Kipróbáltunk egy ultraolcsó LCD tévét!

Az igen kedvező árú, 32 hüvelykes Horizon 32HL7300H LED LCD tv járt nálunk. Leteszteltük! – írta: elefant, 11 hónapja

Horizon 32HL7300H

Az olvasói visszajelzések azt mutatják, hogy igenis lenne komoly igény a belépőszintű, szerény tudású, viszont ennek fejében kedvező árú termékek bemutatására, tesztjére. Kár, hogy ebben a gyártók nem igazán partnerek, mert ők meg azt szeretnék, hogy ha a minél jobb, dizájnosabb, sok extrát kínáló termékeikről születnének írások. Így aztán már egy ideje a forgalmazókat ostromoljuk azért, hogy adjanak kölcsönön ilyen tévét, és végül szerencsével is jártunk.

Horizon 32HL7300H
Horizon 32HL7300H [+]

Megkaptuk tehát a 32 hüvelykes Horizon 32HL7300H típusjelzésű modellt, amely a fent említett kategória egyik mintapéldányának tekinthető. A 32 hüvelykes készülék jelenleg 53 000 forintért vásárolható meg, amivel e méretben az olcsóbbak közé tartozik a magyar piacon. Maga a Horizon a román Network One Distribution cég tulajdona, amely a közép-kelet-európai régióban árulja Horizon márkanév alatt a török Vestel által gyártott televíziókat.

Egész modern külső

Pár évvel ezelőtt bukkantak fel az első olyan modellek a nagy gyártóknál, ahol a hagyományos talpat mindenféle trükkös megoldással pótolták, és ez a vonal mind a mai napig benn maradt a legtöbb cég kínálatában. Ez a készülék is ebbe a csoportba tartozik, ami egészen modern hatású külsőt kölcsönöz neki. Viszont vannak hátrányai is ennek a megoldásnak: a két kis talpacska egymástól 67 centiméteres távolságban helyezkedik el, ami bizony gondot okozhat, ha valaki egy kisebb asztalra állítaná fel a televízióját, emellett persze a képernyő forgatásáról is le kell mondani.


[+]

A káva másfél centi széles, ami ma már vastagnak számít, és a fényes fekete fényezés sem nevezhető túlságosan trendinek. Az anyaghasználatnál láthatóan törekedtek a költséghatékonyságra, hiszen minden vékony, kopogós műanyagból van, de ez nyilván azért nem a legfontosabb szempont egy televízió megítélésénél. A szokásoknak megfelelően a hátlapon kaptak helyet a ki- és bemenetek, azaz egy-egy HDMI 1.4, USB 2.0, SCART, D-Sub, komponens, kompozit, analóg és digitális optikai audió csatlakozó, valamint a fizetős műsorok dekódolásához szükséges Ci+ kártyaolvasó foglalat.


[+]

Főbb paraméterek
Horizon 32HL7300H
Panel VA LCD panel
Háttérvilágítás Direct-LED
Képernyőméret 32 hüvelyk (82 cm)
Maximális felbontás 1366x768 (HD Ready)
Maximális fényerő 350 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Dinamikus, Játék, Mozi, Sport, Természetes,
Hangbeállítások Beszéd, Klasszikus, Lapos, Zene, Felhasználó
Hangrendszer 2 x 6 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C
Interfész HDMI 1.4, USB 2.0, SCART, komponens, kompozit, D-Sub, analóg audió, optikai digitális audió, CI+ slot,
Extrák digitális zajcsökkentés, EPG, médialejátszó
Teljesítményfelvétel 47,6 watt, készenléti üzemmódban: 0,6 watt
Méret talp nélkül: 73,5 x 43,8 x 9 mm
talppal: 73,5 x 49,4 x 19,6 mm
Tömeg 5 kg
Gyártó honlapja www.horizon-europe.com
Fogyasztói ár 52 900 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények