üzenetek

hozzászólások


IamMenyus
(tag)

Picit "dellfogult" a megfogalmazás:
„az Acer mostantól az eddigi kettő helyett már három év garanciával forgalmazza notebookjait, beleértve az alacsonyabb árkategóriás eszközöket is.”
„A Dell kínálatában szintén gyakori a hároméves garanciaidő”

Az a szintén szerintem nem illik oda..


Pro Koryak
(senior tag)

Még jó, hogy vannak akciós Acer laptopok. Az már nem annyira, hogy van amelyiket laza 40e ft-tal olcsóbban is meg lehet venni máshol.
Ennek az ajánlásnak így mi értelme?????????????????????????
Inkább átbaszás!!!!!!

[ Szerkesztve ]


.Z.
(tag)

Máshol nem fizettek a reklámért.


Tsebacsi
(veterán)

Hardver ajánló a címe, nem "Legjobb áron kínált cuccok piaca". Ha ez eddig nem tűnt fel, akkor a hiba az Ön készülékében van :U


INGJOKE
(őstag)

40.000-es billentyűzet és csak műbőrre futja? :D

Kabaré


Energie X
(senior tag)
Blog

Az SSD hűtés jó ötlet, és nem vészes az ára.


Pro Koryak
(senior tag)

"Verőfényes akciók"
Nem tudom ez feltűnt-e???????????
Át-verőfényes esetleg, kb. úgy beállítva, hogy ez mennyire megéri!!!!
Ha te szeretsz a legdrágább boltban vásárolni = bukni több tízezer forintot, rajta. :C

[ Szerkesztve ]


SunMount3r
(veterán)
Blog

A "Szemfényvesztő akciók" cím talán találóbb lett volna... :D


Permet Elek
(senior tag)

Ja meg lehet venni máshol 40 ezerrel kevesebbért, fele rammal és ssd nélkül. :)


tibaimp
(őstag)

Arctic Accelero Xtreme IV --- a bolt csak 1 év gart ad rá (még ki is hangsúlyozzák, így egyből kiszúrtam), megnéztem az oldalukat simán 6 év a gar, és a nagykereben is megnéztem ott is 72 hónap, szóval ennyit erről a boltról is, jó kis gar-csalós mint sok másik!!


Tsebacsi
(veterán)

Aki ez alapján az ajánló alapján rohan a boltba megvenni a terméket azt sajnáljam? Mert ostoba és nem néz utána esetleg hol olcsóbb? Hagyjálmár a hülyeséggel.. Csak böfögtél egyet, hogy "átverés" azt most várod a vállveregetést hogy "Úúú haver megmentettél, majdnem vettem egy gépet 10k-val drágábban"?? :U


Pro Koryak
(senior tag)

A 8gb 2400Mhz ram+240ssd(akár M.2-es is) +15-20e ft = 175-180e ft még így is, nem 200e!
A maradékból + egér+laptophűtő, hogy ne főjön meg az M.2 ssd az öledben. ;)


Amerigo57
(tag)

Még az elismertebb kiskerek is 1 év garanciát adnak
az Arctic Accelero Xtreme IV VGA hűtőre,
kivéve ezt a két üzletet.
De lehet , hogy ez is elírás .
A nagykerben valóban 6 év a garancia rá.

[ Szerkesztve ]


tibaimp
(őstag)

Szia Amerigo57!! :)

Azt nem néztem, csak hirtelen az oldalukat meg a nagykert, de érdekes, mondjuk ez alapján viszont nem értem, hogy miért.

[ Szerkesztve ]


Akula
(senior tag)

Lila hűtőborda. Jajj :U


Kami11
(senior tag)

Van aranyban is, ha ez számít valamit... :U


Lacok
(őstag)

Így nem haragítják magukra az állatvédőket. :D


Chaser
(titán)
Blog

én mást látok...
"Verőfényes akciók"


SidCorky
(HÁZIGAZDA)

Verőfény is van, akciók is vannak, mi a probléma?


Chaser
(titán)
Blog

eltűnt amire reagáltam?:) ha igen akkor ott a probléma ( : ha pedig nem, akkor nem értem mit nem értesz


Predatorr
(junior tag)

Szomorú, hogy az eldobható laptop kategória már 150e fölé kúszott, és még a hulladék is 120e.
Billentyűzeten, ha már gémörnek mondják, legyenek már game-gombok! A Strixemen van 10 + 3, és mind jól jön. 30e-ért vettem anno cherry red verziót.


Tsebacsi
(veterán)

Halálosan unalmas minden héten ezt a rinyálást olvasni, mintha rá lennétek kényszerítve, hogy olvassátok vagy megvegyétek ezeket a cuccokat ezen az áron :( :W


SunMount3r
(veterán)
Blog

Ja, és aki csak úgy kattintgat " nagy hardveres oldalon" és esetleg ránéz a Topic-ra is, annak is feleslegesek ezek az infók? Ez az, hogy hol tart manapság a hazai konzumer színvonal tájékozottságban, az szerinted rendben van?... Szerinted ezek a hsz.-ek őket tekintve is feleslegesek? (Valahol némelyeknek is el kell kezdeni "értelmesen gondolkozni" ezen a téren...)

Meg egyáltalán, valami "online marketing etika" van még? Tehát szerinted az se kéne, még csak a látszata sem? Nyomjuk akkor fullba a @&ŁßÁ-t, 24/7 ?! (Mert ezek már azon is túl vannak lassan...) Hmmm... Farkasbácsi?

[ Szerkesztve ]


Tsebacsi
(veterán)

Te tartod fent a lapcsaládot? Tudod hogy napi/heti/havi szinten miből vagy mennyiből gazdálkodnak?
Kell a reklám, mert kell a bevétel, sajnos ez egy ilyen világ hogy nem mosolyra adják a pénzt illetve az egyéb szolgáltatást.
Aki csak kattintgat az nem "tudatos" vásárló, azokat nem fogom sajnálni, akkor napestig sírhatnám tele a párnám.
Ezek a szponzorok ezt várják el, hogy az épp akciós termékeiket reklámozza az oldal. Ha nem tetszik, tessék havi szinten annyival támogatni őket amennyi a fennmaradáshoz szükséges, vagy pedig tsss. Az állandó rinya kikészítő, a bizonyítvány magyarázás meg főleg. Kedves "Naphegyező"...
Az marketing és az etika szavak egy mondatban való használata meg inkább naívságra vall.

[ Szerkesztve ]


Luck Dragon
(veterán)
Blog

Dell 3583-as noti egész dizájnos és nagy piros pont jár az FHD matt kijelzőért is. A többi pedig pótolható apróság. Bár már akkor olyan összeget érne el aminél lehet már inkább más gépet választanék .


SunMount3r
(veterán)
Blog

Az marketing és az etika szavak egy mondatban való használata meg inkább naívságra vall.-> Ez csak a te gondolkozásodat jellemzi. No comment.

Röviden: te szereted az ilyen behülyítős/totál hülyének nézős mű akciós promókat, meg teszteket. Akkor egyed, mert megfelel neked ez a "színvonal" de ne kellejen már nekünk is (akik hsz.-eit itt kritizáltad), mert attól még neked semmiben nincs igazad, sőt... Az előbbi hsz.-eddel csak a saját "érverésed" alatt vágtad a fát. Ilyen cikk az van (az a baj is, hogy van ilyen, ill. hogy sajnos ezek szerint valamilyen szinten szükség van rájuk), lesz is és normálisan és értelmes módon ezeket megvitató hsz.-ek is lesznek, amíg le nem tiltják róluk őket. Te meg be jössz ide ezért... CSAK ezért.?! Ez szerinted rendben van? Minden korrekt, szakmailag, etikailag, újságíróilag, emberileg számodra?! Ok, go on, de akinek van egy kis sütni valója az nem szívja be a konstans &zaretetést. Mert ez az. Betűzzem?

(Szeretem ezt a lapcsaládod és a színvonal mostanábani leereszkedése miatt is írom ezt, de mert csak az imént ki lett provokálva).

[ Szerkesztve ]


Akula
(senior tag)

De jó nézni a veteránok és a titánok háborúját :D Na, ezért nem járok én színházba, van itt minden :C


SidCorky
(HÁZIGAZDA)

Ott van a probléma, hogy látszólag mindenki tudja, hogy máshol olcsóbban meg lehet kapni az ajánlott termékeket, mégis minden héten elolvassa és beböfögi (és itt most nem konkrétan a negyedik komment szerzőjére célzok, nem akarok személyeskedni). Ha már ilyen szépen végigolvassa az illető az egészet (mert nyilván így van, egyébként hogy tudna mindent lesavazni), akkor az első bekezdést is ajánlom figyelmébe, ahova pontosan le van írva, hogy mi a cikk célja.

SunMount3r: "Az előbbi hsz.-eddel csak a saját "érverésed" alatt vágtad a fát. Ilyen cikk az van (az a baj is, hogy van ilyen, ill. hogy sajnos ezek szerint valamilyen szinten szükség van rájuk), lesz is és normálisan és értelmes módon ezeket megvitató hsz.-ek is lesznek, amíg le nem tiltják róluk őket. Te meg be jössz ide ezért... CSAK ezért.?!" Te meg bejössz ide ezért, csak ezért, hogy megmondd neki, hogy nem tetszik a véleménye azzal kapcsolatban, hogy neki mi nem tetszik? :F Neked is ugyanazt tudom mondani, ha tudod, hogy promóció, minek olvasod és minek mész a topicjába károgni? Tele vagyunk szakmai cikkekkel (ami a többségi hiedelemmel ellentétben a saját véleményünkről szól), lehet azokat is olvasni, ami pedig nem érdekel, arra nem kell rákattintani.

[ Szerkesztve ]


Tsebacsi
(veterán)

Szerintem te valami más világon élsz, és itt csak turista vagy :DDD

Az marketing és az etika szavak egy mondatban való használata meg inkább naívságra vall.-> Ez csak a te gondolkozásodat jellemzi. No comment. Erre várom az értelmes, okos kifejtést/ellenpéldát, már ha menni fog. Addig csak újabb böffentés. :U

Ha neked az jött le, hogy szeretem a behülyítést, akkor nagyon fordítva ülsz a lovon és/vagy nem megy az értő olvasás, másra nem tudok gondolni.
Szeretem a cikk eredeti lényegét: Informál, bemutat újdonságokat, reklámoz. Ennyi. Felnőtt emberként tudom helyén kezelni a dolgot. Pár tagnak ez hétről hétre annyira nehezére esik, hogy idejár sírni. Általában ignorálom őket, de most kivételt tettem, és lásd máris beléd botlottam :DDD

Nem értem a színvonal hogy jön ide? Leírom utoljára: FIZETETT HIRDETÉS! Azt kell beleírni, amit a fizető mond. Amíg ingyen olvasod a PH-t, addig szerintem balf*szság rinyálni ilyenért. Ha lenne egy magazin, amire előfizetsz, és abban romlana a cikkek színvonala azt mondom igazad van, nem azt kapod a pénzedért, de itt??? :F

A normális megvitató hsz az most mi is? Majd Te eldöntöd, hogy melyikre lehet pattanni, és melyiket kell átlépnem?

Szakmai szinten mi a gond? Írja hogy ez a legjobb cucc most a piacon, ezt vedd? Ez a legjobb ár, ezt vedd? Etikailag hol itt a problem, fejtsd már ki :)
Újságírói szempontból itt mi az elvárásod? Ez nem egy Cash Flow...

Ne betűzz, mert elröhögöm magam :DDD


dagonya
(tag)

leszarom a lapcsaládot, meg hogy ki tartja el. ha megjelenik egy "ajánló" amit a híresneves lapcsalád egyik szerzője névvel vállal és nem kurvanagy betűkkel van odaírva, hogy a "tökömtudja milyen gyártó/forgalmazó reklámját olvasod te hülye" akkor az nettó megtévesztés, hazugság, félrevezetés ... ahogy tetszik. mindegy milyen a "mai világ". ez bármilyen interpretáció legalja. abban se vagyok biztos hogy megfelel elemi sajtóetikai elvárásoknak.


dagonya
(tag)

egy cikk színvonala, etikája, hitelessége abszolút nincs összefüggésben azzal, hogy én "ingyen" olvasom, vagy adok érte egy balaton szeletet. ha egy cikk megjelenik azt valaki névvel vállalja, azért kap fizetést (vagy nem), saját döntése alapján cselekszik. semmi közöm hozzá. ahhoz se hogy miért és ahhoz se hogy mennyiért csinálja. ha a megjelenő publikációt kritizálom, vagy támogatom az meg az én szabad döntésem. ha ebben bármilyen módon korlátoznak az meg cenzúra. ezek ilyen egyszerű ovis elven alapuló viszonyrendszerek.


dagonya
(tag)

nincs itt semmi "savazás", mindössze annyi a diszkrepancia hogy ezen cikkek szerzője helyett nem egy csinos (X) szerepel. ugye nem kell megmagyaráznom mi ennek a picinek tűnő eltérésnek a jelentősége?


kromatika
(veterán)

Köszi az össze foglalót.


Csepy
(senior tag)

Hiába a jó (szerű) kijelző, ha az egész gép a spótolástől bűzlik. Filléres, kopgós, recsegős műanyag ház, iszonyatos billentyűzet. Sajnos Inspiront venni az alsóházban rémálom. Inspiron 7000, vagy latitude 5000/7000 széria. Nyilván, árban totál máshol tartunk akkor már, de minőségben is. Azokat élvezet használni.


Tsebacsi
(veterán)

Oda van írva az elején, de ezt már kitárgyaltuk a 28-as hsz-ben is. Emiatt pattogni már igazán csak az tud aki direkte keresi a konfliktust.
Cenzúra nem volt ha jól látom csak épp lehet normálisan is kritikát fogalmazni, eddig kvázi csak böfögést láttam.
Az ovis elveid itt nem érvényesülnek, bocs.


Chaser
(titán)
Blog

én továbbra is egy kommentre reagáltam, ami azt állította, h a cikk címe más...:)

tartalmat illető dolgokat sztem hagyjuk
most veszek egy akci nélküli routert, legolcsóbb boltnál is 2e ft-tal olcsóbb, és nem nimand bolt, nem hirdetik akciónak, és nem is láttam hirdetve sehol ( : megtaláltam shopban és leütöttem
nem egyszer, nem kétszer, nem tízszer láttam olyan ajánlásokat itt, hogy az első sarki boltban jobb ajánlat volt
meg olyan tápokat ajánlani, amit jóérzésű ember max leköp, itt a ph-n ajánlani olyat? ne hülyéskedjünk már - pláne h adott bolt árul értelmes tápot is, akár értelmes áron -
értem én, h pénzből él a ph is, de van egy szint, ami alá szerény véleményem szerint nem kellene lemenni, nem azt mondom, h a ph jó hírnevét lehúzzák ezek a dolgok, az már megtörtént, csak nem kellene nulla alá lemenni
- adott cikkel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, nem olvastam el, feljött a listában és benéztem -


Garfield.37
(csendes tag)

Szerintem ennek a rovatnak túl sok értelme nincs is. :K


dagonya
(tag)

igen, az evidens hogy az újság/cikkírás elemi elvei már egy ideje nem érvényesülnek a ph!-n. pont ezt teszik szóvá sokan, de tényleg gumicsont már, a ph! meg ezt egyszerűen trollkodásnak véli és pusztán személyeskedéssel és cenzúrázással gondolja kezelni, nemigen várható előrelépés.


Depression
(veterán)
Blog

"leszarom a lapcsaládot,"

Ennek itt van a like gombja. Használd te is egészséggel.

[ Szerkesztve ]


Luck Dragon
(veterán)
Blog

Ezzel egyetértek .


Shad0w
(senior tag)
Blog

Ha támogatom az oldalt akkor más a tartalom az ajánlóban?
Ha ez fizetett hirdetés akkor az oldalt támogatók ki tudják kapcsolni a hétvégi ajánlást és egyáltalán nem jelenik meg?


dagonya
(tag)

szerintem mindenki okos nagy gyerek már, én majd eldöntöm mit csinálok a fiókommal, meg a véleményemmel. köszönöm.

ha szövegértési asszisztenciára van szükség, akkor már korábban leírtam mit értek az idézett kijelentésem alatt.

[ Szerkesztve ]


SidCorky
(HÁZIGAZDA)

Okos nagy gyerek lehetsz, ha már ötödször kommentelsz olyan cikk alá, ami nem érdekel egy olyan lapcsaládon, amit leszarsz.


Tsebacsi
(veterán)

Ha neked ez a cikk(sorozat) a legnagyobb problémád az oldalon akkor szerintem máshol kell keresni a hibát, nem az oldalban...


dagonya
(tag)

akkor csak neked hatodszor is; a lapcsalád (anyagi, meg bármilyen) helyzetét szarom le egy cikk megítélésénél, mint hivatkozási alap. ez olvasóként nem releváns. a cikk nagyon is érdekel, pont azért írom le hogy szerintem mi a probléma vele.

[ Szerkesztve ]


Depression
(veterán)
Blog

Gondolom a pároddal (ha van egyáltalán) is így vagy, lesz...d mindenét, mer csak dugni akarod. Érett felfogás...


dagonya
(tag)

nagyon eredeti hasonlat. arra soha nem gondoltam volna, hogy valaki a szombati ph! reklámcikk és a dugás között talál analógiát, dehát mindenki a maga módján boldogul.


SidCorky
(HÁZIGAZDA)

Ja ha te leszarod, akkor nekem sem kell foglalkoznom a véleményeddel. Jó hozzállás, olyan cikkek legyenek ami neked jó, de ami nekünk jó az ne. I'm out.

Szerk: sose lesz vége.

[ Szerkesztve ]


dagonya
(tag)

i'm out too. sajnos elbeszélünk egymás mellett. sajnálom.


sb
(veterán)

Itt egy kicsit elakadtam, pedig bevallom, először a felháborodottak ellen akartam kommentelni, de amit érvként előhoztok az ebben a formában szerintem nettó csúsztatás.

Első kérdés: mi van az első bekezdésben? Én nem látom pontosan definiálva a cikk célját.
1. Le van írva egyértelműen, hogy ez szponzorált tartalom? (computerbase.de: cikk címében a főoldalon ott virít egyértelműen).
2. Szponzorált reklám vagy valós ajánló? Tehát leírásra kerülnek (vala) ami éppen van a partnernél... vagy ajánlottak is valóban ezek a cuccok? Nem mindegy. Előbbi sima reklámcikk, a másikban ott a saját véleményetek, tehát a felelősségetek.
Jelen bevezetőből azt látom, hogy ajánlott... pedig vannak benne nem igazán ajánlani való cuccok. Mindig (vagy minőségben, vagy árban). Tehát akkor logikailag visszakanyarodtunk az eredeti kérdéshez: Ezt most ti ajánljátok és így negatívnak tekinthető jogosan a tartalom? Vagy a szponzor ajánlja és akkor erős ferdítés a "tisztázó" első bekezdés, mint "ajánlat".

És nyilván az is nettó hülyeség ami más részéről itt felmerült: Fenn kell tartani a lapcsaládot ezért mehet ilyen (akármilyen) formában is minden ajánlat. Nem. Tiszta formában mehetne, a direkt arcba tolt reklám is jöhet 50db oldalanként, ha tök egyértelmű.
De ennyi. Ezen felül a működtetés és annak megoldása nem az olvasó felelőssége. Ilyen alapon a szegény távgyógyító is csak a fenntartása miatt, jóhiszeműen tolja a hülyeséget az arcunkba. De nem releváns, mert közben jó célért teszi. Ugyanitt rézf*szú bagoly eladó...

üzenetek