üzenetek

hozzászólások


Duree
(veterán)

Nos ebben tökéletesen igazad van.


forgonati
(őstag)

A 61 hsz-ből 40 a földrajzon pörög. De jó úgy átpörgetni a fórumot, hogy egy relevánsz hsz nincs a témához. Na jó, az uccsó 10 az már OK. Persze tudom, az enyém sem az. Mondjuk én legalább offba teszem egyesekkel ellentétben.

[ Szerkesztve ]


Aprósólyom
(őstag)
Blog

Földrajrzól beszéltem, ne nyelvészkedj, mert elveszel.... xD Nézzd meg a képen, melyeket jelölik dél-kelet európának.... xD Földrajz bukó... :DDD Elnézést mindenkitől, hogy felvetettem ezt a témát. Csak kiszúrta a szemem, hogy még szlovákiát, Mo.-t is dél-kekelt Európába sorolták. :DDD Azt, hogy a többiek ezen pörögnek és nem informálódnak, inkább vitáznak az egyértelmű hibán, arról nem én tehetek. :))

[ Szerkesztve ]


Graphics
(félisten)
Blog

Ezt már rég lepörgették a topicban, engedjük el. :)


Vtwo
(senior tag)

Kb. annyi esélye lesz az európai piacon,mint Pista bácsi muraközi lovának az Epsomi derbin.


Vesa
(addikt)

Szomorú és egyben félelmetes, hogy már az egykoron nagy német márka mögött is kína van. A Bosch is már eladta a Skil brand-et egy kínai vacakgyártónak és lehetne még sorolni. A gond az, hogy minden ilyen esetben látható a minőség drasztikus romlása, mert a kínai gyártás egyszerűen vacak, minőségbiztosítás nulla.


Vtwo
(senior tag)

Na igen,a Philips kivételével nem is maradt épkézláb európai márka a szegmensben.


dabadab
(félisten)
Blog

A Philips TV-k már hét éve valójában TP Vision TV-k, de azoknál a kínaiak úgy tűnik, hogy tartották a minőséget.


Ribi
(nagyúr)

Ez pont annyira a mi hibánk mint a gyártóké.
Mindig jött az "ez csak kicsit rosszabb, nekem jó lesz ez, meg hát olcsóbb" hozzáállás. Lassan már annyira a béka segge alá került ezzel sok termék minősége, hogy jaj. Persze mivel évente jön másik 3 gyártó, azt sem tudod a drágák közül mi az ami minőségi és mi az ami csak túlárazott szemét. A gyártók meg szándékosan szarra terveznek mindent, nehogy túl sokáig tartsanak. Innentől a minőségi szar és a kínai szar már sokszor 1 kategória. Jó hogy a kínai olcsóbb szart veszed akkor.


ivarg
(tag)

Nem a kötekedés kedvéért, de a akik kb. 15 éve szar, sajnos tapasztalat.
Ez annak volt köszönhető, hogy túl kicsik voltak a kelet európai önálló gyártáshoz, és nem elég drágák a nyugati munkaerő megfizetéséhez, csupa musztafa rakta össze szarul a portékát, majd bezártak és kínai még rosszabb cuccokat címkéztek ekkor jöhetett a bosch, de a minőséget sosem hozták vissza, csak akartak az eleve gyenge zöld bosch alá még valamit, pedig sok esetben az alatt már nem sok minden van. Csak az igazi budget cuccok.

[ Szerkesztve ]


ivarg
(tag)

Amiben bízhatnak a Jürgen és Elke a hegyről akik most cserélik 30 év után a CRT Metz-et


Kopi31415
(félisten)
Blog

Kérdés, hogy az tényleg hibás gondolkodás-e, ha nem mindenben maximalista az ember. Pl. tévé. Ha mondjuk havonta egyszer tud filmet megnézni, vagy nem vizuális tartalmában fontos dolgot néz, akkor kell-e tökéletes képminőségű terméket vennie? Az-e akkor a tudatos vásárlás, ha megveszi a legjobb OLED paneles LG-t sokezer Euroért?


Sinesol
(addikt)

Szerintem bőven indokolható, ha már csak kevesszer van időm filmezni, legalabb akkor a legjobb minőseget kapjam. De ugyanugy ha gyakran nezrm akk is a legjobbat akarnam, mert mindennapi hasznalati targy, miert szurnek ki magammal rossz minőseggel?
Vegulis akarhogy nezzuk, igényesség kerdese, hogy kinek mi a minimum elvart szint. Penztarcat is ide lehet persze venni, de szerintem egy tartos hasznalati cikknel pont nem erdemes sporolni.

[ Szerkesztve ]


Kopi31415
(félisten)
Blog

Mit befolyásol egy kvízműsor, vagy egy politikai vitaest élvezeti értékén, ha mondjuk nem elég homogén a panel? A lényeg nem a vizuális tartalom ott. Az, hogy valaki egy terméket nem az 1%-os használati feltételekre optimalizáltan vesz, miért igénytelenség?


Ribi
(nagyúr)

Technológia és minőség ebből a szempontból nagyon más irány.
Nem maximalizmusról van szó. Szimplán ma bemész a boltba és olyan hulladék termékek tömkelegét kapod meg ami még a garancia időn belül is elcsesződik 3x. Gyártják, mert megveszik. Viszont arra is rászoktak, hogy drágán adják a szart is. Hiába vannak drága cuccok, egyik fele ugyan úgy hulladék, másik fele meg jó, de nem tudod melyik melyik. Ezzel is a hulladék felé terelnek, hogy ha drágán is jó eséllyel szart kapsz, akkor vegyél inkább olcsón szart.
Technológia meg nem ide tartozik. Az, hogy nem mindenben OLED van, hanem IPS vagy NT az nem a minőségét mutatja. Vannak nagyon jó NT monitorok is, amik bőven minőségibbek lehetnek mint sok IPS. Nekem is van egy lassan 15 éves NT monitorom, köszöni szépen még jól van. Bezzeg a tömegfos amit jóval korábban vettem már javítani kellett, mert nyilván elavulásra tervezték és beszarnak benne az alkatrészek. Ez a minőségi kérdés.

[ Szerkesztve ]


Rover623
(félisten)
Blog

"Olyan nagy vállalatok tűntek el vagy váltak marginális szereplőkké, mint a Loewe, a Grundig, a Thomson, a Brionvega vagy épp a Videoton és az Orion,"
A Brionvega mint nagy vállalat?
Volt egy jó design ötletük, a kockatévé, aztán abból vegetáltak/vegetálnak...nem összehasonlítható a többivel...szerintem.
A szerző vagy összekeverte a Braun-al, vagy csak fitogtatni akarta a lexikális műveltségét.


tuki2200
(senior tag)

Európai szemléletmód, europai embereknek, europai piacra, aztan mégis a balkánon meg indiába tervezik a megjelenést. Nekem itt kicsit kilóg a lóláb..

[ Szerkesztve ]


Aprósólyom
(őstag)
Blog

Nem igénytelenség. Szarul fogalmazta meg. Az ő igénye. Senkinek az életminőségén nem változtat, hogy mennyire tökéletes bőrszíne van a riport alanynak vagy a főszereplőnek a filmben, stb...
Filmeknél, amúgy is a legtöbbje egy kreált képi világot tartalmaz. Köze nincsen a valósághoz. A hatás fokozása miatt alakítják a színvilágot, fényezést, szűrőket, stb... szóval már itt bukik a dolog. Ha valaki igényesség kérdésévé teszi, hogy mennyire tökéletes árnyalatokat reprodukál a kijelzője, amit csak szórakozásra használ, akkor el van tévedve a világban.... Legfeljebb xy-nak igénye van a lehető legjobb színreprodukcióra és szándékában áll fizetni érte. De ha más nem így gondolkodik, és ígényesség kérdésévé teszi, az végletes.

(#75) Ribi: De valójában nem a termék működési megbízhatóságáról volt szó, hanem a technikai specifikációján. Bár én sokkal fontosabb kérdésnek tartom amit felhoztál. Én sokkal hosszabb garancia időt kényszerítenék ki a gyártóktól. A fa**om kivan a fogyasztói társadalom hulladék termelésével és a mesterséges avultatással. Fasza a fejlődés, de sokszor úgy érzem sokkal inkább azért fejlődünk, hogy meglegyen a vállalatok pénzügyi növekedése és nem azért, hogy all-in-all a civilizációnak jobb legyen...

[ Szerkesztve ]


BiP
(veterán)

TN

(#78) Aprósólyom: "és szándékában áll fizetni érte. De ha más nem így gondolkodik, és ígényesség kérdésévé teszi, az végletes."
Audio témában a legerősebb ez a szemlélet. Az ilyen topikokban kb. 5 perc alatt el lehet jutni oda, hogy ha nincs milliós hangrendszered, akkor olyan vagy, hogy egy tejfölösdoboz is megteszi. Nincs középút, vagy különböző szintek.


Ribi
(nagyúr)

Ez csak a sznobok és az idióták nézete audio témában.
Főleg ha megnézed az itteni közösséget, nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak drága rendszert, mégis sokszor javasolnak akár öreg, olcsó, de mégis minőségi cuccokat. Pl. füles talin odaengedtek kb. bárkit a néha igen drága eszközeikhez tapasztalatszerzés végett. :K

Valamiért mindig NT-nek írom :O

[ Szerkesztve ]

üzenetek