Ajándékötletek a Mikulásnak

Nem csak a gyerekekre, hanem a játékos kedvű felnőttekre is gondoltunk válogatásunkban. – írta: elefant, 6 hónapja

Konzol, drón, ókosóra

Játékkonzol olcsón

Jó pár cég dobja piacra régi klasszikus konzolgépeit új köntösben, és a Nintendo SNES Classic Mini akár a gyerekeknél is beválhat. Egyrészt azért, mert olcsó, már 25 000 forintért beszerezhető, tehát az ára jóval elmarad a "rendes" modern gépektől, ráadásul a játékokért sem kell külön fizetni. Arra viszont tökéletesen elég, hogy a fiatalok elszórakoztassák magukat például a Super Marióval, Zeldával, a Star Foxszal vagy a Street Fighter II-vel, hogy csak néhány példát említsünk.

Nintendo SNES Classic Mini
Nintendo SNES Classic Mini [+]

Jobb, mintha valaki egy telefont nyomna a gyerek kezébe, hogy szórakoztassa el magát, mert itt nincs meg a veszélye annak, hogy megnyom valamit, aminek következtében belefut valami durva kéretlen tartalomba, esetleg megcsapolja a szülő virtuális pénztárcáját. A SNES Classic Minit természetesen az "eredeti" kontrollerekkel kell irányítani, és külseje is a klasszikus őst idézi azt leszámítva, hogy ez kisebb, és nem kell bele cartridge-eket dugdosni.


[+]

Riasztós okosóra

A kifejezetten gyerekeknek, fiataloknak készült okosórák egyik tipikus képviselője a GPS JV91. Az érintőképernyős, vízálló (IP67) modell a beépített GPS jeladónak és a riasztó funkciónak köszönhetően folyamatos felügyeletet képes biztosítani. A valós idejű nyomkövetés és helymeghatározás funkció segítségével bármikor lekérdezhető a gyermek pozíciója, illetve követhető a mozgása, így mindig szem előtt van. Egy mobilos alkalmazáson keresztül a GPS-óra egyszerűen személyre szabható, kijelölhető a biztonsági terület, melyből kilépve az óra azonnal riasztást küld a szülő vagy a felügyelettel megbízott személy telefonjára.

GPS JV91
GPS JV91 [+]

Az eszköz ezen kívül rendelkezik hagyományos okos szolgáltatásokkal is, például az egyes órák párosíthatóak és üzeneteket lehet küldeni egymásnak, emellett van benne lépésszámláló, és természetesen a riasztó, valamint a stopper sem hiányzik. A 31 990 forintba kerülő okosóra egyszerűen, USB porton keresztül tölthető.

Kicsi, könnyű drón

Gyerekeknek, fiataloknak szerintünk olyan drón való, ami kicsi, könnyű, azaz nagy kárt nem lehet vele okozni, és beltéren is használható. A kinézett Eachine E013 pedig pont ilyen, konkrétan egy mini darab, hiszen 8,3 centiméter széles és hosszú, illetve 4,3 centiméter magas, ráadásul propellereit védőkeret óvja. 200 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, ami 5-6 percnyi repülési időt biztosít, a távirányítóval rádióhullámokkal tartja a kapcsolatot, és akár 70 méterre is eltávolodhat a felhasználótól.

Eachine E013
Eachine E013 [+]

Rendelkezik egy beépített, 1/3"-es CMOS érzékelővel ellátott, nagy látószögű kamerával, amely képes együttműködni az FPV szemüvegekkel! Azaz konkrétan át tudja lőni a képet egy ilyen eszközre, aminek hála a belső nézetből is irányítható a repülő járgány. Az Eachine E013 a legolcsóbb FPV támogatású drónok közé tartozik, ugyanis már nagyjából 14 000 forintért beszerezhető.

Mindenkinek szuper Mikulást kívánunk, remek ajándékokkal, sok csokival, kevés virgáccsal!

elefant

Hirdetés

Előzmények