SJCAM SJ7 Star – GoPro-gyilkos?

Az SJ7 Star az SJCAM első 4K-képes kamerája, és a gyártó nem csak a felbontással igyekszik a csúcskategóriába kerülni. – írta: Wombath, 11 hónapja

Külső és kiegészítők

Az akciókamerák piacán sokáig szinte csak kétféle termék volt: a méregdrága csúcsmodellek a GoPrótól és mondjuk a Sonytól, illetve a minden szempontból olcsó, fogalmazzunk úgy, hogy "noname" termékek, amelyek képminősége bőven hagyott kívánnivalót maga után. Szerencsére ez mostanra megváltozott, köszönhetően többek között az olyan termékeknek, mint a most tesztre kerülő SJCAM SJ7 Star, amely középen helyezkedik el: körülbelül féláron kínál a GoPro aktuális csúcsmodelljével összevethető tudást. Legalábbis papíron, hiszen a kérdés továbbra is az, hogy a végeredmény, a kamerából kikerülő videó minősége milyen.

Külső és kiegészítők

Az SJCAM nem bonyolította túl a dolgokat, az SJ7 Starnál nincsenek meglepetések, ez a készülék a goprós dizájnvonalat követi. Fontos, hogy ez inkább csak az alakra terjed ki, a méretekre nem; a Hero 5-nél és 4-nél kisebb eszközről van szó, így az ezekhez készült tokok nem igazán használhatóak az SJ7-tel. Szerencsére viszont a kamerához mellékelt alkatrészek rögzítésének müdja szabványosnak mondható, így olcsón bővíthetjük a készletet fejpánttal, úszóval és egyéb eszközökkel. A csomagban található vízálló tok egyébként 30 méterig működik, de ha tudjuk, hogy nem búvárkodni indultunk, kicserélhetjük a hátoldalát egy fóliás változatra, amivel az érintőképernyő is használható marad.


[+]

A kamera háza alumíniumból készült, a kezelőszervek három gombból és egy érintőképernyőből állnak, utóbbi 2 colos és felbontása nem túl acélos, de arra elég, hogy a menüben történő navigációban és a képek kivágásának ellenőrzésébe segítsen. Ennél sokkal többre úgysincs szükség, hiszen még az FHD videók élességét sem lehetne ebben a méretben megítélni, egy akciókamerát menet közben pedig nem is nagyon érünk rá nézegetni.


[+]

A gombokon és a méretes, kidomborodó, így sajnos tok nélkül viszonylag sérülékeny objektíven túl a bal oldalon felül a mikrofon nyílásait találjuk, míg a bal élre a HDMI és mini USB csatlakozó, valamint a memóriakártya nyílása került, ami microSD kártyákat fogad, a gyártó minimum class 10-es sebességű modelleket ajánl. Kicsit sajnáltuk, hogy ezt a foglalatot egyáltalán nem védi semmi, így nagyon könnyen por juthat a készülékbe, a víz- és porvédő tok viszont elzárja a mikrofont a külvilágtól. Lényegesen jobban védett az akkumulátor, amely lent, egy erősen záródó ajtó mögött lapul. Tulajdonképpen csak egyetlen elem hiányzik a felsorolásból, ez pedig a standard állványmenet, ami lemaradt, de a dobozban találunk olyan kiegészítőket, amelyekkel ez pótolható.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények