kedvence)

Miféle AMD párti flameről beszélsz? Az intelesek vannak a legjobban felháborodva -méghozzá jogosan- hogy hülyének nézik őket.

[ Szerkesztve ]


MK VII
(PH! nagyúr)

Akkor a DDR3 is drága. Ugyan annyit drágult mint a DDR4. Arra mégsem mondja senki, hogy drága.
Különben pár ezer különbség van köztük, nem értem a kifogást.
De a Te elméleted alapján minden drága, mert másfél éve olcsóbb volt. Sőt. Mondok egy dolgot, de ülj le, nehogy megszédülj. 5 éve még olcsóbb volt minden. Sőt egy gombóc fagyit 6ft 20 fillérért vettem vasárnaponként a cukrászdában 30 éve.
Azért remélem fagyit még eszel annak ellenére, hogy 250-300ft egy gombóc.

Sokan a DDR4-re fognak mindent. Hogy majd akkor, ha.... Meg majd, ha olcsóbb lesz.
Van apró. Aki fillérb@szósat aar játszani az tud ott venni használtan ugyan annyiért mint a DDR3.
Nem a kifogásokat kell keresni. Irány az AMD, ha büdös az Intel.

[ Szerkesztve ]


ivana
(PH! addikt)

A DDR3 aprón olcsó, annak az új ára annyira nem szempont, a ram olyan dolog, hogy vagy jó vagy hibás...


MK VII
(PH! nagyúr)

Melyik komponens nem olyan dolog? A világból kimennek a ramok az élettartamukkal.
Különben a legtöbb DDR4 még bőven garis, illetve élettartam gari is van rájuk.
A memória az amit ritkán veszek újat. 19 éves gépbuzerálós pályafutásom alatt 1db Silicon power 2GB-os modul ment tönkre, az is túláram miatt...

De mindegy... Én csak Pete55555-nek erre a mondatára akartam reagálni: "Ha nem lennének ilyen drágák a DDR4 RAM árak, már most váltanék AMD-re.", hogy nem olyan rohadt drága a DDR4 mint amiért állandóan megy a sírás. Lehet váltani AMD-re pár ezer forint ráfizetéssel.
Csak ugye könnyebb a topikokban elsírni, hogy fúj Intel, és, de mennék AMD-re csak az a fránya memória.
Hagyjuk na...

[ Szerkesztve ]


Novver
(fanatikus tag)

Csak én érzem úgy hogy az intel idén elkezdett kapkodni? :F


MK VII
(PH! nagyúr)

Nem csak Te érzed úgy...
Kapkod.. Na és akkor mi van? :)
Amíg az AMD nem tudott labdába rúgni mindenki azon sóhajtozott, hogy, de jó lenne egy kis verseny.. Versenyhelyzetet akartatok. Megkaptátok.
AMD felzárkózott.. Ilyen a versenyhelyzet. Nem mellesleg jól is jött.. :K

[ Szerkesztve ]


-FreaK-
(PH! kedvence)
Blog

Hagyd rá.. a fórum legnagyobb trollja.. elvakult vér Intel fan, a legrosszabb fajtából. Minden hozzászólása bicskanyitogató, ki is volt tiltva nemrég, vagy egy hónapra.

üzenetek