Ajándékötletek a Mikulásnak

Válogatásunkban nem csak a gyerekekre, hanem a játékos kedvű felnőttekre is gondoltunk. – írta: elefant, 1 éve

Robotok és a zene!

Amikor mi gyerekek voltunk, még csak csokit, gyümölcsöt és virgácsot tett a Mikulás a csizmánkba, de a mostani lurkókkal már sokszor bőkezűbb. Ma már nem ritka, hogy Miki valami komolyabb ajándékkal állít be 5-én este, és ez így is van jól! Összeszedtünk néhány olyan tippet, amelynek örülhetnek a gyerekek (és akár karácsonyi ajándék is lehet); annyit elöljáróban, hogy jó pár olyan akad közöttük, ami akár a szülők szívét is megdobogtathatja.

Ma már a drónokkal nem hogy Dunát, de lassan Amazonast is lehetne rekeszteni, hiszen iszonyúan sok cég próbál ebben a termékcsaládban sikereket elérni. A nagyjából 19 000 forintba kerülő JJRC H23 abszolút a belépőkategóriát képviseli, amelyet kifejezetten gyermekek és a kezdők számára terveztek. A képen is látszik, hogy rendelkezik egy szokatlan tulajdonsággal, hiszen kerekei révén képes mind a szárazföldön, mind a levegőben mozogni, azaz magyarul távirányítós autóként és repülőként is használható.

JJRC H23
JJRC H23 [+]

A négyrotoros napsárga masina akár 200 méteres távolságból is irányítható. Ellátták egy hattengelyes giroszkóppal, ami papíron stabil repülést biztosít. Felszerelték LED-ekkel, hogy sötétben is használható legyen, lítiumpolimer akkumulátora pedig nyolc percnyi röpködésre elegendő energia eltárolására képes. Jár mellé külön távirányító, azaz más drónokkal ellentétben nem mobillal kell vezérelni, ami nagy pozitívum, mint ahogy az is, hogy gombnyomásra visszatér a felszállási helyre. Meglehetősen kompakt darabról van szó, hiszen 23,5 centis szélességéhez és hosszúságához 6,5 centiméteres magasság társul, így viszonylag egyszerűen befér akár egy táskába is.

A 23 000 forint körüli árú Overmax Idol 3.1 karaoke szett külsejéről ordít, hogy gyerekeknek tervezték, hiszen a dizájn és a kialakítás is olyan, mint egy játéké. Az egy 20 és egy 5 wattos hangszóróval ellátott eszköz 1500 mAh-s akkumulátora öt órányi működési időt szavatol. Az audiótartalmak 3,5 mm-es analóg hangcsatlakozón, Bluetooth révén vezeték nélküli úton, vagy SD kártyán keresztül juttathatóak el rá.

Overmax Idol 3.1
Overmax Idol 3.1 [+]

Jár mellé két mikrofon, ezek segítségével lehet vele karaokézni, ez pedig azt jelenti, hogy egyszerre két gyermek (vagy felnőtt) is használhatja egy időben, sőt a produkció el is menthető a bele dugott SD kártyára. További extra, hogy rendelkezik beépített LED-ekkel, azaz fényshow-val is feldobható a műsor, és a visszhang effekt sem hiányzik a kínálatból. Kezelését különálló távirányító segíti elő, FM tunerje révén pedig rádióként is funkcionálhat.

Az nem is kérdés, hogy érdemes az egészen fiatalokat is a programozás irányába terelgetni, de persze mindezt érdemes játékos formában elkezdeni. Egyre több cég veszi észre ennek fontosságát, az ebben rejlő potenciált, és áll elő e célt szolgáló, kifejezetten gyermekeknek szánt termékekkel. Ilyen az Ubtech is, amely egy érdekes robottal lépett színre a közelmúltban a beszédes nevű TankBot személyében.

Ubtech Jimu TankBot
Ubtech Jimu TankBot [+]

A kitből hivatalosan egy masina építhető meg, de azért juthat szerep a saját ötleteknek is, azaz lehet módosítani a szerkezeten, tehát e tekintetben hasonlít egy kicsit a LEGO-ra, hiszen a játék részét képezi az összeszerelés, összeépítés is. A doboz hat egyénileg vezérelhető szervómotort tartalmaz, amelyek egy tölthető akkumulátorból nyerik az energiát. A motorok egy, Android, illetve iOS operációs rendszerre ingyenesen letölthető alkalmazás segítségével irányíthatóak, illetve itt programozható be előre az, hogy milyen mozdulatsort végezzenek, például emelhetnek vagy foghatnak is. A szett része egy infravörös szenzor, amely érzékeli a tárgyakat, képes egy vonal követésére, így teszi lehetővé a manőverezést. A TankBot ára is a LEGO-hoz igazodik sajnos, hiszen kb. 50 000 forintba kerül.

Hirdetés

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények