Tavaszi hardvercsokor

Ezúttal leginkább monitorok és notebookok közül cseresznyéztünk, de az épített konfigurációk híveinek is tudunk mit mutatni. – írta: SidCorky, 4 hónapja

Monitorok

Mielőtt nekiugranánk az ajánlott monitorok részletezésének, emlékeztetnénk olvasóinkat az Oázis Computer és a Prohardver közös nyereményjátékára, melynek fődíja egy Acer Nitro VG271UP monitor. A játék lezárására április 15-én délután kerül sor, ezért érdemes minél előbb megválaszolni a kérdéseket, nehogy véletlenül valaki lecsússzon a sorsolásról.


[+]

A szolgálati közlemény után maradunk is az említett webáruház kínálatánál, ahol most csak 39 900 forintért vásárolható meg az Acer Nitro VG240YBMIIX monitor 5 év garancia társaságában. A dönthető állványra rögzített megjelenítő 24 hüvelyk átmérőjű, 1920x1080 pixel felbontású IPS panelt kapott, melynek legmagasabb képfrissítési rátája 75 Hz, válaszideje pedig 1 ezredmásodperc. Az sRGB színteret 98 százalékban lefedő kijelző AMD FreeSync támogatást is kapott, a képkimenetek között pedig D-Sub és HDMI 1.4 csatlakozókat is találunk.


[+]

Nagyjából háromszor mélyebbre kell nyúlni a zsebünkbe az Acer XZ321QU modellért, hiszen ennek vételára szintén 5 év garanciával 149 900 Ft. Az említett összegért 31,5 hüvelykes VA panelt kapunk, melyen 2560x1440 pixel került szétszórásra, 144 Hz-es képfrissítése pedig leginkább a játékosoknak kedvez. Az ívelt monitor hátoldalán az egyedüli DisplayPort bemenet mellett két darab HDMI 2.0 csatlakozót, valamint négy darab USB 3.0 portot találunk, a felettük rögzített – igény szerint pedig bármilyen 100 x 100 méretű VESA konzolra lecserélhető – nyak pedig a pivot módot leszámítva minden irányban állítható.


[+]

Akinek mégis döntő szempont lehet a rövidebb oldalra állított orientáció, az a 259 900 forintos Acer ProDesigner BM320-ban ezt is megtalálja. A kifejezetten tartalomgyártásra fejlesztett eszköz 3840x2160 pixel felbontású, 32 hüvelykes AHVA panelje az sRGB mellett az Adobe RGB és a Rec.709 színtér megjelenítésére is képes, legfeljebb 60 képkocka/másodperc sebességgel. a tükröződésmentességről matt bevonat gondoskodik, a maximális fényerő 350 nit, míg a minimális válaszidő 6 ms, bár utóbbi érték grafikus munka végzése közben talán nem is annyira fontos.


[+]

Utolsó versenyzőnk az 5 év garanciával 369 900 forintot kóstáló Acer Predator XB273KP – a sorozatnévből már kitalálható, hogy a nem éppen olcsó eszköz a gamer monitorok táborát erősíti. Ezt a tényt igazolja a 144 Hz-es képfrissítési mutató és az NVIDIA G-Sync támogatás is, de a 90%-os DCI-P3 színtérlefedettségnek és a DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal rendelkező, 27 hüvelykes 4K IPS panelnek hála a grafikai feladatokat sem kell másra bíznunk. Az egy-egy HDMI és DisplayPort bemenet mellől nem maradhatott el a négy darab USB 3.0 csatlakozó sem, a szép hosszú listát pedig még megfejelték két hangszóróval, a matt kijelzőbevonattal és a 100 x 100-as VESA foglalattal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Ajánlatok, már nyári időszámítás szerint

    A hónap első hardverajánlójába monitorok, processzorok és gamer termékek kerültek.

  • Elszórt ajánlatok

    Szép időben csökken az akciós termékek száma, de néhány tápegység, pár ház és monitor így is került az összeállításba

  • Itt a tavasz!

    Lassan már a márciusnak is vége, így nemcsak grafikus kártyák és néhány kiegészítő, de kültéri eszközök is terítékre kerülnek az akciók között.