üzenetek

hozzászólások


Cifu
(nagyúr)
Blog

Csak kíváncsiságból: mégis hogy kívánják ellenőrizni, hogy a T. utas poggyászában nincs egy ilyen? Becsekkolás előtt mindenkinek át kell esnie egy hazugságvizsgálaton? :DDD

[ Szerkesztve ]


Cyber_Bird
(senior tag)

Ami erdekesebb inkabb, hogyan ellenorzik, hogy javitva lett-e?
Bekapcsoltatjak, es futtatnak rajta valami diagnosztikat?
Velem rakatjak fel?
Megnezetik a sorozatszamat az akkunak es abbol kiderul?
Izgalmas kerdesek ezek.


Balika911
(nagyúr)

A Note7-et miként ellenőrizték? Komolyan kérdezem, mert nem tudom. Csak a felhívásokat láttam kitéve, illetve talán be is mondták a gépen, hogy nem szabad felvinni? Már régen történt, és Note7-em se volt.

Itt még egy fokkal kacifántosabb, mert kívülről nem látszik, hogy javított-e, vagy sem. Mutassa be az ember a telefonján a szkennelt igazolást, majd vessék össze a sorozatszámokat? :)

[ Szerkesztve ]


Snoop-y
(addikt)

Hat a security checken ki kell venned a laptopokat es az elektronikai eszkozoket a taskadbol es szepen rabaszarintani a talcara. Ha secure joska meg akarja nezni akkor ez egy meglepoen jo alkalom ra :D


Snoop-y
(addikt)

Megkerdeztek ,hogy van e nalad Note 7


Balika911
(nagyúr)

Lehet, így kellett volna, de a gyakorlatban tőlem biztos nem kérdezték meg, és az utastársaimtól se. Se itthon, se a külföldi reptereken. Talán három alkalommal repültem abban az évben, nem egy nagy minta. De akkor is.

(#7) Cifu: Na, nekem meg egyszer maradt a táskában a laptop, és szóltak, hogy vegyem ki. Meg egyszer be is kellett kapcsolnom, hogy tényleg laptop-e. :)

[ Szerkesztve ]


Cifu
(nagyúr)
Blog

Amikor én ilyesmin átestem mostanában, a laptopokat nem kellett kivenni, benne maradhatott a lapitopi táskában.
Secure Jóska pedig megmondja az átvilágítógép képernyőjéről, hogy az ott egy 2015-ös Macbook Pro benne? :DDD

[ Szerkesztve ]


Tigerclaw
(veterán)
Blog

Nekem is az ütött a szöget a fejembe. Hogyan ellenőrzik? Esetleg tesz rá egy levonót az Apple, hogy javították, vagy ad egy bizonyítványt amit be kell mutatni minden repülésnél?


Snoop-y
(addikt)

Repter es/vagy orszag valogatja gondolom. Itt svajcban es angliaban is mindig kivetetik velem.

Mondjuk engem amugy is eloszeretettel buzergalnak a vamosok ha a sorbol kivesznek par embert szigoritott vizsgalatra akkor tuti koztuk vagyok en is (biztosan a szakallam miatt) :D


DeFranco
(nagyúr)
Blog

nekem is mindig ki kell(ene) venni, kérdezik, szólnak miatta, az más kérdés hogy én ritkán viszek magammal lapost.

olyan persze van, hogy hanyag a szekus és a piperés szütyőt se veteti ki meg becsúszik a fél literes vizes palack is vízzel, de ez 10-ből 1 alkalom, standard az hogy kivetetik.

@Snoop-y: nekem az a kémiai keresős izé sípol be mindig, aztán veszik elő a "lakmuszpapírt" dörzsölgetik a ruhámat, övemet, megy a gépbe aztán kisípolja hogy test:ok, fogalmam sincs miért szeret ennyire, pedig abban nincs is humán faktor.

[ Szerkesztve ]


Snoop-y
(addikt)

Akkor eppen amerikaba repultunk es az osszes jaraton kerdeztek security-n is plusz meg a gepen is kerdeztek ,hogy esetleg van e nalad. Viszont belfoldi jaraton (UK) nem hallottam kerdezni


Cifu
(nagyúr)
Blog

Akkor lehet nálam mindig unták már nagyon a banánt. :DDD

BTW az átellenőrzést nem a légitársaság emberei hajtják végre, szóval ez hogy fog kinézni? A TUI delegál egy megfigyelőt a Secure Jóskákhoz, hogy aki velük repül, az nem hozhat fel Macbook Pro-t, míg ha nem velük repül, akkor viheti nyugodtan? :F


DeFranco
(nagyúr)
Blog

szerintem a legvalószínűbb az, hogy nem ellenőrzik külön, hanem papíron lesz tilos, ezt elfogadod a jegyvásárláskor/online check-innél a felugróban/gépre lépve ráutaló magatartással, és ha a tiltás ellenére berobban és ez kárt okoz, akkor az onnantól a te sarad, mert ők eleve megtiltották hogy felvidd.


Balika911
(nagyúr)

Akkor úgy látszik, hogy ott szigorúbbak, vagy az EU-n belül (én csak ott mozogtam) voltak hanyagok.

Vagy tényleg más policy szerint működnek, nem tudom. Ezekhez nem értek.

(#13) DeFranco: Lehet, annyira kevés az esély a kárra, hogy tényleg ez lesz.

[ Szerkesztve ]


[K2]
(csendes újonc)

Secure Jóska az átvilágítógép képernyőjén látott alaplap-formából csuklóból megmondja az adott gép típusát és évjáratát... Sőt, szerintem a Macbook fenéklemezének megérintéséből már azt is meg tudja állapítani, hogy az alatta található akku lett-e már cserélve biztonságos verzióra. Ebben egészen biztos vagyok. :))


htc07
(addikt)

engem is mindig megnéztek azzal a cuccal amivel előtte végigsimogatják a "stratégiailag kényes területeim", annak mi a neve, vagy mit csinál? :D sosem találtam róla rendes infót.


aginor
(addikt)
Blog

De meg ám, még az is, hogy már javítva lett vagy nem, így tökéletes biztonsággal tudja engedélyezni, vagy tiltani a beszállást.. ;)


DeFranco
(nagyúr)
Blog

szerintem drogra vagy robbanószerre gerjed. egy elég öreg, már-már vintage övem van, ami ebből adódóan némileg kopott, lehet abból oldódik ki valami cserzőanyag amire bejelez.


Balika911
(nagyúr)

Egyik ismerőst anno keményen gyógyszerezték, és módszeresen jelezni kezdett nála a kapu. Vinni kellett az igazolásait, hogy fölengedjék. Először (és másodszor, meg még utána is) azt hittem, csak szívatnak mikor ezt mesélték, pedig nem.

[ Szerkesztve ]


Snoop-y
(addikt)

Azzal mintat szoktak venni rolad ,hogy dolgoztal e robbanoanyaggal:

ETD (explosive trace detection)


Sza_Sa
(senior tag)

Vagy esetleg mobil fémdetektor lehetett.


Noukoum
(senior tag)

Elég sok gép érintve van, az Apple ezeket egy az egyben cseréli vagy visszafizeti a vételárat?


Dr. Akula
(nagyúr)

Nálunk ezt már mikor tudta a Videoton Color Star... Jogdíjat fizettek ezért a fejlesztésért? :D


vicze1
(nagyúr)

Attól is függ hogy épp volt-e valami "esemény"(minding utólag van :F ) és szigorított ellenőrzés van X ideig. Olyankor elég szar repülni, mert jócskán megnövekedhet a securityn töltött idő.

Amúgy annyi történik, hogy tájékoztatják az utast levélben, illetve berakják, a illegális eszközök közé a kés és lőfegyver mellé, és te meg check-in-kor elfogadod. Ennyi. Ezt még csak külön be se fogják mondani, mint Note 7-nél.


MomoSinX
(aktív tag)

Én amúgy voltam Secure Jóska fél évig, amennyiben rendesen kiszedték a lapost és az alaplapra úgy vitték fel az évjáratot a nyomtatott áramkörön, akkor kiolvasható tényleg :D. Az akkuról viszont nem lehet megmondani, csak a cellákat látod benne kb.

[ Szerkesztve ]


azbest
(nagyúr)
Blog

hm, jelzés miatt lakmuszoznak?
Én inkább arra gondoltam, hogy esetleg azért ellenőriztek szinte mindig, mert 5 napi ruha volt hajtogatva bekompresszálva a normál hátitáskámba - ami befér ülés alá -, s emellett még egy csomó kábel, laptop tápegység, kindle...
Bár az is lehet, hogy pont mivel könnyen nyitható, és látták könnyű nálam ellenőrizni, ezért tudták le nálam a statisztikát.

Nekem a lakmusz jelzett be egyszer a laptopomnál, akkor egy kedves kommandós rendőrnéni diszkréten oda is állt mellém, amíg megismételték a vizsgálatot a táskán. Meg kérdeztek pár dolgot. Kollégát félre is vitték tán egyszer, de ő amúgy is oda nem illő humort nyomott néha a kollégákkal, szóval lehet a belógatott mikrofonokkal már korábban kipécézték :D

Az öv is érdekes, valsz attól függ, hogy milyen gépük van. Van olyan kapu, aminél nem kell levenni, van ahol kell. De pl a kindle érdekes volt, hogy vagy 30x vittem táskából kivét nélkül a pólóim közt, s egyszer szóltak itthon csak érte... attól kedve inkább az is kivettem.

A hírhez: a security biztos nem ellenőrzi ezt. Ők az általános biztonságot nézik, nem azt, hogy az a légitársaság mit enged, amivel te repülsz.

[ Szerkesztve ]


DeFranco
(nagyúr)
Blog

csipogott, vittek. ezt jelzésnek vettem.

aztán hogy érzékelt-e valamit ténylegesen, vagy csak az én sorszámomat dobta ki a mintavételi algoritmus, azt passzolom.

[ Szerkesztve ]


macilaci78
(Korrektor)

Különbség van a raktérben és az utastérben szállított poggyász között. Az utastérbe felvitt csomagokat chek in-kor ellenőrzik.

Ha trollkodni akarnék, akkor azt kérdeztem volna, hogy rendeljek így légi postával mekkbúkot? Főhetne miatta a fejem. ;]


t72killer
(félisten)
Blog

Küldenek új akksit tudtommal (nem vagyok apple-es). Mázlista tulajok, a 3-4éves akksik már eléggé leharcolt állapotban lehetnek a gépek 99%-ánál.

Műbalhé a légitársaságok részéről, robbant akár egyetlenegy laptopakksi repülőgépen? Mert telóakksi már tucatnyi, de laptopról nem hallottam. Se alma, se más :U


Snoop-y
(addikt)

Ettol fuggetlenul nem hiszem ,hogy barmely legitarsasag szeretne az elso lenni ennek kiprobalasaban :D


t72killer
(félisten)
Blog

Kíváncsi leszek, átkutatják közvetlen a gépre szállás előtt (e-checkinnel csak ott találkozok a légitársaság embereivel) átkutatják az összes kézipoggyászt manuálisan?? (Ferihegyen nem jártam vagy 6 éve, nem tudom ott mi megy ellenőrzés címen, de pár EU reptéren megfordultam, az egyetlen csomagellenőrzés a biztonsági kapunál volt. Se azelőtt a kézi check-innél, se utána a beszálláskor. Pedig készültem pl a drónakksik bemutatására, hogy megfelelnek a kapacitáskövetelményeknek.

[ Szerkesztve ]


Sanya
(veterán)
Blog

Legtöbbször a biztonsági átvizsgáláskor a laptopot ki kell rakni külön, amit megröntgeneznek. Ha a röntgen képe hasonlít a kérdéses mekbukhoz, akkor szól. Te meg bizonygatod, hogy javított.


Akula
(senior tag)

ezt jól átgondoltad :C


t72killer
(félisten)
Blog

Jó, de nem a légitársaság embere szokott röntgenezni. A reptéri biztonságiaknak semmi köze a nagyobb reptereken tanyázó kismillió társasághoz, ők akkor vesznek ki valamit, ha arra általános IATA vagy az adott ország kormánya általi tiltás van - ez nem az.

[ Szerkesztve ]


Predatorr
(junior tag)

A repülés a rabszolgák szórakozása. Szabad ember nem engedné porrá alázni magát.


t72killer
(félisten)
Blog

Saját géppel kisreptérről utazva nem szedik le a gatyát a biztonságiak. :P

[ Szerkesztve ]


joey04
(félisten)

Megkaphatják külön utasításban, hogy HA ilyen laptopot találnak, akkor nézzék meg a beszállókártyát. Más kérdés, hogy aki nem követi a technológia világát, nem tuja majd megállapítani, hogy milyen gép, max azt, hogy Apple. Ezek ilyen látszatintézkedések. Note 7-re itthon is felhívták a figyelmet, hogy bizonyos légitársaságoknál nem lehet vinni, de azt még annyira sem lehetett betartani, mert az csak egy tucattelefon a képeken.


erer1000
(senior tag)
Blog

Nyilván sokkal kényelmesebb kivonatozni olasz spanyol francia partokhoz hogy egy amerikaba menő hajót fogj, majd ott további x ezer km-t buszozz , vagy autózz ( mert a távolsági személyi vonat ott egy fos kB) , hogy több hét alatt eljuss oda ahova repülővel tized akkor ár mellett 1 nap alatt eljutsz

Pedig csak reptéren a saját magad biztonsága miatt át kellene esned "pár megaláztatáson"

Ennyit megér. És senki sem ítél el emiatt a "megaláztatás " miatt , mert mindenki átesik ezen.
Szóval kb csak az illető saját fejében kéne helyretenni a dolgot hogy ez nem alázás.

[ Szerkesztve ]


Dr. Akula
(nagyúr)

Kim Dzsong Un is pont ezért utazik vonattal. :D


keembo
(tag)

A thotokról/hipszterekről messziről ordít, hogy macet használnak, starbucksban kávéznak...


Kékes525
(veterán)

Mitől melegednek az átlagosnál jobban az egyes gépek akkumulátorai? Túl sok terhelést kapnak? Mert ez nem közvetlenül akkumulátor hiba.


Rinkasime
(újonc)

Tiszta szégyen...


Tigerclaw
(veterán)
Blog

Az Amazonnál úgy emlékszem, hogy légi úton nem szállítanak Lithium Ionos akkuval szerelt cuccokat és ez gondolom hogy a szállítócég előírása.


kromatika
(veterán)

Jogos.


FlashLed
(aktív tag)
Blog

Arról nem lesz infoja senkinek, hogy átesett e már hivatalos visszahíváson és alkatrész cserén. Nyilván senki nem fog a szerviz által kiállított papírral utazgatni.


vicze1
(nagyúr)

"Nyilván senki nem fog a szerviz által kiállított papírral utazgatni."
Ez a légitársaság hivatalos állpontja, hogy papír nélkül nem viheted fel. :)

Amúgy most már utazhatsz Note 7-tel is. ;]


Kopi31415
(félisten)
Blog

A csomagtérire gondolsz? Azt megoldják a rakodók, akik a veszélyesek ítélt dolgokat gyorsan és szakszerűen eltávolítják a csomagokból.


vicze1
(nagyúr)

Csomagtérbe (hivatalosan) feladott poggyásszal nem adhatsz fel semmilyen Li-ion akkumulátorral rendelkező eszközt. Csak, hogy tájékoztassam azokat, akik még életükben nem repültek. :)


Noukoum
(senior tag)

A többi gép is megkapja ezt a terhelést.


Kopi31415
(félisten)
Blog

De a Wizzen nyugodtan elvehetik tőled és bepakolhatják oda a kézipoggyásznak minősítettet, mondván nem fér.

üzenetek