üzenetek

hozzászólások


Dobrika
(tag)

Pedig ez nem így megy és tapasztalat alpján tudom milyenek a vásárlók, de mindegy is.

NightGT

Milyen sűrűn ad el, félmilliós gépeket? Mert belépő 12K-s lapokat bárki tarthat raktáron és perezse lehet fullszervízt vállalni, de Itt gőz sincs arról, hogy miképpen üzemel egy több embert foglalkoztató áruház és annak milyen költségei vannak. Ha hetente kettőt adsz el félmillkás gépből, simán megteheted amit ti áhítoztok, de ez nem nyugat európa. :)

[ Szerkesztve ]


csicso82
(nagyúr)

EZ a FORMAXIZÉ összelegózott egy gépet (drága, rosszul összeválogatott alkatrészekből ) amire még rá is pakolt vagy 40 ezer forintot - egy gép összerakása kb. fél óra. + még mivel egységesen - ha jól értem - 3 év garit ad ezért ez mintha azt jelentené pár alkatrésznek lecsípte a garanciáját aminek akár 5 éve is jár.

EZ TÉNY nem kell magyarázni.

Ez miért és kinek jó a bolton kívül? Hogy a rég bennragadt alkatrészekből összerakott egy gépet? Mert a vevőnek nem az biztos.

[ Szerkesztve ]


Dobrika
(tag)

A rosszul összeválogatásban egyet is értek, csak nem értem miért kell mindjárt nekikenni. Amúgy nem hinném, hogy tényleg össze is lenne rakva ez a gép, szerintem ez inkább reklám, amivel mutatják, hogy ilyet is tudnak jó drágán. A potenciális vásárlókört épp az vonzza, ha valami rohadtdrága. :) Előbb adsz el egy hamis napszemüveget 20 rongyért, mint egy eredetit 2-ért, mert utóbbiról senki sem hiszi el, hogy eredeti lenne. :)


NightGT
(aktív tag)

Hogy mi mi, abba ne menjünk bele...

De a legutóbb pont a vásárlási szokásokról beszélgettünk. Szerinte itt, a (már majdnem) nyugati határszélen két kategória megy nagyon: a 100 ezer forintos gép, meg a fullos 600 ezres. Konkrétan ezt a számot mondta, meg hogy nála a középkat az, amire egyre kevesebb kereslet van.

Vagy szerinted nálunk, ahol fekete-fehér statisztikák készültek arról, hogy a válság alatt is mennyire növekedett a luxustermékek iránti kereslet, nincs vásárlóerő a prémium cuccokra? Meg a nyugat-európaihoz képest 120-130% magyar kiskerárakon szerinted nincs profit? Tudjuk, adók, fajlagos költségek, mind magasabb...nem fogalmatlan itt senki, de azért na.

És a még arra is felárat tevő, azt úgy pedig akciósnak hirdető foramaxot sajnálni kéne, hogy nekik biztos milyen rossz ezen az üzlet? Mert itt ez a bibi...

Értem én, hogy valakinek az "ördög ügyvédjének" is kell lenni...de van az a pont, ahol jobb visszavonulni...


keembo
(tag)

Egy laikusnak tökéletesen megfelelnek az előre összeszerelt gépek, nektek nyílván nem, ezt fogadjátok el.

És felmerül a kérdés, vajon hány laikust találnak a prohardveren? Konkrétan egy mediamarkt szintű parasztvakítást dobnak elénk, hogy akcilyós. Értem én, hogy a ph-nak is fenn kell tartania magát, meghogy fizetett hirdetés, de ezzel kvázi hülyének nézik az olvasókat.


csicso82
(nagyúr)

:C :C +1000 Próbáltam megfogalmazni de ez nagyon tetszik:

"És felmerül a kérdés, vajon hány laikust találnak a prohardveren? Konkrétan egy mediamarkt szintű parasztvakítást dobnak elénk, hogy akcilyós."

Ez a cikk mindenkit lejárat: a formaxot, a PH-t, a cikk íróját, minket ph-sokat, és azokat főleg akik védeni próbálják a cikk tartalmát.

[ Szerkesztve ]


Dobrika
(tag)

Megdöbbennél, hogy mennyire keveset lehet keresni, full legálisan üzemeletetett webáruházként. Komolyan az hiszitek, hogy a néhány alacsony áron áruló webáruház a jófiú és mindenki más nyerészkedik? Pedig ez fordítva van, a trükközők keresik szarrá magukat, míg a többi szenved az ilyenek miatt, mert csak drágábban tudják adni a ccuccokat. Írd be az árukeresőbe, hogy gtx 1060, aztán csodálkozz az egyiken, ami majdnem 20 rugóval olcsóbban adja, és bármibe le merem fogadni, hogy a legolcsóbb keres rajta többet!

Van vásárlóerő prémium cuccokra, de nem olyan nagy, mint hiszed, nem azokkal lehet sokat keresni, hanem, egy iskolai pályázat megnyerésével, ahova eladsz 50db 150K-s gépet ez az ország kicsi és csóró ahhoz.

Sokkal több laikus olvassa az oldalt, csak ők nem fórumoznak, ha csak a fórumozókból kellene élniük a PH-nak, egy hétig sem húznák. :DDD

[ Szerkesztve ]


NightGT
(aktív tag)

Ha ennyire benne vagy, és a tapasztalat az, hogy nem megy a buli, akkor van ám egy másik magyarázat is...hogy a saját webáruházaddal te valamit rosszul csináltál :)

Szvsz ez a gép is ékes példa arra ami senkinek sem kell, legalábbis én nem látom...noname shop, noname ház, rgb-n belül is a leggagyibb. Megjelenésre, árra, tartalomra mindenre gyenge így ez...non-k i7 jó, de azzal reprezentálni sem fog a vásárló.

Eladni ezt így...egyszerűen nem látom. 600ért a tudatlanoknak már olyat prebuilt gépek vannak magyar webshopból is, amihez képest ez a polcon egy 2005ből ittmaradt sulinetes gépet idéz. És ez erős statement...de aki meg nem a tartalomra, árra, használati értékre megy, az 660ért bizony imázst, márkát, megjelenést, vagy legalább abban a bizonyos autóskártyában minél nagyobb számot akar...

Pedig nem lett volna nehéz keresni neki egy értelmes, és jól is kinéző házat 3 hasonló rgb-s ventivel, meg egy coolerrel...aztán akkor az 50k összeszerelési felárat is lenne mire fogni :D

Vészhelyzetben meg mellé még egy rgb-s egérpad, meg csak most csak neked jelleggel rgb kábelszett 2 éjjeli fotóval róla, és pisti addig sír amíg apuci alá nem írja a hitelt :) Akár még az "akció" szó használata nélkül is...


keembo
(tag)

Végül is alkalmanként le lehet nyelni egy-egy ilyen cikket, hogy a ph üzemeltetésének anyagi háttere segítve legyen...legközelebb majd óvatosan (= nem) nyitom meg az ilyen című cikkeket, de fórumon akkor is kár védeni a parasztvakítós boltokat/ajánlatokat. Ennek a helye - mint mondtam - a Media Markt szórólapok hasábjain van, így utólag kár volt szóra méltatni.

[ Szerkesztve ]


Dobrika
(tag)

Nincs webáruházam. :DDD :F


nexplo
(aktív tag)

Ennyiért meg lehet vele barátkozni. Netes rendelés esetén pedig vissza tudom küldeni ha pl pixeles a képe. Gond nélkül el lehet állni a vásárlástól rendelés esetén. Nagyon elgondolkodtam rajta, ha mást nem kipróbálni :)


meci77
(tag)

A pixelgarancia szerintem nem egy hatalmas összeg(4ezer kb 30napra), illetve én cégre vásárolok, így ott az "elállás" nekem nem opció, a törvény a magánszemélyeket védi csak. Én pl. most keresek helyet Pesten, ahol meg lehet nézni mindkettőt működés közben. :) Esetleg összehasonlítani az FHD-t a QHD-vel, esetleg egy rendes IPS-sel, úgy lenne az igazi... Egyébként ilyen árban TN panellel 24" és FHD van csak, ezek viszont már márkásabb darabok. A Freesync is érdekelne egyúttal, szóval nem egyszerű a dolog. Lehet ebből puding próbája lesz! :DDD


nexplo
(aktív tag)

Akkor neked boltban kell venni és ott helyben megnézetni. Én így szoktam. Pár perces mutatvány de megéri. A freesync nagyon jó dolog de előtte csekkold a VGA-t mert nem mindegyiknél kapcsolható be. Nehogy úgy járj hogy kártyát is kell cserélned. Jelen pillanatban ennyiért nincs jobb monitor. Kiemelem: ENNYIÉRT. Szerintem nem fogsz benne csalódni. Én gyűjtök rá és eladom az enyémet hogy tudjam cserélni erre. Nekem csak 24-es van ami kicsi lett :W


BiP
(veterán)

"egy gép összerakása kb. fél óra."
Na, az ilyen csúsztatások feleslegesek.

Nem védeni akarom a konfigot, mert tényleg nem ideális válogatás, cserében drága is, de azért nem ennyi idő összehajigálni egy gépet. Még egy gyakorlott kéznek sem.


MeszesKPT
(aktív tag)

A 24 hüvelykes ívelt kijelzőt gondolom 30 centiről érdemes nézni...


csicso82
(nagyúr)

Ívelt kijelzőnek csak 34"-os 21:9-es monitornál van értelme, se tévénél, se kisebb 16:10-es monitornál. Tök mindegy mennyiről nézed, a felbontástól és a képátlótól függ.


Attila1007
(csendes tag)

Én most szereztem pont be egy ilyen gaba monitort, az állványa nem valami életbiztosítás kicsit tudom
billegtetni a monitort jobbra,de amúgy nem hajlik el vagy ilyesmi csak nem kell nagyon mozgatni, az alja eléggé melegedik, de azt olvastam sok más monitornál is így van, nekem a fullhd abszolút nem zavaró pedig elég közelről nézem és van benne hangszóró ami arra jó hogy abba dugom bele a saját hangszóróm és legalább jack dugó dugdosása nélkül, kattintással tudok váltani headset és hangszóró között. Képminősége szerintem teljesen jó, egy dell ips mellett nem tűnik pocséknak a színek elég élénkek színhűség meg nem fontos nekem úgyis "sárgásan" használok minden monitort hogy kicsit kímélje a szemem. Ennyiért nagyon megérte szerintem.


csicso82
(nagyúr)

Egyetértek, nálam is közel fele fényerőn, színen van minden és még az F.lux is megy egy minimális sárgítással 0-24-ben - éjszaka kicsit sárgábbra vált.


Chaser
(titán)
Blog

Am2/785-nel hqgytam abba a "pczest", ment fel ora alatt gepet osszepakolni, akkor is mikor mar nem dolgoztam boltban, kabel elrendezesekjel, dobozok osszepakolasaval, win install es teszt ebben persze nincs benne


nexplo
(aktív tag)

Én falra fogom feltenni. Gondolom a VESA szabványt csak tudja :)
Bizony az olcsóságnak lehet áldozata a design és a talp de ez a legkevesebb nekem is.


meci77
(tag)

GTX 970-em van, szeretném cserélni egy 2060-ra(vagy Vega 56-ra), de tudtommal az NV-nél a Freesync nem minden monitoron fog működni, sajnos nincs erről infóm(hogy ezen működni fog-e), viszont a Vega elméletileg vinné. Az a bajom, hogy a következő szint 110 ezer, és ez egy elég jó ár érte. Ennyit viszont már nem szívesen adnék egy monitorért. :)

Attila1007 és csicso82: köszi az infót! :R


nexplo
(aktív tag)

Elvileg lesz lista hogy hol működin NV-nél a funkció. Az AMD karinál maradva pedig nem lesz gond a freesync-el. Én ezért maradtam AMD+Frees vonalon. Olcsóbb megoldás de pénztárca barátabb :)


Attila1007
(csendes tag)

Kíváncsiságból most bekapcsoltam a freesyncet és engedélyeztem a g-syncet ezzel a gaba monitorral,
és pubgvel leteszteltem, 1-2 percig csak, de semmilyen problémát nem észleltem. Nem villogott vagy nem volt fura a fényerő, onnan tudom hogy működött hogy nem tört a kép, de az fps-em 100-144 között mozgott mégis és eddig azért 144 fps+144hz-el is láttam hogy törik kicsit de nem zavart eddig ezért nem próbáltam.
Nemtudom hogy darabonként eltérhet-e ez vagy ha egy darab jó akkor az egész típus jó lesz-e.
RTX 2060-al teszteltem.


nexplo
(aktív tag)

Pontosítok. 500-nál is több ilyen kijelző van, amelyből a vállalat eddig 15-öt támogat hivatalosan, míg a többi esetében a hibátlan működés nem garantált, noha a variálható frissítési frekvencia manuálisan aktiválható.
Tehát van rá esély hogy működik :)


meci77
(tag)

és nexplo: Köszi srácok! Sokat tisztult a kép! :DD


nexplo
(aktív tag)

Elvileg dolgoznak rajta hogy minél több moncsi tudja majd hivatalosan :)
Nincs mit uram :)


citkar
(addikt)

Lehet nem jött át, egyet értek veled, csak mondjuk máshol venném meg. Monitor cserén gondolkodom, ha a méret és (elsősorban) a felbontás megfelelő lenne (nyilván többért, de kategóriájában a többiekhez mérten ilyen jó árban) szerintem vennék egyet én is.

[ Szerkesztve ]


nexplo
(aktív tag)

Én sem feltétlen ott venném de egyet értünk ;)
Belépő szinten megéri megvenni.


bbalim
(csendes tag)

Gaba GL-2702QHD. Valaki aki megvette, írna róla véleményt. Eddig az a pár amivel találkoztam nagyon vegyes. Köszönöm.


bbalim
(csendes tag)

És így, hogy már használod mi a véleményed?


bbalim
(csendes tag)

Sikerült megnézni élőben? És ha igen milyen lett?

üzenetek