Novemberi akciós hardverválogatás

Kedvező árú monitorok, akciós csomagban érkező VGA-k, színes fényű házak és többféle notebook közül válogattunk a héten. – írta: Wombath, 1 éve

Monitorok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Heti monitorajánlónkhoz ismét az Oázis Computer weboldalát vettük elő, amelynek érdekessége, hogy pont ezen a héten újult meg, kibővülve pár régóta hiányzó funkcióval – például egy jól paraméterezhető keresővel és a webes fizetés lehetőségével, hogy csak kettőt emeljünk ki a XXI. századi igények közül.


[+]

Ami a kínálatot illeti, heti első ajánlatunk egy igazán kedvező árú 24”-es kijelző, az LG 24MP48HQ, amely 39 700 forintos árával tényleg remek vétel, hiszen Full HD felbontást és IPS panelt ennyiért nem sokan kínálnak. Persze az alacsony ár miatt szükség van némi kompromisszumra, így például nincs VESA rögzítési opció, USB hub vagy magasságában is állítható állvány, de kapunk HDMI és D-Sub bemenetet, 1000:1 kontrasztarányt, 250 cd/m² fénysűrűséget és matt kijelzőbevonatot, mindezt pedig három év garancia egészíti ki.


[+]

Maradva az LG kínálatánál, ha Radeon VGA-val szerelt játékgép mellé keresünk egy kedvezőbb árú kijelzőt, akkor a LG 24MP68VQ jó választás lehet, hiszen még mindig csak 46 700 forintról beszélünk, és ezért itt már nemcsak a 24”-es, Full HD IPS panel jár, hanem FreeSync-támogatás is, egészen 75 Hz-es maximális frissítésig. Ez lehet, hogy egyeseknek kevésnek tűnik, de valljuk be: 75 fps azért sok mindenre elég, egy kedvező árú monitorhoz illő PC pedig valószínűleg magasra tett minőségi beállítások mellett nem is nagyon tud ennél többet. A kijelző maga dönthető állvánnyal rendelkezik, HDMI, DisplayPort és D-Sub bemenete is van, és bár az USB hubról vagy a VESA rögzítésről le kell mondanunk, viszont a három éves garancia itt is él.


[+]

A 24MP59G-nek van egy nagyobb testvére is, a 27”-es LG 27MP59G, ami tulajdonképpen csak méretében különbözik öccsétől, tehát itt is egy Full HD felbontású IPS panelt kapunk dönthető állvánnyal, D-Sub, DisplayPort és HDMI bemenettel, USB hub és VESA csavarhelyek nélkül, viszont 75 Hz-es maximális frissítéssel és FreeSync-támogatással. Ez a 36 hónapos garanciával rendelkező kijelző 64 800 forint, úgyhogy még mindig jól párosítható egy közép- vagy alsókategóriás VGA mellé.

Hirdetés

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények