Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


macman507
(senior tag)

Én úgy érzem, hogy értem miről van szó, bár annyira értek hozzá, mint egy nagyobb youtube-os tech csatorna "sztárja". Viszont jó lenne egy bekezdést arra szánni, ahol elmagyaráznátok az átlagfelhasználóknak is, hogy mi a helyzet.
Mint, amikor jön a fejes, és el kell neki magyarázni valami bonyolultat úgy is, hogy ő is megértse :D
Főleg egy ilyennél, amikor már arról van szó, hogy a Windows Update "kikapcsolja" (mondjuk az is meg van említve, hogy teljesen ki kéne kapcsolni) a hyper-threading-et, ami miatt nem kicsit lassul majd be a CPU.
De lehet mindjárt valaki elmagyarázza, hogy nem is úgy van az, nem fog valójában semmit (tovább) lassulni a processzor emiatt.

Még így a végére: Intel-t soha többet. ;]


turbulencia8
(PH! addikt)

Ezt a sebezhetoseget tuti, hogy sokan kiaknazzak, elvegre rengeteg gep tamadhato meg jo darabig, raadasul az intel eleg tehetetlennek tunik.


MeszesKPT
(fanatikus tag)

A 9700K-ba lehet szándékosan nem került HT, mert Intel előre tudta, hogy később úgyis le kellene tiltani? ;]


wwenigma
(Jómunkásember)
Blog

Az a helyzet hogy ha ugyanolyan biztonsagosan szeretnenk hasznalni intel vagy amd processzort, jelenleg mar az orajelelőny ellenére is az AMD vezet az intellel szemben... :U Még ha ki is kapcsolsz minden védelmet merttégedugyseérint otthonifelhasznalotugysetamadnak ( :F ), akkor is kozel vannak, szoval nemgyengen tulzas hogy nincs alternativa.


S_x96x_S
(fanatikus tag)

> Nem hiszem, hogy valaki Cerkaval all neki egy 30 perces 4K videot szerkeszteni.

mindenki azzal áll hozzá a feladatokhoz, amije van.
a kényszer nagy úr ..


bambano
(Jómunkásember)
Blog

"nem sikerült egyetlen MDS résre tervezett támadást sem kivitelezni az ARM és az AMD processzorain, így ezek is védettek. ... Egyrészt az Intel az újabb, hardveresen védett processzorok beszerzését javasolja": tehát az Intel AMD procik beszerzését javasolja?
:P


hokuszpk
(PH! addikt)

"Nem erdekelnek ezek a biztonsagi resek, mert nem fenyegetnek, mint hogy az otthoni felhasznalok jelentos reszet sem."

ez a te ugyed. viszont cegnel kenytelen vagyok feltenni, mert mondjuk gdpr van, es kemenyen buntetnek erte, ha a ceg ugyfeleinek adati kiszivarognak. Nalam van ebbol a fajtabol boven, nem bizhatom a dolgozora, hogy majd o mindent megtesz es az elete aran is megvedi.
pl. az smtp gateway naponta tizesevel szur ki office bugot kihasznalo dokumentumokat, lehet paranoid vagyok, de arra szamitok, egyszer majd egy olyan 0 dayval is osszekombinaljak, az office hasznalatat meg megsem tilthaotm meg.
es mondjuk nekem kellemetlen lenne az is, ha epp hirtelen valamit otthonrol kenyelmesen vpnen keresztul akarsz megoldani a likas gepedrol.

ami meg az egysegsugaru otthoni usert illeti, ott autoupdate van, es fogalma sincs rola, hogy ezt mi, miert van, es kilehet kapcsolni, csak annyit fog eszrevenni, hogy belassult a gep.

[ Szerkesztve ]


janeszgol
(PH! nagyúr)

Lehet a fejeseknek es tervezoknek az van otthon. :)


Qtya123
(fanatikus tag)

És megint egy cikk, amely alatt minden második hozzászólás arról fog szólni, hogy "áá otthoni felhasználásra ez nem is baj ám", vagy "de biztos az AMD is, az AMD is"....

[ Szerkesztve ]


koko52
(PH! addikt)

Senkinek nem tűnt fel a lényeg?

"az Intel az újabb, hardveresen védett processzorok beszerzését javasolja"

:DDD Azt még oda írhatták volna, hogy lehetőleg AMD-t ;]

[ Szerkesztve ]


Gróf...
(fanatikus tag)

Megelőztél!

Pont azt akartam írni, hogy: Tényleg a sebezhetőségről beszélgettek? Amikor oda van írva a LÉNYEG: A legújabb processzorodat is cseréld le ÚJABB kiadásúra.

Ilyen szánalmas próbálkozást nem sokat láttam az életben.
Egy ideje már vadabbnál vadabb bejelentéseket tesz az Intel. Csak én gondolom, hogy valami nagy gáz van vele? Miért nem jelentenek csődöt inkább?


Viktor77
(Jómunkásember)

Szerintem azért nézd meg a szótárban a csőd jelentését.


warrior93
(lelkes újonc)

És hogy nevezed az Intel fanboi amd tulajt?
Csak az Intel. Kár, hogy a pénztárcám nem feneketlen, ár/teljesítmény egyre csak növekszik. Szegény i5-4210u már lassan 1 szálon dolgozik.


sixpak
(PH! kedvence)

A legviccesebb, hogy az összes önérzetében sértett, a cikk (sokadik hasonló, teljesen jogosan) elolvasása után súlyosan megrendült, összezavarodott világképű intel fan, minden esetben fontosnak tartja megjegyezni, hogy "nem vagyok Intel fan".
Csak nincs alternatíva, meg az AMD összeesküvése az egész. :D
Mindegy is, ez csak a tényleg elvakult réteg, akik ha kékre festett szart kapnak a pénzükért, akkor is örömmel fogyasztják.
Viszont a többség a pénztárcájával fog szavazni legközelebb....


Viktor77
(Jómunkásember)

Én is Intel fan vagyok. Eddig a relatív alacsony órajelek (tudom, az órajel nem minden, de nem volt szimpatikus) miatt nem vettem AMD-t, de most a Zen2 már nagyon tetszik, biztos, hogy AMD-t veszek.


XuChi
(PH! addikt)
Blog

" Szvsz nincs masik alternativa jelenleg, barcsak mar lenne. "

Nincsen ???? Úgy hívják AMD!


Duddi
(fanatikus tag)

Értem én.

Szóval amíg nem ír rá valaki egy vírus félét ami katasztrófa méretű károkat okoz ("Majd ha a világ összes Intel konfigján váratlanul tűnnek el az adatok, és lángra is lobbannak") addig mindenki csak forduljon szépen el mert nem hír értékű és csak sározás hiszen az egészet a PH találja ki.

Szóval a te logikád alapján az Intelről csak JÓT vagy semmit. :C

Nem tudtam hogy már eltemettük a céget :U ;]

Amikor a buldózer ekézése volt a téma pár éve akkor is gondolom kiálltál a nagyvállalat érzései mellett és és védted az AMD-t és még csak véletlenül sem volt egy kárörvendő hozzászólásod sem.


poci76
(fanatikus tag)

"most a Zen2 már nagyon tetszik"

Annak fényében, hogy lényegében semmilyen hivatalos információ nincs még róla, merész dolog már most véleményt formálni.

üzenetek