Itt a tavasz!

Lassan már a márciusnak is vége, így nemcsak grafikus kártyák és néhány kiegészítő, de kültéri eszközök is terítékre kerülnek az akciók között. – írta: Wombath, 4 hónapja

NVIDIA grafikus kártyák

GeForce GTX videokártyák

Sírtunk már eleget az NVIDIA RTX szériájának árazásán – ehhez képest az új GTX-ek egész elfogadható árcédulát kaptak, különösen akkor, ha még akciósan is árulják őket. Azok számára, akiknek nincs szükségük az „R” jelentette plusz képességekre, a PCX-nél például 105 000 forintért vásárolhatják meg az MSI GTX 1660 Ti kártyáját, mégpedig az Armor OC verziót, mely két Torx 2.0 ventilátort használ a hűtésre, szokás szerint félpasszív beállításokkal, így általános használat közben pisszenést sem hallunk a VGA felől.


[+]

OC-s modellről lévén szó, az órajelek az alapbeállításhoz képest magasabbak, ez a boost esetében 1860 MHz-et jelent, míg a 6 GB GDDR6 memória 12 Gbps sávszélességet biztosít. A kártya beépítéséhez kétfoglalatnyi helyet kell szabadon hagynunk, és felfelé is viszonylag magas, ám legalább nem hosszú, hiszen 243 x 129 x 42 mm-es. Kimenetekből három DisplayPort és egy HDMI áll rendelkezésre.


[+]

A Gaming X széria az Armornál valamivel feljebb helyezkedik el az MSI palettáján, így egy kicsit drágábban, 112 000 forintért lehet a miénk három év garanciával a MSI GTX 1660 Ti Gaming X modell, mely szintén duplaventilátoros hűtéssel rendelkezik, de ez már a TORX 3.0 ventilátorokra épül, és valamivel nagyobb hatásfokú, így az órajelek is magasabbak lehetnek. Ez ebben az esetben 1875 MHz-es boost frekvenciát jelent, de extra még a ventilátorok körül bekapcsolható LED világítás is. A kártya 247 x 127 x 46 mm-es, tehát befér két helyre, a csatlakozókínálat pedig itt is három DP + egy HDMI.

GeForce RTX videokártyák

Ha mégis meg tudjuk engedni magunknak az RTX kártyákat, akkor érdemes tudni, hogy VGA-akció van a Foramaxnál is, aminek keretében olcsóbban adnak pár felső- és csúcskategóriás grafikus kártyát is. Így 186 900 forintba kerül a három év garanciával rendelkező MSI RTX 2070 Gaming, a maga kétventilátoros hűtésével, RGB LED-es fényeivel és a három DisplayPort, egy HDMI és egy Type-C konnektorból álló kivezetés-gyűjteményével.


[+]

Ez a kártya már nem elégszik meg kétfoglalatnyi hellyel, három kell neki, teljes mérete pedig 295 x 140 x 56 mm. A méretesebb hűtés tömegén is meglátszik, hiszen közel 1,5 kg-ot kell megtartania a foglalatnak és a ház csavarjainak, illetve itt már az energiaellátásról is dupla kiegészítő csatlakozóval kell gondoskodni, a tápegységünknek egy 8 és egy 6 tűs PCIe konnektort kell biztosítania. A GPU-tól 1620 MHz-es boost órajelre számíthatunk, a 8 GB GDDR6 memória pedig 14 Gbps sávszélességet kínál.


[+]

Egy lépcsőfokkal feljebb, 275 990 forintért kapjuk meg a szintén három év garanciával érkező MSI 2080 Gaming X Triót, amely az általunk tesztelt 2080 Ti Trio X kisebb testvére. A névből is látszik, hogy ez már egy abszolút fullos kivitel, háromventilátoros hűtéssel és ehhez passzoló mérettel, ami 327 x 140 x 56 mm-t jelent. Itt már jelen van minden extra, ideértve a teljes, Mystic Light-kompatilis RGB kivilágítást és az NVLINK-et. Csatlakozóból ugyanazt kapjuk, mint a kisebb testvérnél, viszont az extra tápellátáshoz már két 8 tűs konnektorra lesz szükségünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Akciók a nyúl hetén

  Hosszú hétvégén is csökkenhetnek az árak: összeállításunkban notebookok, monitorok és különböző komponensek akciói szerepelnek.

 • Tavaszi hardvercsokor

  Ezúttal leginkább monitorok és notebookok közül cseresznyéztünk, de az épített konfigurációk híveinek is tudunk mit mutatni.

 • Ajánlatok, már nyári időszámítás szerint

  A hónap első hardverajánlójába monitorok, processzorok és gamer termékek kerültek.

Előzmények

 • Hardverek március idusán

  Az ünnepi hétvégére komplett számítógépek, notebookok és energiaellátással kapcsolatos termékek árait is megvágták.

 • Viszlát tél, helló akciók!

  Egy nagyobb csokor monitor, autós és nem autós kütyük és sok más hardver került be heti válogatásunkba.

 • Tavaszi százalékok

  A héten házak, játékos perifériák és más kiegészítők árai csökkentek, de a nyomtatókat is elérték az akciók.