Meleg őszi hardverajánlatok

Szokásos hétvégi ajánlónkban ezúttal hálózati meghajtókat, monitorokat és notebookokat gyűjtöttünk össze. – írta: SidCorky, 7 hónapja

Adattárolás


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hálózati meghajtóknak szentelt első oldalunkon a PCX.hu Synology-kínálatából szemezgettünk. Egyik legolcsóbb modelljük a 28 900 forintos DS115j – ez az egylemezes NAS főleg azok számára kínál megoldást, akiknek nem fontos adataik betonbiztos védelme, csak a meghajtójukon tárolt adatokhoz szeretnének távolról hozzáférni. A 256 MB memóriával párosított, kétmagos Marvell Armada 370 processzor által hajtott modellen a gyártó szokásához híven a Disk Station Manager tölti be az operációs rendszer szerepét, csatlakozókkal viszont nincs eleresztve, az egyetlen Gigabit Ethernet port mellett mindössze két darab, 2.0-s USB-t kapunk.

Synology DS115j
Synology DS115j [+]

Ehhez képest a kétlemezes DS218j erősebb processzort és kétszer annyi memóriát kapott, az USB portok pedig egyel magasabb verziószámúak. Apróság ugyan, de ennél a modellnél már állítható az előlapon található visszajelző LED-ek fényereje, ami jól jöhet, ha nem a spájzba rejtjük az eszközt, hanem például a hálószoba egyik sarkában találunk neki helyet. Az 58 180 forintos árért már RAID 1 lehetőséget is kapunk, amivel két meghajtót behelyezve azok tartalma tükrözhető, így egy esetleges meghibásodásnál nem kell félteni adatainkat.

Synology DS218j
Synology DS218j [+]

Bár a DS218+ nevében csak egy karakter az eltérés J-re végződő kollégájához képest, külső dizájnban és a specifikációs táblázatban már érdekes különbségeket találhatunk. A fekete doboz szintén két merevlemez befogadására képes, a feladatok elvégzéséről viszont a 64-bites Intel Celeron J3355 gondoskodik, melyhez a gyárban 2 GB DDR3L memóriamodult társítottak. Ez utóbbit később akár egy 4 GB-os modullal is bővíthetjük, ezzel elérve a két slot 6 GB-os maximális kapacitását.

Synology DS218+
Synology DS218+ [+]

Érdekesség még az előlapon terpeszkedő másolás gomb, aminek segítségével a mellette csatlakoztatott USB 3.0-s eszköz tartalmát menthetjük le. A fent felsorolt extra tulajdonságoknak, valamint a hátsó eSATA csatlakozónak is köszönhető majdnem kétszeres, 109 930 forintos árcédulája – hacsak nem ennyire drága a fekete festékanyag.

Synology DS918+
Synology DS918+ [+]

Közel dupla ár, dupla élvezet – ez jellemzi negyedik versenyzőnket, a Synology DS918+-t, melynek 183 440 forint körüli árába több mindenből is kétszer annyi fért, mint az előbb említett DS218+-éba. Igaz ez a magok számára, az előre telepített memória mennyiségére, valamint a merevlemezfiókok és az RJ45 csatlakozók számára is. További áremelő extra még a dupla M.2 foglalat az eszköz alján, ezekkel, a két darab USB 3.0 és az egy darab eSATA csatlakozóval együtt így a csatlakoztatható meghajtók száma összesen kilenc.

Asustor AS6104T
Asustor AS6104T [+]

Maradva Tajvanon, átnézünk a konkurenshez is: az Asustor AS6104T több érdekes funkciót is fel tud mutatni 134 000 forint körüli áráért. Az Intel Celeron processzor és 2 GB memória mellett – utóbbi akár 8 GB-ra is bővíthető – AES-NI hardveres titkosítás is elfért, ezzel védve a legfeljebb 4 darab behelyezett adattárolót. Az elöl kijelzővel, hátul csatlakozók garmadájával – USB 3.0 és 2.0, eSATA, HDMI és S/PDIF – megspékelt NAS-t igazi multimédiás központtá alakíthatjuk, és a gyártói garanciának köszönhetően minimum 3 évig élvezhetjük a legfeljebb Full HD felbontású tartalmakat közvetlenül a tévére kötve.

Hirdetés

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények