Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


nuke7
(PH! kedvence)
Blog

ez hatalmas hülyeség :N


dabadab
(Jómunkásember)
Blog

Meg ott vannak a nettó hülyeségek is, amikor tíz- (vagy száz-)ezrekbe kerülő kábeleket javasolnam, meg társai.


Sinesol
(PH! addikt)

Igen, miközben bizonyitott, hogy kulonbseg csak egy bovli es egy pár ezres normalis kabel kozt van, onnan felfelé kb. hibahataron beluliek a külonbsegek.

[ Szerkesztve ]


Hieronymus
(senior tag)
Blog

"...fa**om kivan a fogyasztói társadalom hulladék termelésével és a mesterséges avultatással...."

Helyes. Ne vásárolj hulladék terméket és megoldódik a probléma önmagától.


winhate
(őstag)

"sokszor úgy érzem sokkal inkább azért fejlődünk, hogy meglegyen a vállalatok pénzügyi növekedése és nem azért, hogy all-in-all a civilizációnak jobb legyen..."

Dehooogy semmi ilyesmi nincseeen :)

Amugy az embereknek kell dönteni.
Kinek mire van szüksége , mit engedhet meg magának , mennyire akarja szennyezni tovább a szülőbolygóját.
A reklámokat tv -t rádió t nagy ívben el kell felejteni mert folyamatos az agymosás.
(Sajnos a gyerekeimet is ovnom kell mert mindenhonnan zudul rajuk a szenny.)
Vedd meg , szerezd meg , akcio , vasarolj , csak most stb.... mar a mesekben is megjelenik :(((
Sajnos sokan be is dőlnek ennek vagy az irányitható zombik közé tartoznak.

[ Szerkesztve ]


BiP
(PH! nagyúr)

Na, nekünk ezért nincs tévénk, (és rádiót sem hallgatunk). A gyerekeket is óvjuk, meg nem drágább annál az időm, minthogy sz*ros reklámok nézegetésével/hallgatásával töltsem, meg olyan dolgokra vágyjunk/költsünk, amire valójában nincs szükségünk.


nuke7
(PH! kedvence)
Blog

Namost azért a tv készülék meg az előfizetés két különböző dolog :U


BiP
(PH! nagyúr)

Jogos.
Kijelzőnek lehet tévét használni, és monitoron is lehet tévézni.
Volt tévé, de amikor az pár éve tönkrement és nem tudták javítani, már nem vettünk helyette újat, mert gyerekek gyakorlatilag nem is néztük.
A kijelzőkérdést meg megoldja a 32" 4K monitor, arra a kevés esti filmezésre elég az is, felesleges +1 kijelző.

Előfizetés még megvolt egy ideig a tévé után (ha már benne volt a csomagban), de kéthetente volt 1 műsor, amit megnéztünk online, de ezért felesleges volt fizetni a havidíjat.

[ Szerkesztve ]


nuke7
(PH! kedvence)
Blog

nekem pont előfizetésem nincs, a házimozit viszont szeretem ;)


Vesa
(PH! addikt)

Mai gyerekeket már nem a TV fenyegeti, hanem a telefon. Attól pedig idővel sajnos nem fogod tudni "megóvni". Felvilágosítani tudod, hogy ne váljon zombivá, de ahogy elnézem szegény srácokat manapság, a többségük már igen kemény függő.


BiP
(PH! nagyúr)

A telefon/tablet valóban kézzelfoghatóbb veszély, én is félek tőle, hogy mennyire tudom majd szabályozni. (még megy, csak 4,5 és 2,5 évesek. A nagy kísértés időszaka a suliban kezdődik majd.)
De azért a tévét sem írnám le, mert azért még mindig divat beb@$zni a gyereket a tévé elé, addig sem nyavalyog. Főleg, hogy már a tévén sem csak tévéadást lehet nézni, a szülők is elcsábulnak, megnyugtatják magukat, hogy válogatott tartalom elé ültetik. (ami jó is lehet, ha nem órákra teszik).
Csak emellé még bejöttek a kütyük is.

Itthon nem véletlenül nincs tablet, és a telefont is próbáljuk letenni. Amikor megszülettek a gyerekek, asszonnyal elhatároztuk, hogy bár nehéz lesz, de uralkodunk magunkon, és itthon próbálunk nem rátapadni a telóra. Technikai beállítottságúként nem egyszerű önmegtartóztatás a kütyüktől távol tartanom magam, de úgy vélem, hosszútávon ezzel teszek jót.
Próbálhatom én felvilágosítani, meg magyarázni, hogy ne legyen zombi, a mintakövetés 100x erősebb. Úgyhogy magunkon kell változtatni, amellett a szócséplés nem sokat ér.

[ Szerkesztve ]


akaido
(PH! addikt)
Blog

"Hátja", aztán plusz még a smart támogatás is elmarad egy idő után...úgy "okoskába".... :)


M@cika
(őstag)

Neked milyen elvárásaid vannak egy TV-vel szemben?
Az enyémek elég alacsonyak. >32", Full HD felbontás, 178 fokos betekintési szög, bármit játsszon le USB-ről
Semmilyen idióta "okosítás" nem kell, mert azok fasorba sincsenek ahhoz képest, hogy a computert rákötöm a megjelenítőre.


tibor23
(fanatikus tag)

A tini(+) lányokra a telefon a legnagyobb veszély, a fiúkra talán a játék. Mi kb. 10-13 éves korukig tudtuk nagyjából távol tartani őket, aztán ahogy betörnek, és megkapják az áhított készüléket, már függők is. Ha nem veszed meg nekik, nem biztos, hogy jól jársz el, annyira flusztráltak lesznek a hiányától.


Sinesol
(PH! addikt)

Az átlag 7-8 évesen szinte jobban kezeli a netet, mint a felnőttek, nagyon nagy előnybe kerül annak kapcsán, hogy együtt nő fel szinte a digitális eszközökkel, közösségi hálókkal, fórumokkal, számára olyanok, mint levegőt venni A tiltással, korlátozással inkább káros hatást ér el az ember, digitális analfabéta lesz a gyerek, kb. ugyanugy ki fog lógni, mint a mai nagyszülők a fiatalok közül és később is csak nehezen, vagy egyáltalán nem tudja behozni a hátrányát.

[ Szerkesztve ]


winhate
(őstag)

Ne vicceljunk mar. Mi a nehez a net kezelesben ? :D
Irogatni ? Cimsorba beirni egy url t ? :D

A mai fiatalok atlagban csak vegfelhasznalok es tartalom fogyasztok.
Nem userek hanem inkabb "gémerek".
Eleg sok fiatallal dolgozok egyutt es fingjuk sincs az informatikarol.
Pedig nekik zsigerbol kene vagni minden alap dolgot ahogy te allitod.


akaido
(PH! addikt)
Blog

Hasonlóak a Tiedhez. :R


Sinesol
(PH! addikt)

Hidd el az átlagfelhasználók 80-90%a a Google-t sem képes hatékonyan használni, nem tudják mit hol és hogyan érdemes keresni, hogyan érdemes szűrni az oldalakat, alapvető beallitasokat elvégezni, stb, miközben sok gyereknek olyan magától értetődő mindez, mintha csak levegőt venne.

[ Szerkesztve ]


BiP
(PH! nagyúr)

"A tiltással, korlátozással inkább káros hatást ér el az ember, digitális analfabéta lesz a gyerek, "
Nem lesz az, pillanatok alatt felhozza magát. Kb. semmi hátránya nem lesz abból, ha nem a cumi mellé kapja a telefont/tabletet a kezébe.
Inkább védem, amíg tudom. (értsd: ésszerű keretek között, tehát nem szimpla tiltás, hanem ritka és felügyelt mesenézés, de legfőképp offline alternatíva alkalmazása. Még csak 4,5 éves a nagyobb, eddig működik.) És nem aggódom, hogy később nem tudja megtanulni. Ahogy minden mást, ezt is szivacsként szívják magukba.
Inkább fejlődjenek az egyéb képességei, ezt meg megtanulja pár év múlva. Úgyis kinyírjuk a világunkat pár évtizeden belül, a digitális tudásnak nem sok hasznát fogja venni :(

Ill. erősen megkülönböztetném azt, hogy valaki hiába digitális bennszülött, és kezeli az instát meg a fácsét, googlet meg az ilyeneket ill. a tudatos használót. Aki nem szop be minden kamut meg ad ki magáról mindent, hanem érti is, mit csinál a neten. Nem mindegy. Utóbbira nevelés nem lesz egyszerű.

[ Szerkesztve ]


winhate
(őstag)

Mar ott kezdodik a baj hogy a google t es a szaros programjait kell hasznalni,
Ugy kellene tancolnom ahogy a nagy testver futyul ?

"Google nem a baratod..."

üzenetek